Γνώριζαν ή δεν γνώριζαν;

Γνώριζαν; Ή δεν γνώριζαν;

  • Γνώριζαν

    Votes: 18 38,3%
  • Δεν γνώριζαν

    Votes: 29 61,7%

  • Total voters
    47

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
Σε αυτο το θεμα-δημοσκόπηση θα ήθελα να παρουμε τα πράματα λιγο
απο την αρχη ενα ενα.

Θα ήθελα σε πρώτη φάση να καταθέσουμε την άποψη απλα και μονο
χωρις σεντονάρες, αντιπαραθέσεις και όφ τόπικ για το εξής απλό:

Ολοι μας έχουμε γνωρίσει ανθρώπους που εχουν κανει την λεγόμενη
λάθος απόκτηση σκυλου απο την κακή πηγή δηλ. οχι απο τον δρόμο
και οχι απο εκτροφειο. Είτε απο καποια ανεπιθύμητη γέννα κάποιου
τυχαίου ή απο την προγραματησμενη του γείτονα, της συμπέθερας
του θείου, της θείας ή και απο τα πετ σοπ.
Άλλος ξέρει έναν άλλος ξέρει δυο αλλο δέκα δυο ακομα και πόλοι
απο μας έχουμε προβεί σε κακή απόκτηση.
Το θεμα μας σε πρώτη φάση για να μην το κάνουμε χάβρα ας ειναι
να δηλώσουμε απλα αν ολοι αυτοι γνώριζαν ή δεν γνώριζαν
θα βοηθούσε και το να αποφύγουμε τον διάλογο μεταξυ μας

ΠΡΟΣΟΧΗ
Δεν ρωτάω αν όφειλαν να γνωριζουν αυτο αν παει καλα το
πράμα :p θα το δούμε σε δεύτερη φάση και για την Τρίτη φάση
είδωμεν.

Εγω λοιπον εχω την άποψη οτι ολοι αυτοι που κανουν το λάθος
ΔΕΝ γνωριζουν. Μπορει για τους μυημένους στο χωρο του σκυλου
να φαίνεται ανήκουστο να μην γνωριζει καποιος το προβλημα
των αδέσποτων και να μην γνωριζει τι ειναι και αν υπάρχει εκτροφή
αλλα αυτη ειναι η πραγματικότητα.
 


Taitienitsa

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2016
412
554
35
Κορυδαλλός
Ψηφίζω ναι , γιατί τον τελευταίο χρόνο 2 φίλοι μου πήραν σκύλο από γέννα ότι να ναι κ γνώριζαν πολύ καλά τι έπρεπε να κάνουν .
Ωστόσο δεν ήθελαν να πληρώσουν το αντίτιμο για έναν καθαρόαιμο σκύλο .
Μάλιστα η μια περίπτωση , μιλάει κ για «καλά αίματα» κ ας μην έχει pedigree .
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.554
6.984
Εγώ ξέρω και απ'τις 2 περιπτώσεις, τι ψηφίζω; Πολύ άλλοι το ίδιο φαντάζομαι.

Καταλαβαίνω που το πας και το θεωρώ (ακόμα και σήμερα, στην εποχή της πληροφορίας) πολύ, μην πω το πιο, πιθανό να μην έχει ιδέα κάποιος και να του πουν "γέννησε η σκύλα μου, θες ένα κουτάβι;" και έτσι να πάρει το πρώτο του σκυλί και μετά λόγω του σκυλιού να ασχοληθεί και να μάθει. Και το καταλαβαίνω α-πό-λυ-τα.

