Γεια σας!

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Γεια σας!
Είμαι νέο μέλος στο φόρουμ, αν και το παρακολουθώ κοντά στους έξι μήνες τώρα.

Λίγα πράγματα για εμένα. Το πρώτο μου σκυλί ήταν ένα ημίαιμο Χάσκυ. Μου χάρισε 15 υπέροχα χρόνια συμβίωσης, πριν κοιμηθεί πριν από δύο χρόνια περίπου. Πραγματικά πιστεύω οτι ήταν το σκυλί με τον καλύτερο χαρακτήρα σε όλον τον κόσμο.

Όταν ήταν τριών χρονών πήρα και ένα κουτάβι λαμπραντόρ από τον δρόμο. Δεν ήθελα δεύτερο σκυλί, αλλά το κουτάβι είχε σοβαρά γαστρεντερικά προβλήματα(του έβγαινε το έντερο κάθε φορά που πήγαινε τουαλέτα) και χρειαζόταν κάποιον να το φροντίσει. Δυστυχώς πέθανε πριν κλείσει τον ένα χρόνο, πριν καταφέρουμε με μία καταπληκτική κτηνίατρο να τον δυναμώσουμε αρκετά για να αντέξει την εγχείρηση.

Τον τελευταίο χρόνο αποφασίσαμε με τον φίλο μου να πάρουμε έναν σκύλο. Μετά από πολλές συζητήσεις καταλήξαμε στον γερμανικό ποιμενικό και αρχίσαμε να μαζεύουμε χρήματα για να αγοράσουμε ένα κουτάβι από εκτροφείο.
Πριν είκοσι μέρες ήρθε για επίσκεψη η μαμά μου φέρνοντας μαζί της ένα κουτάβι 3,5 μηνών δώρο για μένα, αγορασμένο από ιδιώτη, λέγοντας μου οτι είναι λίγο φοβισμένο επειδή τον δάγκωσε σκύλος πριν από μισό μήνα. Έγινε ένας καυγάς με την μαμά μου και της είπα να τον πάει πίσω όταν φύγει, τηλεφώνησε στον κύριο αυτόν και κανόνισε να τον επιστρέψει.

Το απόγευμα που πήγα από τον κτηνίατρο για να πάρω κανά 2 κιλά κροκέτες να του δίνω ώσπου να φύγουνε, μου είπε οτι ο σκύλος πάσχει από ραχίτιδα που προκλήθηκε από λάθος διατροφή και οτι θα χρειαστεί αρκετή φροντίδα(και χρήματα) για να στρώσει. Μπορεί να μην επανέλθει στο 100% αλλά αν γίνει σωστή δουλειά δεν θα έχει μεγάλο πρόβλημα. Αμέσως θυμήθηκα το λαμπραντόρ και έκλαιγα μέχρι το βράδυ.
Επίσης το κουτάβι ήταν πολύ φοβικό με τους άλλους σκύλους στο κτηνιατρείο, έβαζε την ουρά κάτω από τα σκέλια και σε κανα δυό γρύλισε κιόλας.

Με όλα αυτά αποφάσισα να τον κρατήσω και να τον βοηθήσω όσο μπορώ. Το ξέρω ίσως να μην πήρα την καλύτερη απόφαση, αλλά στην σκέψη να τον πάρει κάποιος άλλος που να μην είχε την θέληση να του προσφέρει αυτά που χρειάζεται με έπιαναν τα κλάματα.
Αύριο θα τον πάω στο γιατρό για εμβόλιο και για να δούμε κατά πόσο ανταποκρίνεται στην θεραπεία.

Συγνώμη που σας κούρασα με το μεγάλο μήνυμα μου.
Ορίστε και μια φωτογραφία του Lupus.

Attachments

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Καλώς όρισες! Αν θες τη γνώμη μου καλά έκανες και το πήρες, γιατί αν κρίνω από τον ιδιώτη που τα έδινε για χρήματα κιόλας, το σκυλί δεν θα είχε καλή τύχη ούτως ή άλλως! Οπότε, καλώς τον δέχτηκες, με το καλό να γίνει καλύτερα και να βάλεις κι άλλες φωτογραφίες!!

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Ευχαριστώ! :)

Ναι, όντως της μοιάζει!

