Γεια σας! Βοήθεια στην επιλογή σκύλου!


pavlos15

Member
12 Ιουνίου 2011
18
0
Νικαια
Καλημερα παιδια:) Ειμαι νεος στο φορουμ και θα ηθελα την βοηθεια σας! Δεν εχω ξαναφιλοξενησει σκυλο ειναι η πρωτη φορα και εχω ορισμενες αποριες.
Στην αρχη ημουν αναμεσα των ντοπερμαν,μποξερ,γερμανικο ποιμενικο και λαμπραντορ.Διαφορετικα σκυλια και διαφορετικες απαιτησεις..Απο καποια αρθρα που διαβασα στο διαδικτυο απερριψα το ντοπερμαν και το γερμανικο ποιμενικο λογω χωρου κυριως. Λογω προσωπικου γουστου λοιπον κατεληξα στο λαμπραντορ!
Ομως σκεφτηκα μετα: μηπως ηταν καλυτερα να υιοθετησω ενα μικρο αδεσποτο?
Σε αυτη την απορια μου λοιπον θα ηθελα να μου πειτε τι αρνητικο μπορει να προκυψει απο τα αδεσποτα κουταβια και αν μπορειτε να μου δωσετε καποιες ιδιαιτερες πληροφοριες(περα απο τα γνωστα) για τα λαμπραντορ!

Ευχαριστω και καλως σας βρηκα:D
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Τα αδέσποτα κουτάβια είναι πραγματικά....kinder έκπληξη!
Ουσιαστικά δεν γνωρίζεις ούτε τελικό μέγεθος (παρά μία κατ'εκτίμηση προσσέγγιση) ούτε και χαρακτήρα(αν κι αυτός διαμορφώνεται αρκετά από το περιβάλλον)...

Αν το σκέφτεσαι για αδέσποτο, καλύτερη επιλογή είναι ένα ενήλικό από καταφύγειο, όπου τα παιδιά στο καταφύγειο ξέρουν τους χαρακτήρες τους και μπορούν να σου πουν ότι πληροφορίες χρειάζεσαι για το καθένα αλλά και να σε βοηθήσουν να βρείς αυτό που σου ταιρειάζει...

Αν το σκέφτεσαι για λαμπραντόρ, πέρα από τα μέλη που έχουν (κι έχουν αρκετά και σε διάφορες ηλικίες) μπορεί να σε βοηθήσει κι ένας καλός εκτροφέας, ο οποίος, επίσης, θα σου απαντήσει όλες τις απορίες που έχεις για τα λαμπ, θα κρίνει αν σου ταιριάζει η συγκεκριμένη φυλή κι εφ'όσον σου ταιρειάζει θα σε βοηθήσει να διαλέξεις το κατάλληλο για εσένα κουτάβι αλλά και θα σε βοηθήσει στην ανατροφή του...

Το ξέρω ότι είναι πολύ γενικά κι αόριστα όλ'αυτά που έγραψα, αλλά ελπίζω να σε βοηθάν,έστω και λίγο, να δείς φως στην άκρη του τούνελ...

Καλώς όρισες και καλή αναζήτηση! :)
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Καλημέρα και καλώς ήρθες. Απο την στιγμή που σου μπήκε και η ιδέα ενός μικρού αδέσποτου ...κινήσου προς τα εκεί. Όντως οι άνθρωποι που βρίσκονται στα καταφύγια γνωρίζουν τα σκυλιά και θα σε κατατοπίσουν πλήρως ως προς τον χαρακτήτα, τα πιθανά προβλήματα και τις ανάγκες τους.
 


pavlos15

Member
12 Ιουνίου 2011
18
0
Νικαια
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις! Διαβαζοντας μεσα στο φορουμ καταλαβα οτι ειναι ιδιαιτερα δυσκολο να φροντησω ενα μικρο κουταβι σωστα?
Επισης απο οσα διαβασα ΔΕΝ παιρνω σε καμια περιπτωση απο ιδιωτη και στα καταφυγια μπορω να βρω εξαιρετικα απο θεμα χαρακτηρα και ομορφιας σκυλακια! Το μονο που με προβληματιζει ειναι οι διακοπες.. Κατα ποσο τα ξενοδοχεια δεχονται σκυλους?

