Γεια σε όλους!

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Γεια σας,είμαι νέο μέλος στο φόρουμ,με λένε Αφροδίτη κ είμαι από Θεσσαλονίκη.
Εδώ κ 12 χρόνια έχω ένα θυληκό yorkshire αγορασμένο από ιδιώτη(κ δυστυχώς οι γονείς της ήταν γιος με μάνα,αιμομιξία δλδ,παρόλα αυτά δε μου έχει παρουσιάσει πρόβλημα)κ χθες έφερα από ουγγαρία ένα αρσενικό yorkie 2 μηνών.Το πήρα από εκτροφέα με τα χαρτιά του κ με είπε ότι είναι καταλληλο για εκθέσεις(ενώ ο αδερφός του,δεν ήτανε)αλλά δε νομίζω να τον πάω κιόλας.:)
Λατρεύω τα σκύλια,στο εξοχικό μου εδώ κ 4 χρόνια φροντίζω άλλα 2 αδέσποτα που μένουν έξω από το σπίτι μου.Είναι εντελώς αλητόσκυλα,είμαι σίγουρη ότι δε θα τους άρεσε να είναι περιορισμένα οπουδήποτε.
Τα θεωρώ πλέον δικά μου όπως κ αυτά έρχονται πάντα μαζί μας βόλτα ή οπουδήποτε κ αν πάμε.Ο,τι ώρα κ νάναι κ όπου κ αν πάμε,είναι απίστευτα!:)

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
χθες έφερα από ουγγαρία ένα αρσενικό yorkie 2 μηνών.Το πήρα από εκτροφέα με τα χαρτιά του κ με είπε ότι είναι καταλληλο για εκθέσεις(ενώ ο αδερφός του,δεν ήτανε)αλλά δε νομίζω να τον πάω κιόλας.:)
απο ποιο εκτροφειο? πως και κατεληξες εκει πανω?
σου εξηγησε γιατι ειναι καταληλο και το αλλο οχι?

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Το εκτροφείο είναι το gudyork κ έχει βγάλει αρκετούς πρωταθλητες όπως είδα κ στα χαρτιά.Η μεγαλύτερη αδερφή του δικού μου μάλιστα,πήρα πρόσφατα μια διάκριση στο dog show της Βουδαπέστης.Είχα πάει roadtrip στη Βουδαπέστη για τα Χριστούγεννα!
Ναι,μου έδειξε ότι ο βηματισμός του κ ο χαρακτήρας του,διαφέρει από του άλλου,επίσης έχει διαφορετική ράχη κ είναι..πως να το πω..σίγουρο για τον εαυτό του!Παρόλο που της είπα ότι δε με ανδιαφέρουν οι εκθέσεις μου είπε να τον πάω αν θέλω.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καλώς ηρθες στο φόρουμ Afroditi! Να σου ζήσει το κουτάβι! :)

Γιατί δεν σε ενδιαφέρουν οι εκθέσεις? Αν ο σκύλος σου έχει καλή μορφολογία, κατέβασε τον έστω μια φορά. Η συμμετοχή στις εκθέσεις, πέρα από την αξιολόγηση, είναι και ένας τρόπος να προσφέρεις στην αγαπημένη σου φυλή, να γνωριστείς με εκτροφείς και λατρεις του yorkshire (και όχι μόνο) και να περάσεις καλά και εσύ και ο σκύλος σου!

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Καλώς ηρθες στο φόρουμ Afroditi! Να σου ζήσει το κουτάβι! :)

Γιατί δεν σε ενδιαφέρουν οι εκθέσεις? Αν ο σκύλος σου έχει καλή μορφολογία, κατέβασε τον έστω μια φορά. Η συμμετοχή στις εκθέσεις, πέρα από την αξιολόγηση, είναι και ένας τρόπος να προσφέρεις στην αγαπημένη σου φυλή, να γνωριστείς με εκτροφείς και λατρεις του yorkshire (και όχι μόνο) και να περάσεις καλά και εσύ και ο σκύλος σου!

