Γειααα σας

purple

Well-Known Member
4 Οκτωβρίου 2012
66
0
Athens
Γεια σας,
Είμαι νέο μέλος στο forum και πραγματικά θαυμάζω την όλη δουλειά που έχετε κάνει προσπαθώντας να ενημερώσετε τον κόσμο.Γενικά περνούσα πολύ χρόνο στο forum από πολύ πριν γίνω μέλος και έχω μάθει πολλά πράγματα όσο αναφορά τα σκυλιά.Είμαι πλήρως ενημερωμένη απο πετ σοπς,παππυ μιλς,bybs κτλ και σκέφτομαι και 'γω να αποκτήσω ένα κουταβάκι.
Η ράτσα που με έχει κερδίσει εμένα και την οικογένεια μου είναι το Κάνε Κόρσο.Επιλέξαμε αυτή τη φυλή διότι είναι ένας υπέροχος σκύλος απ όλες τις πλευρές
(υπέροχος βάσει αυτών που ζητάμε εμείς).Είναι ένα σκυλί ισοροπημένο,φιλικό με τα παιδιά αλλά επιφυλακτικό με τους ξένους.Είναι πολύ καλός φύλακας.Δεν έχει πολύ μεγάλες ανάγκες εκτόνωσης(αυτό ήταν κάτι βασικό πριν επιλέξουμε φυλή).Επίσης δεν γαβγίζει χωρίς λόγο κάτι πολύ σημαντικό για μας.
Έχουμε διαλέξει και εκτροφείο σε περίπτωση που πάρουμε σκύλο(δεν είμαστε 100% σίγουροι ότι θα πάρουμε)και έχουμε μιλήσει και με τον εκτροφέα,έχουμε δει τα σκυλιά του και γενικά μας έχει μείνει καλή εντύπωση.
Αυτά από μένα και χαίρομαι που είμαι μέλος αυτού του forum και ελπίζω να μείνω.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Καλως ηρθες. Με το καλο να αποκτησετε τον σκυλο που επιλεξατε. Μετα τον σωστο τροπο αποκτησης, η κοινωνικοποιηση και η εκπαιδευση του θα πρεπει να ειναι στα αμεσα πλανα σας.

purple

Well-Known Member
4 Οκτωβρίου 2012
66
0
Athens
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα,όσο για την κοινωνικοποίηση και την εκπαίδευση ICE ξέρουμε ότι δεν παίρνουμε και τον πιο εύκολο σκύλο άρα θα τον ή μάλλον την (αφού θηλυκό θα πάρουμε)κοινωνικοποιήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε.Όσο για την εκπαίδευση έχουμε αποφασίσει ότι θα συμβουλευτούμε εκπαιδευτή.

purple

Well-Known Member
4 Οκτωβρίου 2012
66
0
Athens
καλως ηρθες στο φορουμ και με το καλο να το δεχτεις !
Ευχαριστώ!!!:)
Να σας ρωτήσω κάτι;
Μήπως μπορεί να μου πει κάποιος πως είναι η συμβίωση με ένα κάνε κόρσο.
Από προσωπική εμπειρία αλλά και από εμπειρίες γνωστών;

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Είναι ένα σκυλί ισοροπημένο,φιλικό με τα παιδιά αλλά επιφυλακτικό με τους ξένους.Είναι πολύ καλός φύλακας.Δεν έχει πολύ μεγάλες ανάγκες εκτόνωσης(αυτό ήταν κάτι βασικό πριν επιλέξουμε φυλή).
Καλώς ήρθες στο φόρουμ :). Με το καλό να πάρετε το κουταβάκι σας!

Όντως τα cane corso είναι φοβερά σκυλιά και στο λέω εκ πείρας!!!!! Θα ενθουσιαστείς με τον ισορροπημένο χαρακτήρα τους και με τον τρόπο φύλαξης που βγάζουν από μικρή ηλικία!! Για οικογένεια είναι ότι πρέπει, δένεται τρελά με όλους μέσα στο σπίτι.