Ακομα τα λαμπραντορ δεν τα ξεχναω απλα θελω να σκεφτω το αδεσποτο γιατι και ομορφα σκυλια μπορεις να βρεις και σωζεις μια ζωουλα!
Μια ακομα ρατσα που μου αρεσει ειναι τα φοξ τεριε με το κοντο τριχωμα( λειοτριχα νομιζω λεγονται) και ειναι και αυτα στις σκεψεις μου!

Το καλο παντως ειναι οτι δεν ειμαι κολλημενος με μια ρατσα:p
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Το δύσκολο είναι σχετικό. Θέλει αρκετό χρόνο, υπομονή και τη γνώση ότι δεν είναι ρομποτάκια. Από εκεί και πέρα ο βαθμός δυσκολίας στο μεγάλωμα ενός κουταβιού εξαρτάται από την δέσμευσή σου σε αυτό. Είναι ποσά αντιστρόφως ανάλογα, εφ'όσον ψάχνεσαι και δεν κάνεις τραγικά λάθη.

Κοίτα όσες ράτσες θέλεις και επιθυμείς, φτάνει να μην μείνεις στην εξωτερική τους εμφάνιση, αλλά να ψαχτείς και με το χαρακτήρα τους!
 


Bellos

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2011
124
0
Thessaloniki
Καλησπέρα και απο μένα!!Αν δεν είσαι κολλημένος με κάποια ράτσα(οπου εκεί πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιο εκτροφείο) νομίζω η αμέσως επόμενη επιλογή και για μένα η καλύτερη είναι αδέσποτο.Μπορείς να σκεφτείς οτι αποκτάς ενα σκύλο χωρίς να πληρώσεις για την αποκτηση και να μπορεσεις να τα επενδύσεις πάνω στην εκπαίδευση του(αν ζητήσεις την βοήθεια ενός εκπαιδευτή) και στα αναλώσιμα του. Εγώ θα έλεγα πως και ενα μικρούλι(ηλικιακά) να παρεις θα είναι μια χαρά γιατί θα μπορέσεις εσύ να πλάσεις τις συνήθειές του και εν μέρη τον χαρακτήρα του,θα το έχεις απο μικρό και πιστεύω θα χαρείς και την γλύκα που έχει το κουτάβι..Βέβαια θα ζοριστείς λίγο με το θέμα τουαλέτας τουλάχιστον στην αρχή αλλα αυτά όλοι τα περνάμε ;) Για μένα τα αδέσποτα συνήθως είναι πιο καλά κοινωνικοποιημένα και ίσως και πιο ανθεκτικά σε ασθένειες..Σίγουρα είναι μία έκπληξη..δεν ξέρεις πως θα εξελχθεί μορφολογικά αλλά και σε θέμα συμπεριφοράς και υγείας!Και σίγουρα είναι μοναδικά κα μπορείς να βρεις σε όλα τα μεγέθη :D
 


Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Καλησπέρα και καλώς ήρθες στο φόρουμ. Έχω μια εντύπωση από κάποιες φράσεις που έχεις γράψει ότι η επιλογή σου βασίζεται στα εξωτερικά χαρακτηριστικά. Σκύλο επιλέγουμε μόνο βάσει χαρακτήρα. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες ν' αποβεί σε δυστυχισμένες στιγμές για 'σενα και το σκύλο σου. Ο χαρακτήρας διαμορφώνεται βάσει προτύπου φυλής, βάσει ιδιαιτέρων γεννητόρων και βάσει της δικής σου προσωπικότητας και διαπαιδαγώγησης. Επομένως εγώ θα σε ρωτήσω εσύ ποιός είσαι, τί σ' αρέσει να κάνεις, τί περιμένεις από ένα σκύλο, πώς φαντάζεσαι τη ζωή μαζί του; Δε μπορώ να επιλέξω σκύλο για 'σενα, αλλά βοηθάς να σου δώσουμε καλές σύμβουλες σχετικά με το σε ποιές φυλές να στρέψεις το ενδιαφέρον σου, όπου και πάλι πρέπει να διαβάσεις για τη φυλή βασιζόμενος στο χαρακτήρα πρώτα απ' όλα και κατόπιν να μιλήσεις πρώτα τηλεφωνικά με έναν εκτροφέα κι εν συνεχεία να πας στο χώρο του να δεις από κοντά τα σκυλιά. Πέρα απ' αυτό το μέγεθος δεν παίζει κανένα ρόλο επομένως δεν καταλαβαίνω γιατί απορρίπτεις το Γ/Π και το Ντόπερμαν. Ο σκύλος θέλει να είναι μαζί μας κι όχι σε μια τεράστια αυλή (υπάρχουν και εξαιρέσεις φυλών που προτιμούν το έξω) ώστε να είναι ευτυχισμένος.
 


