Γεια σας παιδια!!!

ΚωσταςPred

Well-Known Member
21 Απριλίου 2014
51
2
43
Εκανα την ιδια ερωτηση σε ενα αλλο θεμα αλλα δεν βλεπω ανταποκριση και ειπα να ανοιξω καινουριο..
Αρχες ιουλιου περιμενω το νεο μελος της οικογενειας μας ενα αρσενικο μποξερ,τον Bruce, αποκτημενο απο εμπιστο ελληνα εκτροφεα...Οι βαρδιες της δουλειας μου και της κοπελιας μου ειναι 6:00-14:00 , 14:00-22:00 και 22:00-06:00...Και συνηθως ειμαστε 2 μερες πρωι 2 απογευμα 2 βραδυ μεσα στην εβδομαδα...Θα ειναι δυσκολο να συνηθισει ο σκυλος ενα προγραμμα φαγητου και αναγκης,μιας και εχουμε διαφορετικες βαρδιες ανα 2 μερες??Εγω σκεφτομουν για περιφραξη 2x2m και εκει να τον εχω με τα πιατα του ενα κρεβατακι για να κοιμαται και κανα 2 πανες για την αναγκη του μιας και θα λυπουμε για 8 ωρες για την δουλεια.Το καλο ειναι οτι μερικες φορες εχουμε διαφορετικες βαρδιες οποτε ο σκυλος θα ειναι συνεχεια με καποιον...Ζητησα την γνωμη του εκτροφεα μου..Και αυτος με προτεινε να τον εχω σε crate..Τον εκανα παραπονο για το οτι ειναι πολλες ωρες εκει μεσα και μας φαινεται βαναυσο να μην τρωει να μην πινει νερο κ να μην κανει την αναγκη του τοσες ωρες...Σιγουρα θα τον ταιζουμε πριν φυγουμε και να πιει νερο και αφου κανει την αναγκη του θα τον βαζουμε στο crate,παντα βεβαια με την σωστη εκπαιδευση και οχι με το ζορι..Με απαντησε επισης οτι κιαυτος δουλευει απο τις 6μησι μεχρι κ τις 1μησι το μεσημερι κ ολα του τα σκυλια τα εχει σε crate...Επισης με εξηγησε σωστα μαλλον οτι με την περιφραξη αμα κατουραει εκει μεσα θα μαθει να τα κανει σε κεινο το σημειο και οταν ειμαστε εκει...Οσον αφορα το crate,το θεμα ειναι ο σκυλος να μπορει να καθεται ορθιος μεσα στο κλουβι και να μπορει να κανει μια γυρα για να ξεπιανεται,..Με λεει οτι αμα δεν κρατηθει μια μερα ισως να τα κανει μεσα στο σπιτακι..2η μερα ισως να ξαναγινει...μετα θα εχει ξενερωσει αυτες τις 2 μερες που θα ειναι τοσες ωρες με τις ακαθαρσιες του και ετσι δυσκολα να το ξανακανει,και σιγα σιγα θα μαθει να κρατιεται μεχρι να τον βγαζεις εξω και στο τελος θα τον εχεις ανοιχτο το σπιτακι του και θα πηγαινει μονος εκει μεσα και θα τον εχεις ελευθερο μεσα στο σπιτι και θα εχει μαθει και ετσι να μην κανει ζημιες μεσα στο σπιτι..Και οτι ο σκυλος δεν ειναι παπια να θελει συνεχεια νερο..Οτι το νερο το θελει οταν τρεχει και παιζει και οταν εχει φαει προσφατα...Βαναυσο θα ειναι οταν θα αναγκαζομαστε να τον μαλωνουμε για τις ζημιες που θα εχει κανει μενοντας μονος του χωρις να μαθει το crate.Και οτι μου το προτινει για να με βοηθησει στη συμβιωση μου με τον σκυλο,και σαν τροπο για να μαθει να λερωνει εξω να τρωει στο χωρο του και να μη ανεβαινει στους καναπεδες και στα κρεβατια μας..Κατι το πολυ σημαντικο για μενα γιατι απο εκει ξεκινα να γινεται κυριαρχικος απετοντας τα πραγματα μας ως δικα του..
Θα θελα να μαθω και την γνωμη σας...Επισης μεχρι να μπορει να βγαινει εξω βολτες σκεφτομαστε οσο ειναι καποιος μαζι του στο σπιτι να τον μαθουμε να μαθει να τα κανει στο μπαλκονι,σε πανες ωστε να μαζευοντε πιο ευκολα και για να μας βοηθησουν μετα οταν θα τον βγαζουμε βολτα εξω τις πρωτες μερες,θα τις περνουμε μαζι μας λερωμενες για να μαθει και εξω..
Αυταααααααα.....και συγνωμη για το κατεβατο!!! :p