Να σημειώσω όμως κάτι......τα cane corso είναι αθλητικά σκυλιά και θέλουν πολύ πολύ εκτόνωση.....εγώ τον δικό μου εκτός τις 2 μικρές βόλτες το πρωί και το μεσημέρι, το απόγευμα τρέχουμε στα βουνά και στα λαγκάδια (κάθε μέρα βρέχει - χιονίζει) για 2 ώρες και γυρνάει σπίτι και θέλει πάλι παιχνίδια!!!!!

Άρα αν η εκτόνωση είναι το βασικό σας κριτήριο μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείτε!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Να σημειώσω όμως κάτι......τα cane corso είναι αθλητικά σκυλιά και θέλουν πολύ πολύ εκτόνωση.....εγώ τον δικό μου εκτός τις 2 μικρές βόλτες το πρωί και το μεσημέρι, το απόγευμα τρέχουμε στα βουνά και στα λαγκάδια (κάθε μέρα βρέχει - χιονίζει) για 2 ώρες και γυρνάει σπίτι και θέλει πάλι παιχνίδια!!!!!

Άρα αν η εκτόνωση είναι το βασικό σας κριτήριο μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείτε!
Ε...καλά...μην υπερβάλλουμε κιόλας...:)

Αν θέλουν και τα cane corso, 3-4 ώρες πάνω-κάτω την ημέρα, να παριστάνουν τα jack russel, ζήτω που καήκαμε. Εγώ όσα έχω γνωρίσει αυτής της συνομωταξίας σκυλιά, όχι δηλαδή μόνο cane corso, χρειάζονται απλώς μια φυσιολογική εκτόνωση, για να είναι καλά στην υγεία τους και ισορροπημένα στον χαρακτήρα τους. Από κει και πέρα, ότι περισσότερο προσφέρει κανείς, ακόμη καλύτερα, αλλά όχι ότι είναι και αναγκαίο. Αν είναι έτσι, θα πρέπει να είμαστε όλοι μας εισοδηματίες. Να μην δουλεύουμε. Να τρέχουμε κάθε μέρα στα βουνά και τα λαγκάδια όπως λες, με τα σκυλια μας.

@purple καλώς ήρθες στο φόρουμ

Καλή απόφαση σου εύχομαι. Αν σου είναι εφικτό, θα ήταν χρήσιμο να περάσεις και μια βόλτα από τον Μαραθώνα που γίνεται αυτό το σκ, η έκθεση του ΚΟΕ. 11 cane λέει ότι θα συμμετέχουν. Θα χορτάσει το μάτι σου :)

Αυτοκίνητο ελπίζω έχετε στην οικογένεια. Είναι απαραίτητο, όταν κατέχεις τέτοιου μεγέθους σκύλο.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
arrigo κι εγώ ακριβώς έτσι! Με τη μόνη διαφορά ότι η δικιά μου δεν έχει αντοχή για παιχνίδι μετά..

Πολύ χαίρομαι τους ιδιοκτήτες σαν εσένα που αφιερώνουν τόσο χρόνο στην εκτόνωση του σκύλου τους και πόσο μάλιστα στη φύση.

purple με το καλό να το δεχτείς το μικρό σου :)

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Ε...καλά...μην υπερβάλλουμε κιόλας...:)