pavlos15

Member
12 Ιουνίου 2011
18
0
Νικαια
Ο Γ/Π ηταν ανεκαθεν απο τους αγαπημενους μου σκυλους. Κατ εμε και απο την ανυπαρκτη εμπειρια μου ο γ/π δεν μπορει να ζησει σε ενσ διαμερισμα ανετα. Γνωριζω πως το πιο σημαντικο ειναι οι βολτες και οχι το σπιτι μα πρεπει και στο σπιτι που ζει να ''χωραει''. Οσον αφορα τα ντοπερμαν διαβασα οτι ειναι ιδιαιτερα καλοι φυλακες οπως και οι γ/π και γι αυτο μπορει να μην ειναι τοσο φιλικοι με τους ξενους. Οποτε οχι δεν διαλεγω με βαση την εμφανιση γιατι τοτε πιστεψε με θα επερνα κολει που ομως δεν ταιριαζει διολου στον χαρακτηρα μου(απο οσα εστω και λιγα εχω διαβασει)
Αλλο κεφαλαιο στις σκεψεις μου ηταν και τα χασκι αλλα θεωρω πως το κλιμα της χωρας μας δεν τους ταιριαζει και γι αυτο δεν τα σκεφτομαι πλεον. Μπορει να ειναι και λαθος αυτο που λεω γιατι δεν το εχω ψαξει. Οσον αφορα τα αδεσποτα, δεν γνωριζω πως λειτουργουν τα καταφυγια και γι αυτο αν μου πουν οτι σου ταιριαζουν αυτοι οι 5 σκυλοι τοτε μαλλον θα παρω τον πιο ομορφο, λογικο δεν ειναι?

Μακαρι να μπορουσα να εχω σπιτι μου τον πιο ομορφο σκυλο του κοσμου μα αν δεν ταιριαζουμε τι να το κανω?
Θελω ενα σκυλο πανω κατω που να μου μοιαζει ,χωρις να το λεω εγωκεντρικα ή εγωιστικα,αλλα για να μπορω να του προσφερω αυτα που πρεπει χωρις να τα θεωρω αγκαρια αλλα προσωπικη ευχαριστηση! Οποτε λοιπον ο χαρακτηρας μετραει αρκετα:)
 


Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Το σπίτι μου είναι 55 τετραγωνικά και ζω με ένα Χάσκυ και ένα Βέλγικο Λυκόσκυλο.
Το σπίτι της κοπέλας μου είναι 117 τετραγωνικά και ζει με ένα Ροτβάιλερ.
Δυο διαφορετικές περιπτώσεις.
Ξαναγράφω τα σκυλιά θέλουν να ζουν μαζί μας.

Ξαναθέτω και την ερώτηση: ποιός είσαι, τί σ' αρέσει να κάνεις, τί περιμένεις από ένα σκύλο, πώς φαντάζεσαι τη ζωή μαζί του;
την ίδια ακριβώς ερώτηση είτε θα στην κάνει απ' ευθείας ένας εκτροφέας είτε έμμεσα θα την καταλάβει απ' τη συζήτηση που θα κάνετε.

Και κάτι ακόμα, πες μου τί έχεις ακούσει για τα Ντόπερμαν;
 


