Γερμανικοί Ποιμενικοί και Δυσπλασία

mocanu

Member
12 Ιουνίου 2013
23
0
Σαντορινη
τέλος παδων...εγώ όπως είπα θέλω το κουτάβι μου υγιές και όχι για εκθέσεις...αλωστε αυτό δν είν το σημαντικό για καπιον που τα αγαπά?

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
ε δύο φορές το χρόνο γενούν τα σκύλα αν δεν κάνω λάθος?
Το ότι έχουν οίστρο 2 φορές το χρόνο δε σημαίνει ότι αναπαράγονται κιόλας. Η σκύλα πρέπει να ξεκουράζεται, δεν είναι μηχανή παραγωγής κουταβιών, άσχετα αν οι "εκτροφείς" που προμηθεύουν τα πετ σοπ τη χρησιμοποιούν έτσι.

Και όσο για την ερώτηση σου παραπάνω " 1. θέλεις να πεις ότι όλα αυτά τα ωραία σκυλάκια που έχει το κάθε σπτ είν από εκτροφια? 2. το pet shop είν άχρηστο να βρει ένα ωραίο κουτάβι και καθαροεμο ?"
1. Όμορφο δε σημαίνει καθαρόαιμο και επίσης δε σημαίνει ότι η εξωτερική ομορφιά συμβαδίζει και με την εσωτερική , και ως προς τον χαρακτήρα και ως προς τα προβλήματα υγείας. Έχω σκύλο απο πετ σοπ και ξέρω τι σου λέω.
2. Ωραίο ναι, καθαρόαιμο όχι.

mocanu

Member
12 Ιουνίου 2013
23
0
Σαντορινη
θα ανεβάσω σύντομα βιδεακή με αυτά που του έχω μάθει,και εσείς που είστε ιδική θα μ πείτε αν άξιζε τα λεφτά του η όχι από την εμφάνιση του .. φιλάκια και ευχαριστώ για την βοήθεια. ίσος την επόμενη φορά να κάνω καλύτερη επιλογή

Last edited:

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
θέλω το κουτάβι μου υγιές
Σου το εύχομαι ολόψυχα, κι εγώ το ίδιο ήθελα απο το δικό μου πετσοπικο σκυλί αλλά δυστυχώς δε "μου κατσε". Δε σημαίνει ότι δε το αγαπάω, ούτε ότι δε το θεωρώ πανέμορφο ούτε ότι θα το αντάλλαζα με οποιοδήποτε εκτροφικό, σημαίνει απλά ότι δε θα ξαναεπιλέξω πετ σοπ για τον επόμενο σκύλο μου με ΤΙ ΠΟ ΤΑ!

koncha1981

Active Member
1 Απριλίου 2013
31
13
Νίκαια
καταρχήν εύχομαι το σκυλάκι σου να είναι υγιέστατο
mocanu ο εκτροφεας που αποφάσισα να αγοράσω το δικό μου Γ.Π μου ανέφερε πως για να διαπιστώσεις αν ο σκύλος έχει δυσπλασία ή όχι θα πρέπει να κάνει ακτινογραφία στους 12 μήνες το νωρίτερο ( ίσως γι αυτό τα πετ σοπ δίνουν '' εγγύηση'' ενός έτους ) επίσης μου είπε πως δεν μπορεί να ''εγγυηθεί'' πως το δικό μου Γ.Π δεν θα βγάλει δυσπλασία είναι μόνο σίγουρος για τα δικά του ενήλικα Γ.Π που είναι γονείς του . Το αν θα παρουσιάσει δυσπλασία ο σκύλος εξαρτάται και από άλλους παράγοντες εκτός γενετικούς . Οι σωστοί εκτροφεις διαλέγουν τους ιδιοκτήτες των κόπων τους ( κουταβιών ) και έχω διαβάσει σε φόρουμ παλιότερα ( δυστυχώς δεν θυμάμαι ποιο ) πως υποψήφιος έφαγε πόρτα από τον εκτροφέα , όπως ο υποψήφιος ομολογούσε . Άλλος ιδιοκτήτης ανέφερε πως τα χρήματα που γλύτωσε από την αγορά , μεταξύ πετ σοπ και εκτροφέα , τα έδωσε στον κτηνίατρο για θεραπείες ( δεν αφορούσε δυσπλασία απλά το αναφέρω )

παρακαλώ τους παλιούς να με συγχωρέσουν για τυχόν αδόκιμες λέξεις και να με διορθώσουν για λάθη μου ώστε να μην μένουν λάθος εντυπώσεις

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.215
261
38
θα ανεβάσω σύντομα βιδεακή με αυτά που του έχω μάθει,και εσείς που είστε ιδική θα μ πείτε αν άξιζε τα λεφτά του η όχι από την εμφάνιση του .. φιλάκια και ευχαριστώ για την βοήθεια. ίσος την επόμενη φορά να κάνω καλύτερη επιλογή
φιλε μου δεν ειμαστε ειδικοι να κρινουμε μοργολογικα ενα γπ απο βιντεακι αλλα ειμαστε πολυ πονηροι για να αμφισβητησουμε το εκτροφειο απο ουγγαρια που εδωσε γπ σε πετ σοπα,αυτο σημαινει οτι ο εκτροφεας κανει μαζικη αναπαραγωγη και δινει οπου να ειναι

επισης απο οτι εχω καταλαβει δεν εχεις πιασει το νοημα,που ειναι πως ασχετα πο την μορφολογια ειναι και το θεμα υγειας στην μεση αλλα και η ηθικη!

