Γαστρεντερίτιδα!

Crazy North

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
191
0
Athens
Από κουτάβι ο σκύλος μου έχει ευαίσθητο στομάχι με ό,τι αυτό συνεπάγεται :p Επομένως μπορεί να είναι παράσιτα (κάνατε εξέταση κοπράνων; αν συνεχιστούν οι διάρροιες να κάνετε οπωσδήποτε) μπορεί να έφαγε κάτι που τον πήραξε. Προσωπικά πιστεύω πως οι πιθανότητες να είναι τύφος είναι μηδαμινές γιατί ο τύφος έχει και κάποια άλλα συμπτόματα. Από όρεξη πώς πάει;
Σε πρόλαβα όσον αφορα την ορεξη(διάθεση). Δες παραπάνω. Εξέταση κοπράνων όχι δεν καναμε. Ενεσουλες,φάρμακα,τσάι και ειδικη τροφή (κονσερβα )της hills. Tι αλλα συμπτωματα έχουμε στον τύφο??

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.809
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Σε πρόλαβα όσον αφορα την ορεξη(διάθεση). Δες παραπάνω. Εξέταση κοπράνων όχι δεν καναμε. Ενεσουλες,φάρμακα,τσάι και ειδικη τροφή (κονσερβα )της hills. Tι αλλα συμπτωματα έχουμε στον τύφο??
http://en.wikipedia.org/wiki/Canine_parvovirus

Μια χαρά είστε.

MamaFidel

Well-Known Member
12 Μαϊου 2011
141
0
Και να μην ξεχάσω... Για να μην αφυδατωθει, πέρα από ρυζόνερο που είναι σουπερ και για τη διάρροια και για την αφυδάτωση (ζάχαρη κατά την ταπεινή μου άποψη καλά έκανες και δεν έδωσες... ζάχαρη σε διαρροικό σκυλάκι??? τεσπα) αν έχεις κάτι σε ALMORA ή SMECTA για να αναπληρώσει το σκυλάκι τους ηλετρολύτες του. Διάλυση σε ένα ποτηράκι νερό και της το δίνεις με με σύριγγα ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΒΕΛΟΝΑ!!! (Εχει τύχει πολλές φορες να με ρωτήσουν, γι'αυτό το διευκρινίζω) Πάντως στην Μπλάκυ η διάρροια της ηταν κατακόκκινη και μαζί με τις ενέσεις που της είχε κάνει τότε ο γιατρός, την είχα πλακώσει με Almora και λαπαδάκι και έστρωσε. Μέσα στις επόμενες 3-4 μέρες ήταν περδίκι. Και μετά την εβδομάδα χοροπηδούσε σαν το κατσίκι... ήρθε δηλαδή στα ίσια του το ζωντανό! Οπότε 1. μην ανησυχείς αν δεν ανησυχεί ο γιατρός σου 2. καλά κάνεις και πήρες άδεια σήμερα να μην την αφήσεις μόνη της την καημενούλα 3. μιας και έμεινες, έχε την από δίπλα και βλέπε αν υπάρχει βελτίωση στα κόπρανα / συχνότητα εμετών κλπ 4. τρίψε της λίγο τα αυτάκια, χάιδευε την λίγο περισσότερο τώρα που είναι αρρωστούλα, βόλτα πήγαινέ της μόνο αμα ζητήσει. Άστην να ξεκουραστεί. 5. αν δεν δεις βελτίωση και ο γιατρός σου πάει απλά να σε καθησυχάσει, πήγαινε μια βόλτα και σε κανέναν άλλον, πες τι έγινε (χωρις να αναφερθεις σε προσωπα) και δες αν έχει να σου πει κάτι διαφορετικό. Καλή είναι η εμπιστοσύνη, αλλά που και που δεν κάνει κακό να πέρνουμε μια δεύτερη γνώμη. Αυτά από μένα. Και πες της να μην τρώει οτι βρίσκει! Μεταξύ μας... πρέπει να το πώ και στον Φιντελάκο μου αυτό που μασουλάει ότι βρει και τον κυνηγάω....

