Γιατί πήρατε σκύλο?

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Απο τη φυση μου ειμαι υπερπροστατευτικος.Ισως ειναι αυτος ενας λογος.θελω να εχω καποιον να ''πνιγω'' με τις εμμονες μου κ τις ανυσηχιες μου.
Απο τα 5 μου χρονια μαζευα γατια-σκυλια-πουλια.
Δεν εχει υπαρξει μερα μεχρι σημερα π να μν εχω ζωο να φροντισω.
Μεχρι και το διαστημα που παιθανε ο Ρεξ μεχρι να βρω τη Χιονα,φροντιζα ενα καναρινι γιατι νομιζα οτι θα σκασω.
Με συμπληρωνει το να εχω σκυλο.Μαρεσει η βολτα,το ταισμα,το να πηγαινω στο πετ σοπ για τα απαραιτητα,να μαζευω μεχρι και το σκ@το...εγω τη καταβρισκω με αυτα.Με κανουν χαρουμενο.
Παντα ειχα επαφη με τη φυση.απο μικρος πανω στα δεντρα με τις γατες,και μεχρι που ειχα αρχισει και τους νιαουριζα και εγω.
Δεν μπορω να με φανταστω ποτε,μα ΠΟΤΕ ,χωρις κατοικιδιο.
Και τωρα που γνωρισα πραγματικα πως ειναι να εχεις σκυλο,δεν θα το βγαλω ποτε απτη ζωη μου.
Ειχα πει οτι δεν θα ξαναπαρω σκυλο οταν εχασα τον Ρεξ.Δεν γινεται αυτο.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Να βρω κάποιον λόγο ...,δύσκολο θέμα ...είναι αυθόρμητο στην ουσία ..δεν σκέφτεσαι..δεν υπάρχει λόγος ...

Τον πρώτο μου σκύλο των απόκτησα μετά τον χαμό του γάτου μου στα στην έκτη δημοτικού μετά από πολλά παρακάλια ...
Το westie τον βρήκα στον δρόμο μαζι με το αγορι μου σε περίοδο που ζούσε το μαλτεζάκη μου αλλα με προχωρημένη καρδια ,οποτε δεν μπορούσα να τον πάρω σπίτι μου και σε περίοδο που σε κάνα χρόνο το αγόρι μου θα έφευγε για στρατό ...,εντελώς ακατάλληλη περίοδο ...
Τον ερωτεύτηκα με την μια ματια και τον κράτησα αδιαφορώντας για το τι θα μπορούσε να συμβεί στο μέλλον ..

Δεν ξέρω γιατί τα αγαπάω ...,αγαπούσα από μικρή όλα τα ζώα ...,οτιδήποτε αδύναμο βασικά ...,στην ουσία μπορείς να πεις ότι σνομπάρω τους ανθρωπους γιατί αυτά τα πλάσματα δεν έχουν κακια ,δεν γνωρίζουν κακια και προσφέρουν απλόχερα την αγάπη τους ...,αγαπούσα από μικρή όλα τα ανυπεράσπιστα ζωάκια και δεν ήθελα ούτε τα μυρμήγκια να πατάω ..,το έκανε ο αδερφός μου για να μου την σπάσει και εγώ έβαζα τα κλάματα γιατί τα λυπόμουνα ...
Δεν ξέρω ..δεν θεωρώ ότι καλύπτουν κανένα προσωπικο κενό ...,απλά πιστεύω ότι στον κόσμο γύρω μας είναι ότι αγνό έχει απομείνει ..

liajoe

Well-Known Member
Γιατί με ολοκληρώνουν. Γιατί δέν νιώθω άνετα ακόμα και με τον ίδιο μου τον
εαυτό αν δεν έχω σκύλο δίπλα μου. Ίσως για αυτό τον λόγο να διάλεξα και
αυτό το επάγγελμα όπου 24/7 ένας σκύλος είναι δίπλα μου...μάλλον είμαι λίγο
τρελή...:shock: και εγωίστρια...

