Για μια καλύτερη βόλτα?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Rottie, τελεια επιδειξη. Να σαι καλα.
Να ρωτησω όμως κατι σε παρακαλω στην τελευταια φωτογραφια.

Ζητω συγνωμη αν φανει πως κανω τον εξυπνο. Απλά θα ηθελα να μαθω.
Πώς το καταλαβαινω εγω που χθες ξεκινησα βλέποντας την φωτο:

Όταν τεντωθει το λουρι και στη συνεχεια το αλυσιδακι, το κολαρο δεν θα τσιμπησει μονο αλλα και θα πνιξει.

Επισης, δεν θα κινηθει αρκετα το αλυσιδακι μεσα στους κρικους για να προκαλεσει ηχο ο οποιος βοηθαει στη διορθωση.

Το πιο χαλαρο που εφαρμοζω εγω, όταν τεντωθει ενωνονται οι κρικοι που φαινονται αριστερα και δεξια του λαιμου του σκυλου της φωτο. Το κολαρο δεν μπορει να κλεισει άλλο και δεν προκαλειται καθολου πνιξιμο. Τσιμπανε όμως τα prongs οποτε θεωρησα ότι η δουλεια γινεται.

Επισης το αλυσιδακι σερνεται μεσα στους κρικους και προκαλει ηχο που το σκυλι λαμβανει ως προειδοποιηση για επερχομενο τσιμπημα.

Σοβαρό μειονεκτημα του χαλαρου κολαρου βρηκα το ότι παρα το παχυ τριχωμα του λαιμου της Ηρας, καποια στιγμη θα γλιστρησει προς τα κατω το κολαρο και θα φυγει από την σωστη θεση. Οποτε καπου καπου θελει σηκωμα για να δουλεψει σωστα αλλα και γιατι στο τελος θα καβαλησει το δερματινο κολαρο.

Και επειδη θεωρω ότι εκανα λαθος, πηγα πριν λιγο στον κηπο και εβγαλα δυο κρικους και το δοκιμασα.
Παλι πιο χαλαρο από αυτό στην φωτο. Χωρανε δυο δαχτυλα δικα μου αναμεσα στο κολαρο και το λαιμο, υπαρχει παλι καποιος προειδοποιητικος θορυβος, σε σοβαρό τεντωμα θα πνιξει αλλά λιγο.

Αν το σωστο είναι ακομα πιο σφιχτο, να βγαλω σταδιακα κι αλλους μεχρι να το πετυχω.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Πρωτα απ’ όλα γιατί φοράς το prong μαζί με δερμάτινο λουρί? :confused:

Άρη, απευθύνθηκες σε εκπαιδευτή για να σου εξηγήσει πως χρησιμοποιούμε σωστά το prong ή αρκεστηκες στις συμβουλές του υπαλλήλου του pet shop?

Συγνώμη αλλά αν είχες απευθυνθεί σε εκπαιδευτή, θα ήξερες πώς να φοράς σωστά το κολάρο (απ’ ότι κατάλαβα από την περιγραφή σου, το φοράς λάθος στο σκύλο) και πως να διορθώνεις χωρίς να πνίγεις (αν διορθώνεις σωστά, ο σκύλος δεν θα προλάβει καν να τραβήξει το λουρί και να πνιγεί).

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κατερινα, το δερματινο το εχω για να την δενω στον κηπο του γραφειου. Δεν μπορω να την εχω ανεξελεγκτη έξω.
Εξαλλου συχνα χρειαζεται να την δεσω για λιγο καπου. και με τις κινησεις της ειδα οτι το prong το μπερδευει στο λαιμο της. Πιθανοτατα επειδη ειναι χαλαρο.

Οποτε για να μην το βαζω και το βγαζω συνεχεια, το εχω μονιμα πανω.

Ο υπαλληλος του πετ σοπ δεν ηξερε τι ρολο παιζει αυτό το «πραγμα».

Πηγα σε ανθρωπο που εχει μαθει από εκπαιδευτή και μερικες φορες κανει μικρο-εκπαιδευση σε ευκολα σκυλια.
Τι να κανω, στην Ξανθη ειμαι.

Το κολαρο το ειχε πιο χαλαρο από ότι το εχω εγω.
Εγω απόφασισα να αφαιρεσω κρικους.

Καλα, αν το φοραω λαθος και παρολα αυτά με βολεψε αφανταστα, τι θα γινει αν το φορεσω και σωστα?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Πηγα και ξαναβρηκα τον ανθρωπο που μου εδειξε. Δυστυχως δεν εχω αλλη επιλογη εκτος αν πω να κανω ταξιδι για να βρω εκπαιδευτη.

Μου ειπε οτι υπαρχουν διάφορες σχολες, του χαλαρου, του μετριου και του σφιχτου κολαρου.

Να μην τα πολυλογω, Rottie εγω ακολουθω τις συμβουλες σου γιατι σιγουρα εχεις γνωρισει σοβαρους επαγγελματιες και εχεις κι εσυ μεγαλη εμπειρια.

Πηρα το prong, το διελυσα και το ξαναφτιαξα και νομιζω ειναι πλεον σαν των φωτογραφιων.

Δυσκολα γλυστραει κατω πλεον και δεν ειναι μονιμα σφιχτο. Η Ηρα το δεχεται μια χαρα και την βλεπω πολυ ηρεμη.

Ευχαριστω
Αρης

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ένας είναι ο σωστός τρόπος χρήσης του prong και ένας επίσης και ο σωστός τρόπος να μάθεις να το χρησιμοποιείς: Να απευθυνθείς σε εκπαιδευτή διότι ούτε κάποιος «που ξέρει από σκυλιά» μπορεί να σε καθοδηγήσει σωστά, ούτε από τις φωτογραφίες να βγάλεις συμπέρασμα, ούτε από βιντεακια.

Πάντως όταν σου είπε τα περί ...σχολών του κολάρου έπρεπε να του απαντήσεις πως εκτός τις σχολές του χαλαρού, του μέτριου και του σφιχτού prong, υπάρχουν και oι σχολές latin, αργεντίνικου tango και Κρητικού μαλεβιζιωτικου! :D

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
:D:p αν του πω λες να μαθει την Ηρα να χορευει?

Παντως μου εκανε και επιδειξη χρησης την οποια θεωρησα σκοπιμο να μην αναφερω και περιγραψω για να δω αν ηταν σωστη ή λαθος

Μην αρχισουν να παιρνουν ολοι prong και φάνε τα σκυλια τους.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.323
Μέλη
20.087
Νεότερο μέλος
George_mal