Γερμανικός ποιμενικός Ραγισμένο κόκαλο.

Status
Κλειδωμένο θέμα
28 Μαϊου 2014
10
2
irakleio kritis
Να σας καλησπερίσω όλους σαν καινούριο μέλος που είμαι.Θα ήθελα την γνώμη σας πάνω σε κάτι,έχω ένα Γερνανικο ποιμενικό 7&1/2 μηνών και έχει ραγισμένο το αριστερό πόδι ψιλά στην κλείδωση (του έκανα ακτινογραφία ),μου έδωσαν κάποια φάρμακα να παίρνει αλλα το σημαντικότερο είναι η ακινησία ,μου είπε η κτηνίατρος να τον έχω δεμένο για 15 μέρες ώστε να μην το κουράζει,παιχνίδια με τρατναγματα ktlp να μην κάνουμε,αυτό που θέλω να ρωτήσω αυτές τις 15 μέρες μπορώ να κάνω κάτι extra εγώ ώστε να μην βαριετέ και ξεδίνει ο σκύλος?γιατί 15 μέρες θα λαλήσει από εκεί που πήγαινε κάθε μέρα βόλτα και μετά παιχνίδια με μπάλα ktlp.
ευχαριστώ πολύ,οποιαδήποτε συμβουλή

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ο σκύλος θέλει ακινησία!
Η υγεία προέχει από την εκτόνωση την δεδομένη στιγμή!
Θα σε συμβούλευα να πάρεις ένα crate και να διατηρείς τον σκύλο εκεί μέσα!Η απαράδεκτη συμβουλή του γιατρού να τον δέσεις θα προσθέσει περεταίρω στρες και νεύρα στον σκύλο!
Οπότε, ξεκούραση, τις ανάγκες του ήρεμα και ωραία και ξανά ξεκούραση!Τα τυπικά, 15 μέρες είναι θα περάσουν!

Αν επιτρέπεται από που απόκτησε το ράγισμα ο κούταβος?

28 Μαϊου 2014
10
2
irakleio kritis
crate???θα μπορουσες να βοηθήσει ς λιγο; τι είναι ακριβώς αυτό; δυστυχώς δεν ξερω ποτε και πως, γιατί κουτσενε ελαφρια και άργησα λιγο να το πάρω χαμπαρι.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Το crate είναι ένα εκπαιδευτικό εργαλείο για την ρύθμιση προγράμματος/ορίων/ηρεμίας και τουαλέτας!
Είναι ουσιαστικά ένα κλουβί με πόρτες στο ανάλογο βέβαια ενήλικο μέγεθος του σκύλου!

Η χρήση του αν γίνει σωστά έχει πολλά οφέλη!
Αλλά εδώ δεν μιλάμε για διαπαιδαγώγηση!Εδώ μιλάμε για υγεία και δική σου διευκόλυνση και ηρεμία του σκύλου!

Το crate είναι αυτό:

αν περιορισω τον χώρο του σε λιγα τετραγωνικά ισα να σηκώνεται παρα να είναι δεμενος?
Ουσιαστικά αυτή είναι η χρήση του!Απλώς θέλεις ένα χώρο που δεν θα μπορεί αν κινείται για να το κουράζει!

Attachments

28 Μαϊου 2014
10
2
irakleio kritis
Λόγο περασμένης ώρας και αύριο πρωινού ξυπνήματος δεν έχω περιθώρια να κάνω πολλά τώρα,το μονο που έκανα είναι να του περιορίσω τον χώρο ώστε να μπορώ να τον έχω λυμένο,ο σκύλος είναι στην ταράτσα και του cha περιφράξει ένα δικό του χώρο γύρο στα 20m^2,όπου εκεί είναι και το σπιτάκι του ,το μονο που μπόρεσα να κάνω τώρα είναι να τον περιορίσω όπως στην φωτό παρακάτω,είναι καλύτερα να τον δεσμεύσω μονο μέσα στο σπιτάκι του όπως έχω ζωγραφίσει στα πλαίσια στην δεύτερη φωτό ή να τον αφήσω σε αυτόν το χορό όπως είναι ?τα ξυλα γύρο γύρο τα έχω βάλει ώστε να μην ανεβαίνει στο τοίχο και πέφτοντας τραντάζει τα πόδια του,βλέπετε είναι και κουτσομπόλης και θέλει να δει τι γίνετε στην γειτονιά!!

