Γεια σε ολους

giorgaki

Active Member
15 Νοεμβρίου 2010
33
0
Ηρακλειο τσις Κρητης
μονο ενας ειναι μου ειπαν και αυτος δεν εχει:( βασικα για να ξερετε εχω βρει κατι σπιτς αλλα ειναι απο ιδιοτη.μου εχει μιλησει πολυ η γυναικα δεν εχουν ξανα γεννησει.με αφηνει να το παω σε γιατρο να δω αν εχει κατι ο σκυλος και οτι αλλο θελω.... Εχω διαβασει και αυτα πως να διαλεξω εκτροφεα και αυτη σαν ιδιοτης μου φενετε μια χαρα

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Αποκλείεται να είναι μια χαρά. Πώς θα σου πει ο κτηνίατρος ότι είναι μια χαρά? Εννοείς από υγεία εκείνη τη στιγμή? Μου φαίνεται θα πρέπει να ξαναδιαβάσεις την ενότητα περί του πώς διαλέγουμε εκτροφέα. :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.946
20.365
giorgaki κάνε την έρευνά σου <σε σωστά πλαίσια> όπως πρέπει να κάνεις για όλα τα σημαντικά θέματα στην ζωή σου και μην βιάζεσαι.
Αν δεν υπάρχει εκτροφέας στην Ελλάδα και δεν μπορείς να στραφείς στο εξωτερικό <που είναι το σωστό να κάνεις> θα πρέπει να σκεφτείς πολύ σοβαρά την αλλαγή πλεύσης στο θέμα της ράτσας. Αν θέλεις οποσδήποτε spitz, ο κόσμος να χαλάσει, ο δρόμος σου πρέπει να δείχνει μόνο προς εκτροφέα. Οπως άλλωστε και για οποιαδήποτε άλλη ράτσα τυχόν θελήσεις. Οτιδήποτε άλλο (βλέπε ιδιώτης) είναι επικίνδυνη απόφαση και εντελώς αντιφιλοζωική για να μην ξεχνιόμαστε ;)
Αρχίζεις και κινείσαι σωστά. Μην το χαλάσεις με την βιασύνη σου, γιατί να είσαι σίγουρος ότι θα βγεις χαμένος. Και δεν το θέλουμε αυτό :)

giorgaki

Active Member
15 Νοεμβρίου 2010
33
0
Ηρακλειο τσις Κρητης
mareco σε ευχαριστω εμαθα καποια πραγματα πιστευω να μην κανω λαθος οταν παρω σκυλακι...οσο για το θεμα εκτροφεα απο εξω δεν ξερω και καλα αγγλικα για να κανω μια καλη δουλεια και το φοβαμαι λιγο

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
@giorgaki για ρίξε μια ματιά και σε αυτό το σκυλάκι που είναι πιθανον ημίαιμο σπιτς και αναζητά ένα καλό σπίτι.

http://www.aggeliopolis.gr/kriti/Xa...5_etoys__kanis_me_spits__10296632.htm?ca=13_k

Μην σκέφτεσε καθόλου τους ιδιώτες, θα σε πιάσουν σίγουρα κορόιδο και πιθανών να έχεις τρεχάματα με το σκυλάκι που θα πάρεις απο αυτούς. Αν θες καθαρόαιμο όπως είπαν και παιδιά παραπάνω, μόνο απο εκτροφέα (Ελλάδα ή εξωτερικό) αν μπορείς να δεχτείς κάποιο ημίαιμο σίγουρα θα υπάρχουν αρκετά για να διαλέξεις.

Aαααα και μην ξεχάσω και αυτόν τον κούκλο που περιμένει οικογένεια ακόμα σε καταφύγειο (αλλά είναι μεγάλος σε ηλικία αν θυμάμαι καλά).

