Γαστρεντερίτιδα;;;

BLACK DEVIL

Member
26 Σεπτεμβρίου 2015
6
1
Καλησπέρα σας.Θέτω και εγώ τον προβληματισμό μου.Έχω ένα κουταβάκι ντόμπερμαν 3 μηνών. Ξεκίνησε να έχει διάρροια κ εμετούς.Ο κτηνίατρος έδωσε σιροπάκι που το πήρε πρωί και βράδυ για μια μέρα,αλλά δεν πέρασαν.Ξαναπήγα στο γιατρό είπε να το δώσω ρύζι και αν συνεχίσει τότε αντιβίωση.Για δυο ημέρες του έδωσα μόνο ρύζι που έτρωγε ελάχιστο αλλά του πέρασαν,κ δεν έδωσα αντιβίωση. Χθες το πρωί έφαγε κροκέτες αλλά εκτός ότι το βράδυ δεν ήθελε να φάει καθόλου,αργότερα ξαναέκανε διάρροια. Το πήγα στον κτηνίατρο σήμερα κ είπε ότι αφού έχει κέφια καλά είναι κ αν ξανακάνει διάρροια να του ξαναδώσω ρύζι.Του έδωσα κροκέτες έφαγε καλα,κ ξαναέκανε.Αν κ λίγο πεσμένο,είχε κέφια όλη τη βδομάδα,χοροπηδάει συνέχεια,τρώει καλύτερα σήμερα,πίνει νερό αλλά η διάρροια παραμένει. Αύριο θα ξαναπάω στο γιατρό,αλλά έτσι συμβαίνει συνήθως;τόσες μέρες κάνουν για να συνέλθουν; Τι άλλο μπορώ να κάνω; Συγχωρέστε με αν σας κούρασα αλλά έχω ανησυχήσει πολύ.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
καλησπερα για να ρωτησω λιγο να καταλαβω... δινεις ρυζι για μια δυο μερες και αφου περασει
αρχιζεις αμεσως και το ταιζεις κροκεττα?
αν ναι τοτε κανεις λαθος...
παρε ενα ολοκληρο κοτοπουλο βραστο και φτιαχτου λαπα... δωστου λαπα να σταματησει η διαρροια μολις σταματρησει αρχισε να ταιζεις σιγα σιγα κοτοπουλο με ρυζι ακομα
αυξησε τη ποσοτητα του κοτοπουλου στο επακρο κι αρχισε μετα σταδιακα να μειωνεις το κοτοπουλο και να προσθετεις σιγα σιγα κροκεττα στο πρωτο δειγμα εστω και υπονοιας διαρροιας σταματας τη κροκετα και προσθετεις ρυζι...
ελπιζω να ειμαι κατανοητος...

BLACK DEVIL

Member
26 Σεπτεμβρίου 2015
6
1
Σ'ευχαριστώ παρα πολυ που απάντησες.τη 2η μέρα το βράδυ του έδωσα ρύζι με κροκέτες κ την επόμενη σκέτες κροκέτες.Το λαπά σκέτο τον έτρωγε ελάχιστα κ φοβήθηκα επειδή δεν έτρωγε καλά και έχανε γραμμάρια.Με το κοτόπουλο ελπίζω να φάει. Να ρωτησω κάτι άλλο ομως.Επειδή είναι 1βδομαδα η κατάσταση και έχει αδυνατίσει για να μην την ταλαιπωρώ σκέφτηκα αν έλεγα το γιατρό να πάρει την αντιβίωση για να γίνει καλά πιο γρήγορα. Ή μηπως δεν ειναι τόσο ανυσηχητικό αυτό που έχει και το μεγαλοποιώ;

BLACK DEVIL

Member
26 Σεπτεμβρίου 2015
6
1
Από πού το πήρες το κουτάβι; Για μόρβα κτλ το εξέτασε;
Από γνωστό εντός της πόλης. Δεν ξέρω στα σίγουρα αν το εξέτασε,αλλά το κουτάβι το έχω ήδη 1 μήνα και κάτι και έχει κάνει κιόλας και δευτερο εμβολιο.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Όπως είπε ο @GRDANE θα κάνεις λαπά! ΛΑΠΑ όμως, θα πάρεις ρύζι Καρολίνα και θα το αφήσεις να λαπαδιάσει. Βράστο σε ζουμί από κοτόπουλο να πάρει γεύση κρέατος.
Η γαστρεντερίτιδα και γενικά τα προβλήματα με τα εντεράκια τους σε αυτήν την ηλικία είναι σύνηθες φαινόμενο. Θέλει μέρες στερεάς τροφής για να συνέλθει το στομαχάκι τους.
Θα συνεχίσεις να δίνεις λαπά με κοτοπουλάκι νερόβραστο μέχρι τα κόπρανα να αρχίζουν να είναι στερεά. Μετά μαζί με το ρύζι προσθέτεις και λίγη κροκέτα.

