ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ (2xCACIB) - 13 & 14.10.2012


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
Ποιο είναι το ποσοστό αυτών των κριτών (με τα αυτιά) που έρχονται και κρίνουν στους Ελληνικούς στίβους κατά την γνώμη σας;
 


kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Α οκ τοτε.Παντως εγω θα προτιμουσα να βλεπω εκθεσεις μονο με ριτριβερ πχ που να εχουν πολλες συμμετοχες να ερχονται σκυλια απο ολο τον κοσμο και να υπαρχει και ενημερωτικο περιπτερο.Και γενικα εκθεσεις ομιλων καθε φυλης ξεχωριστα εκτος απο τα cacib.Αλλα ροζ συννεφακι:p
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Για να ελαφρύνω λίγο τη συζήτηση...Διαβάζοντας τα ποστ περι κριτών του εξωτερικού θυμήθηκα μια έκθεση στη Καλαμάτα...πριν αρκετά χρόνια. Ο κριτής ήταν από Αργεντινή και στη ανοιχτή κατηγορία των αρσενικών Golden έπαιρναν μέρος 3 σκυλιά...Ο Τσούφι , ένα σκυλί με φανερή δυσπλασία, (το κακόμοιρο σχεδόν κούτσαινε μέσα στον στίβο) και ένας σκύλος μικρόσωμος που έμοιαζε με αλεπού...(αυτά τα σχόλια δεν ήταν δικά μου μόνο, για να μη παρεξηγηθω)...Ο Τσούφι δε τότε ήταν στα τοπ του...
Μπάινουν στον στοίβο...και εγω απ'έξω είμαι σίγουρη ότι το cac δεν το χάνουμε με τίποτα...
Και ξαφνικά....γίνεται το εξής τραγελαφικό...Πρώτος ο δυσπλασικός...δεύτερη η αλεπού και τρίτος ο Τσούφι με "πολύ καλός"...Μου ήρθε ταμπλάς...Το πιο αστείο βέβαια ήταν η αξιολόγηση που έγραφε ότι το μοναδικό σωστό που έιχε ο σκύλος μου...ήταν :
" Το χρώμα του αυτιού του"....Ζντοινγκ!!! Μετά από αυτό ακούω κριτές από Αργεντινή και .....τρέχω!!!


off topic...:):):)
Καλα- τετοια- πολλαααααα!

Η Μονα μου, που βγηκε ακομα και απο την νεων BOB ( κερδιζοντας ακομα και πρωταθλητες) και απο κριτες που γνωριζουν ( εκτρεφουν η κατεχουν), την εβγαλε μια κριτης "Very good", επειδη εχει και καλα "weak underjaw" ( οποιος ξερει την σκυλα και εχει δει την κεφαλα και τα αναλογα σιαγονια της, ακομα και ασχετος με την φυλη, βλεπει οτι αυτο δεν ισχει σε καμια περιπτοση).

Αλλος ασεχτος την ειπε, οτι δεν ειναι τυπικο δειγμα της φυλης και της εδωσε μονο ενα "Καλος"- ενω ειχε κερδισει ηδη πολλα CAC/CACIB, ΒΟΒ ακομα και BIG2 και επρεπε να ειναι κανονικα στην πρωταθλητων, απλα δεν ειχαμε παρει στα χερια μας το χαρτι απο τον ΚΟΕ.


Η Esmeralda μου σε ενα Σ/Κ ειχε την μια μερα "smolish ears" και την επομενη "exellent ears and ear placement".
 


katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Δεν μπορώ να ξέρω το ποσοστό για ολες τις φυλές...Στην ομάδα 8 πάντως...μικρό το ποσοστό τετοιας ασχετοσύνης..
Εντάξει , έχουν υπάρξει κριτές που για μένα έκαναν τεράστιο λάθος στο cacib η στη φυλή...αλλά όχι τόσο κραγμένα.
Το πρόβλημα είναι άλλο πιστεύω...Παλιά, ο ΚΟΕ έφερνε πολύ καλούς κριτές και πολλούς. Τώρα, έχουμε πήξει στους Βαλκάνιους και Ανατολικούς... Η τους δημοσιοσχεσίστες που δίνουν πρωτιές σε 1,2 γνωστούς handlers του εξωτερικού που έρχονται στην Ελλάδα με 5,6 σκυλιά για να τα κάνουν πρωταθλητές μέσα σε ένα ΣΚ...
 


kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Προσεξτε τωρα με το μνημονιο μην επιβαλλει η τροικα να φερνει ο κοε γερμαναραδες κριτης που κρινουν γ.π και βγουν ολα τα σκυλια εκτος προτυπου;)
 
Last edited:


invader

Member
15 Μαϊου 2008
17
0
52
ΠΑΤΡΑ
....τι σύμπτωση κυρία Μοναχου και εγώ την ίδια απορία έχω ...πως το αρσενικό westie εκτροφής σας, που παίζει στα shows εδώ στην Ελλάδα, να μην είχε καταφέρει να κερδίσει Best Junior in breed και το μόνο που είχε πάρει να είναι exc και very good;
Μια φορά κατάφερε να πάρει το Best Junior απο το θηλυκό και πανηγυρίζατε χοροπηδώντας....και βασικά πάρα πολύ καλά κάνατε, γιατί όλα εξαρτώνται απο τον κριτή....και που θα ξαναβρείτε τέτοιο κριτή να «γνωρίζει» τόσο καλά το πρότυπο της φυλής;;!!!...και μην μου πείτε για το «βεληνεκές» της κυρίας MOLINARI που σας το έδωσε....γιατί αντίστοιχο είναι και το «βεληνεκές» του κύριου TEXEIRA που έδωσε το very good στο junior σας και που αντίστοιχα δεν έδωσε και το CACIB στη μαμά του, η οποία είναι Πρωταθλήτρια Ελλάδος, γιατι έκρινε οτι δεν το αξίζει.
Είδατε τελικά...ο χώρος των εκθέσεων και των κριτών έτσι είναι ...κάθε μέρα, κάθε show διαφορετικό....απο εκεί και πέρα αυτό που έχει σημασία, είναι οι «αξίες» του κάθε σκύλου να κρατιούνται σε μια ισσοροπία και αυτό φαίνεται απο τις συμμετοχές και τις αξιολογήσεις που παίρνει...οχι σε μια έκθεση ή δύο....αλλα στην γενικότερη πορεία του στα shows.
Με αφορμή τον νέο, άγνωστο, γνώστη της φυλής.
Μια και μιλάτε με τόσο πάθος και ενδιαφέρον για το σκύλο μου νομίζω ότι χρειάζεται να μιλήσω λιγάκι κι εγώ. Μιας κι εγώ έχω τις αξιολογήσεις του, ξέρω τι γράφουν επομένως γιατί κρίθηκε και βαθμολογήθηκε ο σκύλος μου. Εκτός και εάν τις γνωρίζεται κι εσείς, με κάποιον τρόπο χωρίς την δική μου ενημέρωση.
Ο σκύλος μου καταρχάς έχει πάρει 2 Jr ΒΟΒ σε εκθέσεις του ΚΟΕ στον Μαραθώνα ( μάλλον , είναι Gr Jr Ch από το καλοκαίρι, απλά δεν το βάζω σε πανό όπως κάποιοι άλλοι. Όμως δεν κρίνεται η καριέρα ενός σκύλου στην εκθεσιακή του πορεία στην ηλικία των κουταβιών ή των νεαρών. Ούτε μπορεί να συγκριθεί με έναν αρσενικό της κατηγορίας των πρωταθλητών, (τίτλος αποκτηθείς εύκολα για τα Westies στην Ελλάδα, ελλείψει ανταγωνισμού), κάτι που πια έπαψε ευτυχώς, λόγω της κυρίας Μονάχου. Όμως αυτά έχουν τα Shows. Ποτέ δεν χοροπήδησα για την νίκη του σκύλου μου, ούτε ούρλιαξα στον στίβο «μπράβο ….. η καλή δουλειά φαίνεται». Ο σκύλος μου σε όλες του τις κρίσεις έχει κακοβαθμολογηθεί, επειδή τον γκρούμαραν μέχρι τώρα άνθρωποι, που είναι κατ’ όνομα μόνο Groomers. Και στα Westies (για όσους γνωρίζουν την φυλή) καλώς ή κακώς το κούρεμα είναι το 50% της αξιολόγησης. Δεν προσπαθώ να δικαιολογηθώ, αλλά να σας δώσω την πλήρη εικόνα κι έτσι να μπορούμε να μιλάμε όλοι έχοντας τις ίδιες πληροφορίες.