StellitsaD

Well-Known Member
11 Απριλίου 2014
242
188
Thessaloniki
Αρχικά, καλωσόρισες! Θέλουμε φωτό! :)
Κατά δεύτερον, έχω απορία...Επαγγελματίας σε είπε
"μετα θα εχει ξενερωσει αυτες τις 2 μερες που θα ειναι τοσες ωρες με τις ακαθαρσιες του και ετσι δυσκολα να το ξανακανει,

Και οτι ο σκυλος δεν ειναι παπια να θελει συνεχεια νερο." ?

Δε ξέρω ρε παιδιά τη σωστή χρήση του crate γιατί ποτέ δε χρησιμοποίησα αλλά αυτές οι 2 συμβουλές μου φαίνονται εξωφρενικες!!!!!!!!!!!!!

ΚωσταςPred

Well-Known Member
21 Απριλίου 2014
51
2
43
Επαγγελματιας μου το ειπε αλλα δεν πιστευω οτι εννουσε ακριβως τον αριθμο των μερων αλλα για να μου δειξει οτι σιγα σιγα θα μαθει να κρατιεται σε σχετικα συντομο χρονικο διαστημα μιας και το εχει ηδη μαθει ετσι στο σπιτι του...Νταξει σιγουρα δεν ειναι παπια...Ξερω οτι οσο ειναι κουταβι χρειαζεται 3-4 φορες φαγητο και να πιει νερο...Σιγουρα αν ειναι να τον αφηνουμε τοσες ωρες,πραμα που θα γινεται 2 φορες την εβδομαδα το πολυ,θα τον ταιζουμε και θα τον ποτιζουμε πριν τον βαλουμε στο crate προφανως λιγο παραπανω απτην κανονικη δοση ενδεχομενως να μην πεινασει η διψασει..

Respond

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2014
55
47
Thessaloniki
Νομίζω πως πρόσβαση σε νερό είναι απαραίτητη για τα κουτάβια, εμένα ο δικός μου δεν πίνει μόνο 3 φορές τη μέρα....

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Δε ξέρω ρε παιδιά τη σωστή χρήση του crate γιατί ποτέ δε χρησιμοποίησα αλλά αυτές οι 2 συμβουλές μου φαίνονται εξωφρενικες!!!!!!!!!!!!!
Κι εμένα. Αν μιλάμε για κουτάβι ο εκτροφέας του σκύλου μου είχε πει κρέιτ αλλά ανα δίωρο έξοδος από εκεί για να λερώσει . Όχι να μένει με τις ακαθαρσίες του το κουτάβι γιατί έτσι δεν ξενερώνει απλώς μαθαίνει να είναι βρωμύλικο και να κοιμάται εκεί που τα κάνει..

ΚωσταςPred

Well-Known Member
21 Απριλίου 2014
51
2
43
Για το 3-4 φορες κυριως εννοουσα για το φαγητο..Απλα οταν τρωνε πινουν και νερο παραλληλα...Σιγουρα πινουν νερο παραπανω φορες απλα και αυτο που με ειπε ο εκτροφεας οτι αμα δεν τρεξει δεν κουραστει και ειναι ξαπλα στο crate για ποιο λογο να διψασει???Τον ειπα να βαλω εστω το πιατακι με το νερακι μου μεσα και με ειπε οχι..Προφανως για να μην πινει παραπανω και κανει την αναγκη του εκει μεσα...Λογικα στην αρχη θα την κανει και μεσα...Εχετε κατι καλυτερο να με προτεινεται??