Η πρώτη μου babysitter ήταν ένα θυληκό λυκόσκυλο. Ήμουν 3 χρονών.
Μεγάλωσα με σκυλιά, κατσικάκια και πολλά, πολλά κουνέλια.
Επειδή δεν είχα επαφή με ανθρωπάκια της ηλικίας μου και όταν είμουν 5,
δάγκωσα το το μόνο κοριτσάκι (πρώτοι γείτονες) που έφερε η μαμά μου για να παίξω και έπεινα νερό σαν σκύλος...
Με στείλαν ένα χρόνο να μείνω με την γιαγιά μου στην Αθήνα για να
κοινωνικοποιηθώ:Dευτηχώς εν μέρει το ξεπέρασα...;)

mitsakos

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2008
273
0
δεν ξερω..μαλλον φταιει η φοβια μου για τα σκυλια που με ειχε κολλησει η μανα μου και μενα κ τηνα δερφη μου..ειδικα για τα πιτμπουλ.παντα ομως με τραβαγαν τα σκυλια ειδικα τα πιτμπουλ..φοβομουν να τα πλησιασω στο χλμ μεχρι πριν 2 χρονια ομως μου εβγαζαν κατι πολυ ωραιο βλεποντας τα..σιγα σιγα αρχισα να ασχολουμαι..αποφασιφα να το ξεπερασω μιας που μου αρεσαν απο την μια..ηρθα σε επαφη με ΠΟΛΛΑ σκυλια,σιγα σιγα συνηθησα..τα πιτ ειναι η αγαπημενη μου ρατσα τωρα..ξεκινησα και δαιβαζα γαι σκυλια..μετα βρηκα ενα αδεσποτο πιτ,το πηρα σπιτι κ με διωξαν μαζι με το πιτ..απο εκει ξεκινησα να ψαχνω για μικροσωμο,τελικα λιγο πριν το υιοθετισω μου ειπαν οτι το εχει κρατησει αλλος,μιλησα με μια αλλη φιλοζωικη η οποια με εγραψε και εγω περιμενα τηλ,μετα απο του περαματος παλι με γραψαν και στο τελος αφου πηρα 200 τηλεφωνα και αφου ειδαν οι δικοι μου ποσο το ηθελα βρεθηκα με την λιζα μου αφου μου ξεκαθαρησαν οτι πιτ στο σπιτι δεν μενει

αυτα τα λιγα:)

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
γιατι γουσταρω να γυριζω απο την δουλεια και να εχω μια μαζα απο τριχες που της τρεχουν σαλια να ερχεται να με γλυψει.

γιατι γουσταρω οταν τα πραγματα δεν πανε καλα που εχω μια χαζοφατσα διπλα μου να κανει λες και δεν τρεχει τπτ

γιατι οι γονεις παντα πιστευαν οτι με ενα σκυλι ενα παιδι μεγαλωνει καλητερα και απο τα 12 ειχα σκυλο

γιατι ειναι υπεροχα πλασματα με ποιοτητες που μακαρι να ειχαν πολλοι ανθρωποι

heritsa

Active Member
31 Ιουλίου 2008
39
30
καλή ερώτηση! ίσως γιατί σε αγαπούν απλά χωρίς ανταλλάγματα ! (εεε, εκτός από κάτι λιχουδιές, εεεε το κάτω δεξί μέρος του κρεβατιού, εεεε την δεξιά πολυθρόνα, εεεε κατοχή κάλτσας 30 λεπτά ημερησίως, αυτά!):)

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Δεν έχω σκεφτεί ποτέ το γιατί και τώρα που τέθηκε, δε ξέρω πως να το απαντήσω. Αυτό μου φαίνεται φυσιολογικό, να ζω με έναν - ή και παραπάνω - σκύλο. Αγαπάω τη φύση και τα ζώα κι έχω μια έμφυτη, ιδιαίτερη αδυναμία στα σκυλιά. Μάλλον με συναρπάζει το επίπεδο επικοινωνίας που μπορείς να φτάσεις με το συγκεκριμένο ζώο.
Σαν τη Chloe κι εγώ τα λατρεύω όλα και από μικρή πήγαινα σε όλα τα αδέσποτα κι έπαιζα και τα χάϊδευα και παθαίνανε υστερία οι γονείς μου. Οπότε απλά περίμενα την ώρα που θα κατάφερνα να αποκτήσω το δικό μου.

chihuahua

Well-Known Member
10 Σεπτεμβρίου 2007
135
0
Γιατί είμαι σκυλάς-πως να το κάνουμε:D

μετά από 5 σκύλους,άλλους στο σπίτι και άλλους στην δουλειά κατάλαβα ότι με μαγνητίζει η ιδιοσυγκρασία τους. εγγύηση στην φιλία. ψυχοθεραπευτικότατη συνύπαρξη. βοηθάει τον άνθρωπο να θυμάται πως είναι να ζεί κοντά στη φύση όπου τα σύκα είναι σύκα και η σκάφη σκάφη.