Έχει άλλη βαρύτητα να μιλάει κάποιος για την φυλή, όπως η Αλεξία, που έχει κάνει μόνο 2 πολύ προσεκτικές γέννες και φυσικά δεν έχει συμφέρον πώλησης. Οι γέννες αυτές να έχουν γίνει με αρσενικό άλλου εκτροφέα και όχι της αυλής της, ο οποίος έχει κάνει όλα τα απαραίτητα τεστ υγείας, ενώ ΚΑΝΕΙΣ άλλος εδώ στην Ελλάδα δεν έχει προβεί σε αυτό το «περιττό» έξοδο.
Επίσης έχει μεγάλη σημασία για έναν εκτροφέα, να κάνει ζευγαρώματα στα οποία ο στόχος του να είναι το καλό της φυλής και όχι να ζευγαρώνει με τον μεγαλύτερο κουταβοπαραγωγό στην χώρα με σκοπό την πώληση κουταβιών.
Και βέβαια δεν υπάρχει πιο τρανό παράδειγμα επιβεβαίωσης των όσο γράφω, από το ότι μετά από 20 ολόκληρα χρόνια εκτροφής, «κάποιοι» κατεβάζουν τον ίδιο φοβικό σκύλο (που σημειωτέον είναι και ελάττωμα αποκλεισμού) και να ζευγαρώνουν με θηλυκές της αυλής τους με προβλήματα υγείας «απαγορευτικά για εκτροφή.
Σημασία στην ΕΚΤΡΟΦΗ έχει το «ταξίδι» και όχι το πορτοφόλι.
Δεν κατηγορώ ποτέ κανέναν που κάνει αυτό το επάγγελμα για να ζήσει, η δουλειά δεν είναι ντροπή, απλά πρέπει να αλλάξει «ταυτότητα» και να πάει στην άλλη όχθη. Αυτή της φάρμας. Που επίσης δεν είναι κακή, αρκεί να κρατιούνται οι κανόνες υγιεινής και ευζωίας των ζώων, όπως λέει και ο νόμος. Διότι η συγκεκριμένη φάρμα στην οποία αναφέρομαι, διατηρεί τα ζώα σε συνθήκες εγκληματικές.
Για ότι έγραψα λοιπόν πιο πάνω έχω γνώση προσωπική και όχι άκουσα ή μου είπαν. Επομένως όταν κάποιος γράφει κάτι θα πρέπει να το γνωρίζει ο ίδιος και όχι χαλασμένο τηλέφωνο.
Τέλος δεν έγραψα όλα αυτά για να μπω σε μια διαδικασία αντίλογου, αλλά για να έχει ο αναγνώστης όλη την εικόνα μιας και είμαι η άμεσα ενδιαφερόμενη και όχι το παπαγαλάκι κάποιου.
Ευχαριστώ για την υπομονή σας.
Με υπογραφή και τόλμη.
Μίνα Χρονοπούλου. :)
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Προσεξτε τωρα με το μνημονιο μην επιβαλλει η τροικα να φερνει ο κοε γερμαναραδες κριτης που κρινουν γ.π και βγουν ολα τα σκυλια εκτος προτυπου;)
Μακαρι οχι μονο για τους ΓΠ!
Οι γερμανοι κριτες που εκριναν μεχρι τωρα τα σκυλια μου ηταν παντα πολυ καλα "διαβασμενοι" και εκριναν καλα ( π.χ C.Habig, Dr.W. Peper).
Ασε που παντα απο γερμανο κριτη εχω παρει μια καλογραμμενη αξιολογηση που περιγραφε και τον σκυλο μου. Οχι κανα "εξαιρετο θυλικο, εξαιρετο κεφαλη - ωραια κηνηση" και τελος.

