Γλώσσα σκύλου, γλώσσα γιατρού (?)

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
ειχα διαβάσει οτι περα από το σάλιο ειναι και η γλώσσα τους. ΔΛδ η αίσθηση που κάπως "βεντουζώνει" στο δερμα μας η γλώσσα τους, βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων μιας πληγής και σε συνδυασμό με το σάλιο στην γρηγορότερη επούλωση χωρίς σημάδια.

Το ειχα δει σε εκπομπη χρόνια πριν γμτ και μην εχοντας τοτε σκύλο, δεν σκεφτηκα να την σώσω.
ghelly,ας μην δίνουμε σημασία στην φαντασίωση οποιουδήποτε!
Το σάλιο του σκύλου έχει όντως αντιμικροβιακές ιδιότητες, που αφορούν όμως εκείνον.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Kι εγώ το πιστεύω frencie και το κάνω σχεδόν πάντα. Εχω δει αποτέλεσμα δλδ.
Και στην κόρη μου το ίδιο.
Εξαρτάται όμως από το πόσο αποστειρωμένοι είμαστε γενικώς και πόσο έχουμε ενισχύσει ή ευνουχίσει και το δικό μας ανοσοποιητικό.

Αλλά γενικώς στρουθοκαμιλίζουμε γιατί πριν μια ώρα μπορεί να έγλειφε τα απαυτά του ή τον πισινό των άλλων 2 και μετά το ξεχνάμε - όλως τυχαίως.
Μπλιαξ.
Πάντως δεν έχω πάθει τίποτα

ακόμα :mrgreen:

είναι θέμα πώς αντιδρά καθε σκύλος ως προς την "καθαριοτητα" του. Αν μου ελεγες να με γλύψει στο πρόσωπο σκυλι πριν 3 χρόνια θα σου ελεγα ότι εισαι τρελός... ήταν γερό σοκ γαρ, να βλέπω το μαλτεζ να γλυφει τις αιμορροίδες του πεκινουα (ειλικρινα σας λυπάμε που σας το λέω, αλλά ΠΡΕΠΕΙ να πω τον πόνο μου..... ιιιιιιιιιιου)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
ghelly,ας μην δίνουμε σημασία στην φαντασίωση οποιουδήποτε!
Το σάλιο του σκύλου έχει όντως αντιμικροβιακές ιδιότητες, που αφορούν όμως εκείνον.
ποια φαντασίωση και ποιανου? Μιλησα για εκπομπη που είδα, όχι οτι μου ειπε ο μπατζανάκης του άντρα της γειτόνισσας.
Τώρα αν εσύ θες να το εκλαμβάνεις ως φαντασιωση, οκ δικαιωμα σου.
Αααα και οι αντιμικροβιακές ιδιότητες, δεν είναι "αφορουν εκεινον". Ή υπάρχουν ή δεν υπάρχουν.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Ο Άρης το χει στανταρ να μου γλυφει τα χερια (και το πρόσωπο και τα πόδια) αλλά γενικά επειδή το χέρι που θα πάει να τον χαϊδέψει έχει συνήθως άμεσο target, εκδηλώνει τη "φροντίδα" του καθαρίζοντάς μου τα. Σε φάση που πάω να τον χαϊδέψω στο κεφάλι και μου κατεβάζει το χέρι με το μπροστινό του πόδι και με περιποιείται πρώτα. Πέρσι είχε σκληρύνει το δέρμα μου στο δεξί χέρι στο σημείο που τριβόταν στο λουρί (νεκρό δέρμα, τραβούσε και πολύ τότε ο μπαγλαμάς, φέτος κάτι γλιτώσαμε) και ασχολούνταν ώρα με το σημείο, μου το δάγκωνε και με τα μπροστινά δόντια, πώς κάνουν όταν "ξεψειρίζονται"-καθαρίζονται, για να μου αφαιρέσει το νεκρό δέρμα. Δεν έφτανε η φροντίδα του, ήθελε και πολύ ενυδατική κρέμα, αλλά βοηθούσε, βοηθάει πολύ και το χειμώνα στην ξηροδερμία που μου πονάνε τα χέρια αν δεν έχω άμεσα κρέμα χεριών.