StellitsaD

Well-Known Member
11 Απριλίου 2014
242
188
Thessaloniki
Δική μου άποψη Κώστα, είτε το βάλεις σε crate είτε όχι, το σκυλί να έχει άμεση πρόσβαση σε νερό 24 ώρες. Είμαστε και σε περιόδους καύσωνα...

• Like
Reactions: Respond

Respond

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2014
55
47
Thessaloniki
Γνώμη μου, το grate πρέπει να το μάθει σταδιακά. Ανα δίωρο στην αρχή. Αλλιώς θα λειτουργεί όπως τα κλουβιά στα petshopadika που βλέπεις μέσα κουτάβια λερωμένα και παραιτημένα...
Επίσης γνώμη μου... τις πρώτες μέρες που θα είναι στο σπίτι το κουτάβι, είτε με grate είτε όχι, καλό είναι να μένει κάποιος μαζί του. Σε μας πέρασε ένα δεκαήμερο για να μάθει να λερώνει σε συγκεκριμένο σημείο. Για δέκα μέρες όμως δεν πήγα στη δουλεία. Ακόμα κι όταν τον άφηνα "μόνο" στην αρχή για δεκαπέντε λεπτά, μετά για μισή ώρα, μετά για μια κλπ ήταν μόνος του σε ένα δωμάτιο, δεν λείπαμε ποτέ όλοι άπω το σπίτι και παρακολουθούσαμε διακριτικά...
Αν υπάρχει δυνατότητα κάποιος από εσάς να πάρει άδεια, όλα θα είναι ευκολότερα μέχρι να μπει το κουταβάκι σε μια τάξη.
Με το καλό εύχομαι :)

ΚωσταςPred

Well-Known Member
21 Απριλίου 2014
51
2
43
Και γω ετσι πιστευω...Οτι καλυτερα θα ηταν εστω τωρα το καλοκαιρι να του βαζω λιγο νερο μεσα...Βεβαια μπορει και να το αναποδογυρισει και να χυθει ολο...Αλλα για να με λεει ο ανθρωπος αυτα τα παραπανω ολο και κατι θα ξερει...Χρονια εχει σκυλια και εχει ζησει διπλα τους και σιγουρα δεν θελει το κακο του σκυλιου ή την μη συμβιωση μας μαζι του...

nikos00

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2013
193
81
Αθηνα
Εγω προσωπικα ειμαι κατα του crate, στην αρχη τα λερωματα δεν θα τα αποφυγεις κατα τη γνωμη μου μεχρι να μπορεσει να μαθει που πρεπει να πηγαινει, απο κει και περα θα σε εκπληξη ποσο ευκολα μπορουν και μαθαινουν , νομιζω οτι δεν θα εχεις ιδιαιτερο προβλημα.

εγω τον δικο μου τον εχω μαθει να βγαινει συχνα, οπως και να εχει ελευθερα προσβαση στο φαι κ στο νερο του... παρ ολα αυτα αν καποια στιγμη τυχει κατι κ τον αφησω για ωρες χωρις βολτα δεν μ λερωνει... απλα με το που με δει κανει σαν τρελος να βγει !

Με το καλο να τον δεχτητε ! Μην αγχωνεσε η αρχη ειναι παντα ιδιαιτερη αλλα ολα θα πανε σουπερ !

ΚωσταςPred

Well-Known Member
21 Απριλίου 2014
51
2
43
Αδεια θα παρω εγω αλλα δυστυχως θα μπορω να ειμαι μαζι του για μονο 5 ολοκληρες μερες...Οπως ειπα συνηθως εχουμε διαφορετικα ωραρια οποτε παντα θα ειναι καποιος στο σπιτι μαζι του...Απλα οπως ειπα μπορει απτις 2 μερες της εβδομαδας να εχουμε ιδιες βαρδιες...Βρηκαμε φιλους μας που μας ειπαν οτι μπορουν να ερχονται να τον προσεχουν εστω και ανα 3 ωρες...Αλλα δεν θελω να βασιστω σ'αυτους γιατι κατι μπορει να τους συμβει και να μην μπορουν να ερθουν...Οποτε πρεπει να βρω και μια λυση γιαυτο..Και το crate μου φανηκε καλη λυση μιας και μετα την εκμαθηση του σκυλου και θα τον εχω ελευθερο μεσα στο σπιτι θα το χρησιμοποιει σαν το σπιτακι του!

