Για να μη μας παραμυθιάσουν Σίζαρ/Βικτώρια

dimitra1971!

Banned
Banned
29 Σεπτεμβρίου 2011
171
2
Αναφέρομαι στους γνωστους εκπαιδευτές στην τηλεόραση και αφορά χτεσινή εκπομπη που έβλεπα με τον Σιζαρ. Για Βικτώρια δεν μπορώ να πω κάτι ακομα! Αφορουσε ένα ατιθασο μπορντερ κολευ που μεταξυ άλλων οταν προχωραγε στο πεζοδρομιο έκανε σαν μανιακό κ γαυγιζε στα αυτοκινητα που τα θεωρουσε μέλος κοπαδιου. Και η επομενη σκηνή ειναι να δειχνει τον Σιζαρ να περπατά και καλά για πρώτη φορά με τον σκυλο στο πεζοδρομιο που με 2-3 κινησεις, ουτε καν με μεζέ, τον έκανε τον σκυλο πειθήνιο και σουπερ. Ελα ομως που ο απροσεχτος οπερατέρ έδειξε στον σκυλο ...έναν πνιχτη που δεν υπήρχε πριν!!! Είμαι σιγουρη οτι αυτή η σκηνη γυριστηκε αφου ο σκυλος εκπαιδευτηκε και μάλιστα με πνιχτη και ποιός ξέρει ισως και πως αλλιως. Σε έναν άλλον σκυλο που φοβόταν τον θορυβο της μοτοσυκλέτας, παλι χωρις μεζέ, ο Σίζαρ έκανε σε ...9 λεπτα (το έγραφε με θαυμαστικά το ίδιο το επεισοδιο) τον σκύλο οχι μονο να μην φοβάται αλλά και πηδηξε και πάνω στη μηχανή έτοιμος για βολτες! Σιγουρα υπάρχουν σαινια εκπαιδευτές αλλά χτες έπεσε πολυ παραμυθι.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Αναφέρομαι στους γνωστους εκπαιδευτές στην τηλεόραση και αφορά χτεσινή εκπομπη που έβλεπα με τον Σιζαρ. Για Βικτώρια δεν μπορώ να πω κάτι ακομα! Αφορουσε ένα ατιθασο μπορντερ κολευ που μεταξυ άλλων οταν προχωραγε στο πεζοδρομιο έκανε σαν μανιακό κ γαυγιζε στα αυτοκινητα που τα θεωρουσε μέλος κοπαδιου. Και η επομενη σκηνή ειναι να δειχνει τον Σιζαρ να περπατά και καλά για πρώτη φορά με τον σκυλο στο πεζοδρομιο που με 2-3 κινησεις, ουτε καν με μεζέ, τον έκανε τον σκυλο πειθήνιο και σουπερ. Ελα ομως που ο απροσεχτος οπερατέρ έδειξε στον σκυλο ...έναν πνιχτη που δεν υπήρχε πριν!!! Είμαι σιγουρη οτι αυτή η σκηνη γυριστηκε αφου ο σκυλος εκπαιδευτηκε και μάλιστα με πνιχτη και ποιός ξέρει ισως και πως αλλιως. Σε έναν άλλον σκυλο που φοβόταν τον θορυβο της μοτοσυκλέτας, παλι χωρις μεζέ, ο Σίζαρ έκανε σε ...9 λεπτα (το έγραφε με θαυμαστικά το ίδιο το επεισοδιο) τον σκύλο οχι μονο να μην φοβάται αλλά και πηδηξε και πάνω στη μηχανή έτοιμος για βολτες! Σιγουρα υπάρχουν σαινια εκπαιδευτές αλλά χτες έπεσε πολυ παραμυθι.
Είπαμε... θαύματα δε γίνονται...
Το θέμα για μένα είναι τι διάρκεια έχει η μετα-Σίζαρ κ μετα-Βικτώρια εποχή στην καθημερινότητα αυτών των ιδιοκτητών κ των σκύλων τους.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Το έχουμε αναλύσει αρκετές φορές το συγκεκριμένο θέμα στο forum.
Δεν ξέρω κατα πόσο είναι σωστό-λάθος η τεχνική του αλλά το ότι έχει 40 σκυλιά και εμείς έχουμε 1-2 τα οποία ίσα τα καταφέρνουμε για μένα σημαίνει κάτι.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
857
Ξεσσαλονικη!!!
Οπότε για να καταλάβω,αυτο που ουσιαστικά μας πειράζει,είναι ο χρόνος εκπαίδευσης που αναφέρουν η το ότι χρησιμοποίησε πνιχτη;

