Γαστριτιδα ή κατι αλλο;

Βικυ6

Member
21 Μαρτίου 2018
16
1
35
Παιδια καλησπερα!! Ξεκινησαμε απο την πεμπτη, με εμετους και διαρροιες, (μια φορα αιμορραγικη),επειδη ξεκινησαν τα συμπτωματα προοδευτικα, ξεκινησαμε με αντιεμετικα, τα οποια δεν την επιαναν απο τη δευτερη μερα και μετα, τελικα, πηρε αντιβιωση, της εβαλε ορο, καναμε νηστεια για 24 ωρες κλπ. Απο χθες που εκανε τον δευτερο ορο, σταματησαν ολα, απλα δεν εχει καθολου μα καθολου διαθεση. Της δινω ειδικη κονσερβα, μια κουταλια ανα 3ωρο, την τρωει, αλλα δεν μπορω να συγκρινω γιατι παντα οσο χαλια και να ναι στην κονσερβα δεν λεει ποτε οχι. Οι εξετασεις αιματος ηταν φυσιολογικες. Πριν απο λιγο ξεκινησε να κουτσαινει το πισω αριστερο ποδι, πηρα την κτηνιατρο να τη ρωτησω αλλα λεει οτι αυτο ειναι ασχετο. Μου δινει την εντυπωση οτι ποναει καπου γιατι παιρνει και σταση "καμπουριασματος".Λογικα δεν θα επρεπε να επανελθει η διαθεση της αφου απο χθες σταματησαν τα συμπτωματα;

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
Καλησπερα..εχω ενα κανις-μαλτεζακι 6 ετων. Πριν απο μια βδομαδα παρουσιασε ξαφνικα εντονη καταπτωση, δυσπνοια και πονο στην κοιλια. Εννοειται οτι την πηγα κατευθειαν στον κτηνιατρο(δεν βρισκομουν στην πολη μου, πηγα στον πρωτο που βρηκα μπροστα μου), ο οποιος αφου της εκανε υπερηχο -φοβηθηκε για πυομητρα,δεν ειναι στειρωμενη-και δεν βρηκε τιποτα, απεφανθη οτι προκειται για κολικο λογω αλλαγης τροφης ή και απο την παρατεταμενη περιοδο ,αλλα βρηκε και μια ελαφρια λοιμωξη του αναπνευστικου...της χορηγησε ενδοφλεβια αντιβιωση και ενα σιροπακι για το στομαχι.
Μετα απο 3 μερες, φανηκε να συνερχεται, βελτιωθηκε καπως η ορεξη της, αλλα παρατηρησα οτι μολις βαζει στο στομα μια κροκετα κατευθειαν την φτυνει λες και ποναει. Επισης τα μπισκοτακια που της δινουμε σαν λιχουδια και τρελαινεται, ουτε να τα αγκιξει. Δοκιμασαμε κονσερβα, την εφαγε με ορεξη...συνεχιζει ομως να ειναι νωχελικη...χθες πηγα να τη χαιδεψω στο σαγονι και τσιριξε..οποτε σημερα την πηγα στη δικη της κτηνιατρο, την κοιταξε στο στομα και δεν βρηκε να χει καποιο προβλημα, χαλασμενο δοντι κλπ.της εκανε και την καθιερωμενη εξεταση και παλι δεν βρηκε τιποτα.(σημειωτ. πριν 2 μηνες εκανε εξετασεις αιματος κα ηταν ολα φυσιολογικα). Η γνωμη της ειναι οτι ισως να την πονεσαν τα δοντια απο την τροφη που της δινουμε, μας εδωσε μια αλλη υποτιθεται πιο νοστιμη, δεν την πλησιασε καν. Πριν λιγο την πιανω παλι κατω απ το στομα και τσιριζει...Αν ηταν κατι δεν θα το εβλεπε σημερα που την ψηλαφισε; εχετε καμια ιδεα, τι μου προτεινετε να κανω αλλο,εχω απελπιστει!
Καλησπερα σε ολους, ειχα ξαναγραψει μεσα στην εβδομαδα στην ιδια στηλη με τιτλο "περιεργα συμπτωματα"(παρουσιασε ατονια και δεν μπορουσε να μασησει-κατα τη γνωμη μου-). Η κτηνιατρος απεκλεισε τον ενδεχομενο χαλασμενου δοντιου, γιατι τα δοντια της λεει ειναι σε αριστη κατασταση, της καναμε γενικες ειχε ανεβασμενα λιγο τα λευκα κατα τα αλλα ολα φυσιολογικα).της χορηγησε για κανα δυο μερες και παυσιπονη,και εκανε και δυο αντιβιωσεις. εκει την ειδαμε να βελτιωνεται και να θυμιζει το σκυλι που ξεραμε. Σημερα το πρωι ξυπναει και ειναι ξανα το ιδιο: δεν σηκωνεται καν απο το κρεβατι και τρεμοπαιζει και τα ματια! Δεν εχει πυρετο τη μετρησα..γραφω εδω γιατι μπορει καποιος απο σας να ξερει κατι παραπανω να μου πει, ειμαι να σκασω πραγματικα, πηραα την κτηνιατρο μου προτεινε να της δωσω ντεπον και αυριο θα επαναλαβουμε τις εξετασεις. Πρωτη φορα καθυστερει τοσο να γινει καλα, παω να τρελλαθω...και αυτο με τα ματια τωρα τι να ειναι;
Μήπως ήρθε η ώρα να πάς σε έναν άλλο κτηνίατρο; Και δώσε όλο το ιστορικό από την αρχή.

