Γεια σας!

Stratos_Volos

Active Member
22 Μαϊου 2014
29
15
37
Πως απέκτησες αυτό το γλυκό κουτάβι;
Θα ερχόταν στον Βόλο μία οικογένεια από Αθήνα που είχαν μία οικογένεια λαμπραντορ (από τα 8 κουταβάκια που έκανε η μάνα, είχανε μείνει 2, ένα μαύρο και ένα το δικό μου, τα άλλα τα πουλήσανε) και θα πουλούσαν το μαυράκι σε έναν οικογενειακό φίλο μας και το δικό μου προορίζοταν για κάποιον άλλον κύριο!Αυτός που λέτε ο κύριος δεν το ήθελε τελικά και έτσι οι οικογενειακοί μας φίλοι μας ρώτησαν εάν θέλαμε κουταβάκι λαμπραντορ...στους γονείς μου άρεσε η ιδέα(εγώ ξετρελάθηκα) αλλά δεν ήθελαν υποχρεώσεις.Εγώ όμως μυστικά την επόμενη μέρα το πήρα, το έφερα στο σπίτι και οι γονείς μου με ρώτησαν "γιατί το έφερα, για να το ξαναδούνε?"...αλλά εγώ τους είπα πως το έφερα γιατί ανήκει στην οικογένεια πλέον και όλοι είχανε ένα κρυφό χαμόγελο!:LOL:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.971
20.402
Μόνο Στράτο, που δυστυχώς, ενίσχυσες έτσι μια κατάσταση, που είναι εντελώς απαράδεκτη. Το να ζευγαρώνει ο καθένας τον σκύλο του. Δεν είναι τρόπος αυτός, να αποκτάς σκύλο. Ο δεύτερος χειρότερος, μετά τα pet shop. Καλό θα είναι να το μάθεις, να μην το ξανακάνεις και να μην το συμβουλεύσεις ποτέ, σε κανέναν άλλο. Και φυσικά, να μην το κάνεις κι εσύ ποτέ, με τον δικό σου σκύλο. Ελπίζω τουλάχιστον, να μην τους πλήρωσες του απαράδεκτους.

Stratos_Volos

Active Member
22 Μαϊου 2014
29
15
37
Mareco, συγνώμη αλλά δεν σε κατάλαβα τι θέλεις να πεις..Εννοεις πως ζευγάρωσαν την σκύλα τους για να βγάλουνε λεφτά από τα κουτάβια?Εγώ απλά τόσα χρόνια ήθελα ένα λαμπραντόρ και δεν έβρισκα κάποιον που να δωρίζει, βασικά ούτε το είχα ψάξει το θέμα σκύλου πιο μπροστά!Όποιος είχε λαμπραντορ ετοιμόγεννο ρωτούσα αν δωρίζει κουτάβι και η απάντηση ήταν 400 ευρώ και πάνω!Είναι απαράδεκτο το εμπόριο ζώων, δεν αντιλέγω...απλά πείτε πως στάθηκα τυχερός και απέκτησα έτσι την δικιά μου χωρίς να πληρώσω λεφτά όπως ζητούσαν στην αρχή από τον πρώτο που ήθελε το κουτάβι

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.971
20.402
Ακριβώς αυτό έκαναν Στράτο. Και σίγουρα δεν ήταν η πρώτη φορά. Και πιθανότατα δεν θα είναι και η τελευταία, αφού κάθε φορά, βρίσκουν "πελάτες".
Δωρεάν ζωάκι, βρίσκεις εύκολα σε μια φιλοζωική. Η απευθείας από τον δρόμο. Στο "σχέδιο" ειδικά του κουταβιού σου, έχουν τον ατελείωτο. Καθημερινά βρίσκονται 10άδες ολόιδια παρατημένα. Από γέννες, σαν του δικού σου, που δεν κατάφεραν να τα ξεφορτωθούν, εισπράττοντας και κανά φραγκάκι. Οπότε, τα σκουπίδια είναι η λογική τους κατάληξη. Ποτέ δεν υποστηρίζουμε τέτοιες γέννες. Για κανένα λόγο. Οσο πολύ κι αν θέλουμε ένα ζωάκι. Επιλογές υπάρχουν. Οφείλουμε να τις αναζητούμε. Στην ηλικία σου, πρέπει να τα μάθεις αυτά τα πράγματα. Να προβληματιστείς. Και να προβληματίσεις και τους φίλους σου, για το ποιός είναι ο σωστός ηθικά τρόπος, να αποκτούμε σκύλο. Δεν επιτρέπεται να μην τα ξέρετε. Διάβασε λοιπόν στο φόρουμ τα θέματά μας, για να είσαι ενήμερος, και να μην κάνεις άλλη λάθος επιλογή. Να το προσέχεις το κουτάβι σου. Ενημερώσου για τις υποχρεώσεις που έχεις απέναντί του, να το σέβεσαι και να το θεωρείς πάντα, μέλος της ζωής σου. Ως τα βαθιά του γεράματα.

