Γλύψιμο ξυρισμένου ποδιού

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Για δώστε μου τα φώτα σας: όπως έγραψα και σε άλλο νήμα, το Μουφ έκανε επέμβαση προχτές για καθαρισμό των δοντιών του. Κατά τη διάρκειά της του βάλανε ορό και γι' αυτό μάλλον έχει ξυρισμένο κομμάτι του δεξιού του ποδιού. Ε, από χτες με έχει πρήξει και το γλύφει συνέχεια. Τον σταματάω και σταματάει, αλλά ερεθισμένο δεν το βλέπω το σημείο.

Θα πάρω αύριο τηλέφωνο την κτηνίατρο να ρωτήσω και να επιβεβαιώσω ότι εκείνοι τον ξύρισαν (ξέρω ότι όντως του βάλανε ορό). Και αν δεν σταματήσει να το γλύφει, θα του δώσω αντιαλλεργικό Benadryl.

Έχετε καμιά συμβουλή για το γλύψιμο; Αν είναι να του βάλω και το λαμπατέρ δηλαδή που μου 'μεινε από την αλλεργία του το καλοκαίρι όταν μάσησε την ουρά του μέχρι να ξημερώσει αύριο.

Ως συνήθως, σας μερσώ ιδιαιτέρως.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
δεν το δενεις με ελαστικό επιδεσμο αφού το γλύφει?
μήπως τον φαγουρίζει μιας και οι ξυρισμένες τριχούλες μπορει να τον τσιμπάνε/ενοχλουν?

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Από τη στιγμή που το δέρμα δεν είναι ερεθισμένο δεν θα του έβαζα ούτε λαμπατέρ, ούτε κάποια αλοιφή. Τουλάχιστον εγώ, προσπαθώ να φορτώνω το σκύλο με τη λιγότερη δυνατή χημεία, χωρίς να σημαίνει ότι την αποφεύγω (αμπούλες, κολάρα,χάπια αποπαρασίτωσης, αντιβιώσεις όποτε χρειάζεται, κ.ο.κ.)

Αν σε κάνει να νιώσεις καλύτερα να τους πάρεις τηλέφωνο, πάρε, αλλά από τη στιγμή που του έβαλαν ορό, ναι, αυτοί του ξύρισαν το πόδι. Ποιος άλλος θα του το ξύριζε άλλωστε, δεν είναι ότι ο Άτταλος πάει πουθενά χωρίς επίβλεψη.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καλώς. Κι εγώ δεν θέλω να τον φορτώνω με χημικά αν δεν τα χρειάζεται. Η κυρία που μου τον έδωσε με συμβούλεψε να τους πιέσω να του δώσουν αντιβίωση πριν και μετά την επέμβαση. Πήρα τηλέφωνο την κτηνίατρο, που όμως είπε ότι η Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Ιλλινόι είπε γιοκ. Τους πήρε κιόλας η ίδια τηλέφωνο για να το επιβεβαιώσει και ξαναείπανε γιοκ. Η αλήθεια είναι ότι το Μουφ είναι μια χαρά και δεν βλέπω κι εγώ γιατί να τον φλομώνουμε με αντιβίωση, ήμουν όμως ελαφρώς στην πρίζα διότι δεν θέλω η κυρία που μου τον έδωσε να νομίζει ότι δεν φροντίζω σωστά το Μουφ. Άλλωστε για ό,τι σκύλο πάρω στο μέλλον χρειάζομαι συστατική επιστολή από αυτή και το σωστικό όμιλο Αυστραλέζων. Την διαβεβαίωσα πάντως ότι το Μουφ χαίρει άκρας υγείας και συνεχίζει να μου τα πρήζει με το φαΐ.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Αντιβιωση πριν την επεμβαση??? με ποια λογικη????

καλά μετά την επεμβαση, το καταλαβαίνω αλλο που δεν χρειαστηκε το Μουφ κατι. Ή μαλλον ουτε μετά το κατανοώ αφου καθαρισμός δοντιών ηταν

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Δεν έχω ιδέα. Κανονικά η Κτηνιατρική είπε ότι αντιβίωση δίνεται όταν υπάρχει εξαγωγή δοντιού. Όμως το Μουφ δεν χρειάστηκε τελικά τίποτα από αυτά.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Αν ο ασθενής έχει πρόβλημα (κυρίως καρδιάς) δίδεται πριν την επέμβαση η αντίστοιχη αντιβίωση!
Είτε πρόκειται για επέμβαση δοντιών, είτε για άλλη επέμβαση!

Αυτό γίνεται και στους ανθρώπους!Ας πούμε άνθρωπος με φύσημα στην καρδιά θα πρέπει πριν από οποιαδήποτε επέμβαση(ακόμα και δοντιών) να ενημερώσει τον γιατρό του για να του χορηγηθεί συγκεκριμένη αντιβίωση για αποφυγή επιπλοκών!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Το Μουφ έχει φύσημα στην καρδιά, πολύ ελαφρό και μάλλον εκ γενετής. Η κτηνίατρός του και η Κτηνιατρική σχολή πάντως είπανε αντιβιοτικά γιοκ κι ας το ξέρουνε το φύσημα.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Σε σημεια που υπαρχει ερεθησμος απο ξυρισμα βαζουμε λιγη αλοιφη με κορτιζωνημ( στην ελλαδα θα σου ελεγα να βαζεις καμια Fucicort η Celestoderm)- κανα 2-3 μερες και ισυχαζει.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Σε σημεια που υπαρχει ερεθησμος απο ξυρισμα βαζουμε λιγη αλοιφη με κορτιζωνημ( στην ελλαδα θα σου ελεγα να βαζεις καμια Fucicort η Celestoderm)- κανα 2-3 μερες και ισυχαζει.
Εννοείς ανθρώπινη ή σκυλίσια αλοιφή;

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Έχει δυστυχώς ερεθισμό και η κτηνίατρος μου είπε να του βάλω Neosporin και φυσικά το χωνί διότι δεν το αφήνει το πόδι του σε ησυχία. Στην αρχή στριντζώθηκε, αλλά τώρα το πήρε απόφαση και κοιμάται ήσυχα.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
ανθρώπινη ειναι αλλά αφου δεν εχει ερεθισμό, ποιος ο λόγος?
Αφου το γλυφει συνεχος- επειδη μαλλον εχει φαγουρα απο το ξυρισμα- θα τον κανει και τον ερεθησμο!
Γιατι να φτασει ως εκει. Βαζεις 2-3 μερες αλοιφουλα και τελος.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ξεκίνησα την αλοιφή και του φόρεσα και το χωνί/λαμπατέρ διότι τρελλαίνεται και για την αλοιφή...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ορίστε κατάντια το γουρούνι πρωί-πρωί μόλις έχοντας βουτήξει έναν άδειο κεσέ από γιαούρτι από τον πάγκο της κουζίνας τον οποίον ήθελε να γλύψει!! Εννοείται ότι όταν τον ταΐζω του βγάζω το λαμπατέρ.