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
καλό είναι να θυμόμαστε που και που ότι πρόκειται περι σόου και μάλιστα αμερικάνικης παραγωγής πάντως

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Μάλλον το ότι δεν σου δείχνουν την πραγματική εκπαιδευση, ούτε λένε πόσο διαρκεί,
αλλά βάζουν αποσπασματικά κομμάτια της Λαυρέντη ;)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
ας πούμε στο wwf δεν πέφτει ξύλο,είναι όλα σκηνοθετημένα-δεν μισιούνται,χορογραφία κάνουν. δεν έχουν ανοσία στον πόνο-είναι όλα προβλεπόμενα και ίσως να πίνουν και το κατιτίς τους

όμως η χορογραφία είναι σωστή
τα παλικάρια είναι γυμνασμένα
και αν τελικά σου αρέσει το θέαμα κάθεσαι και το βλέπεις και ίσως και με κριτική σκέψη να πάρεις και κάποιο χρήσιμο στοιχείο..........

dimitra1971!

Banned
Banned
29 Σεπτεμβρίου 2011
171
2
Αυτο που με ενοχλει δεν ειναι ο πνιχτης ειναι οτι λένε ψέμματα και οτι σε λιγοτερο απο 10΄ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, εχει κάνει αυτος το ατιθασο σκυλι, πειθήνιο και υπακουο 100%. Χωρις μεζέ και με 2-3 τραβήγματα λουριου!!! Ειναι οντως show και δεν δειχνουν την πραγματικη εκπαιδευση του σκύλου και πως γινεται και ποσο χρονο χρειάζεται , αλλά ουσιαστικά εξυμνει τον εκπαιδευτή.
Δεν τον αναιρώ σαν εκπαιδευτή και ας έχει οχι 40 αλλά 140 σκυλιά.Η εκπομπη του πάντως δεν δειχνει πραγματικους χρονους και πραγματικη διαδικασία.Και η πραγματική διαδικασία μπορει να μην έχει μονο πνίχτη αλλά και ποιος ξέρει τι άλλο.
Φυσικά κρατάμε τις χρήσιμες συμβουλες που έχει οντως η εκπομπη.

Last edited:

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
ας πούμε στο wwf δεν πέφτει ξύλο,είναι όλα σκηνοθετημένα-δεν μισιούνται,χορογραφία κάνουν. δεν έχουν ανοσία στον πόνο-είναι όλα προβλεπόμενα και ίσως να πίνουν και το κατιτίς τους
ξερω απ εξω το 2010-2009-2008!!
την αλλη εβδομαδα θα μαθω και το 2011!!!