Στο πρόσωπο αυτό που είπε κάποιος πιο πάνω, αν τύχει και την ώρα που "φιλιόμαστε" τρέξει λίγο η μύτη μου, έχω κανά δάκρυ, το "καθαρίζει" επισταμμένα (δε μ'αρέσει, εκνευρίζομαι με τη γλωσσάρα μες στο ρουθούνι ή μες στο μάτι!).

Δεν "ψάχνω" να πλύνω τα χέρια μου αν τα γλύψει οικόσιτο εμβολιασμένο ζώο (σκύλος-γάτα) ποτέ.

Α και τώρα που είπα κρέμα.. Μη βάλω κρέμα χεριών-σώματος-προσώπου... Τρελαίνεται μιλάμε! Δεν τον αφήνω, μην το φάει το χημικό, αλλά προσπαθεί μετά μανίας να τη "φάει" από πάνω μου!

πόσο έχουμε ενισχύσει ή ευνουχίσει και το δικό μας ανοσοποιητικό.
Θεωρώ (και νομίζω και ιατρικά είναι βάσιμο, μα γιατί δε μας λένε οι γιατροί του φόρουμ?!) ότι έχοντας οικόσιτα υγιή ζώα επιτυγχάνεται ελεγχόμενη έκθεση σε μικρόβια που βοηθάει στην ανάπτυξη αντισωμάτων και άρα στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας, οπότε από μόνη της η επαφή με τα ζώα ενισχύει το ανοσοποιητικό.

Last edited:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Αααα επισης κανουν εξαιρετικό ντεμακιγιάζ! Δλδ, δεν την προλαβαίνεις τη γλώσσα τους αν παρουν πρέφα οτι εισαι βαμμένη

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Την προλαβαίνεις, την προλαβαίνεις. Καλά πραγματικά, ειδικά στα μάτια, πόσες φορές έχει πάει να μου βγάλει ακόμα και τη μάσκαρα δε λέγεται. Εμ, ξένο σώμα παιδί μου!

Ραντανπλαν, υπάρχουν μελέτες (βαριέμαι να ξαναψάξω) που υποστηρίζουν ότι και προς τον άνθρωπο προσφέρουν βακτηριοκτόνα ως προς τα βακτήρια E coli και κάτι ακόμα (στρεπτόκοκκο νομίζω?). Μου έχει κάνει πολύ εντύπωση πάντως ότι δεν υπάρχει (δε βρήκα εγώ πάντως) γενική παραδοχή και σοβαρή μελέτη ως προς το τι περιέχει το σάλιο τους και έναντι του ανθρώπου, ειδικά μετά τους αιώνες ύπαρξης της πεποίθησης για τις θεραπευτικές ιδιότητές του. Μα είναι τόσο δύσκολο να πάρουν σάλιο από 100-200-500 δείγματα και να κάνουν μικροβιολογική εξέταση?!

To Ε. coli αν θυμάμαι καλά από μια αφισούλα που είχα δει κολλημένη σε τουαλέτα (για να πλένει ο κόσμος τα χέρια του, λολ) είναι και ένα φούστικο βακτήριο που ευθύνεται για πολλά, γαστρεντερίτιδες, λοιμώξεις του ουροποιητικού κτλ. Από αυτό το γεγονός και μόνο μπορεί να βγάλεις μια λογική ως προς γιατί δεν παθαίνουν τίποτα και αυτά και εμείς παρόλο που καθαρίζουν πιπί-πωπό και το γιατί καθαρίζουν αυτά τα σημεία μετά του γλυψίματος.

