Γαύγισμα και δάγκωμα


Stellagla

Member
1 Μαρτίου 2021
21
1
34
Καλησπέρα. Υιοθέτησα πριν έναν μήνα ένα όμορφο Γκριφον 2 ετών που ήταν σε αυλή και δεν του έδιναν σημασία. Εγώ μένω σε διαμέρισμα. Λοιπόν έχω 2 μεγάλα θέματα. Πρώτον γαυγιζει τρέλα με το που με βλέπει να ετοιμάζομαι και 1 ώρα όταν λείπω. Οι γείτονες κάνουν συνέχεια παρατήρηση. Επίσης δαγκώνει στο παιχνίδι. Δοκιμασα όλες τις συμβουλές που με είπαν κτηνίατρος κ.α. Δηλ να του αφήνω κόκκαλα, παιχνίδια να μην του δίνω σημασία όταν φεύγω κτλπ. Λεφτά για εκπαιδευτή Γιοκ. Τι μου προτείνετε
 


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.409
6.533
Καλησπέρα @Stellagla και να τον χαίρεσαι τον μικρό "μπελά"! :)

Υπάρχουν αρκετά θέματα με μέλη που έχουν τα ίδια, περίπου, προβληματάκια. Χρωστάω μια "καλή" και εκτενής απάντηση, αλλά δεν έχω "κάτσει" όπως πρέπει για να την γράψω.

Θα έλεγα να μας πεις πρώτα πως είναι η καθημερινότητα σας (πόσο λείπεις, κάθε πόσο, είναι σταθερές οι ώρες που μένει μόνος, κ.α.) ...Πως τα περνάτε με τον σκυλάκο;

Πότε τρώει, πόσες φορές, είναι μίζερος, τσιμπολογάει "μεζεδάκια" όλη μέρα, βγαίνει βόλτα για τις ανάγκες του, πόσες φορές, τι κάνετε σε αυτή, κλπ.

Είχες ποτέ ξανά σκυλάκι και αν ναι πες μας λίγα λόγια.
 


Stellagla

Member
1 Μαρτίου 2021
21
1
34
Γεια σου. Δουλεύω σε σχολείο αλλά τώρα είμαστε σε αναστολή εδώ και 2 βδομάδες. Όταν δούλευα τον άφηνα 7 ώρες. Τον έβγαζα το πρωί στις 7 στις 2 όταν γυρνούσα και στις 8. Έτσι και τώρα γίνεται. Πάνω κάτω. Ε βγαίνω και καμια βόλτα το απόγευμα μόνη κανα 3 ωρο. Τώρα είμαστε σχεδόν όλη την μέρα μαζί. Τρώει πριν βγει κροκέτες. Και 1 φορά την βδομάδα κοτόπουλο. Λιχουδιές κάνα 3 φορές την μέρα. Τον βγάζω κάνα 20λεπτο κάθε φορά
 
  • Like
Reactions: canis


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.409
6.533
Στο θέμα της Maggie της τσοπανούλας δες τι έγραψα...

Αυτή είναι η γενική κουλτούρα... Σκύλος σωματικά και πνευματικά απασχολημένος, συνεχώς διεγερμένος και εν τέλει κουρασμένος και εκτονωμένος.

Φυσικά το συνεχώς δεν σημαίνει 24/7. Μα σίγουρα δεν φτάνουν 3 εικοσάλεπτα μάλλον χαλαρά και περισσότερο για "κακά και τσίσα".

Θα γράψω κάποια στιγμή κάτι αναλυτικότερο, μα περιληπτικά και σύντομα θα πρότεινα για το δικό σου πρόγραμμα (σχολείο) τα εξής:

1. Δίνεις φαγητό το βράδυ, 1 ώρα μετά την βόλτα και αφού ο σκύλος έχει ξεκουραστεί και ξελαχανιάσει (γιατί πάντα πρέπει να γυρνά λαχανιασμένος από την βόλτα).

2. Δεν δίνεις λιχουδιές χωρίς λόγο, χωρίς ο σκύλος σου να τις έχει κερδίσει και να τις αξίζει. Αυτό σημαίνει ότι δουλεύεις εντολές βασικής υπακοής και επιβραβεύεις (και) με λιχουδιές κάποιες φορές. Άρχισε από τις στατικές "Κάτσε" και "Ξάπλωσε" και συνέχισε με το "Έλα" πάντα δεμένο με μακρύ οδηγό (ένα σχοινί, ιμάντα, κάτι 3-4-5-6 μέτρα).

