Γουφ!

24 Ιουλίου 2012
23
0
Δηλαδή "Γειααααά!!!"

Μόλις γράφτηκα και είπα να πω ένα γεια.
Μένω επαρχία και έχουν περάσει πολλά σκυλάκια (κυρίως γερμανικά ποιμενικά και καυκάσου) από την οικογένεια.

Το τελευταίο είναι ένα αρσενικό καυκάσου, 20 μηνών, ο slaine. Ιδού και μία φωτογραφία περίπου 2 μηνών και ενός έτους:

Γενικά είναι το ΠΙΟ δύσκολο σκυλί που είχα ποτέ, απείθαρχο, αγριεύει σε μένα και τους δικούς μου ενώ σαν φύλακας δε θα λεγα ότι είναι και "αστέρι", δηλαδή γαυγίζει όποια οχήματα περάσουν από κοντά του και αυτό είναι. Μόλις τον πλησιάσει κάποιος πεζός είναι μέσα στην τρελή χαρά. Άσε που πηδάει πάνω σου και σε κάνει χάλια όπως επίσης δαγκώνει για παιχνίδι μεν αλλά συχνότατα δε και αρκετά δυνατά μερικές φορές. Παραδόξως το έχει μειώσει κάπως τώρα. Μόνο σ'εμάς αγριεύει υπό συγκεκριμένες συνθήκες που θα αναφέρω στην πορεία.

Πρέπει να φύγω αλλά θα επανέλθω "δριμύτερος" :p
Καλώς σας βρήκα και ελπίζω να τα λέμε συχνά! :)

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Να χαίρεσαι το ζουζούνι σου! Βλέπω τόσο μαλλί και το λυπάμαι: θα σκάει με τόση ζέστη! Να ανεβάσεις κι άλλες φωτογραφίες να σας δούμε εν δράσει! :)

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Να τον χαίρεσαι φίλε μου.
Βάλε και άλλες φωτογραφίες αν θες από το άλογο :)

24 Ιουλίου 2012
23
0
Καλώς σας βρήκαμε κι ευχαριστούμε για το καλωσόρισμα!!

Συγγνώμη άργησα να ξαναμπώ αλλά είχα πριν λίγο καιρό ένα ατύχημα με τη μηχανή και τώρα είμαι στην ανάρρωση και "τρέχω" λίγο...

Ο σκυλάκος μου που λέτε είναι περιπτωσάρα αλλά τον αγαπάω το μπαγάσα:D

Δυστυχώς από μικρή ηλικία του βγήκε ο δακρικός αδένας στο ένα μάτι αλλά δεν κάναμε επέμβαση γιατί όσο το ψάχναμε μας έλεγαν ότι όσο δεν τον ενοχλεί να μην το πειράξουμε γιατί μπορεί να ξαναβγεί. τελικά μέσα σε περίπου ένα 24ωρο έπαθε μόλυνση και έκλεισε σχεδόν όλο το μάτι :(
το παλέψαμε με κολλύρια αλλά δεν καθόταν και τελικά κάναμε επέμβαση που ήταν ανεπιτυχής. Οπότε μάλλον θα πάμε για αφαίρεση :(

εδώ αν και δε φαίνεται καλά όταν το θέμα ήταν στα αρχικά στάδια:

και εδώ είναι φρεσκοναρκωμένος:

η επέμβαση ίσως να είχε επιτυχία αν καθόταν για κολλύρια γιατί είχε φλεγμονή. δυστυχώς εγώ με το σπασμένο πόδι δε μπορώ να βοηθήσω και τους δικούς μου δεν τους ακούει....

τεσπα να μην τα πολυλογώ μεθαύριο μάλλον πάμε για νάρκωση και ολική αφαίρεση του αδένα με ό,τι αυτό συνεπάγεται :( :( :(

24 Ιουλίου 2012
23
0
μερικές φωτογραφίες του ακόμα:

αυτές έχω πρόχειρες τώρα στην πορεία θα βάλω και μερικές ακόμα.