επίσης πολύ μικρός που ζοριζόμουν με την προπαίδεια όλο έλεγα ήθελα να είμαι σκύλος να μην πήγαινα σχολείο και μάλλον ακόμα υποβόσκει κάπου μέσα μου:D:D:D

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Για μένα ήταν η φυσική κατάληξη των πραγμάτων. Απο τη στιγμή που θυμάμαι τον εαυτό μου, όπου υπήρχε σκύλος εκεί θα ήμουν κι εγώ.

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
1. Γιατι λυπομουνα να πεταω τα αποφαγια και να γεμιζω τη σακουλα, και ηθελα να μειωθει ο ογκος και η συχνοτητα που πεταω τα σκουπιδια.

2. Γιατι οι γειτονες μου με ενοχλουν με τα δικα τους και ηθελα καιρο τωρα να τους τη σπασω.

3. Για να αναγκαστω να βαλω αυλοπορτες στο σπιτι που ολο το αναιρουσα.

4. Γιατι το κλειστο κυκλωμα τηλεορασης για εξω κοστιζει πολυ, ενω ο σκυλος τιποτα.

5. Για να γαυγιζει σε αυτους που εγω δεν γουσταρω, αλλα δεν εχω τ'@@@.. να τους το πω μονος μου.

6. Για να διωχνει τα ποντικια, τα φιδια, τις σαυρες απο το κηπο.

7. Για να μου προσεχει τη μηχανη οσο λοιπω.

8. Επειδη ειμαι μ@@...ς και πανασχημος, το σκυλι ειναι καλη γκομενοπαγιδα οταν ειμαι πεζος.

9. Επειδη ειμαι χεστης ηθελα παντα ενα σκυλι να πουλαει τσαμπουκα και να δαγκωνει εκει που παντα ετρωγα καρπαζιες.

10. Γιατι ξερω πως να τον εκπαιδευσω μονος μου (ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτες ειναι μα.....ς και σου πινουν το αιμα) αφου εχω δει πως το κανουν οι περισοτεροι που εχουν σκυλια γυρω μου.( αν π.χ. φαει μια κοτα το σηκωνω απο το περιλεμιο στον αερα και το κοπαναω με την αλυσιδα μεχρι να ματωσει και να μεινει αναισθητο, και αν φαει το αρνι που τρεφω για να σφαξω το Πασχα το σκοτωνω με τη καραμπινα, αυτο και αλλο ενα, καθως και ενα γατο που βρεθηκε στο δρομο μου και μου αγριεψε)

11. Τελος γιατι ξερω οτι τα παω καλα με τα ζωα γιατι οταν ημουν μικρος μου αρεσε ο σνουπι, ο πλουτο, η λαση, η μαυρη καλλονη, ο ρεξ και αλλα πολλα.

Δεν πιστευετε οτι εχω πολλους λογους παραπανω απο ολους εσας που το παιζετε ξερολες και ειδημονες να εχω σκυλο εεεεε;
Το οτι πολλοι εχετε φαει χρονια να κατανοησετε τα σκυλια δεν μετραει, εξαλου ποιος μου λεει οτι εσεις εχετε περισοτερο δικιο απο τους γνωστους μου;

GeorgeK

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2008
172
0
όταν έχεις σκύλο - γάτα - πουλιά από μικρό παιδί δύσκολα τα αποχωρίζεσαι. και μεγαλώνοντας η οικογένεια διάλεξε ζωάκια. ο πατέρας μου έχει καναρίνια, η μάνα μου έφερε τα 3 μικρά, η αδερφή μου τα άλλα 2, εγώ άλλα 2 και τελικά πήραμε και ένα φύλακα για το σπίτι.....ευτυχώς που ο αδερφός μου εγκατέλειψε το κυνήγι γιατί θα προβλεπόταν και κανένα ποιντερ..:)
σίγουρα πάντως το ζωάκι είναι μια συντροφιά.αλλά και ένας τρόπος να μάθεις να είσαι υπεύθυνος.