Έχεις με το μέρος σου τον παράγοντα "όρεξη", οπότε το κουτάβι σου δείχνει από μόνο του ότι έχει πρόβλημα με το στομάχι και δεν έχει κάτι άλλο πιο περίπλοκο. Αυτά τα πράγματα είναι βλέποντας και κάνοντας...αφουγκράζεσαι το ζώο και προχωράς.

Προφανώς όταν ένας σκύλος έχει γαστρεντερίτιδα ή τέλοσπάντων έχει πειραχτεί το στομάχι χάνει υγρά, εξαντλείται και χάνει και βάρος γρήγορα. Είναι λογικό.

• Like
Reactions: BLACK DEVIL

BLACK DEVIL

Member
26 Σεπτεμβρίου 2015
6
1
Θα σου έλεγα να μη το βράσεις σε ζουμί κοτόπουλου. Δεν είναι τίποτα άλλο από λίπος και αν έχει γαστρεντερίτιδα θα τον στείλει αδιάβαστο.
Σ'ευχαριστώ.Αλλά να πω την αλήθεια ξεκίνησα από το πρώτο ποστ χθες και έβρασα χωρίς ζωμό σκέτο ρύζι, αλλά από το πρωί δεν έχει φάει τιποτα. Βέβαια ακόμα δεν έχει αφοδεύσει και είναι και λίγο πεσμένο.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
να προσεχεις οσο εχει ορεξη για φαγητο ειτε παιχνιδι ολα καλα κι ας εχει διαρροια αν χασει την ενεργητικοτητα του αμεσως συναγερμο και προσοχη..........
δεν σε ενοχλει στον λαπα αν εχει βρασει στο ζουμι, δεν ειναι τοσο βαρυ ωστε να το ενοχλησει, του δινει γευση που θα κανει το κουταβι να φαει

• Like
Reactions: BLACK DEVIL

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.836
8.036
να προσεχεις οσο εχει ορεξη για φαγητο ειτε παιχνιδι ολα καλα κι ας εχει διαρροια αν χασει την ενεργητικοτητα του αμεσως συναγερμο και προσοχη..........
δεν σε ενοχλει στον λαπα αν εχει βρασει στο ζουμι, δεν ειναι τοσο βαρυ ωστε να το ενοχλησει, του δινει γευση που θα κανει το κουταβι να φαει
Δεν θα το έλεγα αν δεν είχαμε τρεχάματα με τέτοια πατέντα εμείς οι ίδιοι. Από κει και πέρα ας κάνει ότι νομίζει ο άνθρωπος, εγώ δεν θα το συνιστούσα.

BLACK DEVIL

Member
26 Σεπτεμβρίου 2015
6
1
Επειδή μέχρι τις 14:00 δεν είχε φάει τίποτα και ήταν πιο πεσμένο πήγα στο γιατρό και μου έδωσε bactrimel πρωί βράδυ για 8μερες και τις κροκέτες είπε να τις συνεχίσω. Του έδωσα,και αργότερα πήγε μόνο του έφαγε λίγες κροκέτες και από ότι είδα έκανε κόπρανα κανονικά. Το απόγευμα ξαναέφαγε και γενικά ανέβηκε η διάθεση. Ελπίζω να συνεχίσει και να καλυτερεύσει εντελώς. Είχα ξανά σκύλο αλλά δεν είχε συμβεί κάτι παρόμοιο. Συνεχώς κάτι νέο μαθαίνω. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τις συμβουλές σας. :):)

• Like
Reactions: ghelly

lazaros95

Active Member
9 Μαϊου 2015
26
4
30
θεσσαλονικη
μηπως τον ειχε τσιμπισει καμια μελισσα ? ειχα και εγω τρεχαματα απο τον ιουλιο , ειχε τσιμπισει μελισσα τον μπιγκλακι μου , σιγα σιγα επεφτε η ορεξη του ειχε διαροια , πολυ πυρετο 40 και ειχε φταση 40.5 , η πρωτη γιατρος μου ελεγε μπουρδες οτι και καλα ειχε ερωτευτει το σκυλακι μου και γιαυτο δεν τρωει , τον πειρα πηγα στην δευτερη του εκανε οτι εξετασει αιματος και ουρων υπαρχει ειχε ψηλα λευκα αιμοσφαιρια , του εδεινα λαπα για 2-3 εβδομαδες μετα σιγα σιγα κροκετες ,η γιατρος του εδωσε κορτσιζονη σε χαπακια , τωρα εχει 1 εβδομαδα που του την κοψαμε , τωρα ειναι μια χαρα , η γιατρος το ειχε αποδοση στο οτι το τσιμπιμα της μελισσας του προκαλεσε αλεργικη αντιδραση γιαυτο κα τα ψηλα λευκα αιμοσφαιρια , τωρα οι εξετασεις ειναι μια χαρα ,