ΔΥΣΠΛΑΣΙΑ ΙΣΧΥΟΥ

GnR

Member
17 Οκτωβρίου 2017
9
1
45
Γειά σε όλους.Νέο μέλος και απελπισμένο :(

Χρειάζομαι την βοήθειά σας για τον σκυλάκο μου.Είναι 6 χρονών,μεγαλόσωμος,μίξη ελληνικού ποιμενικού.
Εδώ και 1,5 μήνα περίπου άρχισε να κουτσαίνει.Ο γιατρός ήρθε αλλά δεν μπορεί να τον εξετάσει γιατί είναι αρκετά επιθετικός.Υποψιάζομαι δυσπλασία ισχύου αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να τον πάω για εξέταση.Ο γιατρός του μου έδωσε κάποιες βιταμίνες αλλά νομίζω ότι τον πειράζουν στο στομάχι και μετά από 5 μέρες τις σταμάτησα.Καμιά ιδέα για το τί να κάνω;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Δεν έχω καταλάβει ακριβώς ποιός είναι ο προβληματισμός.
Γιατί δεν μπορείς να τον πας για εξέταση;

GnR

Member
17 Οκτωβρίου 2017
9
1
45
Δεν έχω καταλάβει ακριβώς ποιός είναι ο προβληματισμός.
Γιατί δεν μπορείς να τον πας για εξέταση;
Γιατί είναι πολύ επιθετικός.Ο γιατρός δεν μπόρεσε καν να τον πλησιάσει.Εμπιστεύεται μόνο εμένα αλλά δυστυχώς δεν έχω τις γνώσεις.Θέλω να τον βοηθήσω επειγόντως γιατί τον βλέπω ότι υποφέρει αλλά δεν ξέρω πώς...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Γειά σε όλους.Νέο μέλος και απελπισμένο :(

Χρειάζομαι την βοήθειά σας για τον σκυλάκο μου.Είναι 6 χρονών,μεγαλόσωμος,μίξη ελληνικού ποιμενικού.
Εδώ και 1,5 μήνα περίπου άρχισε να κουτσαίνει.Ο γιατρός ήρθε αλλά δεν μπορεί να τον εξετάσει γιατί είναι αρκετά επιθετικός.Υποψιάζομαι δυσπλασία ισχύου αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να τον πάω για εξέταση.Ο γιατρός του μου έδωσε κάποιες βιταμίνες αλλά νομίζω ότι τον πειράζουν στο στομάχι και μετά από 5 μέρες τις σταμάτησα.Καμιά ιδέα για το τί να κάνω;
Η διάγνωση για δυσπλασία γίνεται με ακτινογραφία. Η ακτινογραφία γίνεται με νάρκωση. Οπότε αυτό λύνει κάτα ένα τρόπο το πρόβλημα της επιθετικότητας. Αν τώρα είναι επιθετικός σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορείς καν να τον πας στον γιατρό τότε λυπάμαι αλλά στα επόμενα χρόνια που ο σκύλος σου μεγαλώνει θα δημιουργηθούν διαφόρων ειδών θέματα. Την δυσπλασία γιατί θες να την διαγνώσεις; Θα του κάνεις εγχείρηση σε περίπτωση που χρειάζεται; Αν όχι τότε μίλα με έναν κτηνίατρο που να έχει γνώσεις στα ορθοπεδικά για να ακολουθήσει μία αγωγή.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Γιατι δεν μπορεις να τον πας για εξεταση?
Ο κτηνίατρος κ που ηρθε,δλδ τι θα κανε,κ να τον αφηνε ο σκύλος?αφου θελει ακτινογραφίες...
να του δωσετε ηρεμιστικά προτείνω μεχρι τον κτηνίατρο κ εκει να τον ναρκωσετε,
να κανετε τις απαραιτητες εξετάσεις,να ξερετε με τι εχετε να κάνετε κ τι μέτρα πρεπει να λάβετε.
Ειναι κατι που μπορειτε να το παρετε συντηρητικά,ειναι κατι που δεν δεχεται αναβολη κ θελει χειρουργείο,βασικα πρωτα πρωτα τι ειναι?
Λες εσυ δυσπλασία ισχυου,αλλα εικαζεις,δε το ξερεις στανταρ

