Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει; Το κουτάβι μου δέχθηκε επίθεση από δύο σκυλιά και τού κοψανε λίγο την ουρά υπάρχει κίνδυνος για μόλυνση;
Σε ευχαριστώ θα είναι το πρώτο μου μέλημα ο γιατρός αυριοΚάθε ανοιχτή πληγή υπάρχει πιθανότητα να μολυνθεί. Αυτή η πιθανότητα μειώνεται αν αντιμετωπίσουμε το τραύμα σωστά εξ αρχής με καλό πλύσιμο με άφθονο νερό (ή φυσιολογικό ορό) και χρησιμοποιήσουμε και κάποιο ελαφρύ αντισηπτικό (π.χ. Betadine Solution).
Αποφεύγουμε να κλείνουμε την πληγή που προέρχεται από δάγκωμα.
Σε τέτοιες περιπτώσεις χρήσιμα είναι και σκευάσματα τύπου Pulvo, με επουλωτική και αντιμολυσματική δράση (περιέχει αντιβιοτικό).
Αν δεν γίνει τίποτα από τα παραπάνω, περάσει χρόνος και βλέπουμε την πληγή να "χειροτερεύει", να έχει πύον, την περιοχή πρησμένη, τον σκύλο ανόρεχτο, κλπ. Φυσικά, πάμε αμέσως στον κτηνίατρο.
Σε κάθε περίπτωση, ιδανική θα ήταν μια επίσκεψη στον κτηνίατρο.
Αύριο θα το δει. Δυστυχώς δεν πίστευα ότι θα το πειράξει κατι και την πάτησα,στο αγρόκτημα το είχα δεμένο.Ο πρώτος βέβαια, που θα έπρεπε να έχει ρωτηθεί, για να σε βοηθήσει, είναι ο γιατρός σου.
Το κουτάβι σου, που το βρήκαν τα σκυλιά, και του έκαναν επίθεση;
Τι σκυλιά; Αδέσποτα;
Όχι πίστεψε με δεν είναι έτσι. Περνάω πολύ ώρα μαζί του.ούτε φονιάς θέλω να γίνει. Και το έχω και πολλές ώρες ελεύθερο. Αναγνωρίζω ότι φέρω ευθύνη έπρεπε να το έχω κάπου περιφραγμενο.Και μωρό, και μόνο, και απροστάτευτο, και δεμένο!!!
Γιατί όλα αυτά;
Για να γίνει άγριος φύλακας, όταν μεγαλώσει και να προστατεύει τα χορτάρια;