αφου βρισκουν και τα κανουν, καλα κανουν.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Μα γιαυτό ακριβώς τον λόγο ότι πας πλασάρει η οποιαδήποτε εκπομπή πρέπει να φιλτράρεται και να την αντιμετωπίζουμε με κριτική σκέψη και όχι σαν μαθηματικό αξίωμα!
Θα πίστευε ο οποιοσδήποτε πως όλα λύνονται σε χρόνο dt?
Στην τελική σε θεωρητικό επίπεδο κάποια κολπάκια και συμβουλές μπορεί να φανούν χρήσιμα
Magic Wand έχει δυστυχώς μόνο ο Harry Potter!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Νομίζω είναι να καταλάβουμε γενικότερα την φιλοσοφία, την δύναμη της αγέλης, πως να είμαστε αρχηγοί.., πως να μην εξανθρωπίζουμε τον σκύλο.. πως θα λειτουργούσαν στην φύση..και όχι την ευτυχή πάντα κατάληξη.., που έτσι προστάζει η εκπομπή..
Δηλαδή το γενικό νόημα και όχι κάθε κίνηση ακριβώς..πως άλλωστε.. σε τόσο λίγο χρόνο συμπιεσμένα για ένα επεισόδιο..?
Μου αρέσει ο Σίζαρ..τα πάντα είναι εφικτά κατά το μυαλό του ή μάλλον κατά την εκπομπή του.., δεν είναι έτσι ..αλλά μου φτιάχνει την μέρα.., θα με ενδιέφερε πάντως αν ήθελα να γίνω εκπαιδευτής να μου κάνει μαθήματα.., φαντάζομαι εκεί οι μπούρδες θα κόβονται..
Την Βικτόρια δεν την συμπαθώ..

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
Είπαμε... θαύματα δε γίνονται...
Το θέμα για μένα είναι τι διάρκεια έχει η μετα-Σίζαρ κ μετα-Βικτώρια εποχή στην καθημερινότητα αυτών των ιδιοκτητών κ των σκύλων τους.
η διαρκεια οπως σε ολες τις εκπαιδευσεις με οποιονδηποτε εκπαιδευτη εξαρταται απο τον ιδιοκτητη...

εγω παντως τον εχω πετυχει σε περιπτωσεις να χρειαζεται παραπανω απο μια επισκεψεις για να διορθωσει ενα προβλημα...
πολλα δε σκυλια τα εχει παρει στον χωρο του για μεγαλυτερο διαστημα εβδομαδος η και μηνα μερικα...
στο τελος εκτος αν δεν αλλαζει σκυλο εκεινο που του αναγνωριζω ειναι οτι το σκυλι φαινεται να εχει ξεπερασει το οποιο προβλημα...
αν δεν ενοχλει η μεθοδος ελπιζω οτι ουτε ο χρονος θα ενοχλουσε...

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Δεν ασχολούμαι με τον Σίζαρ. Και μόνο αυτή η εισαγωγή της εκπομπής με το τελικό "Ι am the dog whisperer", που μου θυμίζει τον μονόλογο του HE-MAN, μου φαίνεται πάρα πολύ αστεία.

Η Victoria απ' την άλλη, παρ' ότι ήταν μια ηθοποιός που το γύρισε στο "εκπαιδευτιλίκι" για λόγους που μόνο η ίδια ξέρει, μου φαίνεται πιο ειλικρινής. Η εκπομπή στημένη φυσικά μέχρι εκεί που δεν παίρνει σκηνοθετικά όμως, δεν νομίζω τόσο σεναριακά. Κι αυτό γιατί παρουσιάζει και τις αποτυχίες της. Για παράδειγμα, έναν σκύλο που δεν κατάφερε να τιθασεύσει και τελικά οδηγήθηκε στην ευθανασία (κοκεράκι αν δεν κάνω λάθος). Είχα πάθει σοκ, περίμενα το σύνηθες happy end της εκπομπής, αλλά....

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Σιζαρ δν έχω δει πολυ αλλα Βικτώρια ναι. Έχει αυτο το βρετανικό φλεγμα που τν κάνει αντιπαθητικη αλλα τν βρίσκω πιο ειλικρινή απο κάποιον που θέλει να μου περάσει ότι κοιτάζει έντονα ένα σκύλο κ του μεταφέρει τν θέληση του! Όσο για το κοκερακι Chloe, κ αν λέμε το ίδιο, είχε rage syndrome. Οπότε η συμπεριφορά του δν ήταν ζήτημα εκπαίδευσης για να το βοηθήσει ο οποιοσδήποτε...

