Γειά σας!

marianthi.mp

Well-Known Member
1 Ιουλίου 2012
59
0
Rethymno
Μετά από αρκετό καιρό που διαβάζω το forum, είπα να συστηθώ. Ζω στο Ρέθυμνο με την 6μελή σκυλοπαρέα μου. Συμβιώνω με σκύλους εδώ κ 8 χρόνια κ πάντα η υγεία τους ήταν άψογη, μέχρι πριν από ένα μήνα που η συμφορά χτύπησε το σκυλόσπιτό μας....
Βρήκαμε με τον άντρα μου στις διακοπές μας ,ένα κουταβάκι παρατημένο σ'ενα χωράφι στη μέση του πουθενά κ το πήραμε σπίτι. Δεν πρόλαβε να ξημερώσει η Δευτέρα να πάμε στο γιατρό κ άρχισε εμέτους κ διάροιες. Ήταν Σ/Κ κ κανένας μα κανένας κτηνίατρος δεν υπήρχε στην πόλη, ρωτώντας έμαθα ότι ερχόταν ένας κάθε τρίτη κ πέμτη από αλλού... μαζεύω σκύλους ,παιδια κ άντρα κ γυρνάμε Ρεθύμνο, όπου κανένας δεν ήθελε να πάει Κυριακή στο ιατρείο του. Με τα πολλά πείθω έναν να δει το ζωντανο, μου δίνει ενέσεις κτλ , αλλα αρνείται να το κρατήσει εκέι με ορούς..... Ψάχνω ενέσιμο πριμπεράν στα εφημερεύοντα, πουθενα! Με τα πολλά κ αφού νομίζω ότι θα την χάσω, ο επόμενως κτηνίατρος που πάμε Δευτέρα πρωί την κρατάει , ενώ μας δηλώνει εξ'αρχής ότι είναι δυσκολα τα πράγματα (τύφος) κ ο σκύλος εξαντλημμένος διότι ούτε με μια σταγόνα νερό με σύριγγα δεν κρατούσε το στομάχι της.
Ευτυχώς η μικρή είναι γερό σκαρί κ διέψευσε το γιατρό, αλλά αναρωτιέμαι : κ οι κτηνίατροι γιατροί δεν είναι σαν τους άλλους? Δηλαδη αν αρρωστήσει το παιδί μου Σ/Κ θα μου πει κανείς "δε δουλεύω"?
Με όλη αυτή την περιπέτεια βρήκα το forum σας κ έιπα να πω ένα γειά, γνωστοποιώντας σας την ιστορία της μικρής μου. Ελπίζω να μην κούρασα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Καλώς ήρθες Μαριάνθη με όλη την παρέα σου.

Δυστυχώς τα πράγματα είναι έτσι και χειρότερα.
Εκτός μεγάλων αστικών κέντρων, η κατάσταση είναι τραγική.
Πολλοί ιδιοκτήτες, "αναγκάζονται" να εντρυφούν σε πολλά βασικά και όχι μόνο κτηνιατρικά θέματα, μπας και καταφέρουν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, αν ο μη γένοιτο ποτέ χρειαστεί.

Μπράβο της μικρής σας που τα κατάφερε. Σπάνια περίπτωση. Να είναι γερή και δυνατή στο εξής. Και όλα σας τα σκυλιά.

Βάλε μας μερικές φωτό τους και γράψε μας μερικά λόγια γι'αυτά.

marianthi.mp

Well-Known Member
1 Ιουλίου 2012
59
0
Rethymno
1322388507870.jpg
Αυτή είναι η Λόλα, ημίαιμο Μπίγκλ που το βρήκα να περιφέρεται πέρισυ το καλοκαιρί. Τώρα είναι περίπου 2 χρονών κ πρέπει να δίνουμε καθημερινή μάχη για να μη φάει μέχρι κ μας....Όσο από φωνή, όσοι ξέρουν από μπιγκλάκια καταλαβαίνουν...
2012-02-17 00.35.04.jpg
Αυτή είναι η Άνναμπελ για την οποία σας μίλησα παραπάνω, την 1η μέρα που την βρήκα. Δεν έχει κλάψει για τιποτα άλλο εκτός για να φάει...
IMG_0161.jpg
Η Φαίδρα μου, ο πρώτος μου σκύλος, την βούτηξα πριν από 8 χρόνια από ένα pet shop που την είχαν μέσα σ'ενα κλουβί για πουλία μαζί με τον αδερφό της σε άθλια κατασταση. Χαίρει άκρας υγείας κ ειναι ο καλύτερος φύλακας που έχω γνωρίσει (αν κ 5 κιλά), ωστόσο αρκετά αντικοινωνική.
DSC00570.jpg
Τα υπόλοιπα 3 τα βρήκαμε μαζί με τη μαμά τους, για την ακρίβεια στην κοιλία της.... Γύρναγε παρατιμένη κ έγκυος, έκανε 10,κρατήσαμε τη μαμα κ 2 κουτάβια, ενώ τα υπόλοιπα μας βγήκε η πίστη να τους βρούμε σπίτι. στη φωτό είναι ο Ονούφριος ένα από τα κουταβάκια (πρωην κουταβάκια δλδ γιατί τώρα είναι 2,5 χρονών).
Συγνώμη για το μεγάλο post, αλλά είμαστε μεγάλη οικογένεια!!!

marianthi.mp

Well-Known Member
1 Ιουλίου 2012
59
0
Rethymno
Μπράβο σε αυτά γιατί μας έχουν χαρίσει τεράστια ηρεμία , αγάπη κ προστασία, καθώς κ ένα τεράστιο πλεονέκτημα στην ανατροφή του γιού μας.

marianthi.mp

Well-Known Member
1 Ιουλίου 2012
59
0
Rethymno
Καλώς σας βρήκαμε:)
Αυτό με την περιοχή είναι τεράστια αλήθεια! Όχι απλά αν δεν τους κάνουν τα παρατάνε, αλλά στις περισώτερες περιπτώσεις τα σκοτώνουν.
Στην Κρήτη αν είσαι κυνηγόσκυλο έχεις πρόβλημα, θα περνάς όλο το χρόνο δεμένο σε μια ελιά, θα σε λύνουν μόνο για κυνήγι κ αν δεν βγάλεις κ λαγό...μπαμ!
Ξέρω περίπτωση που ο σκύλος πέθανε μόλις τον λύσανε γιατί ήταν 7 χρόνια δεμένος σ'ενα δέντρο