Υιοθεσία αδέσποτου κουταβιού "Οδηγίες χρήσεως"

Stratos_Volos

Active Member
22 Μαϊου 2014
29
15
37
Πιστεύω πως η επιλογή μου να το πάρω κάθε άλλο παρά λάθος είναι, όπως λες...Γιατί όπως είπες πιο πάνω καταλλήγουν σε σκουπίδια τα κακόμοιρα που δεν βρίσκουν στέγη, οπότε η κίνηση μου να το πάρω μάλλον σωστή ήταν ωστέ να μην κατέλληγε, τυχόν, σε κάποιον σκουπιδοντενεκέ!

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
στου κουφού την πόρτα..Στράτο πέραν όλων των παραπάνω, που αρνείσαι ν ακούσεις, άλλο ένα πολύ σημαντικό θέμα είναι οι κληρονομικά μεταδιδόμενες ασθένειες. Δεν ξέρεις το γενεαλογικό δέντρο της κουτάβας σου, δεν έχει ακολουθηθεί η σωστή διαδικασία που προηγείται της επίβασης και συνεπώς δεν μπορείς να γνωρίζεις ποιές ασθένεις και ποιά προβλήματα υγείας μπορεί να έχουν μεταδωθεί στη μικρή σου. Ειλικρινά σου εύχομαι να μην χρειαστεί καμία επίσκεψη στον κτηνίατρο, πέραν του ελέγχου ρουτίνας, για πολλά πολλά χρόνια. Ως τότε, πάρε το χρόνο σου, διάβασε τα παρακάτω και ενημερώσου. Ελπίζω να καταλάβεις το λάθος και το ανήθικο κομμάτι της πράξης σου αλλά και της πράξης των φίλων σας και να μην τα επαναλάβετε στο μέλλον.

http://www.dogforum.gr/community/threads/Αγαπητέ-εκτροφέα-της-πίσω-αυλής.13271/

http://www.dogforum.gr/community/threads/Εμπειρίες-από-pet-shops-bybs.4953/

Stratos_Volos

Active Member
22 Μαϊου 2014
29
15
37
Βεβαίως και να μπω στον κόπο να διαβάσω αυτά που μου δίνεις και να ενημερωθώ για το ανήθικο κομμάτι της πράξης μου!Δυστυχώς δεν είμουν ενημερωμένος για το θέμα σκύλου, μόνο ότι άκουγα!Όσο για την οικογένεια που βρισκόταν με ενημέρωσαν πλήρως για το ότι οι γονείς δεν είχαν ποτέ τους πρόβλημα υγείας και μου έδειξαν το βιβλιάριο υγείας τους!(να εξηγήσω πως επειδή δεν ξέρω από αυτά τα θέματα, δεν μπορώ να ξέρω αν το βιβλιάριο υγείας λέει αλήθειες ή αν οι ίδιοι μου είπανε αλήθειες, για να μην παρεξηγηθώ ότι ξέρω και ότι δεν κάνω λάθος).Απλά θα σε παρακαλούσα να μιλάς πιο όμορφα και όχι "στου κουφού την πόρτα", δεν είπα ότι είναι βρισιά, απλά δεν πιστεύω πως αρμόζει...σ'ευχαριστώ!

Pitsinaki

Well-Known Member
23 Απριλίου 2014
449
1.015
Παλαιό Φάληρο
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες!! :(
Προφανώς και ζευγάρωσαν τη σκύλα για να βγάλουν λεφτά και "χάρησαν" τα δύο τελευταία κουτάβια προφανώς για να μην τους μείνουν, κάνοντας σε έτσι να πιστεύεις πόσο τυχερός είσαι (είναι η τέλεια σύμπτωση!!), και οτι το έσωσες.. Τόσα χρόνια ήθελες τέτοιο κουτάβι και περίμενες να έρθει ουρανοκατέβατο??
Η παγίδα είναι οτι όλοι θέλουν ένα σκυλί καθαρόαιμο (προδιαγραφές, εμφάνιση, χαρακτήρας κλπ), αλλά να μην δώσουν και ένα σωρό λεφτά που συνήθως ζητάνε οι εκτροφείς.. Έτσι καταλήγουν σε περιφερειακές λύσεις (ιδιώτες, pet shop), αναπαράγωντας σκύλους με λάθος τρόπο.. Έχεις υπόψη πόσα αδέσποτα έχουν ανάγκη??
Να το χαίρεσαι το κουταβάκι σου, αυτό δεν φταίει σε τίποτα.. Ελπίζω να καταλάβεις οτι ενίσχυσες μια ΜΗ υγιή διαδικασία/κατάσταση και όταν φτάσει η δικιά σου σε αντίστοιχη κατάσταση (ζευγάρωμα), να μην το σκεφτείς καν..