αλήθεια υπάρχει ομάδα του φόρουμ στο φβ;

24 Ιουλίου 2012
23
0
όσον αφορά τη ζέστη ναι ζεσταίνεται αλλά τον μπουγελώνουμε συχνά και του αλλάζουμε θέση τη μισή μέρα από τη δυτική πλευρά να έχει ίσκιο και την άλλη μισή στην ανατολική πλευρά του σπιτιού για να αποφεύγει όσο μπορεί τον ήλιο. τον έχουμε εκτός σπιτιού δεμένο κατά το μεγαλύτερο τμήμα της ημέρας και το υπόλοιπο της ημέρας συν όλη τη νύχτα ελεύθερο σε περιφραγμένο χώρο 9,5 στρεμμάτων να τρέχει και να παίζει. αν και τον βλέπω θέλει παρέα και σκέφτομαι να πάρω και ένα άλλο σκυλάκι να παίζει, βλέπω ότι δεν έχει κοινωνικοποιηθεί αρκετά και δεν ξέρει να φέρεται. ενώ ψοφάει για παιχνίδι αν είναι με αρσενικό μπορεί να τσακωθεί τελικά ενώ αν είναι θηλυκό το κυνηγάει να το κουτουπώσει... είναι και παρθένο το αγόρι μας και πάνω στις.... -ε καταλάβατε-:lol:

δύσκολο ζωντάνο, με διαφορά το πιο δύσκολο που είχα ποτέ. και να σκεφτείτε ότι κάποτε πχ είχα 4 καυκάσου ταυτόχρονα και ήταν πιο εύκολα.

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.215
261
38
καλως ηρθες λαγνο μπιφτεκι!

ενημερωσου απο το φορουμ ψαχνοντας το για τα μειζων θεματα αρχικα
οπως για παραδειγμα γιατι δεν ζευγαρωνουμε τα σκυλια μας,για πετ σοπς για ιδιωτες που πουλανε σκυλους για εκτροφεις μη αναγνωρισμενους.

επισης σε πολλα θεματα θα ενημερωθεις για την εκπαιδευση του φιλαρακου σου
απο οτι καταλαβα μαλλον δεν του εδωσες να καταλαβει την ιεραρχια στην οικογενεια και για αυτο διεκδικει την θεση που νομιζει οτι του αρμοζει

καλη συνεχεια

24 Ιουλίου 2012
23
0
καλως ηρθες λαγνο μπιφτεκι!

ενημερωσου απο το φορουμ ψαχνοντας το για τα μειζων θεματα αρχικα
οπως για παραδειγμα γιατι δεν ζευγαρωνουμε τα σκυλια μας,για πετ σοπς για ιδιωτες που πουλανε σκυλους για εκτροφεις μη αναγνωρισμενους.

επισης σε πολλα θεματα θα ενημερωθεις για την εκπαιδευση του φιλαρακου σου
απο οτι καταλαβα μαλλον δεν του εδωσες να καταλαβει την ιεραρχια στην οικογενεια και για αυτο διεκδικει την θεση που νομιζει οτι του αρμοζει

καλη συνεχεια
δυστυχώς όταν πήραμε τον κούταβο ήταν πολύ διαφορετικές οι συνθήκες. λόγω κρίσης αλλάξανε πολλά πχ η δουλειά και πλέον για μεγάλο διάστημα του έτους λείπω αρκετά με αποτέλεσμα να περνάει πολύ χρόνο με τη μητέρα μου πχ την οποία τη βλέπει σαν αδερφάκι και δεν την υπολογίζει καθόλου. δεν είναι καθόλου αυστηρή μαζί του όταν πρέπει και τον έχει "χαλάσει" πολύ. είναι ένας υπερτροφικός κακομαθημένος μπούλης. άρα σε αυτό που είπες περί ιεραρχίας έχεις ένα δίκιο. το φόρουμ το διαβάζω πολύ πριν γραφτώ και έχω ψάξει αρκετά τη θεματολογία που έθιξες. του μάθαινα πχ να μην χοροπηδάει πάνω σου ή να μη δαγκώνει με κάποιες απλές εντολές ή πχ να περπατάει με την αλυσίδα δίπλα μου και μετά η μητέρα μου το ξεμάθαινε... όπως και με τη διατροφή... του δίνει μαγειρευτό φαγητό και άντε μετά να φάει τη σκυλοτροφή...