Ολοι ξερουμε, οτι οι καλοι κριτες ειναι εδω και πολλες μηνες κλεισμενοι.
Ο ΚΟΕ τα τελευταια χρονια κλεινει την τελευταια στιγμη κριτες πια ( το βλεπουμε και απο το γεγονος, οτι ανακοινονουν καμια 20αρια μερες πριν απο την εκθεση τους κριτες) και ετσι μενουν μονο οι "οχι και τοσο καλοι" ( για να μην τους λεεω "σαβουρα", οπος οταν πας στην λαικη λιγο πριν μαζεψουν τους παγκους- τα καλα πραγματα τα εχουν διαλεξει αλλοι).
Το οτι γινεται και αλλιως μας το εχει αποδειξει και τωρα παλι ο ΟΚΑ, που εχει ηδη ανακοινοσει τις κριτες για την εκθεση του Μαρτιου του 2013.
 
Last edited:


mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.021
1.314
Να συμπληρώσω και για την ενημέρωση πως ο Κ.Ο.Ε. είχε κάνει καταχώρηση της εκδήλωσης (και συνεχίστηκε για τις πρώτες 3-4 αν θυμάμαι καλά) στα ΝΕΑ, στις αγγελίες, που όπως θα θυμούνται κάποιοι, ήταν πολύ δημοφιλής μέρος της εφημερίδας.

Όποιος έψαχνε σκύλο σίγουρα έπαιρνε και τα ΝΕΑ...Έξυπνη κίνηση.

Επίσης, μία ή δύο χρονιές έγινε διαφήμιση και στην τηλεόραση (ναι...ναι).

Να μη ξεχάσουμε τα έντυπα της εποχής που πάντα φιλοξενούσαν ενημέρωση για την έκθεση, αλλά και κάποιες εκπομπές στην τηλεόραση (έχω "κολλήσει" τώρα και προσπαθώ να θυμηθώ πως λεγόταν η εκπομπή που παρουσίαζε η Μιρρέλα Σκλαβούνου...)...:)

Άρα, μήπως πρέπει να επαναξιολογήσουμε το πότε υπήρχε καλύτερη ή περισσότερη διαφήμιση.
σε μια από αυτές τις πρώτες στο γούδι είχα πάει κι εγώ δεν θυμάμαι και πολλά λόγω ηλικίας... αλλα όντως γινότανε χαμός από κόσμο!!!


την διαφήμιση την είχε κάνει ο χορηγός μια από τις 2 τότε γνωστες ετιρείας τροφής με κίτρινο λογότυπο.
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
off-topic...

Λογοπαίγνιο, έτσι? Για να ελαφρύνουμε την ατμόσφαιρα...

Αγαπητέ ή Αγαπητή JohnK...
Πονηρούλη (ή, πονηρούλα)... με πήρες χαμπάρι, τελικά!!!
ότι "βάζω τον κολιό στο ξύδι", που θάλεγε και ο mortezes...:D

Γιατί, για τους πολλούς (και άγνωστους) είμαι ο johnk... ενώ, για τους λίγους (και καλούς) είμαι η Μόκα...:)
 
Last edited:


andreas rod

Member
19 Οκτωβρίου 2012
6
0
Ευτυχώς που δεν θέλετε να μπείτε σε διαδικασία αντίλογου, φαντάζεστε τι θα λέγατε αν θέλατε, κυρία μου. Δεν θα μπω στην διαδικασία ν'απαντήσω στα σχόλια σας περί "αυλής" (την οποία έχετε επισκεφτεί και εσείς για ζευγαρώματα) και "φοβικού" σκύλου, είναι δουλειά άλλου να το κάνει και πραγματικά το ελπίζω να σας απαντήσει. Προφανώς, δεν είστε συνηθισμένη να σας απαντούν και γι'αυτό βγάλατε τόση χολή με τη τελευταία σας δημοσίευση, γιατί κυρία μου δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά η πρώτη μου δημοσίευση ήταν απάντηση σε "καλοπροαίρετο" σχόλιο του φόρουμ σας. Όπως εσείς έχετε δικαίωμα ν'αναφέρεστε σε κάποιον σκύλο έτσι έχω και εγώ.
Σας εύχομαι να καλοκουρέψετε τον σκύλο σας για να λάμψει το άστρο του!!
Και πιστέψτε με αν ήταν δικός μου ο σκύλος, τον οποίο αφορά το αρχικό σας σχόλιο ή αν ήταν δική μου η "αυλή" θα σας απαντούσα με ύφος αντίστοιχο του δικού σας.
Με τόλμη και γοητεία
Ανδρέας
 