• Like
Reactions: betty coltrane

Stratos_Volos

Active Member
22 Μαϊου 2014
29
15
37
Εννοείται αυτό...Και δεν θα έπαιρνα ποτέ σκυλί λόγω το οτι θα πλήρωνα, όχι βέβαια για τα λεφτά, αλλά λόγω εμπορίου!Με τα άλλα αφού τα πούλησε, δεν μπορούσα να κάνω κάτι ούτως ή αλλιώς...Τώρα θα μου πείτε, "θα μπορούσες να μην πάρεις κουτάβι από αυτόν" και να καταφύγω σε άλλες λύσεις όπως είπανε πιο πάνω, απλά εκείνη την στιγμή πραγματικά δεν το σκεφτηκα αυτό και λειτούργησα με συναίσθημα για κάτι που ήθελα χρόνια!Τους λόγους που χάρισαν τα 2 τελευταία κουτάβια δεν μπορώ να τους ξέρω ούτε εγώ, αλλά ούτε κι εσύ, αν μου επιτρέπεις, φιλικά!Ήταν λάθος και μου ανοίξατε εσείς τα μάτια οπότε θα έχω το νου μου για το μέλλον!;)

Pitsinaki

Well-Known Member
23 Απριλίου 2014
449
1.015
Παλαιό Φάληρο
Το θέμα δεν είναι τι πιστεύω εγώ, αυτός που σου χάρισε το κουτάβι μια χαρά την έκανε τη δουλειά του, την έβγαλε καθαρότατη (καθαρή)!!

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Βεβαίως και να μπω στον κόπο να διαβάσω αυτά που μου δίνεις και να ενημερωθώ για το ανήθικο κομμάτι της πράξης μου!Δυστυχώς δεν είμουν ενημερωμένος για το θέμα σκύλου, μόνο ότι άκουγα!Όσο για την οικογένεια που βρισκόταν με ενημέρωσαν πλήρως για το ότι οι γονείς δεν είχαν ποτέ τους πρόβλημα υγείας και μου έδειξαν το βιβλιάριο υγείας τους!(να εξηγήσω πως επειδή δεν ξέρω από αυτά τα θέματα, δεν μπορώ να ξέρω αν το βιβλιάριο υγείας λέει αλήθειες ή αν οι ίδιοι μου είπανε αλήθειες, για να μην παρεξηγηθώ ότι ξέρω και ότι δεν κάνω λάθος).Απλά θα σε παρακαλούσα να μιλάς πιο όμορφα και όχι "στου κουφού την πόρτα", δεν είπα ότι είναι βρισιά, απλά δεν πιστεύω πως αρμόζει...σ'ευχαριστώ!
Στράτο σου εξήγησαν 2 φορές απανωτά, ποιό είναι το πρόβλημα και επέμενες ότι δεν το βρίσκεις λάθος..γι αυτό και το "στου κουφού την πόρτα".

Επίσης να σου πω ότι μπορεί οι γονείς να είναι υγιέστατοι, οι παππούδες και οι προ παππούδες όμως; Τέλος πάντων, δεν έχει νόημα τώρα αυτή η κουβέντα. Σημασία για μένα έχει ότι την αγαπάς, απ ότι καταλαβαίνω απο τα γραφόμενά σου, και τη νοιάζεσαι. Στο φόρουμ αυτό φαντάζομαι έγινες μέλος για να ενημερωθείς. Αυτό λοιπόν, σου προτείνω να κάνεις και να ενημερώσεις και τους γύρω σου.