Ο Λεύκιππος

Last edited:

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
OK, τότε κοίτα μονάχα να μην βιαστείς και πάρεις απο πετ σοπ ή απο ιδιώτη, ότι και αν σου λένε δεν αξίζει τον κόπο. Αν διαβάσεις στο φόρουμ λίγο θα δείς ιστορίες που κόσμος πήρε απο ιδιώτες και πετ σοπ και τελικά τα σκυλάκια είτε πεθαίναν είτε είχαν χρόνια προβλήματα και πολλά έξοδα για κτηνίατρους. Μην βιαστείς, αυτό μόνο έχω να σου πω. Κατα τα άλλα καλύ σου τύχη στην εύρεση του σκύλου σου.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.946
20.365
ημιαιμο δεν μου αρεσει σχεδον καθολου :( ειναι μεγαλος θελω να του μαθω υπακοει εγω για αυτο θελω μωρο
Ο Darkpaladin σου έχει παραθέσει δύο σκυλιά. Το πρώτο στο link του aggeliopolis ημίαιμο και το δεύτερο, το μεγαλύτερο σε ηλικία, είναι ο Λεύκιππος που δεν ξέρω αν είναι ημίαιμος. Μπορεί να είναι και καθαρόαιμος. Πάντως μοιάζει περισσότερο με σπιτς από τους γονείς του κουταβιού σου...

Δυό πραγματάκια ακόμη για να συνεχίσεις να μαθαίνεις:

1. Ημίαιμο μπορεί να είναι και οποιοδήποτε σκυλί δεν έχει pedigree. Οπως οι γονείς του κουταβιού σου, ας πούμε.
2. Ενα ενήλικο σκυλί μπορεί θαυμάσια να είναι ήδη υπάκουο ή να μάθει ακόμη πιο εύκολα από κουτάβι.
3. Αν δεν έχεις καθόλου εμπειρία από σκύλο, είναι μάλλον απίθανο να καταφέρεις να του μάθεις μόνος σου υπακοή, όχι μωρό να είναι, ακόμη και λούτρινο.
4. Οντας τελείως άπειρος και αν σου περάσει απ' το μυαλό να προσπαθήσεις μόνος σου την εκπαίδευση {ελπίζω πως όχι}, α) έχεις να ρίξεις πάρα πολύ διάβασμα και β) μην διανοηθείς να πάρεις κουτάβι από ιδιώτη ή pet shop. Θα κλάψεις...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Το μόνο που αποκλείεται να μετανιώσεις στην υπόθεση "σκύλος" είναι το "αγάλι αγάλι"

ένα μέλος της οικογένιας σας.
γυναίκα να διάλεγες πάντα θα σκεφτόσουν ότι "που λέει ο λόγος" χωρίζουμε και όλα καλά-ο καθένας στο σπίτι του
το σκυλάκι όμως,άπαξ και το πάρεις, είσαι υπευθυνος να το φροντίζεις για όσα χρόνια ζήσει (15 κατα μέσο όρο)

Ξεκίνα απο μηδενική βάση
μελέτα τι θές απο έναν σκύλο
διάλεξε φυλή εκ νέου , κι ας έχεις διαλέξει ήδη, αν διαλέξεις πάλι την ίδια τότε μπράβο σου θα έχεις κάνει μιά σοφή πρώτη επιλογή-έστω απο διασθηση
και μετά ξεκίνα την αναζήτηση εκτροφέα
Μόνο σε καλό θα σου βγεί αυτή η διαδικασία

Και ένα μυστικό
Μην κοιτάς στις φυλές μόνο αυτά που σου αρέσουν-ψάξε ποιά είναι τα αρνητικά της και κρίνε πόσο αρνητικά σου φαίνονται
παράδειγμα - μπορεί να γαυγίζει πολύ ή να είναι επιφυλακτικό με τους ξένους - για κάποιον αυτό μπορεί να είναι θετικό για άλλον αρνητικό
μπορεί να είναι βουλιμικό-για κάποιον μπορεί να ακούγεται πολύ αρνητικό για άλλον λίγο
κλπ

:)

Αν κάνεις τα παραπάνω και θές φυλή που δεν υπάρχει εδώ και "κολώνεις" στα αγγλικά - κάτι θα βρούμε να κάνουμε. αν θές σου κάνω και τον διερμηνέα μεταφραστή -εθελοντικά και αφιλοκερδώς :D

giorgaki

Active Member
15 Νοεμβρίου 2010
33
0
Ηρακλειο τσις Κρητης
kokoni...εχω διαβασει καθε μερα διαβαζω τωρα και 2 μηνες...εχω επιλεξει αυτο το σκυλο γιατι αυτος μου κανει διαβασα πολλα πηρα βιβλια μπηκα σε φορουμ διαβαζα μονο δεν εκανα θεματα.ξερω ποια ειναι τα αρνητικα και ποια τα θετικα..οσο για το θεμα που μου ειπες αν βρεις κατι ναι θα το μιλισουμε....θα ηθελα να και απο που εισαι σε πμ αν ειναι ευχαριστω πολυ