ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ!!!!!

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
ολοι λατρεις της φυλης , κανεις δεν ειχε καποιον ελληνικο ποιμενικο μεχρι τωρα , ολοι θελουν εναν τσαμπα

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
τι να δουμε βρε Σαρα
οταν μιλαμε για ελληνικους ποιμενικους μαζευονται πολλα ατομα που πιστευουν πως οπως και οι ιδιοι ετσι και οι σκυλοι τους φερουν τα γονιδια των ελ , ο αλλος εχει ονομασει τον σκυλο του αρα απο το ελληναρα

ο Αρκτουρος κακος αφηνει να μπαινουν σχολια σε τετοια αρθρα απο εκει και περα τι να κανει ;

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Να τα σβήσει όπως κάνει και ο ιδιοκτήτης αυτού εδώ του φόρουμ. Ο οποίος δε φαντάζομαι να τα έχει μαγκώσει από την ΕΕ όπως έχει κάνει ο Αρκτούρος ο οποίος υποτίθεται ότι σώζει τη φυλή.

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
37
νεαπολη-νικαια
o αρκτουρος δεν νοιζεται για τον ελληνικο ποιμενικο ομως για τους λυκους νοιαζεται και να μην πεφτουν δηλητηρια για την εξαλειψη τους , καθολου δεν τον ενδιαφερει αν οι ελληνικοι ποιμενικοι καταλληξουν δεμενοι , σε ταρατσες ή σε υπογεια

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εδώ συμφωνούμε και μάλιστα θα έλεγα ενδιαφέρεται και για την ΕΟΚική επιδότηση...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Μέχρι πριν μερικά χρονια τουλάχιστον που ήξερα, ο Αρκτούρος έδινε σκυλιά μόνο σε βοσκούς με τα απαραίτητα αποδεικτικά έγραφα για αυτό!
Τωρα πια δεν ξέρω τι γίνεται.....

Δυστυχώς αρκετοί ορεινοί ποιμενικοί κι από τους Ελληνικούς κυρίως οι Ε.Π., ευτυχώς οι υπόλοιποι δεν είναι ιδιαίτερα γνωστοί ακόμα, είναι θύματα της μόδας....

Εϊτε γιατί πλασάρονται ως οι σούπερ φύλακες χωρίς εκπαιδεύσεις και τέτοια, είτε γιατί είναι Ελληνικές ρε κι εγώ είμαι Έλληναρας και ο σκύλος μου τέτοιος είναι ρεεεεεε, είτε γιατί είναι όμορφα κι επιβλητικά σκυλιά, κάθε ένας που σέβεται τον εαυτό το θέλει έναν τέτοιο....

Τι;Δεν είναι εύκολος σκύλος και μπορεί να μην ταιριάζει σε μένα;ΤΙ λες ρεεεεε, εγώ μπορώ(με το K..... όπως έλεγε και μια γνωστή διαφήμιση πριν μερικά χρόνια....)
Μετά βέβαια περιφέρονται γκρινιάζοντας ότι ο σκύλος τους δάγκωσε, τους έκανε, τους έρανε......

Διάβαζα πρόσφατα, στο site του οφεπ αν δεν κάνω λάθος, ο αρκτούρος συνεργάζεται με τον οφεπ, ότι επιθυμούν να επιστρέψουν σε ένα αυστηρότερο μοντέλο εκτροφής, από το οποίο κακώς έφυγαν, αν έφυγαν συνειδητά, κατά την άποψή μου, γιατί τα ανεξέλεγκτα ζευγαρώματα, από άτομα που πήραν τα σκυλιά, πολλές φορές και με σκυλιά εκτός της φυλής, πήγαν πίσω την εκτροφική αυτή προσπάθεια....

Οι βοσκοί βέβαια πρέπει να ζευγαρώνουν τα ζώα τους, απλά πρέπει να γίνεται υπό την επίβλεψη των Ομίλων....

Ένα αστείο είναι ότι οι βοσκοί που είναι υπεύθυνοι για το χάλι αυτό, αφού αυτοί δεν διαφύλαξαν τους συνεργάτες τους καταστρέφοντας τις φυλές, τώρα από την μια βρίζουν τους "αστούς" που κατεβάζουν τα σκυλιά από τα βουνά κι από την άλλη από αυτούς ζητάνε σκυλιά για τα κοπάδια τους, αφού πλεον είτε δεν έχουν καθόλου σκυλιά, είτε δεν έχουν αξιόλογα σκυλιά.....