Crazy North

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
191
0
Athens
Xαχα! Να στε καλα κι εσεις που μου φτιάχνετε τη διαθεση. Εμετό δεν εχει ξανακανει σημερα. Ουτε διαρροια. Δεν εχει ομως φαντζομαι κατι να βγαλει γι αυτο. Απο κοπρανα εννοω. Γιατι εμετο αν ηταν να κανει θα ειχε βγαλει και το νερακι και τα φαρμακα και σχεδον 70-80 ml τσαι που εχει πιει ως τωρα. Ολα με συριγγα της τα δινω για να εχω τον ελεγχο. Τι είναι το ρυζόνερο?? Εσυ απ το ξεκινημα των διαρροιων κτλ μετα απο ποση ώρα τάισες??

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Τι είναι το ρυζόνερο??
Βραζεις ενα φλυτζανι του ελληνικου ρυζι για σουπες-γεμιστα σε μια κανατα νερο. το αφηνεις να παραγινει λαπας και να βγαλει το ρυζι ολη την ασπρη ουσια σαν "κολλα" που εχει. Το στραγγιζεις και κρατας το νερο. αυτο ειναι το ρυζονερο. μπορεις να αλεσεις στο μπλεντερ μεσα στο ρυζονερο και λιγο απον λαπα που εφτιαξες για να γινει πιο πηχτο και αφου κρυωσει το δινεις με τη συριγγα. παρατηρησα οτι χλιαρο το τρωνε πιο ευχαριστα. Επισης λιγη Hill's i/d μπορεις να της δωσεις αλλα αστην κανενα 12ωρο με το ρυζονερο μονο. Εμεις αυτα καναμε. Και almora απο φαρμακειο στο νερο για ηλεκτρολυτες οπως ειπε η MamaFidel.

MamaFidel

Well-Known Member
12 Μαϊου 2011
141
0
Εγω από την πρώτη μέρα της έδωσα λαπαδακι. Δηλαδη στις ωρες που ηταν να φάει, της είχα δώσει λίγο λαπά. Δεν πέταξε και την σκούφια της από τη χαρά της που έτρωγε αυτό το σίχαμα (όπως κι εγώ όταν είχα πάθει γαστρεντερίτιδα και ο καλός μου με πλάκωσε στους λαπάδες με 2 ολόκληρα λεμόνια στιμμένα μέσα παρακαλώ!!!), αλλα έκανε την ανάγκη φιλότιμο με εμένα που έμπλεξε το ζωντανο και της το έχωνα με κουταλάκι στο στόμα με το στανιό. Φυσικά κατάλαβε οτι είναι για το καλό της και μετά που είχε γεμάτο στομαχάκι μου έγλειφε τα χέρια και με κοιτούσε όλο λατρεία και ευγνωμοσύνη. Κι εγώ βούρκωνα που με κοιτούσε έτσι το κουτσουνάκι μου!

Όσον αφορά τη συνταγή για ρυζόνερο, ποικίλει από άτομο σε άτομο. Το σωστό ρυζόνρεο είναι το στραγγιστό που κάνει πολύ καλή δουλειά την πρώτη μέρα. Εγώ ούτε το στραγγίζω, ούτε το βάζω στο μπλεντερ. Απλώς το δίνω για ώς έχει με λίγο λεμονάκι. Κοκακόλα επέλεγε χωρίς ζάχαρη και άφησε την να ζεσταθεί και να ξεθυμάνει λίγο. Είναι γλυκιά και θα την πιεί πιο ευχάριστα.

Crazy North

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
191
0
Athens
Το σκυλί αυτό είναι άρρωστο μόνο όταν δε βλέπει φαγητό. Με το που είδε τη hills i/d άρχισε να χοροπηδαει πριν καν την ανοιξω. Έκανα την καρδιά μου πέτρα και της έδωσα μόνο μια κουταλια της σούπας κι ας έψαχνε απεγνωσμένα να φάει κι άλλο. Αφού προτείνετε ρυζονερο δεν εχω παρά να δοκιμάσω.