Βικυ6

Member
21 Μαρτίου 2018
16
1
35
Μήπως ήρθε η ώρα να πάς σε έναν άλλο κτηνίατρο; Και δώσε όλο το ιστορικό από την αρχή.
Εκεινο ηταν παλιο post, μαυτα και με κεινα δεν ενημερωσα τι εγινε, τελικα τοτε ειχε οντως πυομητρα, εκανε εγχειρηση και στειρωση φυσικα μαζι, ολα πηγαν καλα...

ArtyKalf

Member
5 Ιουνίου 2018
12
14
Παιδια καλησπερα!! Ξεκινησαμε απο την πεμπτη, με εμετους και διαρροιες, (μια φορα αιμορραγικη),επειδη ξεκινησαν τα συμπτωματα προοδευτικα, ξεκινησαμε με αντιεμετικα, τα οποια δεν την επιαναν απο τη δευτερη μερα και μετα, τελικα, πηρε αντιβιωση, της εβαλε ορο, καναμε νηστεια για 24 ωρες κλπ. Απο χθες που εκανε τον δευτερο ορο, σταματησαν ολα, απλα δεν εχει καθολου μα καθολου διαθεση. Της δινω ειδικη κονσερβα, μια κουταλια ανα 3ωρο, την τρωει, αλλα δεν μπορω να συγκρινω γιατι παντα οσο χαλια και να ναι στην κονσερβα δεν λεει ποτε οχι. Οι εξετασεις αιματος ηταν φυσιολογικες. Πριν απο λιγο ξεκινησε να κουτσαινει το πισω αριστερο ποδι, πηρα την κτηνιατρο να τη ρωτησω αλλα λεει οτι αυτο ειναι ασχετο. Μου δινει την εντυπωση οτι ποναει καπου γιατι παιρνει και σταση "καμπουριασματος".Λογικα δεν θα επρεπε να επανελθει η διαθεση της αφου απο χθες σταματησαν τα συμπτωματα;
Εξέταση για καλαζαρ έχεις κάνει ;

Βικυ6

Member
21 Μαρτίου 2018
16
1
35
Εξέταση για καλαζαρ έχεις κάνει ;
Κάναμε όλες τις εξετασεις αιματος,βιοχημικές,ακτινογραφία και υπερηχογράφημα. Όλα καθαρά. Υποθέτουμε ότι μάλλον έχει ακόμα ευαίσθησια στο στομάχι αφού την πειράζουν οι κροκετες και η γιατρός μας έγραψε peptonorm σιρόπι και να τρώει μόνο ειδική κονσέρβα για κάποιο διάστημα.

Βικυ6

Member
21 Μαρτίου 2018
16
1
35
Παιδια, εχει τυχει κατι παρομοιο σε κανεναν σας;δεν μπορω να τη βλεπω αλλο να υποφερει! Καμια ιδεα κανεις σας παρακαλω!!!!:(

Βικυ6

Member
21 Μαρτίου 2018
16
1
35
Τι έγινε τελικά ; Πως είναι το σκυλάκι;
Ειναι μια χαρα ευχαριστω!!!της πηρε αρκετες μερες να συνελθει βεβαια σχεδον 2 βδομαδες διηρκεσε...με το σιροπι βοηθηθηκε πολυ.

Zodi

Well-Known Member
25 Απριλίου 2017
179
173
45
Γράφω εδώ αλλά αν υπάρχει πρόβλημα ανοίγω καινούργιο.
Πάνω από μήνα τώρα ο κούταβος είχε κόπρανα σάν πουρέ κ κάποιες φορές νερό..
Ξεκίνησα με flagyl γιά 2 εβδομάδες αλλά δέν έστρωσαν σωστά.
Έκανα εξέταση κοπράνων καί έχει Escherichia coli καί τού δίνω εδώ καί 2 εβδομάδες Marbocyl των 20. Τα κόπρανα έχουν πάρει μορφή αλλά είναι ακόμη μαλακά. Μού είπε ο κτηνίατρος νά κλείσουμε τό 20ήμερο.
Τού δίνω όλο το διάστημα μόνο ID ξηρά.
Τόσο δυνατό είναι που δέν το πιάνει ακόμη, τι να πω δεν ξέρω..
Είχε κάποιος ανάλογη περίπτωση;

Βικυ6

Member
21 Μαρτίου 2018
16
1
35
Έκανα εξέταση κοπράνων καί έχει Escherichia coli καί τού δίνω εδώ καί 2 εβδομάδες Marbocyl των 20. Τα κόπρανα έχουν πάρει μορφή αλλά είναι ακόμη μαλακά. Μού είπε ο κτηνίατρος νά κλείσουμε τό 20ήμερο.
Μηπως καλυτερα να ανοιξεις νεο θεμα σαυτη την κατηγορια γιατι εδω το πιθανοτερο να μην σου απαντησει κανεις.περαστικα στο σκυλακι σου!!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
E. Coli είχαμε αλλά κάναμε αντιβίωση νομίζω 7 μέρες; Και μετά μια χαρά, δεν είχαμε ξανά θέμα. Δεν έδινα ειδική τροφή.
Μήπως να κάνεις ξανά αναλύσεις; Μήπως να αλλάξετε αντιβίωση.

Zodi

Well-Known Member
25 Απριλίου 2017
179
173
45
E. Coli είχαμε αλλά κάναμε αντιβίωση νομίζω 7 μέρες; Και μετά μια χαρά, δεν είχαμε ξανά θέμα. Δεν έδινα ειδική τροφή.
Μήπως να κάνεις ξανά αναλύσεις; Μήπως να αλλάξετε αντιβίωση.
Σκέφτομαι να προτείνω στο γιατρό να αυξήσουμε τη δόση αλλιώς να αλλάξουμε αντιβίωσι.
Σε 2 μέρες κλείνουμε 20ήμερο. Είδομεν..
Σε ευχαριστώ!