Γεια σας

gt

Member
3 Ιουλίου 2007
8
0
Νεο μελος στο φορουμ... Η εμπειρια μου γυρω απο τα σκυλια περιοριζεται σε δυο. Ενα Επανιελ Μπρετον και ενα μπασταρδακι. Και τα δυο εχουν εκπαιδευτει απο εμενα. Στην προσπαθεια μου λοιπον να εμπλουτισω τις γνωσεις μου μπηκα σε αυτο το site. Δεν καταλαβαινω ομως τον λογο των εντονων διαξιφισμων για τους τροπους εκπαιδευσης. Με κλικερ ή χωρις, με μπισκοτακια ή χωρις, "θετικη" ή "κλασικη" κλπ. Θεωρω οτι πρεπει να ακουμε παντα την αλλη αποψη. Να κανουμε διαλογο. Αν κατι θεωρουμε οτι ειναι καλο το κραταμε, αν θεωρουμε οτι δεν ειναι καλο το αφηνουμε. Διαβαζα καποια θεματα και ειλικρινα με κουρασαν οι τσακωμοι και οι ειρωνιες καποιων. Ελπιζω τετοια φαινομενα να εκλειψουν.

Φιλικα.

ΦΟΙΒΟΣ

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
181
0
www.petcorner.gr
Καλως ηρθες gt.

Το θεμα ειναι οτι οταν κανουμε διαλογο υπαρχει περιπτωση και να τσακωθουμε και να ειρωνευτουμε κτλ. Συμβαινει στην καθημερινοτητα μας, συμβαινει και εδω.

Καλές και αφου το θες ηρεμες συζητησεις! :D

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καλώς όρισες στην παρέα και επίσημα gt!
Όπως διαπίστωσες και ‘συ το θέμα «κλασσική vs θετική εκπαίδευση» είναι από τα αγαπημένα μας! :mrgreen:
Ίσως κάποιες φορές να «ανέβηκαν οι τόνοι» αλλά αυτό είναι το τίμημα των εποικοδομητικών συζητήσεων! :wink:

Εάν διαβάσεις τις αντίθετες απόψεις και την επιχειρηματολογία αποστασιοποιημένα, θα διαπιστώσεις πως εάν εξαιρέσεις τα «κακώς κείμενα», θα βγάλεις πολλά χρήσιμα συμπεράσματα και σίγουρα θα εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου μέσα από τις εμπειρίες των άλλων μελών.

Σου εύχομαι λοιπόν καλές συζητήσεις! :p

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Γειά σου φίλε μου, έχεις δίκιο αν σε κούρασε κάποιος διαξιφισμός που δεν ενέπιπτε στην θεματολογία, αλλά γιατί να μην υπάρχει διαφωνία επί της ουσίας? Αν υπάρχει διαφωνία υπάρχει και θέμα, ίσως πιο βαθύ από αυτό που φαίνεται....

gt

Member
3 Ιουλίου 2007
8
0
Σας ευχαριστω ολους για το καλωσορισμα.
Ναι στον διαλογο - για αυτο υπαρχουν τα φορουμ αλλωστε - , ναι στην διαφωνια, ΟΧΙ στην ειρωνια ομως για τα πιστευω του συνομιλιτη. Ειμαι σιγουρος οτι αυτα αποτρεπουν τον κοσμο να μοιραστει τις αποριες του και την γνωμη του με τους υπολοιπους.
Και παλι σας ευχαριστω.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Κανείς δεν αποτρέπει κανένα να εκφράσει την άποψη του ή τη διαφωνία του. Αυτή είναι εξάλλου η βασική αρχή των fora!

Όλοι έχουμε δικαίωμα να διαφωνήσουμε ή να συμφωνήσουμε με τον οποιοδήποτε για οποιοδήποτε θέμα.
Κάθε άνθρωπος έχει την άποψή του και εάν την εκφράζει κόσμια, καλώς την εκφράζει. Από κει και πέρα, η σοβαρότητα του κάθε μέλους κρίνεται από την ορθότητα της σκέψης του, την επιχειρηματολογία και την τεκμηρίωση των γραφομένων του.

Μην κρίνεις «επιδερμικά» τις συζητήσεις που έχουν γίνει σχετικά με τις εκπαιδευτικές μεθόδους. Μείνε στην ουσία του θέματος και αποφάσισε τι προσυπογράφεις και τι όχι.

Εάν σε απασχολεί κάτι σχετικά με την εκπαίδευση πάντως, μη διστάσεις να το μοιραστείς μαζί μας στο ανάλογο topic.
Κανείς δεν θα σε κρίνει αυστηρά… Εξάλλου η υπερβολική ευθιξία δεν βοήθησε ποτέ κανένα… :wink:

Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
Καλως ηρθες gt! :D

Α μη νομίζεις ότι "φαγωνόμαστε"...κατά βάθος έχουμε πολλά κοινά και αγαπιόμαστε! :D

Morgan_A

Well-Known Member
27 Απριλίου 2007
180
4
Αθήνα
www.ourdogs.gr
Kαλώς όρισες...

Καλώς όρισες "gt" και από μένα, έστω και με κάποια καθυστέρηση...

Κατά την άποψή μου, σε μια συζήτηση ανοιχτή..., στις απόψεις τόσων μελών, είναι φυσικό να υπάρχουν και διαφωνίες...
Σημασία έχει, ότι ακόμα και μέσα από αυτές..., μπορούμε να αποκομίσουμε εποικοδομητικά συμπεράσματα, σχετικά με τις απόψεις όλων όσων συμμετέχουν.

Σε γενικές γραμμές... θα έλεγα, ότι οι συζητήσεις μας, ακόμα και όταν διαφωνούμε..., είναι πολιτισμένες..., αλλά βέβαια, υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις..., οι οποίες εν προκειμένω, νομίζω ότι επιβεβαιώνουν τον κανόνα...