Γαστρεντερολογικά Θέματα

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Ο ένας μου σκύλος, ο Έλβις, από μικρό κουταβάκι είχε πολύ ευαίσθητο στομαχάκι, συχνά έκανε εμετούς και διάρροιες και γενικά έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά με γαστρίτιδες, αιμοραγικές κολίτιδες και ότι μπορείτε να φανταστείτε.

Η μητέρα μου μου λέει ότι ο σκύλος έγινε τόσο ευαίσθητος γιατί από μωρό έτρωγε ξηρή τροφή και μέχρι 7-8 μηνών περίπου δεν είχε δοκιμάσει τίποτε άλλο.

Εγώ δεν έχω καταλήξει αν αυτό είναι το πρόβλημα ή μια γενικότερη ευαισθησία που παρουσιάζει η φυλή του (λάμπραντορ).

Θα ήθελα την άποψη σας για να αποφύγω παρόμοια λάθη σε επόμενο κουτάβι μου και να μην το κάνω τόσο υπερευαίσθητο, αν ευθύνομαι εγώ.

Εϊναι πολύ άσχημο να μην μπορώ καν να τον γυρίσω σε μαγειρευτό λόγω της μεγάλης του ευαισθησίας και του φόβου μου μήπως του ξεκάνω το στομάχι.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Αχ, αυτες οι μαμαδες που τα ξερουν ολα! Εχω κι εγω μια τετοια! :D

Εγω δεν πιστευω οτι φταις εσυ, ισως η φυλη, ισως οι γραμμες του Ελβις να εχουν μια ψιλοευαισθησια, αλλα γιατι φοβασαι οτι θα τον ξεκανεις με το μαγειρευτο? Παρε ενα κομματι αρνι και με λιγο ρυζι ή πατατα που δεν εβλαψαν κανεναν κανε ενα πειραμα για 10 ημερες, τι φοβασαι οτι θα συμβει που δεν αντιμετωπιζεται? Αν δεν δοκιμασεις δεν θα μαθεις ποτε αν θα του καθοταν καλυτερο το μαγειρευτο αφου μπορεις κι εχεις τη διαθεση να του το προσφερεις.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
είναι τεράστιο λάθος να μην δίνουμε τίποτα άλλο εκτός απο ξηρά τροφή, ειδικά σαν κουτάβι πρέπει να μαθαίνουμε το στομάχι του να δέχεται διαφορετικές τροφές, και κρέας καί αυγό και τυρί γιαούρτι φρούτα κλπ, σταδιακά και σε μικρές ποσότητες στην αρχή, ο σκοπός είναι το πεπτικό του να μάθει να δέχεται τα πάντα, η βάση πρεπει να είναι η ξηρά τροφή αλλά οπωσδήποτε όχι μόνο ξηρά τροφή και τίποτα άλλο.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
είναι τεράστιο λάθος να μην δίνουμε τίποτα άλλο εκτός απο ξηρά τροφή, ειδικά σαν κουτάβι πρέπει να μαθαίνουμε το στομάχι του να δέχεται διαφορετικές τροφές, και κρέας καί αυγό και τυρί γιαούρτι φρούτα κλπ, σταδιακά και σε μικρές ποσότητες στην αρχή, ο σκοπός είναι το πεπτικό του να μάθει να δέχεται τα πάντα, η βάση πρεπει να είναι η ξηρά τροφή αλλά οπωσδήποτε όχι μόνο ξηρά τροφή και τίποτα άλλο.
Ειδικός και μανούλα εχουν σύγκλιση απόψεων :p

Παρε ενα κομματι αρνι και με λιγο ρυζι ή πατατα που δεν εβλαψαν κανεναν κανε ενα πειραμα για 10 ημερες, τι φοβασαι οτι θα συμβει που δεν αντιμετωπιζεται? Αν δεν δοκιμασεις δεν θα μαθεις ποτε αν θα του καθοταν καλυτερο το μαγειρευτο αφου μπορεις κι εχεις τη διαθεση να του το προσφερεις.
Έχω δοκιμάσει και στα λέω αυτά.
Και επειδή κάνει αιμοραγικές κολίτιδες για πλάκα τέρμα τα πειράματα. Γιατί το θέμα δεν είναι οι κάποιες μέρες αντιβίωσης και η ταλαιπωρία του μόνο αλλά και οι μακροπρόθεσμες βλάβες που μπορεί να δημιουργηθούν και ποτέ δεν ξέρεις πως θα εξελιχθούν.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Πιστευω οτι ειναι γονιδιακο κατα 80%. Σε πολλες φυλες.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
τα λάμπραντορ ΔΕΝ έχουν πρόβλημα πεπτικού, είναι διάσημα για το καλό πεπτικό τους σύστημα :p

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
τα λάμπραντορ ΔΕΝ έχουν πρόβλημα πεπτικού, είναι διάσημα για το καλό πεπτικό τους σύστημα :p
o κτηνίατρος που κουράρει τα σκυλιά μου έχει διαφορετική άποψη, μου λέει ότι πρόκειται για σκυλιά με πολύ ευαίσθητο γαστρεντερολογικό σύστημα.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Παντος με το αρνι θα ημουν και εγω λιιιγο προσεκτικη! To Κοκερ μας τρωει τα παντα και δεν παθαινει τιποτα.
Το μονο που της ταραζει το γαστεντερολογικο ειναι το αρνι/κατσικι!!!!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
είναι τεράστιο λάθος να μην δίνουμε τίποτα άλλο εκτός απο ξηρά τροφή,
Κι εγώ αυτό πιστεύω...

Από προσωπική εμπειρία, έχω καταλήξει στο ότι η ξηρά τροφή είναι αυτή που δημιουργούσε πρόβλημα στο δικό μου...