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
να σου πω εμενα είχε συμβεί να μενει στο πάρκο του καποιες φορές και 8ωρο, μία φορα λερωσε μεσα και ποτέ ξανα αλλα παντα του είχα νερο, είχα παρει ενα ανοξειδωτο πιατακι για μεγαλους παπαγαλους και το ειχα βιδωσει στα καγκελα του πάρκου.

StellitsaD

Well-Known Member
11 Απριλίου 2014
242
188
Thessaloniki
Αρκεί, όπως σου είπε και ο @st3li0s σε άλλο post, να μην είναι οριακά ο σκύλος μέσα στο crate, να μπορεί να κινείται ρε παιδί μου :)

ΚωσταςPred

Well-Known Member
21 Απριλίου 2014
51
2
43
Ουτως η αλλως εχω σκοπο στο μελλον να τον εχω ελευθερο στο σπιτι και μονο του οταν μαθει με το καλο να μην κανει ζημιες και την αναγκη του μεσα στο σπιτι...Οποτε το ολο θεμα ειναι οι λιγες αυτες μερες που τυχον να ειναι μονος του μεχρι να μεγαλωσει....Οταν θα ειναι μικρος σιγουρα θα χωραει στο crate...Πιστευω και τα 70cm υψος ειναι αρκετα για οταν μεγαλωσει,αν και οταν μεγαλωσει θα πηγαινει στο crate για να κοιμαται η για να αραζει και με την πορτα παντα ανοιχτα...Στην τελικη αν οντως ξεφυγει τοσο πολυ στο υψος θα το καταργησω και θα του παρω κανα κρεβατακι...

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
53
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
Ωραιος αφου θα παρεις αδεια!!

Ξεκινα τον crate αμμεσως.
Τα κουταβια θελουν νερο οχι μονο για να πιουνε αλλα και για παιχνιδι. Για αρχη κροκετα μουλιασμενη σε μπολικο νερο και εισαι οκ!! 3 φορες την ημερα. δεν θα παθει τιποτα και ειναι και καλο για να μαθει να κρατιεται.

8 ωρες ομως ειναι λιγο δυσκολο να μαθει σ αυτη την ηλικια, μην το αποκλειες ομως........

Υ.Γ. και crate παρε μεγαλο, να εχει χωρο το κουταβι.......

ΚωσταςPred

Well-Known Member
21 Απριλίου 2014
51
2
43
Δεν καταλαβα ακριβως την χρηση της μουλιασμενης κροκετας...Γιατι να μην τον αφησω να πιει νερο κανονικα και να του δωσω την κροκετα που λες??
8 ωρες οντως ειναι πολλες απλα βασιζομαι στο οτι αυτες οι μερες θα ειναι το πολυ 2 την εβδομαδα αλλα και παλι με αγχωνει...Εχω βρει βεβαια 3 φιλους μου που δεχτηκαν να ερχονται στο σπιτι για να ον βγαζουν απτο crate για καμμια ωρα να τον ξαναβαζουν και να φευγουν...Αλλα οπως ειπα τπτ δεν ειναι σιγουρο...
Crate βρηκα απο γνωστο που εχει petshop με διαστασεις 1μετρο μηκος,1 μετρο πλατος και 0,70 υψος στα 90 ευρω...Του το ειπα του εκτροφεα και με ειπε οτι ειναι καλο και να το παρω...Ισως στο υψος να ειναι λιγο αλλα τα αμεσως επομενα πανε στα 140 ευρω...Εχω ψαξει κατι πιο οικονομικο αλλα δεν μπορω να βρω τπτ...Πιστευω ειναι το καλυτερο σε διαστασεις αλλα και σε λεφτα που εχω βρει μεχρι στιγμης....Αν ξερεται καποιο μαγαζι η εχετε καποιον να πουλαει μεταχειρισμενο ειμαι ολος αυτια!!!