George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
238
Ευτυχώς που δεν θέλετε να μπείτε σε διαδικασία αντίλογου, φαντάζεστε τι θα λέγατε αν θέλατε, κυρία μου. Δεν θα μπω στην διαδικασία ν'απαντήσω στα σχόλια σας περί "αυλής" (την οποία έχετε επισκεφτεί και εσείς για ζευγαρώματα) και "φοβικού" σκύλου, είναι δουλειά άλλου να το κάνει και πραγματικά το ελπίζω να σας απαντήσει. Προφανώς, δεν είστε συνηθισμένη να σας απαντούν και γι'αυτό βγάλατε τόση χολή με τη τελευταία σας δημοσίευση, γιατί κυρία μου δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά η πρώτη μου δημοσίευση ήταν απάντηση σε "καλοπροαίρετο" σχόλιο του φόρουμ σας. Όπως εσείς έχετε δικαίωμα ν'αναφέρεστε σε κάποιον σκύλο έτσι έχω και εγώ.
Σας εύχομαι να καλοκουρέψετε τον σκύλο σας για να λάμψει το άστρο του!!
Και πιστέψτε με αν ήταν δικός μου ο σκύλος, τον οποίο αφορά το αρχικό σας σχόλιο ή αν ήταν δική μου η "αυλή" θα σας απαντούσα με ύφος αντίστοιχο του δικού σας.
Με τόλμη και γοητεία
Ανδρέας
ααααχ ο θαυμαστός κόσμος της καθαρόαιμης κυνοφιλίας... σε άλλο ένα επεισόδιο
 


apoth13

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
199
1
Athens
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ (2xCACIB) - 13 & 14.10.2012

χεχε ακριβως αυτο κανετε .... δεν ξερω τι πατε να αποδειξετε τοσες μερες ....παντως το επιπεδο δεν ειναι διεθνης for sure!!!

στιμενοι κριτες οταν δεν βγαζουν τον σκυλο σας
κακη διοργανωση γιατι δεν υπαρχουν σκαμπο,σκια και περιπτερο ενημερωσης
κουτσα σκυλια και καλοντυμενοι χειριστες
αλληλοκατηγοριες και καρφια ο ενας στον αλλον για τα σκυλακια
εξυπναδες απο τους γνωστους moderators με καμια 500αρια προτασεις καθε φορα που γραφουν

το μονο ωραιο ηταν για τον Πλατανια...(που παιζει και μπαλαρα μεταξυ μας)

ηρεμιστε και ασχοληθειται με τα σκυλακια σας και αφηστε τι κανει ο διπλανος σας ... παντα κοιταμε τι κανει ο διπλανος μας και δεν κοιταμε να βελτιωθουμε οι ιδιοι

Παντως αν και οι δικοι μας σκυλοι δεν πηγαν ''καλα'' σε αυτην την εκθεση,δεν σκεφτηκαμε εαν ηταν στημεννοι οι κριτες...εχουμε πιασει τα βουνα και τους στιβους να βελτιωσουμε τα σκυλια μας και εμας τους ιδιους!!!

(αρε ρε alexia...να δω τι φωτογραφιες θα βαλεις τωρα που σε κραζουν)
 


stamos

Well-Known Member
18 Μαϊου 2012
70
0
patra
Καλημερα σας δεν με ενδιαφερουν οι εκθεσεις παρα μονο σαν θεατη η πρωτη μου εμπειρια απο εκθεση δεν θα ελεγα οτι με εντυπωσιασε λογο της ανοργανωσιας και του "αρπα κολα" μηπως αυτη δεν ειναι και η Ελλαδα του σημερα?Αρα δεν χρειαζεται να παραπονεθει κανενας για το τι γινεται το μονο σιγουρο ειναι πως οτιδηποτε εχει να κανει με κριση απο κριτη (σκυλια ,γατες ,πουλια ,ψαρια,αλογα) δεν ειναι αντικειμενικο αλλα υποκειμενικο απλα γιατι ολοι οι κριτες εχουν διαφορετικες γνωμες σχετικα με το τι τους αρεσει,επισης να τονισω και το φαινομενο οταν δεν μας αρεσει η κριση να βαλουμε κατα παντων και κυριως εναντιων κριτων και αυτων που πηραν τα βραβεια απαξιωνοντας κριση και ζωντανα.Και δυστηχως δεν ειναι μονο Ελληνικο φαινομενο παντου ειναι το ιδιο.Καποτε πριν την πρωτη μου εκθεση σε ωδικα καναρινια ενας φιλος και δασκαλος στο χωρο μου ειπε "καλυτερος κριτης ειναι αυτος που βγαζει τα πουλια σου πρωτα "οπου πουλια βαλτε σκυλια γατες αλογα κλπ.Ποσο δικιο ειχε ο ανθρωπος!!!!!Απλα ολο αυτο το πανηγυρακι δεν ειναι κυνοφιλια απο χομπιστες οι αρμοδιοι ας παρουν τα μετρα τους για κατι που μερα με τη μερα σβηνει για διαφορους λογους Τα σκυλια τα εχουμε για να μας χαλαρωνουν και να περναμε καλα μαζι τους και οχι για να ριχνουμε χολη ο ενας στον αλλο ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Εγώ πάντως λυπάμαι που οι θεωρητικά τουλάχιστον ταγοί της κυνολογίας στην χώρα μας, ανεξαρτήτως στρατοπέδου, αν και παρακολουθούν, όπως φαίνεται το forum, συμμετέχουν μόνο όταν θιγούν τα συμφέροντά τους...