3. Βόλτα το πρωί 20 λεπτά, όπως τώρα για τις ανάγκες του και βόλτα μεγάλη (1,5-2 ώρες) το βράδυ. Αυτή η βόλτα να έχει πολύ περπάτημα, ίσως τρέξιμο, παιχνίδι με μπαλάκι ή με κάποιο πανί ή "λουκάνικο" που ο σκύλος θα τραβά, θα δαγκώνει και θα τινάζει, αλματάκια σε μαλακό έδαφος (γκαζόν, χώμα, κ.α.)... Επίσης, 15 λεπτά αυτής της βασικής υπακοής που είπαμε πιο πάνω και μετά πάλι παιχνίδι με εσένα, με χάδια, με σπρωξιματάκια, με τρέξιμο, με χαρά και ενθουσιασμό.

4. Δες και προσπάθησε να μάθεις στον σκύλο το crate. Κάνε μια αναζήτηση και θα βρεις θέματα. Προσφέρει στον σκύλο μια ασφάλεια και μια ηρεμία... και σε εσένα.

5. Να παίζεις με τον σκύλο και στο σπίτι. Γενικότερα να παίζετε πολύ και σωστά. Κρύβε του αντικείμενα, κάντε και εκπαίδευση στο σπίτι, παίξτε με μπαλάκι, κ.ο.κ.

Κουρασμένος σκύλος = Ευτυχισμένος σκύλος = Περισσότερο ξέγνοιαστος ιδιοκτήτης... :)
 


Stellagla

Member
1 Μαρτίου 2021
21
1
34
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Σκέφτηκα για crate. Αλλά μήπως τον τρομάξει αυτό; Για τις λιχουδιές θα το δοκιμάσω. Βασικά δίνουμε φαι μετά την βόλτα; Εγώ δίνω πριν για να κάνει κακά. Επίσης 2 φορές μου το έσκασε. Δεν μπορώ να τον αφήσω χωρίς λουρί έξω να παίξει
 


Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
527
49
Καλησπέρα κι από εμένα
το προηγούμενο μέλος σας τα είπε όλα! εγώ το μόνο που θέλω να σχολιάσω είναι ο προβληματισμός σας σχετικά με το crate. Ήμουν εντόνως αρνητική σε αυτό, του στυλ "δεν θα βάλω εγώ το σκυλί μου φυλακή κλπ κλπ". Μίλησα με 2 εκπαιδευτές, διάβασα πολυ και το δοκιμάσαμε. Πραγματικά, δεν ξέρω τι θα κάναμε χωρίς αυτό. Tο crate αν το εισάγεις ΣΩΣΤΑ και το χρησιμοποιείς μετά ΣΩΣΤΑ είναι το καταφύγιο του σκύλου, ο χώρος του, το δωμάτιό του. Εννοείται δεν μπαίνει εκεί και μένει μέσα ατελείωτα..το παρουσιάζεις πρώτα, του το γνωρίζεις σιγά σιγά με λιχουδιές, ξεκινάς στην αρχή να μπαίνει μέσα με ανοιχτή την πόρτα, μετά την κλείνεις για ελάχιστα, μετά πιο πολυ και πάει λέγοντας...θα βρείτε πολλά και στο forum αλλά και γενικά στο διαδίκτυο. Εκεί μετά θα μπορεί να μπεί, το πρωϊ, αφού θα έχει κάνει μια μεγάλη βόλτα, να έχει κουραστεί, να εχει φάει, να έχει κάνει τσίσα και κακά. Μέσα θα έχει το νεράκι του και 1-2 ΑΣΦΑΛΗ παιχνιδάκια.
Αυτά όλα σας τα λέω από προσωπική μας άποψη. Έτσι κάναμε και δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ κανένα πρόβλημα. Ξεκίνησε να μένει εκεί τα πρωϊνά όταν ήταν 5-6 μηνών, όταν τέλειωσε το πρώτο lockdown κι έλειπαν και τα παιδιά σχολείο. Παρόλο που ήταν μικρούλα, την έβλεπα απ την κάμερα: ήταν ήρεμη, και είτε παρακολουθούσε έξω απ το παράθυρο, είτε έπαιζε με το KONG της είτε κοιμόταν.
Αυτά είχα να πω κι εγώ. Καλή επιτυχία ό,τι κι αν κάνετε!
 


