Τι ακριβως ειναι τα σκυλοπαρκα ;
Σκυλοπάρκο είναι το μέρος που έχει λίγη άπλα και αμολάς τον σκύλο σου!
Τα βρισκει ο καθενας οπουδηποτε ;
Ακριβώς, υπάρχουν ανάμεσά μας! Για να καταλάβεις, στην περιοχή μου "σκυλοπάρκο" εννούμε ένα μεγάλο πεζόδρομο που έχει παρτέρια και λυτά σκυλιά, και διεξάγονται σκηνές απείρου κάλλους με καυγάδες μεταξύ σκύλων, (χειρότερους) καυγάδες μεταξύ των ιδιοκτητών των σκύλων, και (φυσικό κι επόμενο) καυγάδες μεταξύ ιδιοκτητών σκύλων και περαστικών.
Πηγαινει ο καθε ιδιοκτητης σκυλου σε οποιοδηποτε παρκο,και απο εκεινη την στιγμη το παρκο βαπτιζεται σκυλοπαρκο ;
Αυτή είναι η κεντρική ιδέα, ναι
Ειναι του δημου ; Ισχυει αλλη νομοθεσια εκει περα ;
Σοβάρεψαν οι ερωτήσεις, είναι και περασμένη η ώρα, αλλά θα προσπαθήσω

Στα οριοθετημένα από τους δήμους σκυλοπάρκα, που παραμένουν δημόσιοι χώροι, (χωρίς ναι είμαι δικηγόρος) θεωρώ λογικό και νόμιμο να παίζουν λυτά σκυλιά εφόσον υπάρχει περίφραξη, και ο χώρος προορίζεται για τη συγκεκριμένη χρήση. Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι επιτρέπεται να συμπεριφέρομαι γαϊδουρινά, ούτε ότι δε φέρω ευθύνη για ό,τι ζημιά προκαλέσει ο σκύλος μου, παρότι βρίσκεται σε χώρο που προορίζεται για την εκτόνωσή του.
Ουσιαστικά και στα δύο παραπάνω "σκυλοπάρκα", προσπαθώ να προστατεύω τον σκύλο μου και τον εαυτό μου όσο δίκιο και να έχω. Γιατί ακόμα και να εφαρμοστούν οι νόμοι που ισχύουν και στις δύο περιπτώσεις, να το βράσω αν ο σκύλος μου έχει χάσει ένα μάτι ή χαλάσω την όποια δουλειά έχω κάνει...