Crazy North

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
191
0
Athens
Λοιπόν, τα τελευταια νεα ειναι οτι η μικρη όταν ειναι ξύπνια καθως ειναι ψιλοεξαντλημενη λογικα απο τα χθεσινοβραδυνα, εχει πολλη όρεξη για παιχνιδι αλλα και πολλλλη όρεξη για φαγητο. Σημερα βεβαια την ειχα λιγο στην πεινα γιατι φοβομασταν το στομαχι της. ανα μισαωρο σχεδον της διναμε τσαι ή νερο με συριγγα αφου της ειχα μαζεψει το νερο για να εχω τον ελεγχο. Μετα τις 5 το απογευμα της εδινα ανα μιαμιση ωρα περιπου απο 40 gr κονσερβα hills i/d (μια μεγαλη κουταλια σουπας). Ζητιανευε μετα και εψαχνε ολο τον τοπο για να φαει κι αλλο. Eφαγε γυρω στα 150 γραμμαρια συνολο. Ανα 8ωρο επισης παιρνει και τα φαρμακα της.Ολη την ημερα εκανε μονο τσισα της. Κακα δεν έχει κανει ουτε μια φορά μετα την πρωινη-πρωινη διαρροια. Αυτο ειναι θετικό ή αρνητικο?? Ευχαριστω για την υπομονη όλων.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Και μένα πέρασε 2 μέρες πριν κανα 2-3μηνο που έκανε διάρροια νερό...νερό όμως!

Την πρώτη μέρα διάρροια, τις επόμενες 2 που έτρωγε κοτόπουλο με λαπά και λίγο νεράκι ίσα ίσα να βρέχει το στόμα του έκανε νερό...

Ο γιατρός δεν είπε για γαστρεντερίτιδα, ούτε τον χτύπησε ενέσεις, έναν εμετό έκανε και αυτόν την πρώτη μέρα!
Βέβαια μιλάμε για διαφορετικά μεγέθη, διαφορετικά σκυλιά, διαφορετικά στομάχια κτλ!
Ίσως η δικιά σου να το πέρασε περισσότερο βαριά!Εγώ όπως είπα δεν έκανα τίποτα, τον άφησα νηστικό να ησυχάσει και να στανιάρει λίγο και μετά ξαναεπανήλθαμε!

Όπως και να χει περαστικά εύχομαι...

Crazy North

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
191
0
Athens
st3liOs να σαι καλά. Μη φανταστείς οτι την πέρασε πολύ βαριά! Μονο χθες το πρωί ήταν να την κλαινε οι ρεγγες γιατι τα ειχε βγαλει ολα το βραδυ απο στομα και ποπο.Μετά άρχισε και ανέβαινε σιγα σιγα αν και έπεφτε συχνα για ύπνο. Εμέτο δε μου ξαναέκανε παρα μόνο εκεινο το βραδυ. Διαρροια εκανε μια προχθες το βραδυ και μια χθες το πρώι κι απο τότε παίρνοντας τα φάρμακα,το τσάι και την i/d δεν ξαναέχει κανει κακα. Μονο τσίσα. Είναι φυσιολογικό που δεν έχει κανει κακα 24+ ωρες ;; Φάνταζομαι πως έχει σφίξει με τα φαρμακα ε; Χθες βράδυ κοιμηθηκε μαζι μου. Σημερα το πρωι μες στο κεφι και στη ζητιανιά για λιγη κονσέρβα παραπανω...Τι λέτε?? το ξεπέρασα;; :) Καλημέρα

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Νομιζω πως πηγαινει πολυ καλα διοτι εμεις φαγαμε στα μουτρα τη διαρροια του αιωνα 14 σχεδον μερες απο το τελευταιο κουταβι. Να φευγει νερο τελειως! Ειναι καλο που δεν εχει κανει κακα τοσες ωρες και ισως σφιξανε αλλα δεν εχει φαει και πολυ και την προσεξες εξ αρχης. Περιμενε να δεις τα κακα της κι αν βγαινουν μαλακα μεν αλλα σχηματισμενα μπορεις να της δινεις την i/d κανονικα. Γι αυτην τη δουλεια ειναι εξαλλου.

Crazy North

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
191
0
Athens
Μα ήδη της δίνω i/d και μονο i/d απο χθες το απογευμα. Εχει φαει χθες και σήμερα γυρω στα 220 gr σε δόσεις των 50gr ανα 2ωρο Παίζει δηλαδή να μου κάνει και διάρροια ξανα μετα απο τοσες ώρες ε? Σήμερα δυστυχως έπρεπε να μέινει μονη της αλλα έχω ατομο standby που δουλευει δίπλα και θα πεταχτει 1-2 φορες (για τάισμα και επίβλεψη) μεχρι να γυρίσω.