pavlos15

Member
12 Ιουνίου 2011
18
0
Νικαια
Νομιζα οτι η ερωτηση ηταν ρητορικη:p
Λοιπον μολις τελειωσα το λύκειο και μαλλον ξεκιναει η φοιτητικη ζωη.Παιζω κλασσικη κιθαρα,ροκ κιθαρα, ακουω κλασσικη και ροκ μουσικη αλλα και ρεμπετικα. Ασχολουμε με τα ενυδρεια δυο χρονια τωρα. Ξεκινησα τωρα που τελειωσα με της Πανελληνιες ποδηλατο, παιζω μπασκετ, βγαινω συχνα με φιλους ειτε με την κοπελα μου. Γενικα ειμαι πολυασχολος αλλα δεν εχω κανενα προβλημα να μειωσω αλλες δραστηριοτητες για την φροντιδα του σκυλου μου! Ελπιζω να περασω ειτε στο τμημα της Βιολογιας ή Χημειας ή Χημικων Μηχανικων. Ειμαι ησυχος τυπος, αρκετα δραστηριος και αφιερωνω ψυχη και σωματι σε οτι αγαπω..Οριστε λοιπον ξεδιπλωσα τον εαυτο μου ή τα φυλλα της καρδιας μου οπως λεει και ο Μαρκος(βαμβακαρης)
Για τα ντοπερμαν εχω ακουσει οτι ειναι παρεξηγημενα σκυλια και οτι η λανθασμενη αντιμετωπιση απο τους ιδιωκτητες οδηγει σε ανεπιθυμιτη συμπεριφορα. Ειναι καλοι φυλακες και επιφυλακτικοι με τους ξενους. Παρομοια για τα ροτβαιλερ και γ/π. Μονο που για τα τελευταια εχω διαβασει οτι παρα ειναι εξυπνα!
 


GearD

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2011
45
0
Πατρα
καλησπερα Παυλο και καλωσηρθες στο φορουμ!Οπως λες εισαι φοιτητης και θελεις εναν σκυλο οπου θα ειναι και ο πρωτος σου.Το Ντοπερμαν ειναι απο τις πιο γνωστες γερμανικες φυλες.Ειναι διασταυρωσεις των εξης σκυλων:Bαιμαρανερ,τεριερ του Μαντσεστερ,Ροτβαιλερ,Γερμανικο Πινσερ και Αγγλικο Γκρειχαουντ.Ειναι ενας αγρυπνος σωματοφυλακας ατρομητο και πολυ επινοητικο.Ειναι ενας εξαιρετικος συντροφος και ενσωματωνεται στην οικογενεια αρκετα ευκολα , ομως για πρωτο σκυλι σιγουρα δεν κανει.

Το Λαμπραντορ ειναι πολυ καλητερη επιλογη!

Αγαπουν τον κοσμο και οτι υπαρχουν μεσα του , ιδιως το φαγητο και το νερο :D Ειναι ενας υπεροχα χαρουμενος,εξωστερφης σκυλος με διαφορα τρια προς ενα απο τις επομενες πιο αγαπημενες , το Γκολντεν Ριτριβερ και τον Γερμανικο Ποιμενικο . Εκτοξευτηκε στη σημερινη αδιαμφισβητητη θεση του στις προτιμησεις μας χαρη σε εναν απλο λογο:Την Γλυκια του ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ.Ειναι με λιγα λογια οτι καλυτερο για πρωτο σκυλακι.Βεβαια τα κουταβια Λαμπραντορ ειναι αδεξιες και ασυντονιστες προσωποποιησεις του ενθουσιασμου.Επισης για τα σκυλια αυτα η παιδικη ηληκια διαρκει πολυ.Τα Λαμπραντορ δεν ωριμαζουν συναισθηματικα μεχρι τα δυο η τρια τους χρονια.Οσων αναφορα τα προβληματα τωρα η δυσπλασια στους γοφους και τους αγκωνες ειναι κοινη και κληρονομικη.Ειναι ενας καλοκαρδος αν και λιγακι ζωηρος σκυλος συντροφιας , σου ταιριαζει απολυτα!
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Νομιζα οτι η ερωτηση ηταν ρητορικη:p
Λοιπον μολις τελειωσα το λύκειο και μαλλον ξεκιναει η φοιτητικη ζωη.Παιζω κλασσικη κιθαρα,ροκ κιθαρα, ακουω κλασσικη και ροκ μουσικη αλλα και ρεμπετικα. Ασχολουμε με τα ενυδρεια δυο χρονια τωρα. Ξεκινησα τωρα που τελειωσα με της Πανελληνιες ποδηλατο, παιζω μπασκετ, βγαινω συχνα με φιλους ειτε με την κοπελα μου. Γενικα ειμαι πολυασχολος αλλα δεν εχω κανενα προβλημα να μειωσω αλλες δραστηριοτητες για την φροντιδα του σκυλου μου! Ελπιζω να περασω ειτε στο τμημα της Βιολογιας ή Χημειας ή Χημικων Μηχανικων. Ειμαι ησυχος τυπος, αρκετα δραστηριος και αφιερωνω ψυχη και σωματι σε οτι αγαπω..Οριστε λοιπον ξεδιπλωσα τον εαυτο μου ή τα φυλλα της καρδιας μου οπως λεει και ο Μαρκος(βαμβακαρης)
Για τα ντοπερμαν εχω ακουσει οτι ειναι παρεξηγημενα σκυλια και οτι η λανθασμενη αντιμετωπιση απο τους ιδιωκτητες οδηγει σε ανεπιθυμιτη συμπεριφορα. Ειναι καλοι φυλακες και επιφυλακτικοι με τους ξενους. Παρομοια για τα ροτβαιλερ και γ/π. Μονο που για τα τελευταια εχω διαβασει οτι παρα ειναι εξυπνα!
Καμία υποχρέωση δεν "λιγοστεύεις" όταν βάλεις τον σκύλο σου στην καθημερινότητα σου!
Μπορείς τις στιγμές που θα παίζεις την κιθάρα στην παραλία με του φίλους σου να τον έχεις και αυτόν δίπλα!
Το λέω μιας που είπες ότι είσαι πολυάσχολος, παίζεις κιθάρα και βγαίνεις με την κοπελιά σου και τους φίλους σου!