Το σωστό ερώτημα για μένα είναι "όταν έμαθες, τι έκανες;".
 


vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
49
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Άλλοι γνώριζαν, άλλοι δεν γνώριζαν και άλλοι πήγαν συνειδητά στο λάθος για λόγους οικονομικούς. Πόσες φορές έχεις ακούσει εδώ μέσα «γιατί να δώσω 1000€ στον εκτροφέα ενώ βρίσκω το ίδιο με 300€ από ένα παλληκάρι με σκυλιά πρωταθλητές από το εξωτερικό .......» ;
Ήξεραν ή δεν ήξεραν;

Μια χαρά ήξεραν.
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.125
10.078
Athens
Γνώριζαν. Διότι:

1. Ενιά στους δέκα έχουν Internet - βάσει αποτελεσμάτων έρευνας.

2. Στις περισσότερες φυλές που θα γκουγκλάρεις το dogforum βγαίνει στις 2 πρώτες σελίδες, αυτές που επικέπτεται ο μέσος χρήστης όταν αναζητά κάτι.
Παρεμπιπτόντως το θέμα "Γαλλικό μπουλντόγκ - Γιατί να μην το πάρω" βγαίνει δεύτερο αποτέλεσμα! Ας με πείσει λοιπόν κάποιος που πήρε γαλλάκι από γέννα ότι δεν γνώριζε!

3. Αν δεν βγει το φόρουμ στις 2 πρώτες σελίδες θα βγει το trihes.gr ή κάποιο άλλο που έχει κοινή με το φόρουμ γραμμή στο θέμα πηγή κουταβιού.

Συνεπώς, το "δεν ήξερα" δεν ευσταθεί.
 


Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Μια χαρά γνωριζαν....
Εγω εχω ακουσει κ το αμιμητο "εγω ενα σκυλο θελω, δεν θα σωσω κ το πλανητη"....
Τι να του πεις....
Σάλτα, φιλος.....σαλτα κ κανε μας τη χάρη....
Δεν τους αφορα τιποτα περα απο τη μοστρα τους κ τη τσέπη τους...κ όσοι αγαπσνε, αγαπανε το σκυλο ΤΟΥΣ, οχι τα σκυλια....

Ηξεραν....
 
  • Like
Reactions: Orilis and Allendog


sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
34
δεν ηξεραν ! και ζωντανο παραδειγμα εγω ! δεν ηξερα ουτε οτι υπηρχαν εκτροφεια ! δεν ηξερα τι σημαινει pedigree, δεν ηξερα πολλα ! ειδα τον τυσον στη αγγελια , δεν ειδα κανενα 2ο σκυλι και πηγα και τον πηρα ! μετα σας βρηκα τυχαια και εμαθα οσα εμαθα! ηθελα apbt και η 1ηκινηση που εκανα ηταν να googlarw τη λεξη και με πεταξε στο ipet.gr!
δυστυχως τα εκτροφεια δεν εχουν καλο SEO μαλλον
 
Last edited:
  • Like
Reactions: ISKENDER


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Δεν γνωριζαν.

Ξερουν οτι δεν αγοραζουμε απο πετ σοπ αλλα δεν μπορουν να καταλαβουν γιατι ειναι λαθος να παρουν κουταβι απο φιλο ή απο αγγελια. Ασε που και αυτοι θα το βαλουν να κανει μια γεννα γιατι ειναι καλο για την υγεια του ζωου.

Δεν τους περναει, δυστυχως, απ το μυαλο να ψαξουν για κανενα που δινεται γιατι θελουν κουταβι και να ναι και ρατσα.

Υπαρχουν και οι τυχεροι που τους εκατσε ενα ημιαιμο κουταβι στο δρομο τους και απεφυγαν αυτα τα ηθικα διλημματα.
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.125
10.078
Athens
Δεν τους περναει, δυστυχως, απ το μυαλο να ψαξουν για κανενα που δινεται γιατι θελουν κουταβι και να ναι και ρατσα.
Ψάχνοντας για ράτσα θα χρησιμοποιήσει google. Άρα θα εμπίπτει στα παραπάνω.
 


Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
39
ειδα τον τυσον στη αγγελια , δεν ειδα κανενα 2ο σκυλι και πηγα και τον πηρα ! μετα σας βρηκα τυχαια και εμαθα οσα εμαθα! ηθελα apbt και η 1ηκινηση που εκανα ηταν να googlarw τη λεξη και με πεταξε στο getpet.gr!
Καλοπροαίρετα η ερώτηση. Νομίζω θα βοηθήσει στην κουβέντα.
Δηλαδή @sake απο την στιγμή που αναζήτησες στο google : apbt έως την στιγμή που βρήκες την αγγελία και αποφάσισες να πάρεις τον συγκεκριμένο σκύλο, πέρασαν... περίπου 5 λεπτά? Αρα ήταν επιπόλαιη η αγορά κατά κάποιο τρόπο? Βιάστηκες ίσως?
Καθώς αν αναζητούσες για τη ράτσα που σ ενδιέφερε 5-6 ώρες ή και παραπάνω, νομίζω όλο και κάτι θα διάβαζες περί ορθού τρόπου απόκτησης σκύλου.

Αν τα παραπάνω που υποθέτω είναι σωστά, τότε μια μεγάλη μερίδα σκυλογονιών όντως δεν γνώριζε καθώς αφιέρωσε μόνο 5 λεπτά για έναν σύντροφο που θα ζήσει μαζί του αρκετά χρόνια στο μέλλον.
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.554
6.984
Δεν γνωριζαν.

Ξερουν οτι δεν αγοραζουμε απο πετ σοπ αλλα δεν μπορουν να καταλαβουν γιατι ειναι λαθος να παρουν κουταβι απο φιλο ή απο αγγελια. Ασε που και αυτοι θα το βαλουν να κανει μια γεννα γιατι ειναι καλο για την υγεια του ζωου.

Δεν τους περναει, δυστυχως, απ το μυαλο να ψαξουν για κανενα που δινεται γιατι θελουν κουταβι και να ναι και ρατσα.

Υπαρχουν και οι τυχεροι που τους εκατσε ενα ημιαιμο κουταβι στο δρομο τους και απεφυγαν αυτα τα ηθικα διλημματα.
Προσυπογράφω. Και ούτε καν αν θέλουν κουτάβι που να μην είναι ράτσα.

Καλός φίλος έχασε ξαφνικά τη σκύλα του από ανακοπή το φθινόπωρο. Περιττό να πω ότι ο κτηνίατρος σύστηνε ένα ζευγάρωμα 'για την υγεία' (ευτυχώς η σκύλα ήταν ασεξουάλ και δε γούσταρε) και δε σηκώνει συζήτηση για άλλες "απόψεις", καθότι θεωρεί τον κτηνίατρο αυθεντία σε ότι έχει σχέση με το σκύλο. Έχω ρίξει πολύ καυγά, καταλαβαίνετε. Για την ιστορία, δεν τον ήξερα όταν την πήρε, αλλά κατάλαβα από διάφορα ότι η σκύλα ήταν ή πετσοπένια ή από γέννα κάποιου.

Όταν έφυγε λοιπόν η σκύλα, συζήτησαν με την κοπέλα του το ενδεχόμενο να πάρουν κατευθείαν σκυλί, για να μην πάθουν ψυχολογικό κοκομπλόκο και να τους βοηθήσει να περάσουν το χαμό πιο ανώδυνα (όσο να ναι, αυτό που αδειάζει ξαφνικά το σπίτι σε τσακίζει). Δεν ξέρω αν θα έκανα το ίδιο, αλλά το σαππόρταρα. Οπότε είπε στον κτηνίατρο-αυθεντία αν ακούσει για καμιά γέννα πελάτη να τους ενημερώσει. Δεν έκατσα να μαλώσω, γιατί χάλια ήταν, είναι και αγύριστο κεφάλι και ξέρω πως ότι και να κάνω, αυτό το συννεφάκι της αυθεντίας δεν πρόκειται να το βγάλω από το κεφάλι του.