Πάντως έχω εντυπωσιαστεί με τον χαρακτήρα και την εξυπνάδα του! Θα χρειαστεί πολύ δουλειά το θέμα με την φοβία προς τους άλλους σκύλους, αλλά ελπίζω να τα καταφέρουμε!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Καλως ήρθες και σου εύχομαι να έχεις κουράγιο με τον μικρό, γιατι μόλις ξεπεράσει το πρόβλημα, θα σε τρελάνει στις σκανταλιές!!!:p

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Ευχαριστώ!

ghelly ήδη είναι ζωηρός, μόνο που δεν χοροπηδάει γιατί τα πόδια του δεν αντέχουν. Να δεις με τι περηφάνια περπατά όταμ κλέβει την παντόφλα του φίλου μου, σαν άλογο πάει! χαχαχα! :)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Ευχαριστώ!

ghelly ήδη είναι ζωηρός, μόνο που δεν χοροπηδάει γιατί τα πόδια του δεν αντέχουν. Να δεις με τι περηφάνια περπατά όταμ κλέβει την παντόφλα του φίλου μου, σαν άλογο πάει! χαχαχα! :)
Πράγματι, όταν κλέψουν κάτι, παίρνουν ενα περηφανο ύφος και τρέχουν λες και βρήκαν το θησαυρό του Σολομώντα!

Farfallina

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2012
111
0
Καλώς ήρθατε!! Μπράβο, και πάλι μπράβο σου που αποφάσισες να κρατήσεις ένα ζώο που ξέρεις ότι έχει
μια μεγαλύτερη ανάγκη για φροντίδα!!!
Καλό κουράγιο σου εύχομαι, και να έχετε μια όμορφη ζωή μαζί.

ΥΓ. Ελπίζω σύντομα όλα αυτά που συζητάμε, να είναι παρελθόν και για τους δυο σας..

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Καλώς ήρθες και να σου ζήσει ο κούκλος *agapoylas*!!!

Καλή δύναμη να έχεις και σου εύχομαι να ξεπεράσει γρήγορα τα προβλήματα........να έχετε μια όμορφη ζωή!

panagiotisgp

Well-Known Member
3 Μαϊου 2012
1.003
436
54
Β.Α Αττική
Ευχαριστώ!
...Να δεις με τι περηφάνια περπατά όταμ κλέβει την παντόφλα του φίλου μου, σαν άλογο πάει! χαχαχα! :)
Έτσι ακριβώς! Λες και έχει πιάσει τον παπά από τα... φρύδια που λέμε και στο χωριό μου!:D

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Καλημέρα παιδιά!

Πήγαμε στον γιατρό χτες και μας είπε οτι αντιδρά πολύ καλά στην θεραπεία. :D Πήρε 3 κιλά στις 20 μέρες που τον έχω! Αν υπάρχει εμφανής βελτίωση και σε έναν μήνα, τότε τα προγνωστικά θα είναι αρκετά καλά. Το μόνο κακό είναι οτι κοίταξε το αυτί που δεν έχει σηκώσει ακόμα (ένα από τα σημεία που τον δάγκωσε το σκυλί) και μου είπε οτι μάλλον έχει γίνει ζημιά στον χόνδρο. Πρότεινε να του αφήσουμε περιθώριο εναν μήνα και αν τελικά δεν το σηκώσει να του τοποθετήσει ένα νάρθηκα.

Με προβλημάτισε όμως λίγο γιατί μου είπε οτι το σκυλί του φαίνεται ηλικιακά ένα με ενάμιση μήνα μεγαλύτερο από όσο είπε οτι είναι. Η μαμά μου, μου είπε οτι και οι δύο γονείς του ήταν αρκετά μεγαλόσωμα σκυλιά. Στα χαρτιά του σκύλου λέει ημερομηνία γέννησης 18/3, όσο της είχε πει και αυτός. Όταν τον πήρα ήταν 3,5 μηνών και ζύγιζε 17,4 κιλά. Χτες η ζυγαριά έδειξε 20,5.
Είμαι στην δουλειά τώρα, αλλά μόλις σχολάσω θα ήθελα να βάλω μερικές φωτογραφίες για να μου πείτε μια γνώμη όσοι γνωρίζετε για την ράτσα.

Δεν με νοιάζει αν είναι 4 ή 5 ή 6 μηνών, αλλά αν είναι όντως μεγαλύτερο δεν θα έπρεπε να του αυξήσω την ποσότητα τροφής? Δεν θέλω να κάνω λάθος με την διατροφή του, ήδη έχουν σακατευτεί τα κόκκαλά του από το γεγονός οτι δεν τρεφόταν σωστά.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Δεν θυμάμαι τον πίνακα ανάπτυξης των γερμανικών, αλλά κι εμένα τα 17 κιλά στους 3,5 μήνες μου ακούστηκαν πάαααρα πολλά. Κάποιος με γπ θα ξέρει να μας πει καλύτερα.

Είναι πολύ σημαντικό, να έχει γίνει σωστή διάγνωση και να ακολουθήσετε σωστή θεραπεία/διατροφή/άσκηση [γιατί όλα αυτά πάνε πακέτο] τώρα που ο μπόμπιρας είναι μικρός.