Σίγουρα κι αυτός ο διαδικτυακός τόπος, όπως κι όλοι πιστεύω, έχει τα καλά και τα κακά του, κάποιος μπορεί να θεωρεί ότι τα κακά είναι περισσότερα από τα καλά, κάποιος άλλος το αντίθετο...
Όμως τουλάχιστον δίνει ένα δημόσιο βήμα για λόγο σχετικά με την κυνολογία και την κυνοφιλία στην χώρα μας...
Όποιος θεωρεί ότι κόπτεται, για εμένα τουλάχιστον και πάλι, μπορεί και σε αυτό να είμαι λάθος, όπως και σε πολλά άλλα, θα έπρεπε να συμμετέχει...
 


takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Οι ταγοί της Ελληνικής κυνοφιλίας, γενικά παρακολουθούν αφ' υψηλού και δεν καταδέχονται να συμμετέχουν πουθενά...:(

Αυτός ο διαδικτυακός τόπος είναι ότι καλύτερο υπάρχει στον χώρο της Ελληνικής κυνοφιλίας, και γενικότερα στους χώρους όπου εκδηλώνεται η πραγματική αγάπη για τον σκύλο (και την σκύλα φυσικά, αγαπητέ Γιάννη :))

Για άλλη μια φορά σήμερα, συμμετέχοντας σε μία εκδήλωση που έγινε με στόχο τα παραπάνω , το κατάλαβα!!!
 


nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Πάντως για τους "επαγγελματίες" εκτροφείς,η συμμετοχή σε forum που δεν ελέγχουν οι ίδιοι μάλλον κακό θα κάνει μακροπρόθεσμα,στο "επάγγελμά" τους,παρά καλό!

Σε δημόσιες συζητήσεις και θα εκτεθείς,και θα παρεξηγηθείς και θα διαφωνήσεις και θα αντιπαθήσεις αλλά θα γίνεις κ αντιπαθής.Οπότε για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους και λόγους προφίλ,η λιγοστή η καθόλου έκθεση είναι μάλλον προτιμότερη για τους "επαγγελματίες".

Για τους λιγοστούς τώρα εκτροφείς,χωρίς εισαγωγικά,που κάνουν το γούστο τους κ δεν τους πολυκόφτει το image making και η επιχείρηση - συμμετέχουν,γράφουν,βοηθάνε,εκθέτουν τις απόψεις τους,κάνουν πλάκα κλπ κλπ
 
Last edited:


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
.Καποτε πριν την πρωτη μου εκθεση σε ωδικα καναρινια ενας φιλος και δασκαλος στο χωρο μου ειπε "καλυτερος κριτης ειναι αυτος που βγαζει τα πουλια σου πρωτα "οπου πουλια βαλτε σκυλια γατες αλογα κλπ.Ποσο δικιο ειχε ο ανθρωπος!!!!!
Εδώ θα διαφωνήσω. Ο καλύτερος κριτής για μένα είναι ο γνώστης της φυλής που είναι σε θέση να αξιολογήσει σωστά τον σκύλο. Το αν του αρέσει ο τύπος του σκύλου ή όχι δεν με απασχολεί. Ας δώσει το CAC σε άλλον.