Ευχαριστώ πολύ!:)
Δεν είναι πως δεν με ενδιαφέρουν ακριβώς,απλά δε γνωρίζω τίποτα σχετικά με αυτές,δηλαδή τι προετοιμασία χρειάζεται τώρα το κουτάβι ώστε να γίνει κατάλληλο για έκθεση.Διάβασα αρκετά στο φόρουμ αλλά φαίνεται,αν υπάρχει αυτή η ενότητα,δεν την έχω ανακαλύψει ακόμα:p

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Καλώς σας βρήκα όλους! :D
Εχω πέσει με τα μούτρα στη μελέτη γιατί παρόλο που έχω αρκετές γνώσεις γύρω από τα σκυλιά,ξέχασα πως είναι να έχεις κουτάβι ΟΛΗ ΜΕΡΑ,ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ :p

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Γειά σου Αφροδίτη, Χρόνια πολλά!
Να σου ζήσει το κουτάβι σου!
Θα μας πείς τα ονόματα τους; Άσε που θέλουμε και φωτογραφιά :D

Καλές συζητήσεις :)

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Το κοριτσάκι (τι κοριτσάκι,μεγαλοκοπέλα να λέμε καλύτερα:p) τη λένε Τζέση η οποία είναι κ στη φώτο του αβαταρ μου ;)
Τον άλλον δε θα μπορούσα να του βρω πιο ταιριαστό όνομα από το Ιβάν,πιστεύω :p
Φώτο κ από αυτόν θα 'ανεβάσω' σύντομα!

maria p

Active Member
21 Δεκεμβρίου 2008
28
0
Χαλάνδρι
Γειά σου Αφροδίτη κι απο μένα καλώς ήρθες και να χαίρεσαι και τα δύο σκυλάκια σου.
Επειδή περνάει απ το μυαλό μου να πάρω κάποιο μικρό σκυλάκι αλλά πάντα είχα μεσαία προς μεγαλόσωμα, πες μου πως ειναι η συμβίωση μαζί τους? Τα έχεις πιο πολύ αγκαλιά? στην βόλτα ας πούμε μπορείς να κάνεις περίπατο ή κουράζεται? Έχω ακούσει οτι ειναι πολύ εξυπνα βέβαια. Σ ευχαριστώ πολύ
Μαρία

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Γειά σου Αφροδίτη κι απο μένα καλώς ήρθες και να χαίρεσαι και τα δύο σκυλάκια σου.
Επειδή περνάει απ το μυαλό μου να πάρω κάποιο μικρό σκυλάκι αλλά πάντα είχα μεσαία προς μεγαλόσωμα, πες μου πως ειναι η συμβίωση μαζί τους? Τα έχεις πιο πολύ αγκαλιά? στην βόλτα ας πούμε μπορείς να κάνεις περίπατο ή κουράζεται? Έχω ακούσει οτι ειναι πολύ εξυπνα βέβαια. Σ ευχαριστώ πολύ
Μαρία
Σε ευχαριστώ Μαρία μου!
Η συμβίωση μαζί τους είναι μια χαρά!
Τι εννοείς όταν λες αν τα έχω πιο πολύ αγκαλιά?Στη βόλτα μόνο?Αν εννοείς αυτό θα σε πω ότι την μεγάλη μου την έβγαζα βόλτα κ περπατούσε άνετα αρκετά τετράγωνα χωρίς να κουράζεται.Τώρα βέβαια που είναι 12,κουράζεται ας πούμε σε 1,5 τετράγωνο βόλτα κ γενικώς δε θέλω να την κουράζω πολύ!Τον μικρό μου είναι πολύ νωρίς να τον βγάλω έξω.Γενικώς πάντως,η συγκεκριμένη ράτσα έχει αρκετή ενέργεια ;) Δεν είναι κ jack rassel αλλά είναι αρκετά ενεργετικά!
Δε ξέρω βέβαια κ σε τι είδους βόλτα αναφέρεσαι!Πόλη,ας πούμε ή εξοχή?
Νομίζω ότι τα περισσότερα σκυλιά είναι έξυπνα ;)