Δηλαδή...πρέπει να έχεις μεγάλη εμπιστοσύνη στον γιατρό σου.
Η...ούτως ή άλλως, να έπαιρνες και μια δεύτερη γνώμη, για απλή επιβεβαίωση.

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Στον πίνακα που βρήκα στο φόρουμ έχει 3 μηνών:14 κ.- 4 μηνών:19 κ. - 5 μηνών: 23 κ.
Γενικά το σκυλί φαίνεται αδύνατο, αλλά ξέρω οτι έτσι πρέπει να είναι τα κουτάβια μεγαλόσωμων φυλών. Ο γιατρός μου είπε οτι το σκυλί έχει μεγάλα πόδια και βαρύ σκελετό. Δεν του φαίνεται οτι ζυγίζει 20 κιλά! Από τη άλλη, αυτός ο "κύριος" που τον είχε γιατί να πει ψέματα για την ηλικία και να τον δηλώσει με λάθος ημερομηνία?

Στον γιατρό που τον πάω έχω μεγάλη εμπιστοσύνη σχετικά με την διάγνωση και την θεραπεία που μας έδωσε. Είδα μεγάλη βελτίωση στο σκυλί μέσα σε 20 μέρες. Για το θέμα της ηλικίας σκέφτηκα να πάρω μια δεύτερη γνώμη, αλλά στην πόλη που ζω υπάρχουν μόνο άλλοι 2 κτηνίατροι. Στην μία δεν έχω καθόλου εμπιστοσύνη λόγω γεγονότων που άκουσα και ο άλλος μου φέρθηκε πολύ άσχημα όταν ήταν να κοιμήσουμε τον δεκαπεντάχρονο σκύλο μου και από τότε δεν ξαναπάτησα στο ιατρείο του.

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Εδώ είναι ένας πίνακας που παρακολουθώ εγώ την δικιά μου.
Δεν ξέρω αν είναι σωστός όμως.
Γερμανικό Ποιμενικό Ανάπτυξη Ανά Μήνα
Ευχαριστώ Παναγιώτη και εγώ σε αυτόν αναφερόμουνα, τον βρήκα στο φόρουμ. Ο δικός μου είναι 4 μηνών και 10 ημερών και είναι στα 20,50 κιλά. Νομίζω είναι καλά σύμφωνα με τον πίνακα. Ο μόνος λόγος που με προβλημάτισε η δήλωση του γιατρού οτι είναι μεγαλύτερος είναι για την ποσότητα τροφής. Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον λόγο για να δηλώσει αυτός το κουτάβι με άλλη ημερομηνία γέννησης.
Δεν πρόλαβα χτες να ανεβάσω φωτογραφίες αλλά θα το κάνω σήμερα.

Είμαι και "φορτωμένη" σήμερα. Τον έβγαλα το πρωί πριν πάω στην δουλειά μια βόλτα. Στην αυλή μας υπάρχει ένα μικρό σκυλάκι των αποκάτω που είναι επιθετικό με τον δικό μου. Τον έχουν περιορισμένο σε ένα κομμάτι της αυλής με κλειστή πόρτα. Κάπως κατάφερε και βγήκε το βράδυ και το πρωί πετάχτηκε ξαφνικά και όρμησε στον δικό μου. Έγινε χαμός! Πήγα να τον πιάσω από το περιλαίμιο του και μου δάγκωσε το χέρι. Τον κράτησα όμως και η γιαγιά τον έβαλε μέσα.

Ο δικός μου κατουρήθηκε από τον φόβο του. Πριν τον πάρω τον είχε δαγκώσει ένα ενήλικο Γ. Π. και το κουτάβι ήταν πολύ φοβικό με τους σκύλους. Συνέχεια είχε την ουρά κάτω από τα πόδια του και πολλές φορές γρύλιζε στα άλλα σκυλιά. Η εκπαιδεύτρια που ρώτησα με συμβούλεψε να τον φέρνω σε επαφή σιγά σιγά με πολύ ήρεμα σκυλιά χωρίς να τον πιέζω. Είχαμε κάνει τεράστια πρόοδο τις 20 μέρες που τον έχω. Το σημερινό όμως φοβάμαι οτι μας πήγε πάλι πίσω.

Τρέμω πως αν ξανασυμβεί κάτι τέτοιο το κουτάβι μπορεί να αποκτήσει σοβαρό πρόβλημα συμπεριφοράς, είτε δειλίας ή ακόμα χειρότερα επιθετικότητας. Ελπίζω να είμαι υπερβολική και να κάνω λάθος σε αυτό.

Last edited by a moderator: