Γαστριτιδα η κατι πιο σοβαρο; SOS

Expecto_patronum

Active Member
15 Δεκεμβρίου 2021
38
26
26
Καλημέρα παιδιά, έχω ξαναγράψει εδώ και θα χρειαστώ πάλι τις συμβουλές σας σε περίπτωση που κάποιος έχει περάσει κάτι ανάλογο. Το σκυλάκι μου είναι 9 μηνών και πριν 2 μέρες ενώ όλα ήταν καλά, το βράδυ του δώσαμε ένα κομμάτι παριζακι νικας υφαντης και μετά από 4 ώρες έκανε εμετό και έβγαλε μόνο μια πηχτή βλεννη τύπου 2εκ. Τίποτα άλλο. Μετά ξαναέκανε το πρωί κίτρινα υγρά και αυτό συνεχιζόταν μέχρι που πήραμε τον γιατρό και ξεκινήσαμε διατροφή με ρύζι κάθε 2 ώρες. Εκεί εγω δούλευα οπότε ήταν η μάνα μου σπίτι και του έδωσε παραπάνω από όσο έπρεπε και έτσι έκανε εμετό και έβγαλε το φαγητό. Έτσι του ξεκινήσαμε νηστεία ουτε φαγητό ουτε νερό για 12 ώρες και έκανε πάλι εμετό κίτρινα υγρά. Γενικά έκανε κάθε 4 ώρες σταθερά. Τον πήγαμε στον κτηνίατρο όπου του έκανε αντιεμετικο, αντιβίωση είχε και πυρετό. Αυτό χτες και από τότε δεν ξαναεκανε εμετό και ξεκινήσαμε αγωγή σπίτι με αντιβίωση και λίγη κονσερβα. Χτες έτρωγε. Σήμερα το πρωί δεν ήθελε να φάει, και με τα κακά του που είναι μαλακα και λίγο νερό στο τέλος έβγαλε λίγο αίμα. Ξένο σώμα δεν θεωρούμε ότι έχει φάει. Έχω αγχωθεί παρα πολύ. Να πάρουμε 2η γνωμη; να τον πάω σε κλινικη; κάποιος που να είχε κάτι παρόμοιο ας δώσει τα φώτα του.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.896
7.464
Ο εμετός με μόνο κίτρινα υγρά είναι μάλλον απ'την πείνα.

Τα κακά του έχουν βλέννη εκτός απ'το αίμα;

Δε μπορούμε να σου πούμε ρε συ αν χρειάζεται 2η γνώμη ή όχι, δεν είμαστε γιατροί. Ξέρω, κ εγώ συχνά θα ήθελα να μάθω. Τώρα κάτι δείχνει να έχει το γαστρεντερικό, πυρετό δεν έχω ξανασυναντήσει, είναι κ κουτάβι, είναι επικίνδυνο να σου πει κάποιος μην πας κ μπορεί να είναι μια απλή γαστρίτιδα/κολίτιδα για να σε βάλει στη διαδικασία να πας.

• Like
Reactions: mareco and Orjo

fridaki

Member
1 Δεκεμβρίου 2021
10
0
33
Να ενημερωσετε και παλι τον κτηνιατρο να σας πει πως να συνεχισετε. Μπορει να ειναι μια απλη γαστριτιδα μπορει και οχι. Αν βλεπετε οτι συνεχιζει και θεωρειται οτι δεν εχει ανταποκριση παρτε και 2η γνωμη.

Expecto_patronum

Active Member
15 Δεκεμβρίου 2021
38
26
26
Πήραμε τον κτηνίατρο μας και μας είπε να κάνουμε υπέρηχο και πήραμε σε ένα άλλο κτηνιατρειο-κλινική και μας είπαν ότι ο υπέρηχος δεν έχει νόημα να γίνει αν δεν γίνουν πρώτα αιματολογικες να δούμε τι προκαλεί τον πυρετό. Άρα πάμε το απόγευμα για αιματολογικες και βλέπουμε. Φοβάμαι μην είναι κάποιο μικρόβιο.

Expecto_patronum

Active Member
15 Δεκεμβρίου 2021
38
26
26
Αμπουλες χαπια κλπ για παρασιτα παιρνει κανονικα;
Ναι κάθε μήνα την αμπούλα του κλπ. Του βάζουμε και σιτρονελα αλλα παρόλα αυτά πριν καμιά βδομάδα είχα δει κάτι τσιμπήματα στην κοιλια που έφυγαν όμως.

fridaki

Member
1 Δεκεμβρίου 2021
10
0
33
Ενταξει μην αγχωνεστε. Περιμενετε να δειτε τα αποτελεσματα των εξετασεων . Μπορει κατι να τον πειραξε και να ειναι μια απλη ιωση

Expecto_patronum

Active Member
15 Δεκεμβρίου 2021
38
26
26
Έμαθα ότι σηκώθηκε μόνος του και έφαγε λίγο κονσέρβα και ήπιε και το χάπι και ξανά έπεσε για ύπνο. Αντε να γυρίσω από την δουλειά να τον δω και μόνη μου. Πάντως ο κτηνιατρος επιμένει για υπέρηχο γιατι φοβάται για παγκρεατιτιδα επειδή πριν από 2 μήνες άφησε ο μπαμπάς μου χάπια στο τραπεζάκι και τα πήρε αυτός και τα έφαγε και τρέχαμε σε κλινική για λιπίδια. Παρόλα αυτά του έδωσαν πολύ μικρή δόση και του κάναμε τις απαραίτητες εξετάσεις 1 μήνα μετά για να δούμε αν πειραχτηκε το πάγκρεας και ήταν όλα οκ. Τώρα τι να πω.. δεν έχουμε ηρεμήσει.. όλο τρέχουμε στους γιατρούς..

Expecto_patronum

Active Member
15 Δεκεμβρίου 2021
38
26
26
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Πήγαμε χτες το απόγευμα στον γιατρό για εξετάσεις, μόνο την κοιλίτσα του βρήκε λίγο σφιγμένη, είχε έρθει και η όρεξη του οπότε τον είδε καλά. Οι γενικές αίματος βγήκαν όλες πολύ καλές, ούτε λευκά ανεβασμένα ουτε τίποτα, άρα αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε σε υπέρηχο και βιοχημικες. Του έκανε μια αντιεμετικη και μια ένεση για να τον βοηθήσει στο έντερο και μας έδωσε αντιβίωση σε χάπι και διατροφή για καμιά βδομάδα με hills id. Βλέποντας και κάνοντας λοιπόν, από χτες ειναι καλά και σήμερα έκανε σκληρά κακακια οπότε το παίρνω σαν δείγμα ότι έφτιαξε και το έντερο.

Fokos

Member
12 Νοεμβρίου 2008
6
22
Περαστικά εύχομαι, μακαρι να πανε ολα καλα και να μην ειναι τιποτα σοβαρο.
Ρώτησε εάν εκαναν έλεγχο για Τύφο του σκύλου - Ιογενής παρβοεντερίτιδα.
Είναι πολύ επικίνδυνο για κουτάβια.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.305
Μέλη
20.066
Νεότερο μέλος
Matina L