Εδώ να πω ότι αγύριστο κεφάλι, αλλά ψυχάρα γενικά ο φίλος, με καλά βήματα στη γενική αντιμετώπιση με τη σκύλα (πρώτο του σκυλί), από την άποψη ότι και εκπαιδευτή πήρε, και έκανε πολλά καλά βήματα γενικά στο πως χειρίστηκε το πρώτο σκυλί. Αλλά, η αυθεντία-αυθεντία. Ότι του είπαν κτηνίατρος και εκπαιδευτής, δεν υπάρχει άλλο. Αν του πεις είμαι "πιστοποιημένος τάδε και σου λέω αυτό" μόνο αυτό θα ακούσει, και όλα τα άλλα είναι θόρυβος, απόψεις τυχαίων που λένε το μακρύ τους και το κοντό τους. Από μία μεριά, με τόσα που λέει ο καθένας, διαδικτυακά και διαπροσωπικά, δεν είναι και παράλογη λογική. Επίσης ψυχάρα με τα αδέσποτα.

Οπότε το παίρνω αλλιώς. Του λέω απλά "γιατί μωρέ να πάρεις κουτάβι έτσι; Τόσα αδέσποτα κουτάβια κουκλιά προσπαθούν απεγνωσμένα οι φιλοζωικές να δώσουν για υιοθεσία". Κανα δυο-τρεις βδομάδες μετά, με παίρνει η κοπέλα του, επίσης καλή φίλη, να δω την αγγελία της φιλοζωικής για το κουτάβι που ήδη είχαν έρθει σε επαφή για να υιοθετήσουν. Σκουπιδοκούταβο τυλιγμένο σε σακούλα, ένα από τα δύο που επέζησαν. Καλλονός - και όπως αποδείχθηκε χαρακτήρας από τους λίγους. Γιατί λίγες μέρες μετά τον είχαν σπίτι και ήμουν η πρώτη που τον γνώρισε :love::love::love: Είναι φανταστικός και είμαι νομίζω η αγαπημένη του "θεία" :)

Στο δια ταύτα. Η παραπάνω λογική, του "δεν θα ακούω όποιον να ναι", "μα ο κτηνίατρος μου είπε το τάδε, ποιος ξέρει καλύτερα" δεν είναι μικρό πράμα στο σύνολο αυτών που μπορεί να βρήκαν τη σωστή πληροφορία αλλά να την απέρριψαν λόγω της "αυθεντίας" κάποιων όχι και τόσο σχετικών πραγματικά με διάφορες απόψεις του θέματος σκύλος. Κτηνίατροι, εκπαιδευτές και τύποι που αυτο-πουλιούνται σαν εκτροφείς (αλλά δεν είναι) από τη μια μεριά και από την άλλη ο τυπάς/η τύπισσα που απλά έχει σκύλο. Κι ας έχει ρίξει τον κώλο του σε ψάξιμο, θεωρητικό και πρακτικό, αυτός ο απλός ιδιώτης. Πολλοί θα ακούσουν τον 'ειδικό'. Ε, με εκνευρίζει η φάση, αλλά την καταλαβαίνω.

Και για να κλείσω με το τεχνικό της υπόθεσης, στο οποίο εγώ αυτο-πουλιέμαι ως αυθεντία λόγω δουλειάς: χρόνια τώρα, η κοινωνία της πληροφορίας έχει πληγεί από το information overload και πιο πρόσφατα τα fake οτιδήποτε (news που είναι της μόδας, information γενικά, κοκ.). Είναι συστηματική η προσπάθεια ερευνητικών και commercial οργανισμών να φιλτράρουν με χρήσιμο τρόπο τον ορυμαγδό πληροφορίας με τον οποίο βομβαρδίζεται ο μέσος χρήστης του ιντερνετ. Οπότε, η διαθεσιμότητα πληροφορίας δεν είναι πια απαραίτητα καλό, να ξέρετε. Μπορεί να λειτουργεί και μπούμεραγκ.
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Στην δουλειά μου εχω γνωρίσει παρα πολλούς που δεν ήξεραν.
Αλλα και άλλους τόσους που μεν είχαν ακούσει για εκτροφείο- αλλα πήγαν στο πετσοπ και τους έφεραν σκύλο απο "εκτροφείο" στην ρουμάνια, Βουλγαρία, Ουγγαρία (κλπ).
Και παλι αρκετοί που ειχαν παρει σε εκτροφείο και ρώτησαν για κουτάβι, άλλα η τιμή που άκουσαν τους φάνηκε υπερβολική- και έτσι πήραν απο την ίδια πηγη με τους παραπάνω.
Και απειροελαχιστους που πήραν σκύλο απο κανονικοί εκτροφείο!

