Γεια σας και απο εμας!

Χιου Σλοαν

New Member
4 Φεβρουαρίου 2017
1
10
45
Απο τον μαιο εχουμε νεο μελος στην οικογενεια μας και ειπαμε να σας γνωρισουμε...αυτος ειναι ο μικρος μας Grey και μολις εκλεισε τον πρωτο του χρονο!

Attachments

Spyros-Akita

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2016
356
783
26
Καλώς ήρθες!!
Πες μας λίγα λόγια για τον σκυλάκο σου.. Πως κατέληξες σε αυτή την ράτσα,πως είναι η συμβίωση σας,από ποιον εκτροφέα τον πήρες..Και ότι άλλο σου έρθει!!

sloan

Active Member
1 Φεβρουαρίου 2016
40
16
45
Καλώς ήρθες!!
Πες μας λίγα λόγια για τον σκυλάκο σου.. Πως κατέληξες σε αυτή την ράτσα,πως είναι η συμβίωση σας,από ποιον εκτροφέα τον πήρες..Και ότι άλλο σου έρθει!!
Αφου ψαχτηκαμς αρκετα καταληξαμε στα σνουτσερ αφενως γιατι ειναι τρελες φατσες αφετερου μας ταιριαζει γαντι η ιδιοσυγκρασια του...το υφακι η ξεροκεφαλια η διαθεση για παιχνιδι η αφοσιωση...μεγαλο πακετο σε μικρο μεγεθος!χα! Και δεν μαδαει...αυτο που το πας? Ωστοσο δεν τον πηραμε απο εκτροφεα τον φεραμε απ'εξω.ειναι μαζι μας απο τριων μηνων και πλεον αναρωτιομαστε πως ζουσαμε πριν...ολοι μαζι και η κορη μου(7 ετων) τωρα που γραφω ειναι μεσα και κοιμουντε...δεν υπαρχει!κατα τα αλλα αξιαγαπητος μεγαλος κατεργαρης...στο σπιτι ειναι διαμαντι απο οταν ξεκινησαμε τις πρωτες βολτες εκοψε αμεσως την πανα και δεν λερωσε ποτε μεσα...αγρυπνος φρουρος...χα χα...τωρα εξω στη βολτα θελουμε ακομα δουλιτσα...τραβαει μασουλαει οτι βρει οταν ειναι χωρις λουρι...και το παιζει παλικαρας οπου και οποτε μπορει...αλλα θα την βρουμε την ακρη μας!αυτα απο μενα...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.946
20.365
Ωστοσο δεν τον πηραμε απο εκτροφεα τον φεραμε απ'εξω...
Υπάρχουν και "απ'έξω" εκτροφείς βρε @sloan και ίσως και καλύτεροι :)
Δεν ξέρω την φυλή, για να έχω συγκεκριμένη άποψη, αλλά...τι επιλογή "απ'έξω" έκανες, ΑΦΟΥ ψάχτηκες κι όλας τόσο; Κι αν δεν είναι εκτροφέας, από αυτούς με το pedigree, τι είναι;

sloan

Active Member
1 Φεβρουαρίου 2016
40
16
45
Υπάρχουν και "απ'έξω" εκτροφείς βρε @sloan και ίσως και καλύτεροι :)
Δεν ξέρω την φυλή, για να έχω συγκεκριμένη άποψη, αλλά...τι επιλογή "απ'έξω" έκανες, ΑΦΟΥ ψάχτηκες κι όλας τόσο; Κι αν δεν είναι εκτροφέας, από αυτούς με το pedigree, τι είναι;
Εννοω πως τον πηραμε μεσω εισαγωγεα

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
  • Like
Reactions: Δημητρα_kme

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Καλώς ήρθες! Να σου ζήσει ο νέος σου φίλος :)

Δυστυχώς, από τις πληροφορίες που μας έδωσες, πήρες το κουτάβι σου με λάθος τρόπο. Καλό θα ήταν να αφιερώσεις λίγο χρόνο στο forum και να διαβάσεις για τον σωστό τρόπο απόκτησης σκύλου, υπάρχουν πάμπολλα νήματα.