Για αυτό το λόγο στεναχωρήθηκα που δεν μπόρεσε να παίξει ο Kuzco στην έκθεση του ΟΚΑ στις 7/04/2012 με κριτή τον Frank Kane (UK).

Από εκεί και πέρα τι να τις κάνω τις διακρίσεις αν ο εκάστοτε εκτροφέας είναι ασυνείδητος και δεν ενδιαφέρεται για την φυλή. Και δυστυχώς διαπιστώνω ότι οι σωστοί Εκτροφείς έχουν γίνει "Είδος υπό εξαφάνιση" και δεν το λέω μόνο για την φυλή μου.

Ο σοβαρός Εκτροφέας


  • δεν παρέχει επιβήτορα στο κουταβοπαραγωγο της Σαλαμίνας
  • δεν ζευγαρώνει σκύλα 13 μηνών που δεν έχει ωριμάσει ακόμα, άσχετα με το αν επιτρέπεται ή όχι από τους κανονισμούς του ΚΟΕ
  • δηλώνει όλες τις γέννες
  • δεν ζευγαρώνει γεννήτορες χωρίς να τους κατεβάσει σε έκθεση
  • δεν ζευγαρώνει εν γνώσει του σκυλιά με κληρονομικές παθήσεις
  • ...

δεν συνεχίζω, γιατί θα χάσω κάθε ελπίδα...
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
743
Πάντως σε συζήτηση που είχα με φίλο που ζει μόνιμα πλέον στη Σουηδία μου λέει:

"...Ναι, αλλά σαν τον καιρό της Ελλάδας και τον ήλιο πουθενά"

Άμα έχεις ήλιο (μέχρι 20 Οκτώβρη...όχι αστεία)...:D
 


Handlergr

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2009
313
0
Athens, Greece
Για να ελαφρύνω λίγο τη συζήτηση...Διαβάζοντας τα ποστ περι κριτών του εξωτερικού θυμήθηκα μια έκθεση στη Καλαμάτα...πριν αρκετά χρόνια. Ο κριτής ήταν από Αργεντινή και στη ανοιχτή κατηγορία των αρσενικών Golden έπαιρναν μέρος 3 σκυλιά...Ο Τσούφι , ένα σκυλί με φανερή δυσπλασία, (το κακόμοιρο σχεδόν κούτσαινε μέσα στον στίβο) και ένας σκύλος μικρόσωμος που έμοιαζε με αλεπού...(αυτά τα σχόλια δεν ήταν δικά μου μόνο, για να μη παρεξηγηθω)...Ο Τσούφι δε τότε ήταν στα τοπ του...
Μπάινουν στον στοίβο...και εγω απ'έξω είμαι σίγουρη ότι το cac δεν το χάνουμε με τίποτα...
Και ξαφνικά....γίνεται το εξής τραγελαφικό...Πρώτος ο δυσπλασικός...δεύτερη η αλεπού και τρίτος ο Τσούφι με "πολύ καλός"...Μου ήρθε ταμπλάς...Το πιο αστείο βέβαια ήταν η αξιολόγηση που έγραφε ότι το μοναδικό σωστό που έιχε ο σκύλος μου...ήταν :
" Το χρώμα του αυτιού του"....Ζντοινγκ!!! Μετά από αυτό ακούω κριτές από Αργεντινή και .....τρέχω!!!


off topic...:):):)
Aκόμα το θυμάμαι και κλαίω από τα ΓΕΛΙΑ!!! Τι έκθεση κι αυτή... τι να πρωτοθυμηθώ τον Γιαγκούλα, τον Σταύρο με το σπασμένο πόδι, τον πορτορικανό κριτή ή την τρύπα στην εξάτμιση!
 


ASFE

Well-Known Member
11 Μαϊου 2011
911
26
45
Αθηνα..Δυστυχως.
Τι εγινε ρε παιδια;;( οπως το ελεγε ο Σπυρος στους Απαραδεκτους). Πολυ φαγομαρα και υπονοουμενα.. Και σε αυτο το θεμα οπως και στου Σαρπει..Τα περιμενα πιο αγνα τα πραγματα...

Οφφ τοπικ
Απουσια κ Γιαννη σημερα...

Στάλθηκε από το GT-I9100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2