Ο σκύλος θα σου δώσει αυτό που θα του δώσεις!Είναι πολύ ξεκάθαρος σαν ζώο!
Μην ακούς προκαταλήψεις!

Η κουταβο-περίοδος είναι λίγο ζόρικη και απαιτεί χρόνο και ΠΟΛΥ υπομονή από μέρους!Όπως επίσης και το μεγάλωμα!

Εγώ θα σου πρότεινα εφόσον παίζει το ενδεχόμενο από καταφύγιο να επισκεφτείς να μπορείς να γνωριστείς με όποιον σκύλο θέλεις!
Μπορείς αρχικά να τον βγάζεις βόλτες, να δεις πως είναι σαν χαρακτήρας, αν ταιριάζετε κτλ κτλ, να χρειαστεί να περάσει κάποιο διάστημα που θα μπορείς να επισκέπτεσαι το καταφύγιο και να τον φροντίζεις!Αυτά θα στα πουν και οι άνθρωποι που είναι στο καταφύγιο!

Σου εύχομαι καλή επιλογή, καλό φοιτιτιλίκι, καλά μυαλά και να θυμάσαι ότι τον σκύλος αν τον θέλεις πραγματικά για ΦΙΛΟ δεν σε δεσμεύει!Απλώς πρέπει να κάνεις ένα πρόγραμμα από τώρα και να σκεφτείς και το μετά, που είναι πιθανόν μεταπτυχιακό αλλού, στρατός κτλ κτλ και σε αυτό πρέπει να είναι και σύμφωνοι και οι άνθρωποι που θα προσέχουν το σκύλο, οι γονείς δηλαδή!

Σε παρακαλώ διάβασε κάποια πραγματάκια...
Επιλογή σκύλου από φοιτητή! - Σκύλος & φοιτητής
Είμαι έτοιμος να υιοθετήσω ζώο;
Διαλέγοντας φυλή!
 


Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Έλιωσα με την απάντηση σου!!! δεν ήταν ερώτηση συνοικεσίου :cuniaoo:

Σου εύχομαι να περάσεις σε όποια σχολή επιθυμείς περισσότερο. Αλλά αν περάσεις σ' αυτή

Ελπιζω να περασω ειτε στο τμημα της Βιολογιας
ό,τι θες ρώτα :)

Αλλά είσαι σίγουρος πως θα περάσεις στην πόλη που ζεις; Γιατί αν δεν γίνει θα μπεις σε μια φάση μεγάλων αλλαγών και καλύτερα να περιμένεις λίγο ακόμα. Αν πάλι περάσεις στην πόλη που ζεις υποθέτω θα παραμείνεις με τους δικούς σου. Και πάλι όμως μήπως είναι καλύτερα να περιμένεις τουλάχιστον να περάσει το καλοκαίρι, να μπει το νερό στο αυλάκι με τη σχολή και ν' αποφασίσεις μετά;
 


Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Το Ντοπερμαν ειναι απο τις πιο γνωστες γερμανικες φυλες.Ειναι διασταυρωσεις των εξης σκυλων:Bαιμαρανερ,τεριερ του Μαντσεστερ,Ροτβαιλερ,Γερμανικο Πινσερ και Αγγλικο Γκρειχαουντ.Ειναι ενας αγρυπνος σωματοφυλακας ατρομητο και πολυ επινοητικο.Ειναι ενας εξαιρετικος συντροφος και ενσωματωνεται στην οικογενεια αρκετα ευκολα !
GearD αν είχες Ντόπερμαν πες μας τη ζωή μαζί του και όχι ανακύκλωση της ιστορία της φυλής ;)

ομως για πρωτο σκυλι σιγουρα δεν κανει.
εκφράζεις άποψη κατόχου Ντόπερμαν;
 


GearD

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2011
45
0
Πατρα
Ντροπερμαν ειχε ενας πολυ καλος φιλος ο οποιος το ειχε αγαπησει πολυ.

Δεν εχω Ντοπερμαν αλλα ξερω λογο του φιλου που εχω οτι γινεται αρκετα πεισματαρικο πολλες φορες και χρειαζετε εναν εμπειρο για να το κουμανταρει (λογο προσωπικοτητας).Το παλικαρι λεει οτι δεν ειχε ποτε σκυλο και αφου δεν το θελει πολυ δεν υπαρχει λογος να περει Ντοπερμαν.Γνωμη μου παντα
 


Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Ντροπερμαν ειχε ενας πολυ καλος φιλος ο οποιος το ειχε αγαπησει πολυ.

Δεν εχω Ντοπερμαν αλλα ξερω λογο του φιλου που εχω οτι γινεται αρκετα πεισματαρικο πολλες φορες και χρειαζετε εναν εμπειρο για να το κουμανταρει (λογο προσωπικοτητας).Το παλικαρι λεει οτι δεν ειχε ποτε σκυλο και αφου δεν το θελει πολυ δεν υπαρχει λογος να περει Ντοπερμαν.Γνωμη μου παντα
Επειδή ήταν η γνώμη σου και δε γνωριζόμαστε γι' αυτό και ρώτησα αν έχεις ή είχες Ντόπερμαν ούτως ώστε αυτό να δικαιολογεί και την τοποθέτηση σου.

Κατά δεύτερον, αυτό ήθελα να τονίσω. Έχεις ακούσει, είχε κάποιος....καταλαβαίνεις που το πάω; Μπορεί ο φίλος σου να είναι ο αδελφοποιητός σου, αλλά δεν είναι Εσύ. Δε ζείτε μαζί και δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις άμεσα τον τρόπο συμπεριφοράς του και καθημερινότητας με το σκύλο του, παρά μόνο στιγμιότυπα. Μπορούμε ν' ανταλλάσσουμε απόψεις για έναν αιώνα εδώ πέρα κι εγώ να υποστηρίζω πως είμαστε πολυδιάστατα όντα με αποτέλεσμα ο χαρακτήρας μας να έχει πολλές πτυχές, άρα δε μπορείς να μιλάς για ένα σκύλο που δεν τον έχεις ζήσει εσύ ο ίδιος κι εσύ να λες (σου βάζω λόγια στο στόμα χάρην παραδείγματος τίποτα περισσότερο) πως το παλικάρι είναι ο κολλητός σου και ξέρεις σαν καθρέφτη του εαυτού σου το χαρακτήρα του και το πως φέρεται.
Αλλά η ουσία είναι μία, αν το θέμα αφορούσε εμένα, αν είχα αναφερθεί εγώ στη σκέψη απόκτησης ενός Ντόπερμαν, τότε η απάντηση σου δε θα μου ήταν αρκετή, δε θέλω να προσβληθείς και σου ζητάω συγνώμη αν ακούγομαι σκληρός, θα μου ήταν μάλλον αδιάφορη. Όμως το παρόν θέμα το άνοιξε ένας άλλος άνθρωπος που μπορεί να αισθανθεί ότι η ''εξ' ακοής μαρτυρία'' σου έχει βαρύτητα.

Φιλικά.
 