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Κοίτα...ήταν και είναι υποχρέωσή σου, να μπορεί ο σκύλος σου, να πάει σε γιατρό, χωρίς να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα του ανθρώπου.
Φίμωτρο δεν δέχεται;

GnR

Member
17 Οκτωβρίου 2017
9
1
45
Κοίτα...ήταν και είναι υποχρέωσή σου, να μπορεί ο σκύλος σου, να πάει σε γιατρό, χωρίς να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα του ανθρώπου.
Φίμωτρο δεν δέχεται;
Φίμωτρο δέχεται αλλά μόνο για τα εμβόλια που γίνονται αμέσως και υποδόρια.Το θέμα είναι πώς να τον ναρκώσω μέχρι τον κτηνίατρο;Είχα δοκιμάσει να του δώσω το calmivet αλλά δεν τον έπιασε.Ο γιατρός του που τον είδε να περπατάει υπέθεσε ότι είναι δυσπλασία γι'αυτό έδωσε τις βιταμίνες.Πρέπει,όμως,να γίνει εξέταση.

ripper2.1

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2015
489
1.386
41
Κω
Φίλε μου , ακολούθησε την διαδικασία που κανείς κ με το εμβόλιο , αντί για εμβόλιο κάντε του μια ηρεμιστική η αναισθησία και προχωρήστε στις εξετάσεις , επειδή χωρίς ακτίνα κάνουμε εικασίες , ας κάνω κ εγώ την δίκη μου , ίσως κ να μην πάσχει από δυσπλασία , γιατί πιθανολογώ πως θα σου είχε παρουσιάσει παρόμοια συμπτώματα κ νωρίτερα . Μπορεί να χτύπησε , μπορεί κάτι να πάτησε , τον εψαξες καθόλου ;;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Οφείλεις τότε, να βρεις τρόπο, να γίνει.
Δεν έχω ιδέα πως. Σε συνεννόηση με τον γιατρό σου.
Φίμωτρο και άμεση ενέσιμη ηρέμηση ίσως.
Είναι τραγικό, να έχεις αφήσει τον σκύλο σου, να μην επιδέχεται ιατρικής βοήθειας. Δεν μπορώ καν να φανταστώ, αν για οποιονδήποτε λόγο, κριθεί απαραίτητο, να τον πάει κάποιος άλλος στον γιατρό, αντί εσού.

GnR

Member
17 Οκτωβρίου 2017
9
1
45
Φίλε μου , ακολούθησε την διαδικασία που κανείς κ με το εμβόλιο , αντί για εμβόλιο κάντε του μια ηρεμιστική η αναισθησία και προχωρήστε στις εξετάσεις , επειδή χωρίς ακτίνα κάνουμε εικασίες , ας κάνω κ εγώ την δίκη μου , ίσως κ να μην πάσχει από δυσπλασία , γιατί πιθανολογώ πως θα σου είχε παρουσιάσει παρόμοια συμπτώματα κ νωρίτερα . Μπορεί να χτύπησε , μπορεί κάτι να πάτησε , τον εψαξες καθόλου ;;
Γίνεται υποδόρια ηρεμιστική;Ρώτησα 3 γιατρούς και όλοι μου είπαν ότι πρέπει να γίνει ενδοφλέβια.Αν γίνεται και με αυτό τον τρόπο τότε κανένα δεν υπαρχει πρόβλημα.

Τον έχω ψάξει να δώ μηπως πάτησε κάτι ή χτύπησε αλλά δεν είδα τίποτα.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο?Σε περίπτωση που καταφέρω να τον ναρκώσω,υπάρχει περίπτωση να πάθει κάτι?Μπορεί να υπάρξουν επιπλοκές για κάτι τόσο απλό?