Stellagla

Member
1 Μαρτίου 2021
21
1
34
Ευχαριστώ για την απάντηση. Αντί για crate μπορώ να πάρω πάρκο υφασμάτινο; Ξέρετε ο δικός μου είναι 2 ετων δεν είναι μωρό. Θα συνηθίσει;
 


Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
527
49
Mμμμ.. μάλλον είναι δικό μου λάθος. Το crate που λέω εγώ, είναι στην ουσία το πάρκο εκπαίδευσης. Κακώς το λέω crate.
είναι ανοιχτό από επάνω (γιατί ένιωθα ότι θα το πλακώνει το ταβάνι :LOL: :LOL:) και αρκετά μεγάλο, ώστε να χωράει την κουβερτούλα του, μια πάνα (αν είναι μωρό_, το νερό του και ενα παιχνιδάκι. Αν όμως δεν έχετε χώρο, ή δυνατότητα να αποκτήσετε ένα, φαντάζομαι θα μπορεί να μείνει στο υφασμάτινο. Απλώς επειδή ήταν μαθημένο στην αυλή, δεν ξέρω πόσο περιορισμένο θα νιώθει εκεί. Καλύτερα να μιλήσουν και άλλα μέλη που έχουν εμπειρία από crate
 




Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
527
49
Γι αυτό είπα..επειδή είναι μαθημένος σε αυλή και ενήλικας σκύλος, άρα όχι τόσο εύκολο στο να μαθαίνει νέα πράγματα, αλλά ούτε και ακατόρθωτο, ίσως καλύτερα να μας πουν τη γνώμη τους και άλλα μέλη που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία...
 


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Υφασμάτινο πάρκο για δύο ετών σκύλο.... δε νομίζω να αντέξει πάνω από ημέρα :)

Κανονικό κρέητ (συρμάτινο), αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει να στρίβει άνετα και να στέκεται όρθιος. Η ηλικία δεν είναι ανασταλτικός παράγοντας να το μάθει τώρα.

Επίσης κάνε άπειρες φορές την "άσκηση" να μπεις/βγεις, στην αρχή αμέσως, μετά για δυο λεπτά κοκ.

Φαγητό πριν τη βόλτα, όχι, δεν είναι καλή ιδέα - εκτός αν εννοείς βόλτα τύπου ένα τέταρτο περπάτημα για να κατουροχέσει, ή ότι το "πριν" είναι 3 ώρες πριν βγείτε.
 


GiorgakisGr

New Member
5 Μαρτίου 2021
2
1
26
Προσωπικά εχω συναντήσει και τα δυο προβλήματα και θα σου εξηγήσω απλά από που προέρχονται και το πως λείνονται. Οι σκύλοι εκφύσεως ακολουθούν με αποτέλεσμα να μπερδεύονται και να τους δημιορυγείται άγχος όταν φεύγεις απο το σπίτι και τους απογορεύεις να ακολουθήσουν σε αυτήν την περίπτωση δεν πρέπει να το αγνοής επειδή είναι αφύσικο για τον σκύλο αυτό.

Το πως το λύνεις: μέτρα πωσες φορές την ημέρα ο σκύλος σου σε ακολουθεί πας στην τουαλέτα κουζίνα και έρχεται το καταγράφεις όσες φορές είναι 10 50 100 300 αυτό θα πρέπει να το κάνεις το μισό. με εκπαίδευση πρέπει να βάλεις τον σκύλο να μένει σε ενα σημείο και να μην σε ακολουθεί δηλαδή να περιμένει και οταν το επιτυγχάνει να του δίνεις την ανάλογη επιβράβευση δεν χρειάζεται απαραιτήτως να είναι φαγητό και η αγάπη ή η μυροδία αρκεί μερικές φορές. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα ο σκύλος να μην το θεωρεί ως αρνητικό το οτι φεύγεις και τον αφήνεις πίσω με υπομονή και σωστή εκπαίδευση θα το πετύχεις είμαι σίγουρος.



Για τα δαγκώματα είναι ποιο απλό οι σκύλοι δεν έχουν χέρια οπότε εσθάνονται δαγκόνοντας αυτά ειναι τα χερια τους και ειναι ειδιαιτερα ευχαριστω κατι αφρατο σαν τα χέρια σου. Οταν σε δαγκώνει βγάλε απλα μια ψεύτικη φωνή πόνου τα σκυλία έχουν εσωτερικό μηχανισμό όπου καταλαβένουν ότι σε πονέσανε με αυτήν την αντίδραση σε λίγο καιρό θα σταματήσει να σε δαγκώνει αλλιώς υπάρχει και το spray
 