maria p

Active Member
21 Δεκεμβρίου 2008
28
0
Χαλάνδρι
Σ ευχαριστώ πολύ
καταλαβαίνω την διαφορά της ηλικίας μια και πρόσφατα εχασα σκύλο από γηρατειά και ξέρω.Κατάλαβα ευχαριστώ και πάλι καλή χρονιά να έχετε
Μαρία

maria p

Active Member
21 Δεκεμβρίου 2008
28
0
Χαλάνδρι
ήταν κόλλευ και ήταν 14 ετών, έγινε πρόσφατα 3δεκέμβρη.
ήταν πολύ συνεργάσιμος ποτέ δεν με είχε διαψεύσει ή φέρει σε δύσκολη θέση με ανυπακοή.
επειδή όμως το να γηροκομείς ενα αρκετά μεγαλόσωμο σκυλί είναι δύσκολο κι αν όλα πάνε καλά με την υγεία του θα εχω μεγαλώσει κ εγώ θα προτιμούσα τώρα να βρω κάπως μικρότερο σκυλάκι. Δεν ξέρω τί ίσως και ημίαιμο αν είναι μικροκαμωμένο και δεν έχει προγόνους κυνηγόσκυλα ( γιατί νομίζω χωρίς να το γνωρίζω ότι ειναι πιό άτακτα). Σ αυτούς τους προβληματισμούς βρίσκομαι και σκέφτομα χαλαρά γιατί ακόμα η παρουσία αυτού που έφυγε είναι έντονη.

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Υπάρχουν πολλά ημίαιμα κουτάβια που θα γίνουν μεσαίου μεγέθους,αν δεν έχεις συγκεκριμένη προτίμηση σε μια ράτσα,είναι καλή ιδέα να υιοθετήσεις ένα!Αν μη τι άλλο του προσφέρεις μια καλύτερη μοίρα από το δρόμο ή ακόμα χειρότερες καταστάσεις..
Είναι γνωστό πάντως πως τα μικρόσωμα ζούνε πολύ περισσότερο,ανάλογα βέβαια κ με τις συνθήκες που ζούνε.
Κοίτα στις αγγελίες που χαρίζουν κ όλο κ κάποιο θα σου αρέσει!
Δε νομίζω ότι με προγόνους κυνηγόσκυλα θα είναι κ πιο άτακτα από τα άλλα,χωρίς να ξέρω απόλυτα όμως..

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εκτός από τις αγγελίες που μπαινουν εδώ, υπαρχουν πολλές ιστοσελίδες, από πολλά σωματεία, με δεκάδες σκυλάκια όλων των χρωμάτων, μεγεθών και χαρακτήρων...
Να φροντίσεις μόνο να το ψάξεις καλά και να ρωτήσεις όσο μπορείς περισσότερα για το χαρακτήρα του σκύλου... οι περισσότεροι που τα φιλοξενουν θα είναι πολύ πρόθυμοι να σου πουν λεπτομέρειες.....
Στο λέω γιατι μίλησα με πολλούς και πήγα και πολλές φορές να επισκεφτώ τα σκυλάκια πριν πάρω το δικό μου.
Αν θες, μπορώ να σου στείλω με προσωπικό μύνημα κάποια λινκ.

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις ;)
Μη κοιτάς που εγώ έχω καθαρόαιμα,δε παίζει κανένα ρόλο:p
Απλά είμαι λίγο επιλεκτική κ προσεκτική επειδή ήθελα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μικρόσωμο έως μίνι επειδή έχω κ γατούλα σπίτι κ καταλαβαίνεις..Θα έπρεπε να βγούμε εμείς για να μείνουν αυτά..:p