Γεια σας.....

chloe2

Active Member
17 Φεβρουαρίου 2016
34
14
38
Αυτός βρέθηκε με τον εκτροφέα, αλλά του έχω πολύ εμπιστοσύνη καθότι είναι και αυτός εκτροφέας

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.256
Αθήνα
Τώρα, ή εγώ παρανοώ τα γραφόμενά σου, ή ξεκίνησε κάπως ανορθόδοξα η απόκτηση του σκύλου σου... Δε βλέπω πως μπορεί να σε βοηθήσει ότι κάποιος άλλος μίλησε με τον εκτροφέα του σκύλου που θα ζήσει μαζί σου.

Έχεις μιλήσει έστω με άλλους εκτροφείς κόκερ για να μάθεις πληροφορίες για τη φυλή που διάλεξες; Αν όχι, ξεκίνα να ενημερώνεσαι το συντομότερο δυνατόν.

chloe2

Active Member
17 Φεβρουαρίου 2016
34
14
38
Γενικά έχω διαβάσει και ενημερωθεί πάρα πολύ..Και για τη φυλή και γενικότερα για τη συμβίωση μας.
Επίσης ξέρεις κανείς εκπαιδευτή στην Καβάλα;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Δεν πιστεύω ότι τα εκτροφικά κόκερ υποφέρουν από rage syndrome. Πολλά χρόνια πριν είχαμε πάει με μία θεία μου να πάρει το κόκερ της από έναν back yard breeder. Ήμουν 6-7 χρονών για αυτό και θυμάμαι πολύ έντονα τη στιγμή που γνωρίσαμε τη μαμά του. Ήταν τόσο άγρια που δάγκωνε άσχημα τα παιδιά της. Η Τζίλντα, το κόκερ που επέλεξε τελικά η θεία μου, ήρθε σπίτι της με μία πληγή στο κεφάλι δώρο της μαμάς της. Αργότερα έγινε η ίδια τόσο επιθετική που μετά το μπάνιο της η θεία μου μετρούσε πληγές. Στο τέλος την κοίμισε γιατί ήταν αδύνατη η συμβίωση μαζί της.
Αυτά τα λίγα από το αμαρτωλό παρελθόν μου :)
Κατά τα άλλα θέλω να πιστεύω ότι ένα εκτροφικό κόκερ δεν μπορεί να πάσχει από τέτοια σύνδρομα.
Καλώς ήρθες και να τη χαίρεσαι!

chloe2

Active Member
17 Φεβρουαρίου 2016
34
14
38
Ευχαριστώ πολύ...Το ελπίζω..και τα συμπτώματα τα εκδήλωσε απο κουτάβι ή όταν μεγάλωσε;

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Καλώς ήρθες.

Δεν χρειάζεται να προκαταβάλλεσαι σκεφτόμενη την χειρότερη εκδοχή. Η ενημέρωση βέβαια δεν βλάπτει, αν και καλό θα ήταν να έχει γίνει πριν την απόκτηση.

RAGE SYNDROME

• Like
Reactions: Aslan and LaCat

Brave

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
106
112
47
Καλημέρα και απο εμένα. Μην βγάζουμε συμπερασματα τοσο νωρις. Ειναι ενα κουτάβι που όπως όλα δαγκώνουν είτε για να παιξουν ειτε για να σου τραβήξουν την προσοχή είτε λογο της φαγουρας που νιωθουν στα δόντια τους (αλλαγή νεογιλών). Εσυ να είσαι καθετη στο "μη" ή στο "οχι" δινοντάς της καθε φορά μια εναλακτικη π.χ ένα μπαλάκι ή καποιο άλλο παιχνίδι για να καταννοήσει σιγά σιγά τι επιτρέπεται να δαγκώνει και τι όχι. Όλα θα πάνε καλά. Να σου ζήσει και να το χαίρεσαι!!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Ευχαριστώ πολύ...Το ελπίζω..και τα συμπτώματα τα εκδήλωσε απο κουτάβι ή όταν μεγάλωσε;
Δεν θυμάμαι για να είμαι ειλικρινής, αλλά αυτό που περιγράφεις εσύ είναι το κουταβίσιο δάγκωμα που κάνουν όλα τα σκυλάκια. Απλώς δίνε της παιχνίδια ώστε να καταλάβει ότι μπορεί να δαγκώνει μόνο αυτά.