tarantoula

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2013
176
28
Μην το αφησεις τοσες ωρες μεσα στο crate. Επειδη θα μενει πολλες ωρες μονο του, θα ειναι και μικρο αν τα κανει μεσα ισως να εχεις προβλημα κοπροφαγιας και αντε να του το κοψεις μετα. Εγω επειδη τις πρωτες μερες δεν μπορουσα να λειπω απο την δουλεια (8ωρες) το περιορισα αναμεσα σε δυο δωματια, μπανιο(όπου το χα αδειασει όλο) και διαδρομο. Ετσι ειχε το νερακι του, την πάνα του στην ακρη, και τα παιχνιδια του να παιζει.Δυστυχώς την κοπροφαγια δεν την γλυτωσα γιατι επαιζε-εσκιζε την πάνα αλλά ευτυχώς το διορθώσαμε. Οταν γυριζα όμως παιζαμε, και μετα για καμια ωρα μεσα στο crate. Μετά πάλι παιχνιδι και crate. Έτσι εμαθε και το crate επιτυχώς. Στις 10 περιπου κοβαμε το νερο έτσι ωστε να εχει αδειασει η κυστη μεχρι τις 11, και μετα υπνο στο crate. To πρωί φτου και απο την αρχη.

tarantoula

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2013
176
28
Ειναι πολύ μικρο και μεχρι να ξεκινησει βολτες και να μαθει το εξω δεν θα μπορει να κραταει τα τσισα του με τίποτα!Χρειαζεσαι οπωσδηποτε πάνα.

ΚωσταςPred

Well-Known Member
21 Απριλίου 2014
51
2
43
Ε στην αρχη εχουμε σκοπο να τον μαθουμε να τα κανει στο μπαλκονι σε πανα οταν θα ειμαστε στο σπιτι...Οταν θα ειναι πλεον και ετοιμος για βολτες τοτε μονο εξω...Αυτο μου το προτεινε και ο εκτροφεας μου...Κατι παραπανω θα ξερει..Βεβαια την γνωμη του με ειπε γιατι κιαυτος χρησιμοποιει crates ποσο μαλλον στον κουταβο που θα παρω...Οποτ ελπιζω αυτες οι μερες να ειναι πιο λιγες που θα μενει μονος,και αμα υπαρξει θα θερμοπαρακαλαω τους φιλους μας να ερχονται να τοι κοιτανε...Παλι καλα υπαρχει και ανεργια :p (πλακα κανω βεβαια)...Και γω σκεφτηκα την περιφραξη ωστε να τον εχω εκει μεσα με τα πιατακια του τα παιχνιδια του και με 2-3 πανες...Αλλα με ειπε να μην το κανω και καλυτερα να χρησιμοποιησω το crate..Γνωριζει οτι ενδεχομενως να ειναι και μονος καποιες ωρες και παλι με ειπε για crate...Πιστευω κατι ξερει παραπανω..

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Αν πάρεις ένα μεγάλο crate θα έχει σε μια πλευρά ένα μαξιλάρι και παιχνίδια και στην άλλη το νερό και μια πάνα. Θα χωράει. Τώρα θα είναι μια σταλιά. Δεν θα χρειαστεί να το έχεις κλειστό για πολύ καιρό θα μάθει εγώ φαντάσου δεν της είχα και έμενε μόνη κάθε μέρα περίπου 8 ώρες και τη πάλεψαμε... γνώμη μου,άσε τη βοήθεια στην άκρη...το σκυλί θα είναι μικρό θα είναι καλύτερα να είσαι μπροστά σε κάθε συνάντηση με άλλο κόσμο. Να βλέπεις τις αντιδράσεις του πως πάει η κοινωνικοποίηση πως παίζουν και οι άλλοι μαζί του (εγώ δεν συμφωνούσα πάντα με το πως έπαιζαν με το κουτάβι μου). Μια χαρά θα τα καταφέρετε και θα εκπαιδευτείτε όλοι μαζί να βασίζεστε ο ένας στον άλλον!