Stratos_Volos

Active Member
22 Μαϊου 2014
29
15
37
Έχεις δίκιο για τους παππούδες και προπαππούδες και είναι τα περισσότερα πράγματα καινούρια που τα ακούω και τα βλέπω από εσάς και σας ευχαριστώ που μου ανοίγετε τα μάτια!Στο φόρουμ έγινα μέλλος καταρχάς γιαένα θεματάκι υγείας που είχε η κουταβίνα μου και ήθελα μία άμεση συμβουλή και έτσι googlαρα ασθένειες σκύλων και μου έβγαλε το φόρουμ.Εκείνη την στιγμή σκέφτηκα να γίνω μέλλος για να ενημερώνομαι(όπως και γίνεται από εσάς και από αυτά που διαβάζω) αλλά και τέλος, για να μου δίνατε μία γρήγορη συμβουλή τι να έκανα με την σκυλίτσα μου που ήταν πρησμένη "τούμπανο"!Βεβαίως και θα ενημερώνομαι και θα συμβουλεύω και φίλους που έχουν σκύλους και δεν ξέρουν.Όσο για το αν την αγαπάω και την νοιάζομαι...άσ'το... :ROFLMAO: Είναι η πρώτη μου "κόρη" και όταν παντρευτώ τότε θα κάνω μία δεύτερη με την γυναίκα μου :LOL:!

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Βεβαίως και θα ενημερώνομαι και θα συμβουλεύω και φίλους που έχουν σκύλους και δεν ξέρουν.
Να ενημερωνεις και αυτους που δεν εχουν και ενδιαφερονται να αποκτησουν πως οι μονοι τροποι αποκτησης ενος σκυλου ειναι δυο.

1.Εαν θελουν καθαρομαιμο, παντα να διαβασουν για το προτυπο της φυλης και τις αναγκες της πολυ πριν προβουν σε αγορα, η οποια πρεπει παντα να γινεται απο εναν ΕΚΤΡΟΦΕΑ και οχι απο pet shop , ιδιωτες και εισαγωγεις κουταβιων που δηλωνουν εκτροφεις.

2.Εαν δεν τους νοιαζει η φυλη, μπορουν να υιοθετησουν ενα κουταβι ή ενηλικο σκυλακι.

Και στις δυο περιπτωσεις να μην ξεχνουν οτι η αποκτηση ενος σκυλου ειναι μεγαλη ευθυνη και δεσμευση για τα επομενα 10+ χρονια και να μην γινεται ελαφρα τη καρδια.

Υ.Γ. Να σου ζησει η μικρη!:)

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
τι να έκανα με την σκυλίτσα μου που ήταν πρησμένη "τούμπανο"!
Κανεις μας δεν ηξερε...
μεχρι που εμαθε!
Καταρχας να την χαιρεσαι την μικρη ετσι παντα κ να την θεωρεις μελος της οικογενειας σου τωρα αλλα κ για πολλα χρονια αργοτερα ανεξαρτητως πως θα κανεις την ζωη σου...
Κατα δευτερον δε ξερω εαν εχασα επεισοδια,(αν δλδ ανοιξες αλλο θεμα) αλλα τι εγινε τελικα με το πρηξιμο της μικρης???
(το μυαλο μου πηγε κατευθειαν στην ομφαλοκηλη κ γιαυτο ρωταω κιολας...)

Stratos_Volos

Active Member
22 Μαϊου 2014
29
15
37
Δόξα τω Θεό Μαρία, είναι μία χαρά!Κάναμε ένεση κορτιζόνης, και αμέσως πήρε τα "πάνω" της.Ξεπρίστηκε εντελώς και από εκείνη την στιγμή δεν το έχει ξαναπάθει.Λογικά κάποιο παράσιτο θα ήταν γιατί και προσέχουμε τι λεχε στο στόμα και σε τι μέρη συναναστρέφεται αλλά και συνεχίζουμε και της δινουμε την ίδια τροφή...οπότε μάλλον κάποιος άλλος οργανισμός της προξένησε όλο αυτό το πρήξιμο

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
o_O Ετσι ειπε ο κτηνιατρος?δεν αποφανθηκε de facto δλδ απο τι προκληθηκε?:cautious:
Τεσπα...απλα εχε κατα νου,γενικα,να μη της πατανε ενεσεις κορτιζονης,ετσι,ελαφρα τη καρδια...
Μακαρια να μη ξαναπαθει ποτε τιποτα η μικρη :)

Stratos_Volos

Active Member
22 Μαϊου 2014
29
15
37
Σίγουρα, αν την έβλεπες κι εσύ, θα την έτρεχες για κορτιζόνη...Το σκυλί είδικά πριν την αρπάξω και την πάω στην κτηνίατρο....το σκυλί πήγε να καταστρέψει την μουσούδα του από το ξύσιμο!Είχε τρελαθεί στο ξύσιμο το σκυλί!Εμένα μου είπε οτι ακόμα και κουνούπι μολυσμένο μπορεί να έκανε τέτοια κατάσταση στην μουσούδα της.