Εγώ θέλω να σταθώ στην βόλτα χωρίς λουρί. Μιας και είναι νεαρό σκυλί και σίγουρα όχι αρκετά εκπαιδευμένο, ελπίζω να τον αφήνεις χωρίς λουρί μόνο σε περιορισμένο χώρο, όπου δεν μπορεί να σου φύγει, να χαθεί, να φάει κάτι που δεν πρέπει ή να έχει αυτοκίνητα κλπ

Μπορεί να σου ακούγεται σαν "τρελό σενάριο" αλλά δυστυχώς είναι πολύ πιο συχνό απ'όσο νομίζεις, ειδικά σε νεαρά σκυλιά. Πάντα με λουρί εάν δεν είσαι σίγουρος, ακόμα και τότε τα μάτια σου 14!

sloan

Active Member
1 Φεβρουαρίου 2016
40
16
45
Καλώς ήρθες! Να σου ζήσει ο νέος σου φίλος :)

Δυστυχώς, από τις πληροφορίες που μας έδωσες, πήρες το κουτάβι σου με λάθος τρόπο. Καλό θα ήταν να αφιερώσεις λίγο χρόνο στο forum και να διαβάσεις για τον σωστό τρόπο απόκτησης σκύλου, υπάρχουν πάμπολλα νήματα.

Εγώ θέλω να σταθώ στην βόλτα χωρίς λουρί. Μιας και είναι νεαρό σκυλί και σίγουρα όχι αρκετά εκπαιδευμένο, ελπίζω να τον αφήνεις χωρίς λουρί μόνο σε περιορισμένο χώρο, όπου δεν μπορεί να σου φύγει, να χαθεί, να φάει κάτι που δεν πρέπει ή να έχει αυτοκίνητα κλπ

Μπορεί να σου ακούγεται σαν "τρελό σενάριο" αλλά δυστυχώς είναι πολύ πιο συχνό απ'όσο νομίζεις, ειδικά σε νεαρά σκυλιά. Πάντα με λουρί εάν δεν είσαι σίγουρος, ακόμα και τότε τα μάτια σου 14!
Ο τροπος που αποκτησα τον σκυλο μου ειναι λαθος.μαλιστα.δεν θα μπω καν στο κοπο να το σχολιασω το εχετε κανει ηδη εκτενεστατα.ο Νικος τυγχανει να ειναι φιλος μου ωστοσο και εξαιρετικος επαγγελματιας πανω απο ολα.καλη σας συνεχεια λοιπον και παρακαλω διαφραψτε το λογαριασμο μου

sloan

Active Member
1 Φεβρουαρίου 2016
40
16
45
Ο τροπος που αποκτησα τον σκυλο μου ειναι λαθος.μαλιστα.δεν θα μπω καν στο κοπο να το σχολιασω το εχετε κανει ηδη εκτενεστατα.ο Νικος τυγχανει να ειναι φιλος μου ωστοσο και εξαιρετικος επαγγελματιας πανω απο ολα.καλη σας συνεχεια λοιπον και παρακαλω διαφραψτε το λογαριασμο μου
Επισης σοφουλι ξερω πολυ καλα ποτε να λυσω το λουρι του σκυλου μου.ευχαριστω για την συμβουλη βεβαια

sloan

Active Member
1 Φεβρουαρίου 2016
40
16
45
Πως ξέρει κανείς ότι ο εισαγωγέας (όχι αυτός συγκεκριμένα. Ο οποιοσδήποτε εισαγωγέας) δεν προμηθεύεται τα κουτάβια που εισάγει, από μέρη όπως αυτό που περιγράφεται στο πρώτο ποστ του παρακάτω θέματος;
http://www.dogforum.gr/community/threads/Φτηνά-καθαρόαιμα-κουτάβια.33433/
Βρηκα και την εξοδο μονος μου! Ευχαριστω

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
@sloan Δεν υπάρχει κανένας λόγος να θίγεσαι. Ο τρόπος ναι, είναι λάθος, ο δικός σου και πολλών ακόμα μελών. Και τι να κάνουμε δηλαδή; Σημασία έχει να μείνεις και να ενημερωθείς ΓΙΑΤΙ είναι λάθος. Τι θέλεις να σου πω ψέμματα; Να σου χαϊδέψω τα αυτιά; Δεν έχω κανένα λόγο ούτε πρόθεση να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου, το μοναδικό κριτήριο για τα γραπτά μου, είναι η ευζωία των σκύλων όλου του κόσμου. Είμαι ΑΝΟΙΚΤΑ κατά του σκυλεμπόριου, ελπίζω σαν φιλόζωος ή κυνόφιλος να μπορείς να καταλάβεις γιατί. Ο φίλος σου λοιπόν, ο Νίκος, είναι ΣΚΥΛΕΜΠΟΡΑΣ και το έχει πει ο ίδιος ανοιχτά στο dogforum.