η εκπαίδευση που έχω ψάξει εδώ στην περιοχή ξεκινάει από 500 περίπου ευρώ και ανεβαίνει. είναι μέσα στα σχέδια αλλά με το ατύχημα το δικό μου, την εφορία, την επέμβαση του σκύλου, την αναρρωτική που πήρα = δεν πληρώνομαι κανονικά κλπ κλπ έχουν φύγει τρελά λεφτά και η εκπαίδευση δυστυχώς θα πρέπει να περιμένει... και δυστυχώς ήδη είναι αρκετά μεγάλος, κάτι που βέβαια δεν την κάνει αδύνατη αλλά πιο δύσκολη. :/

όπως και να'χει ευχαριστώ!!

24 Ιουλίου 2012
23
0
Καλως ήρθες!!!
Να τον χαίρεσαι τον κούκλο σου και σου εύχομαι να τα βγάλεις πέρα με το..."κουτούπωμα"...;)
άσε άσε!!! ό,τι ζωντανό βρει ανεξαρτήτως είδους που μπορεί να βάλει πάνω τα χέρια του αρχίζει την αερομαμία!!! λοοολ

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Καλώς ήρθες, να χαίρεσαι τον ''αρκούδο'' σου......κούκλος φαίνεται :D.

Όσων αφορά το μάτι του, μην αγχώνεσαι.......η αφαίρεση δεν είναι τίποτα! Αυτό που έχει είναι προβολή αδένα 3ου βλεφάρου ή αλλιώς το λεγόμενο 'cherry eye' (μάτι κεράσι).
Ένας φίλος έκανε ενταφιασμό και ξαναβγήκε σε 1 βδομάδα......αυτή η επέμβαση έχει λίγες πιθανότητες επιτυχίας (8 στις 10 φορές ξαναβγαίνει). Μετά εννοείται πήγε για αφαίρεση...το μάτι δακρύζει κανονικά και δεν φαίνεται καθόλου ότι έχει γίνει επέμβαση! Νομίζω πρέπει να είναι και πολύ πιο φθηνή η αφαίρεση απ'ότι θυμάμαι.

Όσο για τις αγριάδες που λές ότι κάνει δεν είναι αργά να τον διορθώσεις, πιο δύσκολο ναι αλλά αργά δεν είναι. Δώστου να καταλάβει ότι δεν είναι αρχηγός στην ''αγέλη'' σας...... Τα αρσενικά είναι πιο κυρίαρχα και συνεπώς πιο δύσκολα στην συμπεριφορά.....συνέχεια μας δοκιμάζουν και μόλις δουν ότι περνάει το δικό τους μας καβαλάνε και μπαίνουν από πάνω! Να του επιβάλλεις να κάνει πάντα​ αυτό που θέλεις εσύ όσο και αν επιμένει.

24 Ιουλίου 2012
23
0
α γειά σου, αυτό έχει. αλλά μου είπε η κτηνίατρος ότι μπορεί να παρουσιάσει πρόβλημα με την αφαίρεση γιατί ενδεχομένως δε θα υγραίνεται το μάτι επαρκώς πλέον. (αυτό δεν το κατάλαβα γιατί να γίνεται πάντως...) ένας φίλος που έκανε την ίδια επέμβαση στην ίδια κτηνίατρο δεν είχε κανένα πρόβλημα πάντως και όλα πήγαν καλά. ουφ έχω άγχος με το μπούλη! :(