Last edited:

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
ποια φαντασίωση και ποιανου? Μιλησα για εκπομπη που είδα, όχι οτι μου ειπε ο μπατζανάκης του άντρα της γειτόνισσας.
Τώρα αν εσύ θες να το εκλαμβάνεις ως φαντασιωση, οκ δικαιωμα σου.
Αααα και οι αντιμικροβιακές ιδιότητες, δεν είναι "αφορουν εκεινον". Ή υπάρχουν ή δεν υπάρχουν.
Πολύ ήρεμα σου λέω,ότι τουλάχιστον μαζί μου(δεν με αφορά η γενικότητα),είσαι επιθετική, κάτι που μπορώ να το κάνω και εγώ πολύ εύκολα!! Το προσπερνάω.
Μιλάω για τις πιθανές "φαντασιώσεις" ή "ασχετοσύνη", πολλών εξ αυτών που μιλάνε σε διάφορες εκπομπές, ή γράφουν σε διάφορα έντυπα, σαν να είναι ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ. Με το που το είδες λοιπόν σε μια εκπομπή,τι βαρύτητα έχει,περισσότερο από το να το έλεγε ο μπατζανάκης της.....!! Εχεις υπ' όψιν σου το επίπεδο γνώσεων τους? Είναι μήπως μία ανακοίνωση στο Χ πανευρωπαικό κτηνιατρικό συνέδριο? Ας μην συνεχίσω λοιπόν.
Τώρα εξειδικευμένα, για τις ιδιότητες του σάλιου των σκύλων,τα είπαμε αναλυτικά. Επίσης κάπου διάβασα εδώ και για εξ' ίσου καλή θεραπεία, με...σάλιο φιδιού!
Ας είμαστε λοιπόν ΓΕΝΙΚΑ πιό προσεκτικοί!

IrAr

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
208
5
Το γαϊδούρι μου δε μου δίνει ποτέ φιλιά.....:cry::cry:

Μόνο καμιά φορά αν έχω πιάσει μπριζόλα ή παιδάκια....

Εγώ τον ακινητοποιώ με συγκεκριμένη λαβή για να του δαγκώσω αυτιά και του δίνω φιλιά στη μουσούδα.

Νομίζω οτι ο σκύλος μου έχει πρόβλημα τελικά με την εκδήλωση αγάπης όπως ακριβώς ένα αγόρι στην εφηβεία....

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Επίσης κάπου διάβασα εδώ και για εξ' ίσου καλή θεραπεία, με...σάλιο φιδιού!
Εδώ διάβασες το ιστορικό και μυθολογικόκομμάτι της πεποίθησης για τις θεραπευτικές ιδιότητες του σάλιου των σκύλων με ενδιαφέρον στη μακροβιότητα αυτής της πεποίθησης, όπου σε ένα σημείο αναφερόταν πως στο ναό του Ασκληπιού εφαρμοζόταν σάλιο φιδιού πάνω στις πληγές. Υou know, Ασκληπιός, θεός [μυθολογία..] της ιατρικής στην αρχαία Ελλάδα, δηλαδή σε μια εποχή πολλούς πολλούς αιώνες πριν που δεν υπήρχε η σύγχρονη ιατρική και τα σύγχρονα φάρμακα (επίσης, Ασκληπιός, αυτός που είχε το φίδι ως σύμβολο, το σύμβολο της ιατρικής μέχρι και σήμερα, ψάξε να βρει το σύμβολο στο πλησιέστερό σου φαρμακείο) .

Kαμία σχέση δηλαδή με αυτό που αποκόμισες Ραντανπλαν (μη) διαβάζοντας.

Σχετικά με το φίδι δε και τη χρήση του στην ιατρική ιστορία-μυθολογία πολλών αρχαίων πολιτισμών, αλλά και πιο σύγχρονης παραϊατρικής αλλά και σύγχρονης "δυτικής" ιατρικής μπορείς να βρεις πάμπολλες πηγές. Είναι αρκετά διάσημο το θέμα.