Τουλάχιστον αρχίζουν κι αναγνωρίζουν την προσφορά των σκυλιών στην δουλειά τους.....

Βέβαια, για να μην είμαι άδικος, ευτυχώς υπάρχουν βοσκοί που αναγνώριζαν από πάντα πόσο πολύτιμοι συνεργάτες είναι οι σκύλοι τους κι αυτοί και είχαν και έχουν καλά σκυλιά τα οποία είναι και οι βάσεις για τις φυλές!

Last edited:

Whitefang

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2008
250
12
Κοζάνη
o αρκτουρος δεν νοιζεται για τον ελληνικο ποιμενικο ομως για τους λυκους νοιαζεται και να μην πεφτουν δηλητηρια για την εξαλειψη τους , καθολου δεν τον ενδιαφερει αν οι ελληνικοι ποιμενικοι καταλληξουν δεμενοι , σε ταρατσες ή σε υπογεια
Από πού έβγαλες αυτό το συμπέρασμα ?
Είναι κρίμα να λέγονται τέτοια πράγματα εναντίον μίας μη-κυβερνητικής, μη-κερδοσκοπικής οργάνωσης πού βασίζεται σε ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ (κυρίως νεαρά παιδιά, μαθητές και φοιτητές με περιβαλλοντολογική συνείδηση).
Κρίμα και η σπόντα για την "ΕΟΚική επιδότηση" (Sara έκανες μεγάλο φάουλ εδώ).

Ο Αρκτούρος έχει 4 στρέματα στην Αγραπιδιά Φλώρινας, δίπλα στο καταφύγιο των λύκων, όπου φιλοξενούνται περίπου 15 Ελληνικοί Ποιμενικοί σε πολύ καλές συνθήκες. Κάθε σκυλί έχει τον δικό του χώρο, ενώ υπάρχει και ο κοινός χώρος όπου τα σκυλιά συναναστρέφονται.

Οι φωτογραφίες δικές μου.

Η δεύερη φώτο είναι τού λύκου Βόρα ο οποίος πέθανε από "οξεία γαστρική διάταση και στροφή" δύο εβδομάδες μετά τη φωτογραφία (Μάϊος 2009) σε ηλικία 11 χρονών. RIP Bόρα.

arcturos-ep3..jpgarcturos-boras1..jpgarcturos-ep2..jpgarcturos-ep1..jpgarcturos-ep4..jpg

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
δεν είπαμε για τους εθελοντές τίποτα-λέω εγώ τωρα μπράβο τους

και το όνομα Μπουτάρης δεν είναι τυχαίο
και βέβαια παίζουν επιδότηση απο Ε.Ε.

αλλά κι εγώ ξέρω ότι μέχρι πρότινος τουλάχιστον στον Αρκτούρο δεν έκαναν εκτροφή Ε.Π όπως πρέπει
αλλά όπως λάχει
δεν ακολουθούσαν κάποια μέθοδο και δεν είχαν κάποιο πλάνο

τώρα εδώ διάβασα ότι αποφάσισαν να το πάρουν πιό σοβαρά-μπράβο τους,αν ισχύει

Whitefang

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2008
250
12
Κοζάνη
... Και θα συμπλήρωνα ότι μακάρι το 1/10000 των χρημάτων πού έχει πάρει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ενωση να πήγαινε σε δράσεις όπως τού Αρκτούρου καί όχι στην τσέπη μερικών λαμόγιων.

http://www.arcturos.gr/gr/

arcturos-ep5..jpgarcturos-Agrapid&#105.jpg

hailander

Well-Known Member
2 Μαϊου 2008
425
15
Πάρ ' τ' αυγό και κούρευτο...50 θα ρωτήσεις,25 - 25 θα είναι το σκόρ...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Απ' όσο ξέρω από φίλους μου που δουλεύουν σε συγκεκριμένες θέσεις, τα κονδύλια από την ΕΕ πάνε πίσω στην ΕΕ διότι δεν κάνει κανείς τον κόπο να τα ζητήσει γράφοντας project proposals. Και φυσικά δεν υπάρχει ενημέρωση ότι υπάρχουν τα λεφτά. Πολλα από τα κονδύλια είναι για περιβαλλοντικά προγράμματα που φυσικά συμπεριλαμβάνουν και ζώα.