Το google το χρησημοποιουν ΜΕΤΑ!! Αφου εχουν παρει τον σκυλο!
 
  • Like
Reactions: ISKENDER


vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Κάποιοι γνώριζαν αλλα δεν ήθελαν να γνωρίζουν, κάποιοι δεν γνώριζαν και εμαθαν η δεν γνώριζαν και δεν θελουν να μάθουν.
Είναι όπως όλα θεμα ανθρώπου δεν βρίσκεις άκρη , αυτός που θέλει να μαθει μια φορα την πατάει μετά έστω και αργά μπαινει να ενημερωθεί και μαθαινει.
 


sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
34
Καλοπροαίρετα η ερώτηση. Νομίζω θα βοηθήσει στην κουβέντα.
Δηλαδή @sake απο την στιγμή που αναζήτησες στο google : apbt έως την στιγμή που βρήκες την αγγελία και αποφάσισες να πάρεις τον συγκεκριμένο σκύλο, πέρασαν... περίπου 5 λεπτά? Αρα ήταν επιπόλαιη η αγορά κατά κάποιο τρόπο? Βιάστηκες ίσως?
Καθώς αν αναζητούσες για τη ράτσα που σ ενδιέφερε 5-6 ώρες ή και παραπάνω, νομίζω όλο και κάτι θα διάβαζες περί ορθού τρόπου απόκτησης σκύλου.

Αν τα παραπάνω που υποθέτω είναι σωστά, τότε μια μεγάλη μερίδα σκυλογονιών όντως δεν γνώριζε καθώς αφιέρωσε μόνο 5 λεπτά για έναν σύντροφο που θα ζήσει μαζί του αρκετά χρόνια στο μέλλον.
σκεφτομουν 1 χρονο οτι θελω να παρω πιτμπουλ ... απλα ενα βραδυ το αποφασισα να τον παρω... ισως βιαστηκα δεν ξερω.. ημουν σιγουρος ομως οτι θα ζησει οπως πρεπει..

απλα αυτο που εξηγησα και ειναι οτι εγω ειχα δεδομενο οτι ετσι αποκτας σκυλος και οτι δεν υπαρχει σωστος και λαθος τροπος !
 
  • Like
Reactions: ISKENDER


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Ωραίο θέμα @ISKENDER

Βλέπω ότι οι περισσότερες απαντήσεις είναι απόλυτες. Ήξεραν. Δεν ήξεραν.
Δεν είναι τόσο απλό. Όταν μιλάμε για το σύνολο του πληθυσμού δεν υπάρχει ήξεραν η δεν ήξεραν.
Κάποιοι ξέρουν και πρατουν σωστά.
Κάποιοι ξέρουν αλλά δεν τους νοιάζει.
Κάποιοι ξέρουν, τους νοιάζει αλλά υπερίσχυσε το συναίσθημα και δεν αντιστάθηκαν το γλυκύτατο κουτάβι που είδαν στην βιτρίνα ενός πετσοπ.
Καποιοι έχουν άγνοια.
Καποιοι έχουν λάθος απόψεις γιατί έτσι έμαθαν.
Καποιοι
Καποιοι
Καποιοι
................
Είναι ένα πολύχρωμο μωσαϊκό με πολλές απαντήσεις.

