Γεια σας.....

chloe2

Active Member
17 Φεβρουαρίου 2016
34
14
38
Παιδιά καταρχήν σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες..Εντάξει, δεν έχω αγχωθει τόσο πολύ ώστε να μην εκμεταλλευτω τις στιγμές με τη μικρή μου κουταβιτσα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι με τρόμαξαν λίγο αυτά που διαβασα. Είχα διαβάσει κάποια και πριν παρω τη χλόη αλλά νόμιζα πως είναι μόνο κακής εκτροφής.
Προς το παρόν προσπαθώ να της μάθω να κόψει το δάγκωμα και κυρίως το γρυλισμα. Στο τέλος θα κάνουν παράπονα οι γείτονες και θα είμαι εγώ αυτή που κλαίει σαν κουτάβι..:LOL::LOL:

Brave

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
106
112
47
Οσο αφορά τους γείτονες τι εννοείς γαυγίζει? Αν το σκυλάκι είναι μέσα στο σπίτι σου και όχι σε μπαλκόνι μπορει να γαυγίζει όσο θέλει. Καλύπτεσαι νομικά. Στο μπαλκόνι απαγορεύεται.

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Το κουταβι εισαι σιγουρη πως εχει ερθει απο εκτροφειο και οχι απο ...κατι αλλο ; Εχεις πεντιγκρι στα χερια σου ; Πως εισαι σιγουρη για την υγεια των γεννητορων που ανεφερες προηγουμενως ;

Άσχετο.....πώς βάζετε φατσούλες βρε παιδιά?
Εχει μια φατσουλα πανω απο το κειμενο που γραφεις και επιλεγεις απο εκει ;)

• Like
Reactions: Brave

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Οσο αφορά τους γείτονες τι εννοείς γαυγίζει? Αν το σκυλάκι είναι μέσα στο σπίτι σου και όχι σε μπαλκόνι μπορει να γαυγίζει όσο θέλει. Καλύπτεσαι νομικά. Στο μπαλκόνι απαγορεύεται.
Οι ωρες κοινης ησυχιας πρεπει να τηρουνται οπουδηποτε και αν βρισκεται ο σκυλος,αυτο ειναι σιγουρο.Επισης ειμαι σχεδον βεβαιος πως ενα σκυλι,οπουδηποτε και αν βρισκεται,δεν μπορει να γαυγιζει συνεχως(καθ'ολη τη διαρκεια του 24ωρου),νομιζω πως ειναι και αυτο μηνυσιμο.

Last edited:

chloe2

Active Member
17 Φεβρουαρίου 2016
34
14
38
Εννοώ πως επειδή κάνω εγώ το κουτάβι που κλαίει θα νομίσουν στο τέλος ότι είναι η χλόη..:p

Brave

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
106
112
47
Οχι μέσα στο σπίτι δεν μπορει να σου κάνουν παραπονα(βέβαια πρέπει να φροντίζουμε το σκυλί μας να μην γινεται ενοχλητικό ακόμα και σε εμάς τους ίδιους). Εγω το αναφέρω απο θέμα νομοθεσίας περι κατοικιδίων. Ν.4039/12 ΌΠΩΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ 2014 ο οποίος αναιρεί και όλα τα καταστατικά των πολυκατοιών.

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Οχι μέσα στο σπίτι δεν μπορει να σου κάνουν παραπονα(βέβαια πρέπει να φροντίζουμε το σκυλί μας να μην γινεται ενοχλητικό ακόμα και σε εμάς τους ίδιους). Εγω το αναφέρω απο θέμα νομοθεσίας περι κατοικιδίων. Ν.4039/12 ΌΠΩΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ 2014 ο οποίος αναιρεί και όλα τα καταστατικά των πολυκατοιών.
Το κατωθεν δεν ισχυει δηλαδη ;

http://edu.klimaka.gr/nomothesia/diaforoi-nomoi/1183-fek-15-1996-metra-thrhshs-koinhs-hsychias.html

Οι κάτοικοι κατοικίδιων ζώων ή πτηνών υποχρεούνται όπως λαμβάνουν κάθε πρόσφορο μέτρο, ώστε αυτά να μην διαταράσσουν με οποιοδήποτε τρόπο την ησυχία των περιοίκων.