IrAr, λυπάμαι που στο λέω αλλά υπάρχουν σκυλιά που δε φιλάνε. Ο μεσαίος μας (οικογενειακώς) είναι έτσι. Και μιλάμε για σκύλο τρελά χαδιάρη. Δε γουστάρει να φιλάει με τίποτα (μεγάλο πλήγμα :p). Του βρωμάμε.. ανθρωπίλα? Ξέρω γω?!

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Ραντανπλαν, υπάρχουν μελέτες (βαριέμαι να ξαναψάξω) που υποστηρίζουν ότι και προς τον άνθρωπο προσφέρουν βακτηριοκτόνα ως προς τα βακτήρια E coli και κάτι ακόμα (στρεπτόκοκκο νομίζω?).

To Ε. coli αν θυμάμαι καλά από μια αφισούλα που είχα δει κολλημένη σε τουαλέτα (για να πλένει ο κόσμος τα χέρια του, λολ) είναι και ένα φούστικο βακτήριο που ευθύνεται για πολλά, γαστρεντερίτιδες, λοιμώξεις του ουροποιητικού κτλ. Από αυτό το γεγονός και μόνο μπορεί να βγάλεις μια λογική ως προς γιατί δεν παθαίνουν τίποτα και αυτά και εμείς παρόλο που καθαρίζουν πιπί-πωπό και το γιατί καθαρίζουν αυτά τα σημεία μετά του γλυψίματος.
Συμφωνώ και το είπα και πιό πριν,για την αντιμικροβιακή κλπ ιδιότητα του σάλιου του σκύλου. Αλλά αυτό που θέλω να τονίσω, "για τους ακούοντες", είναι ότι η φύση προέβλεψε κάτι τέτοιο,για να προστατέψει τα σκυλιά, στις αντόξοες συνθήκες που η φύση τα έβαλε να ζήσουν (όχι στις κρεββατοκάμαρες). Δεν είναι λοιπόν λογικό να λέμε, ότι χρησιμοποιούμε εσκεμμένα το σάλιο του σκύλου ως αντιμικροβιακό, αντιβακτηριακό κλπ, ειδικά σε ανοικτή πληγή, ή ότι τον φιλάμε στο στόμα,γιατί με το σάλιο προστατευόμαστε! Δεν είναι πανάκεια! Εμείς δεν έχουμε τέτοιο ανοσοποιητικό,που να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε, ένα ακίνδυνο για τα σκυλιά μικρόβιο.
Το Ecoli (Escherichia coli), με δυό λόγια,είναι ένα κολοβακτηρίδιο του εντέρου, σε μεγάλο βαθμό ακίνδυνο,αλλά ένα στέλεχος του πολύ τοξικό και ως εκ τούτου πολύ επικίνδυνο. Ουρολοίμωξη παρατηρείται έμμεσα,όταν βρίσκεται κοντά στην ουροδόχο κύστη. Σωστά λοιπόν συμπεραίνεις, ότι και το σάλιο, συνεισφέρει στην πολύ μεγαλύτερη δυνατότητα, προστασίας των σκύλων. (Με κάθε ταπεινότητα, τα αναφέρω αυτά, ως έχων σπουδάσει ιατρική,αν και δεν την εξάσκησα ποτέ,ακολούθησα άλλο δρόμο).

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Kαμία σχέση δηλαδή με αυτό που αποκόμισες Ραντανπλαν (μη) διαβάζοντας.

Σχετικά με το φίδι δε και τη χρήση του στην ιατρική ιστορία-μυθολογία πολλών αρχαίων πολιτισμών, αλλά και πιο σύγχρονης παραϊατρικής αλλά και σύγχρονης "δυτικής" ιατρικής μπορείς να βρεις πάμπολλες πηγές. Είναι αρκετά διάσημο το θέ
Τα γνωρίζω Estranged και αναγκαστικά διαβάζοντας πάρα πολύ!
I know Ασκληπιός. Αυτός που...έκανε διάσημο το φίδι στην Ιατρική!