Attachments

• 316,3 KB Προβολές: 126
  • 322,4 KB Προβολές: 113

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Γιώργο ακόμα και το συχνό σήκωμα-ξάπλωμα επιβαρύνει!Δηλαδή αν σηκώνεται κάθε 3 και λίγο να χαζεύει είναι ικανό και αυτό το συχνό σήκω-ξάπλα να μην αφήσει την αγωγή να δράσει!
Όσο πιο πολύς περιορισμός τόσο καλύτερα!
Λίγο ξεμούδιασμα στις ανάγκες του και ξανά ξάπλα!

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Τωρα,σοβαρα,τι ρολο βαραει το κουταβι στην ταρατσα?
την μερα που χει νταλα ηλιο εχει καπου να προστατευτει ? γιατι απτις φωτος δε φαινεται...
Βαλτον σπιτι ρε φιλε,παρτου κ ενα crate (ή φτιαξτο αμα πιανουν τα χερια σου) κ προσεξε το σκυλι σου,αμαρτια απτον Θεο!

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
η ταρατσα δεν ειναι μερος για ενα σκυλο... ειναι λογικο να μην εχεις καταλαβει ποτε και πως χτυπησε. :(
Ο νομος λεει οτι απαγορευεται η μονιμη παραμονη σκυλου σε ταρατσες και μπαλκονι.

Περαστικα του

28 Μαϊου 2014
10
2
irakleio kritis
Πολύ όμορφα βγάλαμε όλοι μας τα συμπεράσματα από την ταράτσα και από την εικόνα τις!!Θέλω να πληροφορήσω όσους είναι αντίθετοι με την ταράτσα ότι ο "ταρατσοσκουλος" έχει την φροντίδα που πρέπει με και το παραπανω!καθημερινά βόλτες,σε εκδρομές μαζί,παιχνίδια άφθονα και τροφή και περιποίηση όπως πρέπει!άλλη μια υπόθεση είναι το σπίτι μέσα...πεζοδρόμιο δίνω 5 λεπτά μέχρι να τον κλέψουν..όσο για την σκιά ο σκύλος ουδέποτε έμεινε εκτεθειμένος χωρίς την θέληση του στον ήλιο,και σκιά έχει και δροσερά είναι και πάνω από όλα καθαρά!σε σημείο να θέλουν να μου κάνουν μήνυση για τα νερά(δυστυχώς καθημερινά του καθαρίζω),επίσης μέχρι κάμερα IP έχω βάλει να βλέπω τι γίνετε όταν λείπω,όσο το πως χτύπησε κατά 99% στο παιχνίδι,επειδή δεν κούτσαινε έντονα δεν πήρα χαμπάρι ποτε και πως ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ.ευχαριστώ και ελπίζω τα συμπεράσματα το αν αγαπώ τον σκύλο μου μην βγαίνουν τόσο εύκολα,να στε καλά .
Υ.Γ
βεβαια θα μπορούσα να τον έχω σε μια αυλή με μαρμαρα η έναν κήπο με γρασίδι να φαίνονται όλα τέλεια .να του βάζω φαΐ να φεύγω και τέλος,επόμενος η ταράτσα μάλλον σαν στερεότυπο την βλέπουμε και όχι την ουσία του πράγματος και αν ο σκύλος παίρνει αυτά που πρέπει.