GnR

Member
17 Οκτωβρίου 2017
9
1
45
Οφείλεις τότε, να βρεις τρόπο, να γίνει.
Δεν έχω ιδέα πως. Σε συνεννόηση με τον γιατρό σου.
Φίμωτρο και άμεση ενέσιμη ηρέμηση ίσως.
Είναι τραγικό, να έχεις αφήσει τον σκύλο σου, να μην επιδέχεται ιατρικής βοήθειας. Δεν μπορώ καν να φανταστώ, αν για οποιονδήποτε λόγο, κριθεί απαραίτητο, να τον πάει κάποιος άλλος στον γιατρό, αντί εσού.
Τραγικό είναι το ότι το ζώο είχε κακοποιηθεί.Από την πλευρά μου κάνω ό,τι μπορώ προκειμένου να είναι ευτυχισμένο και να περνάει καλά.

ripper2.1

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2015
489
1.386
41
Κω
Γίνεται υποδόρια ηρεμιστική;Ρώτησα 3 γιατρούς και όλοι μου είπαν ότι πρέπει να γίνει ενδοφλέβια.Αν γίνεται και με αυτό τον τρόπο τότε κανένα δεν υπαρχει πρόβλημα.

Τον έχω ψάξει να δώ μηπως πάτησε κάτι ή χτύπησε αλλά δεν είδα τίποτα.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο?Σε περίπτωση που καταφέρω να τον ναρκώσω,υπάρχει περίπτωση να πάθει κάτι?Μπορεί να υπάρξουν επιπλοκές για κάτι τόσο απλό?
Πάντα μια νάρκωση κρύβει κινδύνους , αλλά μη σκέφτεσαι αρνητικά συνήθως φόβος υπάρχει για τα μεγαλύτερα σε ηλικία σκυλιά , δοκίμασε ηρεμιστικά χάπια σε μεγαλύτερη δόση για να τον πιάσουν κ μετά κάντε την ενδοφλέβια , επίσης πάρε καμία κλινική στην Αθήνα κ ρωτα συμβουλές , κάποιος τρόπος θα υπάρχει , δεν θεωρώ πως είναι κάτι ακατόρθωτο , απλά θέλει τρόπο !! Εύχομαι να πάνε όλα καλά φίλε μου !!

cygor

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
623
1.496
42
Φίμωτρο δέχεται αλλά μόνο για τα εμβόλια που γίνονται αμέσως και υποδόρια.Το θέμα είναι πώς να τον ναρκώσω μέχρι τον κτηνίατρο;Είχα δοκιμάσει να του δώσω το calmivet αλλά δεν τον έπιασε.Ο γιατρός του που τον είδε να περπατάει υπέθεσε ότι είναι δυσπλασία γι'αυτό έδωσε τις βιταμίνες.Πρέπει,όμως,να γίνει εξέταση.
Μεθη γινεται στο σκυλο, δεν υπαρχει λογος να γινει ολικη ναρκωση και γινεται οχι στο σπιτι αλλα αφου φτασεις στο κτηνιατρειο και αφου ο σκυλος ζυγιστει. Το φαρμακο τον πιανει σε λιγα λεπτα οποτε και βγαζεις το φιμωτρο και τον ανεβαζεις στο τραπεζι για τις απαραιτητες ενεργειες.

• Like
Reactions: noni_papa

GnR

Member
17 Οκτωβρίου 2017
9
1
45
Πάντα μια νάρκωση κρύβει κινδύνους , αλλά μη σκέφτεσαι αρνητικά συνήθως φόβος υπάρχει για τα μεγαλύτερα σε ηλικία σκυλιά , δοκίμασε ηρεμιστικά χάπια σε μεγαλύτερη δόση για να τον πιάσουν κ μετά κάντε την ενδοφλέβια , επίσης πάρε καμία κλινική στην Αθήνα κ ρωτα συμβουλές , κάποιος τρόπος θα υπάρχει , δεν θεωρώ πως είναι κάτι ακατόρθωτο , απλά θέλει τρόπο !! Εύχομαι να πάνε όλα καλά φίλε μου !!
3 γιατρούς έχω ρωτήσει,μέχρι και από το pet city ζήτησα βοήθεια αλλά μου είπαν ότι δεν αναλαμβάνουν περιστατικά αν δεν τους τα πάνε στα ιατρεία εκεί.Θα ρωτήσω κι άλλους γιατρούς και κλινικές.Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τη θετική ενέργεια.Να είσαι καλά!! :)

• Like
Reactions: ripper2.1

GnR

Member
17 Οκτωβρίου 2017
9
1
45
Μεθη γινεται στο σκυλο, δεν υπαρχει λογος να γινει ολικη ναρκωση και γινεται οχι στο σπιτι αλλα αφου φτασεις στο κτηνιατρειο και αφου ο σκυλος ζυγιστει. Το φαρμακο τον πιανει σε λιγα λεπτα οποτε και βγαζεις το φιμωτρο και τον ανεβαζεις στο τραπεζι για τις απαραιτητες ενεργειες.
Αααααχχχχχ πώς τον πάνε στο κτηνιατρείο?Σε αυτοκίνητο δεν μπαίνει και είναι επιθετικό.Αν γίνει νάρκωση-μέθη πρέπει να γίνει από το σπίτι.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.467
8.511
Μεθη ναρκωση απο το σπιτι δε γινεται λογικα, θα ειναι πολυ επικινδυνο.