όσον αφορά την κυριαρχία, τσαμπουκάδες κλπ τον είχα μαλλώσει 1-2 φορές έντονα και από τότε γινόταν το εξής:

με έβλεπε από μακριά με πλησιάζε με χαρά και όσο πλησίαζε ερχόταν πιο αργά και κολλούσε την πλάτη στον τοίχο (δηλαδή εκεί που πλησίαζε αρχικώς σε ευθεία γραμμή στα τελευταία μέτρα έκανε καμπύλη και πλησίαζε από άλλη γωνία, πιο αργά αποζητώντας ασφάλεια στον τοίχο) ενώ σιγά σιγά αγρίευε. αυτό που κατάλαβα είναι ότι ενώ με αγαπάει και ήθελε να παίξουμε φοβόταν και αντιδρούσε έτσι. τώρα είμαστε καλύτερα αλλά κάτι φορές μου γρυλίζει στα καλά καθούμενα. πάντως το όλο θέμα ξεκίνησε με το φαγητό και σιγά σιγά επεκτάθηκε. τώρα είναι πιο ήρεμος αλλά και πάλι.

να τον χτυπήσω (με το χέρι στον πωπό πχ) δε θέλω

24 Ιουλίου 2012
23
0
Επίσης σκέφτομαι ότι μένει αρκετές ώρες μόνος του και επειδή τον θέλω και για φύλακα και ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος και δεν είναι επαρκής η φύλαξη, αν μου το επιτρέψουν τα οικονομικά μου σε βάθος χρόνου να πάρω ένα σκυλάκι ακόμα.

το θέμα είναι αν τελικά μπορώ και το αποφασίσω, θα του κάνει καλό ή κακό μακροπρόθεσμα; θα ζηλεύει; ναι μεν θέλει παρέα αλλά έχει μάθει να είναι ο μοναδικός τετράποδος αποδέκτης της προσοχής μας. δεν ξέρω πως θα αντιδράσει. με ένα θηλυκό που το είχαμε για λίγες μέρες έπαιζε συνέχεια μαζί του αλλά αγρίευε από ένα σημείο και μετά στο θηλυκό (που δεν του καθότανε :p )

θα μου πεις όλα σχετικά είναι εξαρτάται και από το άλλο σκυλάκι αλλά και από εμάς. τέλος πάντως αν τελικά πάρω, τι να πάρω; ίδια ράτσα; κάτι άλλο; αρσενικό φαντάζομαι ότι θα τσακώνονται. θηλυκό θα θέλει να το κουτουπώνει κάθε τόσο.

panosdog

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
320
1
α γειά σου, αυτό έχει. αλλά μου είπε η κτηνίατρος ότι μπορεί να παρουσιάσει πρόβλημα με την αφαίρεση γιατί ενδεχομένως δε θα υγραίνεται το μάτι επαρκώς πλέον. (αυτό δεν το κατάλαβα γιατί να γίνεται πάντως...) ένας φίλος που έκανε την ίδια επέμβαση στην ίδια κτηνίατρο δεν είχε κανένα πρόβλημα πάντως και όλα πήγαν καλά. ουφ έχω άγχος με το μπούλη! :(

όσον αφορά την κυριαρχία, τσαμπουκάδες κλπ τον είχα μαλλώσει 1-2 φορές έντονα και από τότε γινόταν το εξής:

με έβλεπε από μακριά με πλησιάζε με χαρά και όσο πλησίαζε ερχόταν πιο αργά και κολλούσε την πλάτη στον τοίχο (δηλαδή εκεί που πλησίαζε αρχικώς σε ευθεία γραμμή στα τελευταία μέτρα έκανε καμπύλη και πλησίαζε από άλλη γωνία, πιο αργά αποζητώντας ασφάλεια στον τοίχο) ενώ σιγά σιγά αγρίευε. αυτό που κατάλαβα είναι ότι ενώ με αγαπάει και ήθελε να παίξουμε φοβόταν και αντιδρούσε έτσι. τώρα είμαστε καλύτερα αλλά κάτι φορές μου γρυλίζει στα καλά καθούμενα. πάντως το όλο θέμα ξεκίνησε με το φαγητό και σιγά σιγά επεκτάθηκε. τώρα είναι πιο ήρεμος αλλά και πάλι.