Όσο για το λουρί, χαίρομαι, δεν αμφέβαλλα, απλά διαβάζουν και άλλα μέλη που ίσως δεν ξέρουν, οπότε τέτοια πράγματα τα επισημαίνω προς ενημέρωση όλων, όχι ντε και καλά δική σου.

sloan

Active Member
1 Φεβρουαρίου 2016
40
16
45
Ωστοσο με το φτωχο μου μυαλο θα ηθελα να θεσω το εξης ερωτημα.μηπως ο πιο αποτελεσματικος τροπος να κλεισουν τα λεγομενα puppy Mills θα ηταν να σταματησουν οι εκτροφεις να πωλουν τα κουταβακια τους σε αστρονομικες τιμες? Και δεν χρειαζεται να πω πως δεν τους κατηγορω ολους τους εκτροφεις.υπαρχουν εξαιρετικοι ανθρωποι και επαγγελματιες τοσο στο χωρο των εκτροφεων οσο και στο χωρο των εισαγωγεων

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Ωστοσο με το φτωχο μου μυαλο θα ηθελα να θεσω το εξης ερωτημα.μηπως ο πιο αποτελεσματικος τροπος να κλεισουν τα λεγομενα puppy Mills θα ηταν να σταματησουν οι εκτροφεις να πωλουν τα κουταβακια τους σε αστρονομικες τιμες? Και δεν χρειαζεται να πω πως δεν τους κατηγορω ολους τους εκτροφεις.υπαρχουν εξαιρετικοι ανθρωποι και επαγγελματιες τοσο στο χωρο των εκτροφεων οσο και στο χωρο των εισαγωγεων
Θα ήταν ΙΔΑΝΙΚΟ να κλείσουν τα puppy mills, μαζί σου. Όμως και πολύ δύσκολο. Μιας και είναι σε άλλες χώρες, άλλες όχι τόσο εξελιγμένες νομικά, ή με συμφέροντα κλπ (είπαμε εμείς από το "εξελιγμένο" Ελλαδιστάν και γέλασαν και οι πέτρες, αλλά άλλο θέμα αυτό).

Προς το παρόν, ο καθένας που γνωρίζει την σαπίλα και έχει όρεξη (όπως κάποια μέλη εδώ), δοκιμάζουν μια διαφορετική λύση, να ενημερώσουν τον κόσμο για το τι κρύβεται πίσω από τα φθηνά κουτάβια, ούτως ώστε σε μια ουτοπική πραγματικότητα, να σταματήσουν να αγοράζουν από εκεί άρα και να συντηρούν την σαπίλα αυτή. Αν δεν έχουν πελάτες θα κλείσουν. Ουτοπικό θα μου πεις, ξέρω, αλλά έστω και 5-10 μυαλά να αλλάξεις, είναι κάτι, μια αρχή.

Οι τιμές είναι απαγορευτικές για κάποιους, όσο απαγορευτικά είναι και τα νούμερα των αδέσποτων. Και δυστυχώς είναι άπειρα. Και όποιος δεν "Αντέχει" καθαρόαιμο, ας πάρει ένα γλυκήτατο αδεσποτάκι, τι καλύτερο;

Η εκτροφή κοστίζει, ειδικά σε κάποιες φυλές, οπότε λογικό οι τιμές να είναι εκεί .

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
Δηλαδή οι εκτροφείς να μην πληρώνονται για την προσπάθειά τους να κάνουν την τέλεια γέννα; Για όλη τη φροντίδα που παρέχουν στα κουτάβια μέχρι να γίνουν 2 μήνων; Για όλες αυτές τις εξετάσεις που κάνουν στους γεννήτορες για να εξασφαλίσουν ότι τα κουτάβια δεν θα έχουν κληρονομικές ασθένειες; Αν κάποιος θέλει πραγματικά μια ράτσα και δεν έχει τώρα τα χρήματα, θα κατσει να τα μαζέψει ακόμα και αν του πάρει 1-2 χρόνια. Αν θέλει σκύλο τώρα και δεν μπορεί να περιμένει μπορεί κάλλιστα να πάει στη φιλοζωική όπου σίγουρα θα βρει κάποιον σκύλο που θα του κάνει. Μέση λύση δεν υπάρχει

(@Sofouli μαζί γράφαμε)

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.575
6.003
Πειραιάς
Ωστοσο με το φτωχο μου μυαλο θα ηθελα να θεσω το εξης ερωτημα.μηπως ο πιο αποτελεσματικος τροπος να κλεισουν τα λεγομενα puppy Mills θα ηταν να σταματησουν οι εκτροφεις να πωλουν τα κουταβακια τους σε αστρονομικες τιμες?
για ποιο λογο @sloan ; οποιος δεν εχει χρηματα για καθαροαιμο, ας μην παρει. σκυλο μια φορα μπορει να αποκτησει.

δεν καταλαβαινεις οτι η λογικη του: δεν μπορω να αποκτησω αυτο που θελω αρα θα το αποκτησω με αλλο τροπο ειναι και η ριζα του κακου;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.946
20.365
Ωστοσο με το φτωχο μου μυαλο θα ηθελα να θεσω το εξης ερωτημα.μηπως ο πιο αποτελεσματικος τροπος να κλεισουν τα λεγομενα puppy Mills θα ηταν να σταματησουν οι εκτροφεις να πωλουν τα κουταβακια τους σε αστρονομικες τιμες?
Στο ακόμη φτωχότερο δικό μου μυαλό, ένας πολύ πιο αποτελεσματικός τρόπος, είναι να σταματήσουμε επιτέλους, να αγοράζουμε ζωντανούς οργανισμούς, απ'όπου να'ναι, όπως εσύ, μόνο και μόνο, για να λέμε δήθεν ότι έχουμε καθαρόαιμο. Να ικανοποιήσουμε το τεράστιο εγώ μας. Τι λες; Μπααα ε;

sloan

Active Member
1 Φεβρουαρίου 2016
40
16
45
Στο ακόμη φτωχότερο δικό μου μυαλό, ένας πολύ πιο αποτελεσματικός τρόπος, είναι να σταματήσουμε επιτέλους, να αγοράζουμε ζωντανούς οργανισμούς, απ'όπου να'ναι, όπως εσύ, μόνο και μόνο, για να λέμε δήθεν ότι έχουμε καθαρόαιμο. Να ικανοποιήσουμε το τεράστιο εγώ μας. Τι λες; Μπααα ε;
Αρα εγω πιστευεις πηρα σκυλι ρατσας για να λεω στο περιγυρω πως πηρα σκυλι ρατσας?η μηπως γιατι ηθελα τη συγκεκρημενη ρατσα απλα και μονο γιατι αυτο το σκυλακι ηθελα για δικο μου?και δυο πραγματα θα πω ακομα .πρωυον πως ορισμενοι εκτροφεις δουλευουν με 500 τοις εκατο κερδος και βαλε απο τις γεννες τους την ωρα που θα μπορουσαν να δουλευουν με διακοσια τοις εκατο κερδος καο ταυτοχρονα να πετυχουν ενα καιριο χτυπημα στα puppy mills μεγαλυτερο απο οποιοδηποτε χτυπημα θα μπορουσε να πετυχει ειτε μια κρατικη νομοθετηση ειτε δεκα η εκατο η πεντακοσια μταλα μαζι.πρωτον και δευτερον ειτε μας αρεσει ειτε οχι αυτα τα puppy Mills υπαρχουν και τα σκυλακια αυρα υπαρχουν και δεν θα σταματησουν να υπαρχουν οσο τα κρατη και οι πιστοποιημενοι εκτροφεις δεν κανουν κατι γι'αυτο.οσο και να το θελουμε η ιδιοτικη παρεμβαση δεν εχει τη δυναμικη για να αποτελεσει μια καιρια λυση.οποτε οπως το βλεπω αυτα ειναι ζωακια που ταλαιπορουντε οπως ακριβως καθε αδεσποτακι η χειρωτερα ακομα.αξιζουν και αυτα ενα ζεστο σπιτι και μια αγκαλια οπως καθε αλλο σκυλακι