Απλα θα προτεινα να ξαναρωτησεις για δοσολογια οσον αφορα το calmivet. Αλλαζει και συμφωνα με κιλα και ηλικα.
Επειδη δινουμε σε μια σκυλιτσα καθε πασχα γιατι μπαινει σε επικινδυνη κατασταση με τους κροτους με μια δοση τη πρωτη φορα δε την επιασε. Μετα μας συνεστησε ο γιατρος να κανουμε μια προοδευτικη διαδικασια που ξεκιναμε 1 μερα πριν και δινουμε πχ ενα χαπι ανα 8ωρο και καποια ωρα πριν το συμβαν μια ταδε δοση.
Φυσικα σε συνννεοηση με κτηνιατρο παντα, δεν αυτοσχεδιαζεις!

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Αμα δεν παει κτηνιατρειο τα εμβολια πως γινονται;

Φιμωτρο.

Και μετα ψαξε να δεις αν ειναι επιθετικο ή φοβικο. Και τα δυο δαγκανε και γαυγιζουν. Το πρωτο ειναι επικινδυνο για τους μη γνωστες, το δευτερο φτιαχνεται απο τον καταλληλο με βοηθεια.

GnR

Member
17 Οκτωβρίου 2017
9
1
45
Μεθη ναρκωση απο το σπιτι δε γινεται λογικα, θα ειναι πολυ επικινδυνο.

Απλα θα προτεινα να ξαναρωτησεις για δοσολογια οσον αφορα το calmivet. Αλλαζει και συμφωνα με κιλα και ηλικα.
Επειδη δινουμε σε μια σκυλιτσα καθε πασχα γιατι μπαινει σε επικινδυνη κατασταση με τους κροτους με μια δοση τη πρωτη φορα δε την επιασε. Μετα μας συνεστησε ο γιατρος να κανουμε μια προοδευτικη διαδικασια που ξεκιναμε 1 μερα πριν και δινουμε πχ ενα χαπι ανα 8ωρο και καποια ωρα πριν το συμβαν μια ταδε δοση.
Φυσικα σε συνννεοηση με κτηνιατρο παντα, δεν αυτοσχεδιαζεις!
Η σκυλίτσα σου πόσα κιλά είναι?Εννοείται ότι θα ρωτήσω κι άλλους γιατρούς αλλά ο δικός μου είναι 50kg+ :p

Οπότε τη νάρκωση στο σπίτι θα την απορρίψω αν είναι επικίνδυνη.

GnR

Member
17 Οκτωβρίου 2017
9
1
45
Αμα δεν παει κτηνιατρειο τα εμβολια πως γινονται;

Φιμωτρο.

Και μετα ψαξε να δεις αν ειναι επιθετικο ή φοβικο. Και τα δυο δαγκανε και γαυγιζουν. Το πρωτο ειναι επικινδυνο για τους μη γνωστες, το δευτερο φτιαχνεται απο τον καταλληλο με βοηθεια.
Εμβόλια μόνο σπίτι και με φίμωτρο :)

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.467
8.511
Η σκυλίτσα σου πόσα κιλά είναι?Εννοείται ότι θα ρωτήσω κι άλλους γιατρούς αλλά ο δικός μου είναι 50kg+ :p

Οπότε τη νάρκωση στο σπίτι θα την απορρίψω αν είναι επικίνδυνη.
καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη, για αυτο ειπα ψαξτο σε συννενοηση με γιατρο.. Η δικη μας ειναι 35 αλλα επειδη ειναι 12.5 χρονων πρεπει να περνει πολυ μικροτερες δοσεις σε σχεση με νεαρο ζωο για να μην εχει θεματα με καρδια κ.τ.λ