Diablo

Well-Known Member
16 Ιανουαρίου 2011
459
0
Συρος Κυκλαδες
εγώ φιλε μου είχα ντόπερμαν και μάλιστα το πήρα από άνθρωπο που δεν το ήθελε και με αγάπησε όπως τα αγάπησα και εγώ,ότι δίνεις παίρνεις.και φυσικά σχεδόν όλα τα σκυλιά κάνουν για όλους τους ανθρώπους.και πάλι θα ΞΑΝΑΠΩ.όταν μπήκα στο forum για αναζήτηση μαλινουά μου έλεγαν μην paris δεν σου κάνει θα το μαλώσεις και θα χαλάσεις το σκυλί και τέτοια...ειλικρινά το σκυλί είναι ο υιός μου..είναι υπερβολικά καλά σκυλιά και από ένα καλο εκτροφέα θα είναι ακόμα καλλίτερα!!όσο το αγαπάς θα σε αγαπάει..οποτε ψάξε μέσα στο forum έχει να μάθεις πράγματα αλλα απ όσα διαβάζεις κρατα τα μισά.και μην σου ξεφύγει καμια κουβέντα για γέννες....
 


Diablo

Well-Known Member
16 Ιανουαρίου 2011
459
0
Συρος Κυκλαδες


GearD

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2011
45
0
Πατρα
Κατά δεύτερον, αυτό ήθελα να τονίσω. Έχεις ακούσει, είχε κάποιος....καταλαβαίνεις που το πάω; Μπορεί ο φίλος σου να είναι ο αδελφοποιητός σου, αλλά δεν είναι Εσύ. Δε ζείτε μαζί και δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις άμεσα τον τρόπο συμπεριφοράς του και καθημερινότητας με το σκύλο του, παρά μόνο στιγμιότυπα. Μπορούμε ν' ανταλλάσσουμε απόψεις για έναν αιώνα εδώ πέρα κι εγώ να υποστηρίζω πως είμαστε πολυδιάστατα όντα με αποτέλεσμα ο χαρακτήρας μας να έχει πολλές πτυχές, άρα δε μπορείς να μιλάς για ένα σκύλο που δεν τον έχεις ζήσει εσύ ο ίδιος κι εσύ να λες (σου βάζω λόγια στο στόμα χάρην παραδείγματος τίποτα περισσότερο) πως το παλικάρι είναι ο κολλητός σου και ξέρεις σαν καθρέφτη του εαυτού σου το χαρακτήρα του και το πως φέρεται.
Αλλά η ουσία είναι μία, αν το θέμα αφορούσε εμένα, αν είχα αναφερθεί εγώ στη σκέψη απόκτησης ενός Ντόπερμαν, τότε η απάντηση σου δε θα μου ήταν αρκετή, δε θέλω να προσβληθείς και σου ζητάω συγνώμη αν ακούγομαι σκληρός, θα μου ήταν μάλλον αδιάφορη. Όμως το παρόν θέμα το άνοιξε ένας άλλος άνθρωπος που μπορεί να αισθανθεί ότι η ''εξ' ακοής μαρτυρία'' σου έχει βαρύτητα.

Φιλικά.
Φορουμ ειναι και ανταλασσουμε αποψεις , φυσικα και δεν με προσβαλες ουτε και εισαι σκληρος . Μαλλον η τοποθετηση μου ηταν λιγο λαθος.Το σκυλι δεν κανει για πρωτο σκυλι.Αυτο ηταν αυτο που σε πειραξε προφανως..να σου πω ομως τεραστια πειρα δεν εχω αλλα με το παλικαρι εχω συζησει μαι και ξερω πως φερεται το Ντοπερμαν.Μπορει ο ιδιος να μην του εχει φερθει σωστα γι'αυτι καποιες φορες βγαζει ανεπιθημητη συμπεριφορα. Ξανα λεω οτι τετοιο σκυλι δεν ειχα ουτε εχω ουτε θα ηθελα να εχω.
 


Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Σε περίπτωση που καταλήξεις στην υιοθεσία αδέσποτου (και χίλια μπράβο που το σκέφτηκες), έχε υπόψιν σου ότι υπάρχουν (δυστυχώς) και σκυλιά ράτσας που τα παρατούν στους δρόμους. Έχω δεί σε αγγελίες και ντόπερμαν αδέσποτο, και πολλούς Γερμανικούς ποιμενικούς. Σε κάθε περίπτωση, συμφωνώ και εγώ ότι θα ήταν καλύτερα να μην πάρεις κουτάβι. Όντως οι άνθρωποι στα καταφύγια μπορούν να σε βοηθήσουν ώς πρός την επιλογή σου, γιατί θα σου δώσουν τις απαραίτητες πληροφορίες για τον χαρακτήρα του κάθε σκύλου.