Αν θέλουν και τα cane corso, 3-4 ώρες πάνω-κάτω την ημέρα, να παριστάνουν τα jack russel, ζήτω που καήκαμε. Εγώ όσα έχω γνωρίσει αυτής της συνομωταξίας σκυλιά, όχι δηλαδή μόνο cane corso, χρειάζονται απλώς μια φυσιολογική εκτόνωση, για να είναι καλά στην υγεία τους και ισορροπημένα στον χαρακτήρα τους. Από κει και πέρα, ότι περισσότερο προσφέρει κανείς, ακόμη καλύτερα, αλλά όχι ότι είναι και αναγκαίο. Αν είναι έτσι, θα πρέπει να είμαστε όλοι μας εισοδηματίες. Να μην δουλεύουμε. Να τρέχουμε κάθε μέρα στα βουνά και τα λαγκάδια όπως λες, με τα σκυλια μας.
Δεν υπερβάλλω καθόλου.......2 ώρες είπα, όχι 3-4. Τα cane corso είναι αθλητικά σκυλιά, με πολύ ενέργεια και σίγουρα θέλουν εκτόνωση. Ναι, είναι αναγκαίο (η καθημερινή εκτόνωση αυτής της ράτσας) αν θέλεις έναν ήρεμο, χαρούμενο και ισορροπημένο σκύλο μέσα στο σπίτι. Εντάξει, και να μην βγει μια μέρα δεν θα πάθει και τίποτα, απλά θα τον βρω κρεμασμένο από το πολύφωτο :p!

Δεν νομίζω ότι πρέπει να είσαι εισοδηματίας και να μην δουλεύεις για να κάνεις αυτά για το σκύλο σου. Δηλαδή δεν έχεις 2 ώρες την μέρα να τις αφιερώσεις για την εκτόνωση το σκύλου??? Νομίζω όλοι έχουμε! Από αυτά που είπα νομίζεις ότι είμαι εισοδηματίας??

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Πολύ χαίρομαι τους ιδιοκτήτες σαν εσένα που αφιερώνουν τόσο χρόνο στην εκτόνωση του σκύλου τους και πόσο μάλιστα στη φύση.
Ναι, είμαστε πολύ τυχεροί γιατί ζούμε σε επαρχεία, με πολύ πράσινο και πολλά δασάκια :)! Μπαίνεις στο αυτοκίνητο και σε 10 λεπτά είσαι εκεί που δεν υπάρχει ψυχή, ο σκύλος απλά χαίρεται τη βόλτα..... τρελαίνεται να ανεβαίνει σε πλαγιές, να εξερευνά το μέρος και να παίζει με χελώνες :D!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Είπες για την ακρίβεια...
...άρα 2 ώρες [μικτές; καθαρές;]. Γιατί αν δεν το έχεις και το βουνό αμέσως μόλις ανοίξεις την πόρτα σου, στην διπλανή γωνία, θέλεις και μία ώρα στο νερό, για το πήγαινε-έλα. Σύνολο 3 περίπου, μη σου πω και παραπάνω, αναλόγως σε ποιά γειτονιά της Αθήνας μένεις.

Και 2 μικρές. Πόσο μικρές; Φαντάζομαι πχ μισή και μισή ώρα [μικτές; καθαρές;], μόνο για την εκτόνωσή του...:rolleyes:

Δεν σου λέω ότι δεν πράττεις λαμπρά, εφόσον μπορείς. Είναι πολύ δύσκολο όμως να διαθέσει κάποιος στις ημέρες μας, με τα προγράμματά μας, τόσες ώρες μόνο για την εκτόνωση. Οχι κάθε μέρα τουλάχιστον. Για σαββατοκύριακο μια χαρά. Δεν το συζητώ. Και βάλε και όλα τα άλλα με τα οποία πρέπει να ασχοληθείς που το αφορούν. Δεν θα πρέπει να έχεις καμμία άλλη έγνοια, πλην του σκύλου.

Και γινόμαστε πλέον και υπερβολικά γραφικοί, με τόσους πολλούς περιορισμούς που βάζουμε στις ανθρώπινες δραστηριότητες, για να δώσουμε την ευχή μας, για απόκτηση σκύλου.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Ναι, είμαστε πολύ τυχεροί γιατί ζούμε σε επαρχεία, με πολύ πράσινο και πολλά δασάκια :)! Μπαίνεις στο αυτοκίνητο και σε 10 λεπτά είσαι εκεί που δεν υπάρχει ψυχή, ο σκύλος απλά χαίρεται τη βόλτα..... τρελαίνεται να ανεβαίνει σε πλαγιές, να εξερευνά το μέρος και να παίζει με χελώνες :D!!!
Είδες λοιπόν;
Αλλα κριτήρια. Οχι Αθηναικά :wink:

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Είδες λοιπόν;
Αλλα κριτήρια. Οχι Αθηναικά :wink:
Έτσι όπως το θέτεις.......είσαι σωστή!!!