kosmaki

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2015
367
793
38
Οι κοινή ησυχία και οι κανόνες υγιεινής ισχύουν κανονικά. Αν το σκυλί γαυγίζει υπερβολικά 3 το πρωί και στο υπνοδωμάτιό σου να ναι, μπορεί να κληθεί η αστυνομία. Σαν να έβαζες μουσική. Αυτό που άλλαξε είναι πως κατάργησε καταστάτικά που απαγόρευαν κατοικίδια στα διαμερίσματα και άλλα τέτοια. Αλλά η κοινή ησυχία, οι κανόνες υγιεινής κτλ δεν είνια καταστατικά, είναι νόμοι του κράτους.

Βάλε μας και καμία φωτό μωρεε να τη δούμε! Να σου ζήσει!!!!! (δεν συγκράτησα πως την λες!!!)

• Like
Reactions: lawrence-gr

chloe2

Active Member
17 Φεβρουαρίου 2016
34
14
38
Βοήθηστε με λιγο με το ανέβασμα φώτο γιατί μπερδεύτηκα. Δεν παταω στο ανέβασμα αρχείου;

Brave

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
106
112
47
Ειναι κουκλί να το χαιρεσαι. Δηλαδη ενα μωρο που ορίεται μεσα στη νύχτα και διαταράσει τις ωρες κοινης ησυχίας εχουν το δικαιωμα αν ενοχληθουν να φωναξουν αστυνομία? Η ερωτησή μου δεν ειναι ειρωνική πραγματικά ρωταω.

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Δεν νομιζω να υπαρχει κανεις που θα το κανει τις πρωτες 1-2-10 φορες.Αν συνεχισει και γινεται επανειλλημενα και θελει καποιος να φωναξει την αστυνομια,νομιζω πως εχει καθε δικαιωμα και νομικο "πατημα" να το κανει.Αν εγω εχω να ξυπνησω 7:00 για να παω δουλεια και δεν με αφηνει το εκαστοτε μωρο ή σκυλι να κοιμηθω,ποσο υπομονη να κανω ; Και αντε το μωρο το βραδυ θα κανει φασαρια για 1-2 χρονια,το σκυλι θα γαυγιζει μερα-νυχτα για 15 χρονια ; Ας αναλαβουμε ολοι τις ευθυνες μας.

chloe2

Active Member
17 Φεβρουαρίου 2016
34
14
38
Ευχαριστώ πολυυύ..Όσο για τους γείτονες, έχω σταθεί πολύ τυχερή γιατί και οι δύο διπλανοί μου έχουν σκυλάκι, οπότε δείχνουν κατανόηση. Η γιαγιά όμως που μένει από πάνω είμαι σίγουρη πως σκέφτηκε "α ωραία, άλλο ένα σκυλί μας έλειπε". Με πέτυχε στην είσοδο της πολυκατοικίας και κοίταξε αυτή τη γλυκιά φατσούλα με μισό μάτι. Θέλω να καταλήξω στο ότι πολλοί άνθρωποι δεν συγκινούνται καθόλου από ένα σκυλάκι και σε θεωρούν απλά τρελό που το έχεις μέσα στο σπίτι. Οπότε θα δείξουν και λιγότερη κατανόηση στο γαύγισμα ή σε οτιδήποτε άλλο τους ενοχλήσει.

Nontasbit

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2016
58
165
41
Καλησπέρα κ από εμένα! ! Να σου ζήσει το κουκλάκι! ! Πανέμορφο είναι! !! Καλή αρχή και καλή δύναμη! ! Το αρχικό σου μήνυμα θα μπορούσα κ εγω να το έχω γράψει πριν 2 μηνες!! :)) το σκυλί μου νόμιζα έχει απ όλα... rage βασικά δεν ήταν (ακόμα είναι πότε πότε ) .. οργή δλδ δεν είναι ακριβώς...αλλά γρυλισμα για να αποσπάσει την προσοχή πιο πολυ!! Άκυρο τρώει κάθε μέρα... προσπαθώντας πολυυυύυ με καθημερινηηηηη πειθαρχία κ εκπαίδευση..έχει κόψει κ τα πολλά Zoomies(FRAPS πιο σωστα?! Δεν θυμαμαι) ... ακόμα μ σήμερα κ φαντάζομαι για μια ζωή...συμμαχος το crate! ! Θα σταματήσω εδώ να μιλάω για μας γιατί πραγματικά είναι πολλα!! Καλή δύναμη. .. επιμονή υπομονή... δεν είσαι η μόνη... κ καλή διασκέδαση στην όλη φαση!!! Ότι θέλεις μου λες.
Καλή συνέχεια Νωντας