Fightclubiths

Well-Known Member
7 Μαϊου 2013
97
0
αυτό ακριβώς ήθελα να ακούσω + μια ακόμη εξέταση από κτηνίατρο με ακτινογραφία όταν πάει το κουτάβι μου 8 μηνών. Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη αν προσβαλα καπιον ....απλά περίμενα να πάρω ΓΠ 2 χρόνια και ανχοθηκα πολύ με ότι μου λέγανε γύρο γύρο...μακάρι να μπορούσα να πάρω από εκτροφέα με 1000 ευρώ αλά δεν είχα την δυνατότητα...το επεξα κορώνα γραματα .
Για το κουτάβι μου μπήκα να μάθω και όχι ορθογραφία φίλε μου...
Όσο για διάβασμα διάβασα όσο δεν φαδαζεσε...να σου βγάλω και μια φωτο τα βιβλία που έχω για το ΓΠ μου ....απλά για το περπάτημα αυτό δεν ιδα πουθενά και επιδη στο βίδεο που ιδα,ιδα καταλάθος καπια σχόλια για το αν ο σκύλος έχει δυσπλασία και ανχοθηκα γιαυτό και μπήκα εδώ να ζητήσω μια γνώμη από εσάς...ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή σου.
Με τι έπαιξες κορώνα-γράμματα??Με το παντελονάκι για το αν θα σου κάνει ή όχι?Με ζωή έπαιξες!Από κάτι τέτοιους σαν εσένα γεμίζουν οι δρόμοι.Αν είναι δυνατόν.
Τώρα τι βιβλία διάβαζες και πήγες και πήρες από πετ-σοπ τι να σου πω,αν θες βγάλε τη ρημάδα τη φωτογραφία να τα βάλουμε στα "ΜΗ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ".
Όσο για την ορθογραφία,δεν είσαι υποχρεωμένος αλλά εφόσον μπαίνεις σε μια "κοινότητα" είσαι υποχρεωμένος να βάζεις έναν ορθογραφικό έλεγχο.
Η ορθογραφία αγορίνα

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
58
Athens / Marussi
www.facebook.com
Λυπάμαι που στο λέω αλλά οι απαντήσεις σου δείχνουν πολύ επιπόλαιη σκέψη! Αν δεν είχες να διαθέσεις τα 800, έστω 1000 ευρώ που απαιτούνταν για την απόκτηση ενός σκύλου με τον σωστό τρόπο, αύριο μεθαύριο αν στα "ζητήσει" πολλαπλάσια ο σκύλος γιατί κάτι θα τύχει (χτύπα ξύλο) τι θα κάνεις τότε?

Όσο για τα δύο χρόνια διάβασμα, πραγματικά μένω άναυδος που δεν μπήρες χαμπάρι περί σωστού τρόπου απόκτησης σκύλου. Κάλλιστα σε αυτά τα δύο χρόνια θα μπορούσες να είχες μαζέψει τα χρήματα και να βάλεις και στην άκρη κάποια για τυχόν κακιά στιγμή! Προσωπικά πήγα πρώτη φορά σε πετσοπ να δω τη ράτσα που μου άρεσε, μου φάνηκαν πολλά χρήματα τα 350 ευρώ που ζητάγανε, άρχισα την αναζήτηση για τη ράτσα και σε 5 ώρες ήξερα ότι δεν πρέπει να αποκτήσω σκύλο καθαρόαιμο αν δεν θα ήταν από ηθικό εκτροφείο!

Πραγματικά ελπίζω να μη τύχει τίποτα άσχημο στο σκυλάκι σου και να είσαι κι εσύ τυχερός! Απλά κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι κάποια πράγματα δεν τα παίζουμε ποτέ κορώνα γράμματα, δη όταν πρόκειται για ζωές!

Παραδέξου τα λάθη σου, μη προσπαθείς να δικαιολογηθείς στον εαυτό σου και ρούφα σαν σφουγγάρι την άφθονη πληροφορία και γνώση που υπάρχει σε αυτό το φόρουμ και που μπορεί να σε βοηθήσει πολύ! Όσο για την ορθογραφία δε σε κατηγόρησε κανείς που κάνεις λάθη αλλά όταν η τεχνολογία σου παρέχει απλόχερα τον ορθογραφικό έλεγχο, δεν είναι παρά κατά κάποιο τρόπο σεβασμός προς όλα τα παιδιά που είχαν την διάθεση να σου απαντήσουν και να σε βοηθήσουν! Πιο πολύ με ενοχλεί η απάντηση "εγώ για το κουτάβι μπήκα να μάθω και όχι ορθογραφία". Θέλεις να κάτσεις να ασχοληθούμε μαζί σου αλλά εσύ δεν μπορείς να κάνεις το απλούστατο και αυτονόητο...

Φιλικά πάντα και καλώς ήλθες στο φόρουμ!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.338
Μέλη
20.109
Νεότερο μέλος
DarthVader3