Brave

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
106
112
47
Αφου στο αρχικό κείμενο λέει οτι είναι κόκερ 10 εβδομάδων άρα είναι κουτάβι

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Η ερώτηση που οδήγησε στο range syndrome των cocker, ήταν η εξής:
Επίσης αν μπορείτε λύστε μου μια απορία..Έχετε ακούσει για τα κόκερ ότι βγαίνουν επιθετικά και δαγκώνουν; Γιατί μου το είπαν πολλοί όταν τους είπα ότι πήρα κόκερ. Εγώ τα θεωρώ πολύ χαρούμενα και παιχνιδιάρικα σκυλάκια...
Εγκυκλοπαιδικά γίνεται η συζήτηση ;)

Τελικά, το σκυλάκι έχει pedigree;

Brave

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
106
112
47
Και βέβαια γίνεται εγκυκλοπαιδικά η κουβέντα απλα διακρίνω μια έντονη ανησυχία στη φίλη μας και καλό θα ήταν να μην αγχωνεται τοσο ώστε να χαρει την κάθε φάση με τον καινούριο της φίλο. Σαφώς και κάνει καλά να προβληματίζεται αλλά πιστεύω οτι δεν είναι απαραίτητο να τρέχουν τόσο μακριά οι σκέψεις της φοβούμενη τα χειρότετα. Το κάθε πράγμα λύνεται στην ώρα του και αφού μας έχει προκύψει. Συμπέρασμα ζήσε όσο μπορεις τις στιγμές με το κουτάβι σου γιατι ενήλικο θα είναι πολλα χρόνια κουτάβι όμως δεν θα ξανα γίνει.

• Like
Reactions: LaCat

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Και το δικό μου ποστ, ενημερωτικού χαρακτήρα ήταν. Δεν απευθυνόταν σε κανέναν συγκεκριμένο :)

Αυτό όμως που λες:
Το κάθε πράγμα λύνεται στην ώρα του και αφού μας έχει προκύψει.
δεν είναι έτσι, όταν υποτίθεται πως είμαστε ενήμεροι, έχουμε ψάξει και λέμε ότι έχουμε καθαρόαιμο σκύλο. Δεν περιμένεις να σου προκύψει τίποτα τόσο σοβαρό, όπως το range syndrome των cocker. Εχεις το κεφάλι σου ήσυχο ;)

• Like

Brave

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
106
112
47
Πολλά μπορουν να συμβούν. Αλλο ενημερώνομαι και άλλο αγχώνομαι. Προς θεού δεν λέω ότι είπε κανείς κάτι κακό απλα ήθελα να τονίσω στη φίλη να βλέπει τα πράγματα λίγο πιο αισιόδοξα. Όσο για το "αν σου συμβεί τότε το αντιμετωπίζεις" θέλω να πω ότι αν π.χ η οικογένειά μου έχει ιστορικό μιας βαριάς πάθησης δεν πρέπει εγω να ζω με το άγχος μη μου συμβεί. Σαφως θα έχω το νου μου για τυχον "σημαδια"αλλά μόνο αν μου τύχει θα μπω σε οποιαδήποτε άλλη σκέψη αλλιώς θα τρελαθώ απο το άγχος και δεν θα απολαμβάνω τίποτα. Γενικά προσπαθώ να δώσω στη φίλη να καταλάβει ότι όσο πιο αισιόδοξα βλέπει τα πράγματα τόσο πιο πολυ το σύμπαν θα συνηγορήσει για να πάνε όλα καλά.

• Like

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Ναι βρε παιδί μου, εντάξει...καλή η αισιοδοξία, αλλίμονο :)
Αλλά...είναι σαν αυτό που λέμε, ότι με αγάπη μόνο, χορταίνεις και γιατρεύεσαι :rolleyes:
Σε κάποια πράγματα, καλά θα ήταν, αλλά δεν :unsure:

• Like
Reactions: Brave

Brave

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
106
112
47
Συμφωνούμε!!!!! Το πρόλημα όμως λύνεται όταν υφίσταται και όχι όταν εικάζεται.