@vrmode είναι αλήθεια ότι 9 στους 10 εχουν πρόσβαση στο ίντερνετ αλλά δυστυχώς από αυτούς 8 στους 10 ίντερνετ ίσον φεισμπουκ.

Επειδή η ουσία του παρόντος θέματος για μένα είναι πως αυτοί που δεν ξέρουν να μάθουν οταν θα μπουν στην διαδικασία να ψαχτουν μέσω ίντερνετ άρα και στο φόρουμ (οι περισσότεροι δυστυχώς εκ των υστέρων γιατι ψάχνουν λύση σε κάποιο πρόβλημα) πρέπει να μάθουν και όχι να τους διώξουμε και να τους αφήσουμε στην αμάθεια τους.
Για το λόγο αυτό δεν συμφωνώ με τον πολλές φορές με την σκληρή αντιμετώπιση από κάποια μέλη προς αυτούς με αποτέλεσμα να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια και να μένουν στην άγνοια τους. Δεν συμφωνώ όμως και με την άλλη τάση που υπάρχει τελευταία δηλαδή κάποια μέλη να περιμένουν στην γωνία έτοιμοι να κράξουν τους πρώτους με το παραμικρό και πολλές φορές χωρίς λόγο. Για παράδειγμα σήμερα στο θέμα με το φύλλο του κουτάβιου εγώ δεν είδα να την πέφτουν με άσχημο τροπο στην θεματοθετρια ώστε να πάρουν τα όπλα οι απέναντι.

τα γράφω όλα αυτά έχοντας εικόνα τον εαυτό μου.
Πριν Πολλά χρόνια απέκτησα τον 1ο μου σκύλο ο οποίος προερχόταν από γέννα γείτονα όπου η σκύλα του κάθε φορά που ήταν σε ιστρο την κοπαναγε από την αυλή και έμενε έγκυος. Πήρα το κουτάβι ενός μήνα και είχαμε πολλά θέματα συμπεριφοράς. Για να καταλάβετε την άγνοια μου δεν ήξερα καν ότι τα θηλυκά μόνο όταν έχουν ιστρο μπαίνουν στην διαδικασία αναπαραγωγής και επειδή ο σκύλος μου είχε πολλές ορμές, όποτε στην βόλτα μας συναντούσαμε θηλυκό τον άφηνα μπας και του κάτσει το θηλυκό για να ξερχαμανιασει.
Ντρέπομαι που το λέω αλλά πέρασα από αυτό το στάδιο. Και ναι είχα ίντερνετ. Ψαχτηκα και εγώ εκ των υστέρων. Κάποια στιγμή έπεσα και στο φόρουμ. Χωρίς να είμαι μέλος έριξα πολύ διάβασμα, ξεστραβωθηκα και όταν απόκτησα τον έρμη ήμουν ενήμερομενός και έτοιμος.
Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Γιατί βάζω τον εαυτό μου στην θέση κάποιων που μπαίνουν για πρώτη φορά στο φόρουμ.
Θα μπορούσα να είχα γραφτεί όταν είχα τον 1ο μου σκύλο, να έτρωγα τρελό κράξιμο, να την έκανα και να εμένα στην άγνοια μου με όλες τις συνέπειες.

Δυστυχώς το φορουμ είναι από τις λίγες σωστες πηγές ενημέρωσης σε ότι έχει να κάνει με τα σκυλιά. Είναι μια όαση. Γιαυτό θα παρακαλέσω τους μεν να μην ταλιμπανιζουν και τους δεν να μην περιμένουν στην γωνία να κράξουν με το παραμικρό τους μεν. Έστω και λίγοι από αυτούς που γράφονται στο φόρουμ μείνουν και μάθουν είναι μεγάλο κέρδος. Και να μην ήμαστε απόλυτοι.

