Δάγκωμα ουράς

thodoris_p.kaukasou

New Member
22 Ιουνίου 2016
3
7
40
Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει; Το κουτάβι μου δέχθηκε επίθεση από δύο σκυλιά και τού κοψανε λίγο την ουρά υπάρχει κίνδυνος για μόλυνση;

canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.417
6.557
Κάθε ανοιχτή πληγή υπάρχει πιθανότητα να μολυνθεί. Αυτή η πιθανότητα μειώνεται αν αντιμετωπίσουμε το τραύμα σωστά εξ αρχής με καλό πλύσιμο με άφθονο νερό (ή φυσιολογικό ορό) και χρησιμοποιήσουμε και κάποιο ελαφρύ αντισηπτικό (π.χ. Betadine Solution).

Αποφεύγουμε να κλείνουμε την πληγή που προέρχεται από δάγκωμα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις χρήσιμα είναι και σκευάσματα τύπου Pulvo, με επουλωτική και αντιμολυσματική δράση (περιέχει αντιβιοτικό).

Αν δεν γίνει τίποτα από τα παραπάνω, περάσει χρόνος και βλέπουμε την πληγή να "χειροτερεύει", να έχει πύον, την περιοχή πρησμένη, τον σκύλο ανόρεχτο, κλπ. Φυσικά, πάμε αμέσως στον κτηνίατρο.

Σε κάθε περίπτωση, ιδανική θα ήταν μια επίσκεψη στον κτηνίατρο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Ο πρώτος βέβαια, που θα έπρεπε να έχει ρωτηθεί, για να σε βοηθήσει, είναι ο γιατρός σου.
Το κουτάβι σου, που το βρήκαν τα σκυλιά, και του έκαναν επίθεση;
Τι σκυλιά; Αδέσποτα;

thodoris_p.kaukasou

New Member
22 Ιουνίου 2016
3
7
40
Κάθε ανοιχτή πληγή υπάρχει πιθανότητα να μολυνθεί. Αυτή η πιθανότητα μειώνεται αν αντιμετωπίσουμε το τραύμα σωστά εξ αρχής με καλό πλύσιμο με άφθονο νερό (ή φυσιολογικό ορό) και χρησιμοποιήσουμε και κάποιο ελαφρύ αντισηπτικό (π.χ. Betadine Solution).

Αποφεύγουμε να κλείνουμε την πληγή που προέρχεται από δάγκωμα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις χρήσιμα είναι και σκευάσματα τύπου Pulvo, με επουλωτική και αντιμολυσματική δράση (περιέχει αντιβιοτικό).

Αν δεν γίνει τίποτα από τα παραπάνω, περάσει χρόνος και βλέπουμε την πληγή να "χειροτερεύει", να έχει πύον, την περιοχή πρησμένη, τον σκύλο ανόρεχτο, κλπ. Φυσικά, πάμε αμέσως στον κτηνίατρο.

Σε κάθε περίπτωση, ιδανική θα ήταν μια επίσκεψη στον κτηνίατρο.
Σε ευχαριστώ θα είναι το πρώτο μου μέλημα ο γιατρός αυριο
Ο πρώτος βέβαια, που θα έπρεπε να έχει ρωτηθεί, για να σε βοηθήσει, είναι ο γιατρός σου.
Το κουτάβι σου, που το βρήκαν τα σκυλιά, και του έκαναν επίθεση;
Τι σκυλιά; Αδέσποτα;
Αύριο θα το δει. Δυστυχώς δεν πίστευα ότι θα το πειράξει κατι και την πάτησα,στο αγρόκτημα το είχα δεμένο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Και μωρό, και μόνο, και απροστάτευτο, και δεμένο!!!
Γιατί όλα αυτά;
Για να γίνει άγριος φύλακας, όταν μεγαλώσει και να προστατεύει τα χορτάρια;

• Like
Reactions: Serge

thodoris_p.kaukasou

New Member
22 Ιουνίου 2016
3
7
40
Και μωρό, και μόνο, και απροστάτευτο, και δεμένο!!!
Γιατί όλα αυτά;
Για να γίνει άγριος φύλακας, όταν μεγαλώσει και να προστατεύει τα χορτάρια;
Όχι πίστεψε με δεν είναι έτσι. Περνάω πολύ ώρα μαζί του.ούτε φονιάς θέλω να γίνει. Και το έχω και πολλές ώρες ελεύθερο. Αναγνωρίζω ότι φέρω ευθύνη έπρεπε να το έχω κάπου περιφραγμενο.

• Like
Reactions: mareco

Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
Εμενα μπορει να μου εξηγησει κανεις πως γινεται την τελευταια βδομαδα να εχουν εμφανιστει 3 ιδιοκτητες καυκασου οι οποιοι ανοιγουν "θεματα"??
Δεν ειναι λιγο περιεργο αυτο?

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Γιατί σε ξαφνιάζει; Είναι στη μόδα φαίνεται. Πέρασε ένα φεγγάρι που, όχι 3 αλλά 1013 ανοιγαν από ένα θέμα για ακίτα.

• Like
Reactions: vek