Άρα αν ζεις σε κάποια μεγάλη πόλη.......πιστεύω με 3 μέρες καλή εκτόνωση ένα cane corso θα είναι μια χαρά.

Τι να πω.....μάλλον ο δικός έτσι έμαθε και είναι τόσο αθλητικός και έχει τόση ενέργεια! Από μικρός στην άγρια φύση ;)!

purple

Well-Known Member
4 Οκτωβρίου 2012
66
0
Athens
Γεια σας,
Ευχαριστώ για τις ευχές σας και ελπίζω να αποκτήσω και εγώ κάποτε το κουταβάκι μου.
marecο:Στον Μαραθώνα έχουμε κανονίσει να πάμε εδώ και καιρό και δεν βλέπω την ώρα να έρθει το σαββατοκύριακο(ευτηχώς είναι κοντά).Αυτοκίνητο έχουμε οπότε αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα.
arrigo_corsο:Πιστεύεις δηλαδή ότι με τρεις βόλτες την μέρα και παιχνίδι στον κήπο ο σκύλος δεν θα είναι καλά;Δεν τα είχα για τόσο ενεργητικά τα κάνε κόρσο και ούτε ο εκτροφέας τους μου μίλησε για τρελή ενέργεια.

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
arrigo_corsο:Πιστεύεις δηλαδή ότι με τρεις βόλτες την μέρα και παιχνίδι στον κήπο ο σκύλος δεν θα είναι καλά;Δεν τα είχα για τόσο ενεργητικά τα κάνε κόρσο και ούτε ο εκτροφέας τους μου μίλησε για τρελή ενέργεια.
Το πρόγραμμα το δικό μας.....βόλτα πρωί (30 λεπτά), μεσημέρι (άλλα 20 λεπτά) και απόγευμα 2 ώρες σε δασάκι....γυρνάει σπίτι και θέλει πάλι παιχνίδια!!!! Ζημιές δεν κάνει ποτέ. Είναι αρνί μέσα στο σπίτι! Μόνο να παίζει με το σχοινί θέλει! Εννοείτε όμως ότι έχω απαγορέψει τα πολλά παιχνίδια μέσα στο σπίτι.

Ο σκύλος με 3 βόλτες και παιχνίδι στον κήπο θα είναι τρισευτυχισμένος :).

Είναι αθλητικά και ενεργητικά σκυλιά.....τουλάχιστον ο δικός μου πολύ!

purple

Well-Known Member
4 Οκτωβρίου 2012
66
0
Athens
Το πρόγραμμα το δικό μας.....βόλτα πρωί (30 λεπτά), μεσημέρι (άλλα 20 λεπτά) και απόγευμα 2 ώρες σε δασάκι....γυρνάει σπίτι και θέλει πάλι παιχνίδια!!!! Ζημιές δεν κάνει ποτέ. Είναι αρνί μέσα στο σπίτι! Μόνο να παίζει με το σχοινί θέλει! Εννοείτε όμως ότι έχω απαγορέψει τα πολλά παιχνίδια μέσα στο σπίτι.

Ο σκύλος με 3 βόλτες και παιχνίδι στον κήπο θα είναι τρισευτυχισμένος :).

Είναι αθλητικά και ενεργητικά σκυλιά.....τουλάχιστον ο δικός μου πολύ!
Άρα εσύ πιστεύεις ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα;Ο δικός σου,από ποιο εκτροφείο είναι;Είναι πραγματικά πολύ όμορφος