MamaFidel

Well-Known Member
12 Μαϊου 2011
141
0
Να ξανατονίσω οτι δεν ειμαι ειδικός και απλά θα σου αναπαράγω τι μου έχουν πει γιατροί για διαφορετικό σκύλο (Βελγικο λυκόσκυλο ηλικίας 5 μηνών). Καταρχάς μου ειχαν πει ΟΧΙ elcefuril και ΟΧΙ κορσερβες/τροφες που περιέχουν αντιδιαρροικά φάρμακα αν δεν ξερουμε ακριβως ποιος ιος ευθύνεται για την διάρροια. Αν στα δώσει αυτά μετά απο καλλιέργεια κοπράνων, ΟΚ. Διαφορετικά μπορεί παροδικά να κάνουν καλό, αλλά στην ουσία μπορεί απλά να επιβραδύνουν τη δράση του ιού ο οποίος πρέπει απλά να κάνει τον κύκλο του και να φύγει (μέσω τις διάρροιας???) απο τον οργανισμό. Οπότε εγώ τότε είχα προτιμήσει λαπαδάκι, τσαγάκι και ξεθυμασμένη κοκα κολα χωρίς ζάχαρη. ΣΙγά-σιγά όπως είπε και ο Στέλιος της έδινα και κοτόπουλο που κάνει πολύ καλό σε τέτοιες καταστάσεις και όλα ΟΚ. Τώρα δεν ξέρεις αν πέρασε η διάρροια ή αν απλά είναι αποτέλεσμα των χαπιών ή της ειδικής κονσέρβας. Μη σε πανικοβάλω βέβαια γιατί κτηνίατρο είδες! Αυτός ξέρει. Απλά έχε το νού σου να δείς αν θα κάνει κακάκια, να δείς ποσότητα και ποιότητα και κάνε και ένα τηλε΄φωνο στον κτηνίατρο να του πείς τα νέα και δες τι έχει να πει για την πρόοδο της μικρής. Περαστικά και πάλι και οτι χρειαστείς εδώ είμαστε... και για μικρες και χαζες απορίες επίσης...

Crazy North

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
191
0
Athens
Ο καθένας γιατρος εχει τα δικά του μεσα και τα δικα του πιστεύω. Στο συγκεκριμενο κτηνιατρειο ειναι 4 διαφορετικοι γιατροι και εχει τυχει 2 να εχουν διαφορετικη αποψη για κάτι. Θα δωσω λαπά με κοτοπουλακι σήμερα να δω πως θα παμε. και θα ενημερωσω.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Για να σφίξουν τα κόπρανα μπορεί να πάρει παραπάνω μέρες γιατί το στομαχάκι είναι ερεθισμένο ακόμα!
Οπότε υπομονή!

Crazy North

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
191
0
Athens
Φτάνει που ειναι ευδιαθετη και με μεγάλη ορεξη για φαγητο. Ολα τα αλλα θα ρθουνε και θα κανω οση υπομονη χρειαστει. 1μιση μερα εχει χωρις να ενεργηθει η μικρη. Μιλησα με γιατρο και μου ειπε αν μεχρι το απογευμα-βραδυ δεν τα κανει να τον παρω τηλ γιατι πιθανοτα θα πρεπει να κοψουμε το ercefuryl. Στουμπωνει τοσο πολυ αυτο??

MamaFidel

Well-Known Member
12 Μαϊου 2011
141
0
Σκέψου οτι ένα και μόνο χάπι στουμπώνει έναν ανήλικο άνθρωπο 80 κιλών...

Crazy North

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
191
0
Athens
Σιροπάκι πάιρνει το μωρό, τα χαπια ειναι ειναι για τους μεγαλους.χιχι :)

Last edited:

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Σιροπάκι πάιρνει το μωρό, τα χαπια ειναι ειναι για τους μεγαλους.χιχι :)
Σε εμας το σιροπο ecerfuryl δεν εκανε απολυτως τιποτα. Εφευγε η διαρροια σαν νερο. Απο την ωρα που πηρε την παστα που σου εγραψα νωριτερα βοηθηθηκε παρα πολυ.

Crazy North

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2011
191
0
Athens
Το θεμα με εμενα ειναι οτι οχι απλα δεν ξαναεκανε διαρροια αλλα δεν αφοδευσε καν !! :) στουμπωσαμεεεεεεεεεεε