Δάγκωμα αδέσποτου σκύλου

Efthimis98

Member
27 Νοεμβρίου 2016
20
15
27
Καλησπέρα παιδιά.

Χθες το βράδυ κατά την επιστροφή μας από την έξοδο μας καθώς κατέβαινε μία φίλη μου από το αυτοκίνητο της επιτέθηκε μία αγέλη σκύλων (έξι στο σύνολο). Χωρίς να προλάβει να αντιδράσει ιδιαίτερα και στην προσπάθειά της να μπει μέσα στο αυτοκίνητο ένας εξ αυτών πρόλαβε και την δάγκωσε στους γλουτούς. Το αποτέλεσμα να αφήσει ορισμένα σημάδια (κοκκινίλες ουσιαστικά χωρίς να υπάρχει επιφανειακή, οπτικά ορατή τουλάχιστον, εκδορά ή αμυχή, θα δείτε και στην φωτογραφία που ακολουθεί).

Αμέσως φύγαμε για το Γενικό Κρατικό Νίκαιας που εφημέρευε και ύστερα από πολύωρη ταλαιπωρία την είδε ο γιατρός και της είπε άμεσα να κάνει αντιτετανικό εμβόλιο (το Tetagam αν δεν κάνω λάθος) και να πάρει μία αντιβίωση Zinadol 500mg Tablets. Έκανε το εμβόλιο και πήρε και την αντιβίωση.

Ωστόσο η φίλη μου λόγω του σοκ που υπέστη ρώτησε τον γιατρό για τον πιο γνωστό ιό που μεταδίδεται από σκύλο σε άνθρωπο και δεν είναι άλλος από τον ιό της λύσσας. Ο ίδιος βέβαια της είπε πως δεν υπάρχει περίπτωση... Όμως εγώ ανησυχώ ακόμη και σκέφτομαι μήπως πρέπει να πάει σε κάποιο άλλο γιατρό για μία δεύτερη γνώμη.

Εσείς τι πιστεύετε; Είναι καλυμμένη με αυτά τα δύο ή θα πρέπει να το ψάξει παραπάνω και σε άλλο γιατρό;

cygor

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
623
1.496
42
οτι σου ειπαν οι γιατροι, ενα λυσσασμενο σκυλι δεν θα συναγελαζοταν, θα ειχε κατασπαραξει πρωτα τα υπολοιπα σκυλια, επισης θα το καταλαβαινες γιατι η συμπεριφορα του θα ηταν ακραια, αφροι και τετοια και αλλα πολλα που δεν υπαρχει λογος να τα αναλυσουμε...μην αγχωνεσαι δεν ειναι κατι

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.467
8.511
Η νόσος μεταδίδεται μέσω του σάλιου μολυσμένου ζώου έπειτα από δήγμα(δαγκωμα) σε ανθρώπους ή άλλα ζώα. Σπανιότερα, η μόλυνση μπορεί να επέλθει όταν το σάλιο του μολυσμένου ζώου έρθει σε επαφή με υγιείς βλεννογόνους ή ανοιχτές πληγές ή τραύματα. Στη περιπτωση της φιλης σου δε φαινεται να ισχυει εξαρχης κατι τετοιο. ΕΔΩ

Επιπλεον ειναι πολυ απιθανο να βρεθει ζωο σε αστικο χωρο, τα κρουσματα που εχουν καταγραφει ειναι πολυ λιγα και κυριως βορεια ελλάδα, κοντα στα συνορα με γειτονικες χωρες. Και αφορουν κυριως αλεπουδες. Δες ΕΔΩ

Γενικοτερα επειδη το ειχα ψαξει αρκετα πριν ενα ταξιδι που ειχα κανει στην ασια, σε χωρα με 28.000 κρουσματα σε ανθρωπους ετησιως, αν μετα το δαγκωμα καθαρισεις αμεσα τη πληγη εχεις μειωσει τις πιθανοτητες περιπου 90% να κολλησεις ακομα και αν ηταν το ζωο μολυσμενο. Οποτε αν δεχτειτε ποτε δαγκωμα απο ζωο στη καρδια κανα δασους στο βορρα, καντε το κοπο να καθαριστε αμεσα τη περιοχη πριν αναζητησετε ιατρικη βοηθεια.

Last edited:

Efthimis98

Member
27 Νοεμβρίου 2016
20
15
27
Σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις. Η αλήθεια είναι πως και εγώ θεώρησα δύσκολο σκύλος με λύσσα να βρίσκεται ελεύθερος σε αστικό περιβάλλον.

Σε κάθε περίπτωση για όσους βγάζουν βόλτα τους σκύλους τους στην περιοχή να προσέχουν. Το συμβάν έγινε στη στάση του μετρό Άγιος Αντώνιος στην οδό Κύπρου.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Στο περιστατικό της φίλης σου και σύμφωνα με τις φωτογραφίες υπάρχει μόνο κοκκινίλα!