  • Like
Reactions: Stellagla


noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
34
Νέο Ψυχικό
Καλησπέρα και από μένα! Επιπρόσθετα με όσα πρότειναν οι συμφορουμίτες, θα πρότεινα την αγορά μιας απλής οικονομικής IP κάμερας για να δεις τι ακριβώς κάνει ο σκύλος όσο λείπεις και γαβγίζει; Φαίνεται στρεσαρισμένος; Αγχωμένος; Βαριεστημένος; Αν μιλάμε για ελλιπή εκτόνωση όσα σου πρότεινε ο @canis θα βοηθήσουν πάρα πολύ. Αν μιλάμε για άγχος αποχωρισμού μαζί με τα της άσκησης θα πρέπει να μπει στο πρόγραμμα το καθημερινό και εκπαίδευση απευαισθητοποίησης
 


Stellagla

Member
1 Μαρτίου 2021
21
1
34
Παιδιά του πήρα kong. Τι να του βάζω μέσα και μετά να τα καταψύκτω; Δεν το δοκίμασα ακόμη
 


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.221
7.753
Παιδιά του πήρα kong. Τι να του βάζω μέσα και μετά να τα καταψύκτω; Δεν το δοκίμασα ακόμη
οτι θες και το τρωει χωρις εντερικα. Ρυζι/κρεας , υγρη τροφη με κροκετα, μπανανα λιωμενη με κροκετα, λιγο γιαουρτακι με κροκέτα κ.τ.λ Την πρωτη φορα μη το καταψυξεις πολυ για να καταλαβει πως λειτουργει και να βγαινει σχετικα ευκολα η τροφη , να μην το παρατήσει.
 


Stellagla

Member
1 Μαρτίου 2021
21
1
34
Δεν του έχω δώσει ακόμα φρούτα να φάει. Κάνει; Πέστε ότι αρχίζω το σχολείο. Πόση ώρα πριν φύγω (8παρα φεύγω) βάζω στην κατάψυξη το kong? Θα ποιασει λέτε; Δεν ξέρω
 


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.221
7.753
Δεν του έχω δώσει ακόμα φρούτα να φάει. Κάνει; Πέστε ότι αρχίζω το σχολείο. Πόση ώρα πριν φύγω (8παρα φεύγω) βάζω στην κατάψυξη το kong? Θα ποιασει λέτε; Δεν ξέρω
Βαλε κατι σεηφ, κροκετες βρεγμενες απλα αλλα κατι πιο νοστιμο θα ηταν καλυτερο πχ μια υγρη τροφη, εγω στα φιλοξενουμενα βαζω γαστρο κονσερβα που ειναι ασφαλης. Παγωσε το καμια ωρα τις πρωτες φορες η καθολου, μετα οσο θες (για να βγαινουν ευκολα μη παραιτηθει). Τις πρωτες φορες επίσης να είσαι παρούσα. Τοσο να το σκισει ή κατι.

Αν θυμαμαι καλα για να βοηθησει με το αγχος κλαμα το πηρες ε? Εγω τα βαζω μέσα στο κρεητ να το φάνε και κλεινω αφου αρχισουν να μασουλανε την πορτα αλλα ειμαι στον ίδιο χώρο αρχικα. Το κρεητ πιστευω ειναι καλύτερα να μη βλέπει την πορτα εξοδου. Σταδιακα γενικα ολα.

Την τσοπανα που εχω τωρα της το εδινα στο αλλο δωματιο χωρις κρεητ. Αρχικα μαζι, μετα με ανοιχτη πορτα και εγω στο διπλα, μετα εκλεισα και την πορτα, Ουτε που δινει σημασια οταν φευγω, δε με βλεπει αλλωστε καν οταν φευγω. Αλλα κυριως δε μου δινει σημασια γιατι ειναι τεραστια λιχουδα.
 


Stellagla

Member
1 Μαρτίου 2021
21
1
34
2 ώρες κατάψυξη; Δεν θα είναι πάρα πολύ παγωμένο; Όχι για να μην γαυγιζει όταν φεύγω. Crate της πήρα αλλά το φοβάται. Δεν μπήκε καθόλου. Τα εχω βάλει όλα μέσα αλλά τίποτα
 


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.221
7.753
2 ώρες κατάψυξη; Δεν θα είναι πάρα πολύ παγωμένο; Όχι για να μην γαυγιζει όταν φεύγω. Crate της πήρα αλλά το φοβάται. Δεν μπήκε καθόλου. Τα εχω βάλει όλα μέσα αλλά τίποτα
την πρωτη φορα καθόλου , την δευτερη ή τρίτη παγωσε το 1-2 ωρες που θα ξερει ήδη οτι τρωγεται.
Γενικα αν δε παγωσεις τρωγετε σε 5 λεπτα. Παγωμενο τον κραταει τον δικο μου κανα μισαωρο, την μικρη τσοπανα την βλεπω καθεται πανω απο ωρα και μασουλαει
 
Last edited:


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.595
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3