Ενα χρόνο τώρα με ωμό κρέας και μαγειρεμένα λαχανικά δεν είχαμε απολύτως κανένα θέμα... Ενώ πριν σχεδόν κάθε μήνα με ξυπνούσε η ευωδία 3 το πρωί....

Τυχαίο; Δε νομίζω.

Λογικά όμως το στομάχι θα έπρεπε να συνηθίσει τη καινούρια τροφή. Ο Ελβις όμως έχει τεράστιο θέμα με αλλαγή τροφής, οπότε ίσως στη δική του περίπτωση να φταίει και ο κληρονομικός παράγοντας.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Χα, σωστό κι αυτό. Μπορούν να φάνε ό,τι βλακεία βρουν στο δρόμο και να μην πάθουν απολύτως τίποτα.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Μπαρφ δοκιμασες? Για τα λαμπραντορς δεν ειχα ακουσει παντως τετοιο πραγμα. Για τους Γ.Π το εχω ακουσει πολλακις και απο εκτροφεις, ξερω κι εργασιακα και εκθεσιακα Γ.Π. με μεγαλο προβλημα στη διατροφη. Δεν πιστευω με τιποτα οτι με την κροκετα διελυσες εσυ το γαστρεντερολογικο συστημα του Ελβις αφου παιρνει κι αγωγη και δοκιμασατε και με μαγειρευτα κι εχετε τα ιδια θεματα.

Μια φιλη μου δινει μια κτηνιατρικη της Χιλς στο Γ.Π. της με υδρολυμενες πρωτεινες. Ειναι η μονη τροφη που του προξενει τα λιγοτερο μαλακα κοπρανα. Μενει πια στην Αμερικη οπου πηρε και το σκυλο μαζι της και του εκαναν ενα καρο εξετασεις για να βρουν τι φταιει και κατεληξαν στο breeding αφου δεν βρηκαν τιποτα. Κι ο σκυλος ειναι εκτροφικος και αγοραστηκε ως σκυλος του στρατου.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Ευτυχώς δεν έχουμε θέμα όταν δεν αλλάζουμε. Δεν χρειάζεται δηλαδή ειδική διατροφή.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Αρα τωρα ειναι καλα σταθερα? Απλα προβληματιστηκες για το αν εφτιαξες εσυ που τον μεγαλωσες με κροκετα?

Goufy

Active Member
20 Ιουλίου 2013
40
34
καλησπέρα
ο δικός μου (ημίαιμο λαμπραντόρ) μπορεί να φάει σχεδόν τα πάντα. Τρώει ουσιαστικά ξηρή τροφή, αλλά εξαιτίας της λαιμαργίας του, στη βόλτα μπορεί να φάει χόρτα, μπορεί να μασήσει τα λαστιχένια παιχνίδια του, να φάει ξύλα κλπ. Αναλογικά, δεν είχαμε μεγάλα προβλήματα με το πεπτικό. Ευτυχώς τώρα τελευταία που έκλεισε τα δύο, αρχίζει να σοβαρεύει λίγο και να μην τρώει ότι βρει μπροστά του.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Χα, σωστό κι αυτό. Μπορούν να φάνε ό,τι βλακεία βρουν στο δρόμο και να μην πάθουν απολύτως τίποτα.
Mάλλον διαβάζει το φόρουμ και είπε να το κάνει κι αυτό. Χθες στην βραδυνή βόλτα πρόλαβε και βούτηξε ένα περιστέρι χαλκομανία και το έφαγε λαίμαργα για να μην του το πάρω. Μόλις φτάσαμε σπίτι το έβγαλε μαζί με την ξηρή του τροφή για να μας ευωδιάσει..Χριστέ μου που έμπλεξα..

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Mάλλον διαβάζει το φόρουμ και είπε να το κάνει κι αυτό. Χθες στην βραδυνή βόλτα πρόλαβε και βούτηξε ένα περιστέρι χαλκομανία και το έφαγε λαίμαργα για να μην του το πάρω. Μόλις φτάσαμε σπίτι το έβγαλε μαζί με την ξηρή του τροφή για να μας ευωδιάσει..Χριστέ μου που έμπλεξα..
Πωωωωωωωω :confused:

milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
λαμπραντορ με τοσο ευαισθητο στομαχι?
δεν νομιζω οτι μπορει να δημιουργηθει τοσο μεγαλο θεμα επειδη ετρωγε μονο ξηρα.
ετυχε, γενετικο ισως.
για μαγειρευτο, μηπως δουλευε μονο αν δοκιμαζες πολυ πολυ σταδιακα? πχ δινοντας αρχικα μονο το 1 γευμα μαγειρευτο. λαπα ρυζι, κοτοπουλακι και σιγα σιγα δοκιμες, με ελαχιστες ποσοτητες παντα?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Χθες στην βραδυνή βόλτα πρόλαβε και βούτηξε ένα περιστέρι χαλκομανία και το έφαγε λαίμαργα για να μην του το πάρω.
Τζίζους ρε συ........
Ε πως να μην έχει μετά, τόση ευαισθησία; Στομάχι είναι. Οχι χωματερή........

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Τζίζους ρε συ........
Ε πως να μην έχει μετά, τόση ευαισθησία; Στομάχι είναι. Οχι χωματερή........
Ναι ο μαλάκας. Και όσο του έλεγα drop it, που πιάνει με άλλα αντικείμενα τόσο το κατάπινε αμάσητο. Τεράστιο μιλάμε! Μέχρι ένα παιδί στον δρόμο, μου λέει, κάτι τρώει , με γουρλωμένα μάτια. Ναι του λέω ένα περιστέρι ψοφίμι..Με απάθεια εγώ, λίγο πριν στραβώσει το στόμα μου..