Η λύσσα είναι λίγο δύσκολο να υφίσταται ακόμα και σε άγριο περιβάλλον στον Ελλαδικό χώρο!
(Υπήρξαν κάποια περιστατικά στην Βόρεια Ελλάδα σε αλεπούδες πριν από 2 χρόνια αλλά υπήρξε καταπολέμηση από αέρος)

Πιο πολύ θα πρέπει να ανησυχεί κάποιος για τοπικό μικρόβιο στα σάλια του σκύλου και άρα μόλυνση της πληγής, παρά για λύσσα!

Προσωπικά αν είχα μόνο κοκκινίλες δεν θα έκανα ούτε αντιτετανικό, ούτε θα έπαιρνα αντιβίωση!

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Τι βλεπουμε ακριβως?
Κουνουπι να την τσιμπαγε χειροτερα θαταν...

Ουτε γρατζουνια δεν εχει,πως θα κολλαγε το οτιδηποτε δλδ?επειδη την ακουμπησε?
Ελα μην υπερβάλλουμε...
Ναι οκ,τρομαξατε,σοκαριστηκατε κλπ αλλα οχι κ "επιθεση" κ "δαγκωμα"...
Τσαμπα η ταλαιπωρια στο νοσοκομειο!

Που ηταν αυτη η αγελη?

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Τι βλεπουμε ακριβως?
Κουνουπι να την τσιμπαγε χειροτερα θαταν...

Ουτε γρατζουνια δεν εχει,πως θα κολλαγε το οτιδηποτε δλδ?επειδη την ακουμπησε?
Ελα μην υπερβάλλουμε...
Νομιζω οτι εσυ υπερβαλλεις τωρα..Λιγο λογικη..Δλ τι επρεπε να πουν, μια χαρουλα μας δαγκωσανε λιγο! Δεν εφτασε δα και μεχρι κοκκαλο ο κυνοδοντας!

• Like
Reactions: Efthimis98

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Σε εχει δαγκωσει ποτε σκυλος?

Δλδ εσυ βλεπεις δάγκωμα τωρα?
Ελα τωρα...σε παρακαλώ!
Εχω δει σοβαροτερα,βασικά εχω δει πληγες,γιατι επαναλαμβανω ουτε γρατζουνια δεν υπαρχει στην προκειμενη, απο κουταβια που παιζαν...

Δε με πειραζει να πουν μας την πεσαν σκυλια,κ να το συζηταγαμε οσο θελατε,αλλα οχι να μιλαμε για επιθεση κ δάγκωμα,
αμα τα σκυλια ηθελαν να δαγκωσουν οχι την κοπελα,το αμαξι ολοκληρο θα κατεβαζαν κατω!

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Σε εχει δαγκωσει ποτε σκυλος?
:DΟταν ημουν 8-9 χρονων, πρωτη φορα..Με "διορθωσε" ενας ελληνικος ιχνηλατης επειδη τον πειραζα οταν ετρωγε. Δεν εχουν ολοι οι ανθρωποι τις ιδιες αντιληψεις ομως. Το να κατεβαινεις απ το αμαξι σου και να σε τραμπουκιζει μια αγελη σκυλων δεν ειναι κατι το ευχαριστο..Δε μπορεις να πεις στον αλλο: "Σιγα ρε φλωρε δεν εγινε και τιποτα, πως κανεις ετσι;"

• Like
Reactions: Hiraeth

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Κ πολυ καλα σου εκανε,τα θελε ο κωλος σου :D
Εμενα παλι οσες φορες μου επιτεθηκαν δεν τα θελε ο κωλος μου :X3:

Δε μου ρθε αυτο εξαρχης να πω...
Περισσοτερο κατι του στυλ : "μην υστεριαζετε σα χαζογκομενες"...
αλλα δε το ειπα...σας εχω μαρτυρες ολους!

Δεν απαιτω να το δει κανεις οπως εγω,αλλα να βλεπα εστω μια γρατζουνιά να λεγα ναι ρε αδελφε...
σορυ αν φαινομαι γαιδουρα αλλα ετσι το βλεπω (στην προκειμενη)

• Like
Reactions: mareco

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
:DΔεν εχω ξαναπειραξει σκυλι στο φαγητο..Εγω χεσμενος κι ο παππους μου απο πανω να γελαει με στυλ Sifu "Σου ειπα να του δωσεις το φαϊ του και να τον αφησεις στην ησυχια του, δεν φταιει αυτος"...Ωραιες στιγμες!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Προσωπικά αν είχα μόνο κοκκινίλες δεν θα έκανα ούτε αντιτετανικό, ούτε θα έπαιρνα αντιβίωση!
Επιτέλους...συμφωνούμε και σε κάτι, μετά από καιρό!
Αντιτετανικό!!! Αντιβίωση!!! για ελαφρότατες κοκκινίλες;
Δηλαδή αν είχε η κοπέλλα, έστω και μια μικρή αμυχή, τι θα της έκαναν; Χειρουργείο;;;