28 Μαϊου 2014
10
2
irakleio kritis
ίσος να μην έχεις άδικο,ΑΛΛΑ ακόμα και μέσα να έμενε θα tan χειρότερο από μια άλλη άποψη η τουλάχιστον την άποψη τις κτηνιάτρου,μια από τις ερωτήσεις που μου έκανε είναι αν εκεί που κινείται ο σκύλος έχει γυαλιστερό πάτωμα,επειδή ουσιαστικά είναι κουτάβι και μεγαλώνει το γυαλιστερό πάτωμα του σπιτιού μου (laminate)θα του δημιουργούσε πρόβλημα σε σημείο να έχει στραβά πόδια (γλιστράει και τα πόδια είναι μόνιμα δύση και ανατολή).
αναφορικά επειδή όλους σας έπιασε το παράπονο και όχι άδικα,τον σκύλο εδώ και 5 μήνες που τον έχω το επισκέφτομαι 3 φορες την ημερα από τουλάχιστον 30 με 45 λεπτά την φορα με ουσιαστική παρέα.Απολογούμαι για να σας φύγει η ιδέα του "ταρατσοσκουλου" .

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
η ταρατσα δεν ειναι μερος για ενα σκυλο... ειναι λογικο να μην εχεις καταλαβει ποτε και πως χτυπησε. :(
Ο νομος λεει οτι απαγορευεται η μονιμη παραμονη σκυλου σε ταρατσες και μπαλκονι.

Περαστικα του
Δυστυχώς Αλίκη ο νόμος επιτρέπει την διατήρηση ζώων συντροφιάς στη ταράτσα από τη στιγμή που συμφωνεί η ΓΣ των ιδιοκτητών... αλλού είναι το θέμα... καθαρά ηθικό

Το μπαλκόνι (μόνιμη διαμονή) διώκεται και τιμωρείται....

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
takisft δεν θα κανω like στο ποστ σου γιατι ειναι απλα λυπηρο....
giorgosxristou δεν λεμε οτι δεν αγαπας τον σκυλο σου σε καμια περιπτωση ομως... 3 επισκεψεις διαρκειας 30-45 λεπτων τη φορα πιστευεις οτι ειναι αρκετη ενασχοληση με τον σκυλο σου; Μιλαμε για συνολικη επαφη 1.30-2 ωρων... το θεμα τωρα ειναι να παραμεινει ο σκυλακος σε ακινησια και να φτιαξει το ποδι του.
Οσο για το πατωμα που γλυστραει η λυση ειναι τα χαλια.

Λυσεις υπαρχουν εφοσον υπαρχει διαθεση.

και παλι περαστικα του

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.022
SALONIKI
Να σας καλησπερίσω όλους σαν καινούριο μέλος που είμαι.Θα ήθελα την γνώμη σας πάνω σε κάτι,έχω ένα Γερνανικο ποιμενικό 7&1/2 μηνών και έχει ραγισμένο το αριστερό πόδι ψιλά στην κλείδωση (του έκανα ακτινογραφία ),μου έδωσαν κάποια φάρμακα να παίρνει αλλα το σημαντικότερο είναι η ακινησία ,μου είπε η κτηνίατρος να τον έχω δεμένο για 15 μέρες ώστε να μην το κουράζει,παιχνίδια με τρατναγματα ktlp να μην κάνουμε,αυτό που θέλω να ρωτήσω αυτές τις 15 μέρες μπορώ να κάνω κάτι extra εγώ ώστε να μην βαριετέ και ξεδίνει ο σκύλος?γιατί 15 μέρες θα λαλήσει από εκεί που πήγαινε κάθε μέρα βόλτα και μετά παιχνίδια με μπάλα ktlp.
ευχαριστώ πολύ,οποιαδήποτε συμβουλή

Σε μπροστινό πόδι ειναι ή πισω;
Είσαι σίγουρος οτι ειναι κάταγμα ή γιατρός ειπε κατι σαν κάταγμα;
Γιατι αυτά τα κατάγματα νομίζω ειναι σπάνια.

Status
Κλειδωμένο θέμα