Brave

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
106
112
47
Λοιπον φιλε μου δεν ισχύει το θέμα μωρου νομικά(για το σκυλι δεν μπορω να ξερω με σιγουριά). Το μωρο μπορει να σκουζει όσο θελει για όσα χρονια θέλει(υπάρχουν και οι περιπτώσεις που μπορει ενα παιδι να εχει καποιες ιδιαιτερότητες και δυστυχως να εχει φτασει 11χρονων και ακομα να κλαιει τα βράδια)ειτε εχει ειτε δεν εχει ιδιαιτεροτητες το κλαμα ενος παιδιου δεν νομοθετητε οτι ωρα και να ειναι. Οσο για το σκυλο επειδη εχω εναν κακοπροαιρετο γειτονα απευθυνθηκα πρωτα σε δικηγορο. Μεσα στο σπιτι μου μπορει να κανει οτι θελει ηταν η απαντηση και μου μιλησε για τον παραπανω νομο. Τι να πω δεν ξερω.

chloe2

Active Member
17 Φεβρουαρίου 2016
34
14
38
Νώντα σε ευχαριστώ πολύ..χαίρομαι που δεν είμαι η μόνη που τα σκέφτομαι. Κι εγώ παρόλο που την έχω μόνο μια βδομάδα αφιερώνω καθημερινά πολύ χρόνο στο να της μάθω τα βασικά. Και νομίζω πως θα σίγουρα θα σε ξαναχρειαστώ.:p

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Λοιπον φιλε μου δεν ισχύει το θέμα μωρου νομικά(για το σκυλι δεν μπορω να ξερω με σιγουριά). Το μωρο μπορει να σκουζει όσο θελει για όσα χρονια θέλει(υπάρχουν και οι περιπτώσεις που μπορει ενα παιδι να εχει καποιες ιδιαιτερότητες και δυστυχως να εχει φτασει 11χρονων και ακομα να κλαιει τα βράδια)ειτε εχει ειτε δεν εχει ιδιαιτεροτητες το κλαμα ενος παιδιου δεν νομοθετητε οτι ωρα και να ειναι. Οσο για το σκυλο επειδη εχω εναν κακοπροαιρετο γειτονα απευθυνθηκα πρωτα σε δικηγορο. Μεσα στο σπιτι μου μπορει να κανει οτι θελει ηταν η απαντηση και μου μιλησε για τον παραπανω νομο. Τι να πω δεν ξερω.
Στο προηγουμενο σου ποστ εκανες την ερωτηση λεγοντας οτι δεν γνωριζεις,και τωρα απαντας με σιγουρια.Χωρις να ειμαι νομικος,το βρισκω απιθανο το σκυλι να κανει οτι θελει εντος σπιτιου και να μην σεβεται(σεβεσαι) τις ωρες κοινης ησυχιας(τουλαχιστον αυτες),για τις υπολοιπες βλεπουμε.

Το να κρυβομαστε πισω απο εκφρασεις τυπου : "μωρο ειναι,θα μεγαλωσει" ή "σκυλι ειναι,τι να κανουμε,θα γαυγιζει",εμενα προσωπικα δεν μου αρεσει και οταν με το καλο αποκτησω ενα απο τα δυο ή και τα δυο,θα προσπαθησω να μην υιοθετησω τετοια συμπεριφορα.Δοξα τω Θεω,εχουμε μεγαλωσει "συνεταιρικα" πολλα μωρα και κουταβια εδω στη γειτονια,εγω αστυνομια δεν εχω φωναξει ποτε,παρ'ολη τη φασαρια μερα-νυχτα.Το θεμα ομως ειναι και ο αλλος να ειναι δεκτικος στις παρατηρησεις που του κανεις,και οχι να βγαινει και απο πανω.Εμενα πολυ αυθαιρετο μου φαινεται αυτο που σου ειπε ο δικηγορος σου.