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ναι, είχε το σύνδρομο της αιφνίδιας επιθετικότητας.
Μα το θέμα δεν είναι αν μπορούσε η γυναίκα να βοηθήσει ή όχι. Θεωρώ απλώς ότι την τιμάει που η εκπομπή δεν κόπηκε, αλλά μεταδόθηκε κανονικά μαζί με τις υπόλοιπες, με τις επιτυχίες. Άσε που είχε προσπαθήσει πολύ γι' αυτό το σκύλο (τουλάχιστον απ' όσα είδαμε!).

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Αν το δούμε κ λιγο πονηρά έδειξε ως αποτυχία, καταδικασμενη περίπτωση που δν αφήνει περιθώρια να θεωρηθεί αυτη κατώτερη των περιστάσεων. Αλλα ναι, προσπάθησε τουλάχιστον κ το προέβαλλε κιόλας. Κανένας εκπαιδευτής δν είναι θεός.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Χθες είδα ένα καινούργειο επισόδιο απο το διαδίκτυο.
Σκύλος επιθετικός προς άλλους σκύλους το οποίο ο ιδιοκτήτης τον πήγε σε μαθήματα ΒΥ, σε ειδικό εκπαιδευτή συμπεριφοράς σκύλων και σε εκπαιδευτή στρατού. Όλοι της λέγανε ότι ο σκύλος δεν "φτιάχνεται" και ήταν έτοιμη να το βάλει για ύπνο. Το άκουσε αυτό ο Μιλλάν και με έμμεσο τρόπο τους χαρακτήριζε εκπαιδευτές της πλάκας.
Η κοπελα είχε το σκυλί με prong το οποίο αφαίρεσε ο Μιλλάν γιατί θεώρησε ότι δεν ταίριαζε για την περίσταση. Σε 12 λεπτά ο σκύλος ήταν μαζί με άλλα 15 και παίζανε. Η αιτία όπως είπε ο ίδιος ήταν απλά ο σκύλος δεν ήξερε ότι πρέπει να μυριζει τα σκυλιά και όχι να τα κοιτάει επίμονα σαν θυράματα.

Για τα σκυλιά που τα πέρνει και τα έχει στο σπίτι του 3-4 εβδομάδες σας φαίνεται κι αυτό "παραμύθι"?
Επίσης μη ξεχνάμε ότι πάει συχνά και πέρνει δύσκολα σκυλιά απο καταφύγια τα οποία μετά τα δίνει σε οικογένειες.
Άσε που είναι απο τους λίγους στην Αμερικάνικη τηλεόραση που υποστιρήζει τα Pitbull.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
το έχουμε κάνει τσσσσίιιιιχλα αυτό το θέμα..........

εντάξει δεν είναι και άχρηστοι
θεωρώ ότι κάτι έχουν προσφέρει κι αυτοί στον χώρο (πολύ περισσότερα απο εμένα και τον ζουζούνο σίγουρα :lol:)
το βιβλίο του σίζαρ λίγο που το ξεφύλλισα έχει καλό υλικό

τώρα στην τηλεόραση παίζει και ο τηλεοπτικός χρόνος-η σκηνοθετική αδεία (και αηδία ενίοτε) και οκ
ας μην ξαναφαγωθούμε μα αυτούς τους δύο σόουμαν
και σας παρακαλώ
όχι άλλα βίντεο με κρυφές κλωτσιές και τα ρέστα.......

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Τσίχλα μπιγκ μπαμπολ..πραγματικά..
Να λέμε πάλι καλά που υπάρχουν και αυτές οι εκπομπές που ξεστραβώνουν κόσμο.., το πάρα πέρα και το πίσω από τις κάμερες άλλωστε δεν αφορά εμάς.., το νόημα είναι να έρθουμε πιο κοντά στον σκύλο και να δούμε κάποια πράγματα μέσα από τα δικά του μάτια..
Όχι να γίνουμε εκπαιδευτές μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές..!!
Καλό λοιπόν κάνουν γιατί δίνουν ερεθίσματα για σκέψη και για περαιτέρω διερεύνηση..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.330
Μέλη
20.101
Νεότερο μέλος
nikolapetr