Και για να μην είμαι εντελώς οφφ, ισκεντερ δεν ξέρω τι να απαντήσω στο ερώτημα σου. Ξεδιπλωνοντας τις σκέψεις μου μπερδεύτηκα :D
 


d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.286
Guadalajara, Jalisco
Από όλα υπάρχουν:

Αυτοί που δεν γνωρίζουν και θεωρούν ότι ο γνωστός του γνωστού έχει καλά σκυλιά

Αυτοί που γνωρίζουν αλλά 1000ρικο plus το θεωρούν πολλά

Αυτοί που γνωρίζουν και επιλεγουν τον εκτροφεα

Πολλοι, οι περισσότεροι για την ακρίβεια, δεν ξέρουν καν τι είναι το dogforum και δεν τους ενδιαφέρει καν.
 


epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
65
Aθήνα
Θα προσπαθησω να το πω με το δυνατον λιγοτερες λεξεις!
Δεν γνωριζαν η οτι ειχαν ακουσει δεν ειχε γινει κτημα τους!
Πρωτον διοτι υπαρχουν ακομα πολλες αντικρουομενες αποψεις για τα σκυλια (και ως μη γνωστης δεν μπορεις να ξεχωρισες τις σωστες) και δευτερον και κυριοτερον οτι για τις ανθρωπινες σχεσεις δεν εφαρμοζεται η ευγονικη!
Ο καθενας διαλεγει το ταιρι του οχι απ τις αρρωστιες η τα "κουσουρια" που πιθανον να ειχαν οι προγονοι του.
Επομενως ειναι παρα πολυ δυσκολο να καταννοησει και φυσικα να δεχθει, ασχετως ποιος θα του το πει, οτι δεν πρεπει να εφαρμοζεται το ιδιο ακριβως στα των σκυλων, αν δεν βρεθει βαθεια μεσα και δεν τα αναλυσει στο μυαλο του. Και αυτο θελει πολυ πολυ χρονο, γνωσεις ισως επιπεδο αλλα και ενασχοληση!
Διοτι ενστικτωδως νοιωθει τις ανθρωπινες εμπειριες επιλογης που του λενε αλλα!

Και αυτος ειναι ο λογος που εναντιωνομαι στην "καταγγελτικη" ή "επιθετικη" πολιτικη, διοτι εκ τοις πραγμασι εχει αποδειχθει αναποτελεσματικη και το μονο που καταφερνει ειναι να πετυχαινει την εκτονωση μεν του καταγγελοντα, αλλα την αντιδραση και το κλειδωμα του μυαλου σε προβληματισμο ή την αποστασιοποιηση του καταγγελομενου!
 
Last edited:




vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.125
10.078
Athens
Στο παραδίπλα νήμα όταν έγραψα ότι οι ανεύθυνες γέννες δημιουργούν αδέσποτα, η απάντηση ήταν να παω να χρηματοδοτήσω τα κτηνιατρεία των φιλοζωικών. Δηλαδή δημιουργούμε το πρόβλημα και έχουμε την απαίτηση να το πληρώσει και καθαρίσει ο άλλος - καλή φάση.

@manolo το google είναι το Νο1 πράγμα που κάνουν όλοι οι χρήστες, ψαχτήρι ζωής. Για να μάθουν από το τι θα φάνε σήμερα μέχρι τι μπρελόκ θα αγοράσουν. Και όπως έγραψα με στοιχειώδες ψάξιμο μισής ώρας αναγκαστικά θα περάσεις και από τα άρθρα με τα dos & donts στην απόκτηση σκύλου. Απλά... εθελοτυφλούν, το είδαν αλλά "δεν το είδαν".
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.642
7.753
Νομίζω ότι το γκάλοπ αυτό είναι ελλιπές. Λείπει μία ερώτηση.
Γνώριζαν;
Δεν γνώριζαν;
Τους ενδιέφερε να γνωρίζουν;

Νομίζω ότι πολλοί αν απαντούσαν ειλικρηνά θα απαντούσαν όχι στην τρίτη και νομίζω ότι αυτό δίνει την πραγματική διάσταση στο πρόβλημα.
 
  • Like
Reactions: sis, TARA and vek