να τον χτυπήσω (με το χέρι στον πωπό πχ) δε θέλω
Καλως ηρθες και απο μενα.
Ωραιος ο αρκουδος σου και περαστικα του. Να μην τον χτυπησεις γιατι το πιθανοτερο ειναι να ανταποδωσει. Αν οχι τωρα σιγουρα θα στη φυλαει. Προσπαθησε να βρεις περισσοτερο χρονο να περνας μαζι του και μην τον εχεις δεμενο με αλυσιδα ολη την ημερα. Αν δεν βρεις χρονο δυσκολα θα σε αναγνωρισει ιεραρχικα ανωτερο του και θα σε εμπιστευεται οτι και να κανεις για λιγο που τον βλεπεις. Μου κανει εντυπωση η συμπεριφορα του σε θεματα φυλαξης που γραφεις στο πρωτο ποστ μηπως μπορεις να γινεις ποιο συγκεκριμενος?

24 Ιουλίου 2012
23
0
Σ'ευχαριστώ! Γαυγίζει πάααααρα πολύ τα οχήματα που έρχονται ή φεύγουν. Δεν είναι επιθετικός απλά τα γαυγίζει πολύ. Μάλλον αυτό επειδή είχε κόλλημα μαζί μου μικρούλης και όποτε έφευγα ή επέστρεφα σπίτι με τη μηχανή/αμάξι γαύγιζε και στην πορεία του έμεινε με όλα τα οχήματα.

το σπίτι βρίσκεται μέσα σε περιφραγμένο χώρο και ο δρόμος που περνάει είναι ιδιωτικός. άρα πηγαινόερχονται λίγα οχήματα σε γενικές γραμμές. ωστόσο αν έρθει ένας πεζός ή πχ κατέβει από το αμάξι (το οποίο μέχρι πριν λίγο το γαύγιζε) δεν ασχολείται. παρά μόνο για παιχνίδι αν έχει όρεξη.

ελπίζω να έγινα κατανοητός έτσι που τα έγραψα :)

24 Ιουλίου 2012
23
0
αλήθεια ρώτησα και πριν αλλά μάλλον δεν το είδε κάποιος, υπάρχει ομάδα του φόρουμ στο φβ;
και αν κάποιος έχει κάποια άποψη για το να πάρω ή όχι ένα ακόμα σκυλάκι ας τη μοιραστεί μαζί μας :)

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
πάντως το όλο θέμα ξεκίνησε με το φαγητό και σιγά σιγά επεκτάθηκε. τώρα είναι πιο ήρεμος αλλά και πάλι. να τον χτυπήσω (με το χέρι στον πωπό πχ) δε θέλω
Δεν θα τον χτυπήσεις ποτέ...........με τον σκύλο μας πρέπει να υπάρχει σεβασμός και αγάπη!

Όταν είπα να του δείξεις ότι ο αρχηγός στην 'αγέλη' είσαι εσύ και όχι αυτός δεν εννοούσα ξύλο σε καμία περίπτωση. Αν τον χτυπήσεις θα σε φοβάται και στο τέλος δεν θα έχετε καλά ξεμπερδέματα γιατί θα στην έχει στημένη.

Όταν π.χ. σου γρυλίζει στα καλά καθούμενα μπορείς να πας και εσύ κοντά του να τον πιάσεις από το σβέρκο με τα 2 χέρια (και ανοιχτά τα δάχτυλα) και να του γρυλίσεις κ εσύ....κάνε ένα δυνατό ''γρρρρρρρρρ''! Δοκίμασε να του δαγκώσεις και το αυτί :eek:.....είναι τρελό αλλά πιάνει!!!