Δάγκωμα σκύλου

Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα
Καλησπέρα. Είναι η πρώτη μου φορά στο forum. Ήθελα να σας ρωτήσω τελικά τι γίνεται με τα λουριά και το νόμο. Χθες πήγαμε βόλτα με το σκυλί μου, την Κάρα. Δεν προλάβαμε να μπούμε μέσα στο πάρκο και της επιτέθηκε ελεύθερη θηλυκιά. Η κυρία που την είχε ήταν cool. Τόσο που ήρθε χαλαρά να τη μαζέψει, ενώ τα σκυλιά είχαν αρπαχτεί άσχημα. Αποτέλεσμα; Ράμματα ακριβώς πάνω από το μάτι της, ολική αναισθησία. Το χειρότερο όμως ήταν ότι η κυρία αυτή εκείνη την ώρα απλώς είπε αν χρειάζομαι μπενταντίν και την έκανε. Σήμερα, την ξαναβρήκα, πάλι με ελεύθερο το σκυλί της και μου είπε ότι έτσι είναι τα σκυλιά στο πάρκο αυτό, ελεύθερα. Ότι φταίει η δικιά μου που δεν ήθελε να παίξει και για αυτό την δάγκωσε. Ότι αυτή πάει σε αυτό το πάρκο πολλά χρόνια και ότι ποτέ δεν έχει ξαναδαγκώσει. Της είπα ότι έπρεπε να είχα φωνάξει την αστυνομία και μου είπε ειρωνικά ότι αν είναι να την ειδοποιώ όταν θα πηγαίνω στο πάρκο για να τη μαζεύει. Ειλικρινά δεν ξέρω τελικά τι είναι σωστό και τι είναι νόμιμο. Το μόνο που νιώθω είναι ότι την επόμενη φορά θα αφήσω κι εγώ ελεύθερη τη δική μου. Αλλά και πάλι δεν φταίει σε τίποτα το άλλο σκυλάκι. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις σε αυτές τις περιπτώσεις;

Αυτή είναι πολύ καλή ιδέα!!! θα δεις ''μαυρίσει'' και το άλλο μάτι και θα είναι σετ! Φοβερή σκέψη!
Απλά θα της ζητάς να το δένει όσο θα είστε και οι δύο μαζί στο πάρκο.

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Αυτή είναι πολύ καλή ιδέα!!! θα δεις ''μαυρίσει'' και το άλλο μάτι και θα είναι σετ! Φοβερή σκέψη!
Απλά θα της ζητάς να το δένει όσο θα είστε και οι δύο μαζί στο πάρκο.
Ή απλα θα της ζητησει να την εχει παντα δεμενη απο την στιγμη που το σκυλι εμφανισε τετοια συμπεριφορα.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Σε εναν ουτοπικό κοσμο οι ιδιοκτήτες δένουν τα σκυλια τους καθε φορα που μπαίνει νέο σκυλί στο παρκο μεχρι να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις (δεν).

Η συμβουλή μου: άσε το σκυλόπαρκο. Αν πια θέλεις τοσο πολυ να πηγαίνεις βρες ώρες που να σαι μόνη σου. Δεν ειναι "δίκαιο" για εσένα που εισαι σωστή ΑΛΛΑ, υποθέτω, η σωματική και ψυχική υγεία σκύλου και αφεντικού ειναι παραπανω απο αυτο.

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Επειδη δεν εχω και σκυλο ρε παιδια,λυστε μου μιαν απορια.Τι ακριβως ειναι τα σκυλοπαρκα ; Τα βρισκει ο καθενας οπουδηποτε ; Πηγαινει ο καθε ιδιοκτητης σκυλου σε οποιοδηποτε παρκο,και απο εκεινη την στιγμη το παρκο βαπτιζεται σκυλοπαρκο ; Ειναι του δημου ; Ισχυει αλλη νομοθεσια εκει περα ;

• Like
Reactions: GRDANE and vas

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Τι ακριβως ειναι τα σκυλοπαρκα ;
Σκυλοπάρκο είναι το μέρος που έχει λίγη άπλα και αμολάς τον σκύλο σου!

Τα βρισκει ο καθενας οπουδηποτε ;
Ακριβώς, υπάρχουν ανάμεσά μας! Για να καταλάβεις, στην περιοχή μου "σκυλοπάρκο" εννούμε ένα μεγάλο πεζόδρομο που έχει παρτέρια και λυτά σκυλιά, και διεξάγονται σκηνές απείρου κάλλους με καυγάδες μεταξύ σκύλων, (χειρότερους) καυγάδες μεταξύ των ιδιοκτητών των σκύλων, και (φυσικό κι επόμενο) καυγάδες μεταξύ ιδιοκτητών σκύλων και περαστικών.

Πηγαινει ο καθε ιδιοκτητης σκυλου σε οποιοδηποτε παρκο,και απο εκεινη την στιγμη το παρκο βαπτιζεται σκυλοπαρκο ;
Αυτή είναι η κεντρική ιδέα, ναι :LOL:

Ειναι του δημου ; Ισχυει αλλη νομοθεσια εκει περα ;
Σοβάρεψαν οι ερωτήσεις, είναι και περασμένη η ώρα, αλλά θα προσπαθήσω :)
Στα οριοθετημένα από τους δήμους σκυλοπάρκα, που παραμένουν δημόσιοι χώροι, (χωρίς ναι είμαι δικηγόρος) θεωρώ λογικό και νόμιμο να παίζουν λυτά σκυλιά εφόσον υπάρχει περίφραξη, και ο χώρος προορίζεται για τη συγκεκριμένη χρήση. Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι επιτρέπεται να συμπεριφέρομαι γαϊδουρινά, ούτε ότι δε φέρω ευθύνη για ό,τι ζημιά προκαλέσει ο σκύλος μου, παρότι βρίσκεται σε χώρο που προορίζεται για την εκτόνωσή του.

Ουσιαστικά και στα δύο παραπάνω "σκυλοπάρκα", προσπαθώ να προστατεύω τον σκύλο μου και τον εαυτό μου όσο δίκιο και να έχω. Γιατί ακόμα και να εφαρμοστούν οι νόμοι που ισχύουν και στις δύο περιπτώσεις, να το βράσω αν ο σκύλος μου έχει χάσει ένα μάτι ή χαλάσω την όποια δουλειά έχω κάνει...

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Βραβειο καλυτερου σκυλοϊδιοκτητη παιρνει ενας χθες ο οποίος εφερε το πιτμπουλακι του (κουταβι ακομα) στο παρκο. Σταθηκε σε μια γωνια για λιγο και μετα αφου βαρεθηκε, πηγε να αραξει την παρεα του μεσα στο αυτοκινητο. Το σκυλι μονο του να τρεχει, να 'παιζει' με τα αλλα και με αλλους ιδιοκτητες.
Ειναι απο αυτα που καθως απομακρυνεσαι προς την ασφάλεια ακου πισω φωνες/κραυγες/γαυγισματα/κλαψουρισματα/βρισιδια.
Αυτο ειναι ενα κομματι γρασιδι μεσα σε ενα παρκινγκ. Συνήθως οι παλιοι, αυτοι που πάνε τα σκυλια τους χρόνια σε ενα τετοιο μέρος, απο τη μια το εχουν τσεκαρει οτι μπορει να συνυπαρξει με αλλα χωρις θεματα και απο την αλλη φροντιζουν το χωρο. Το προβλημα ειναι οτι μαζευονται πολλοι αρχαριοι. Για κάποιο λογο τα θεωρουν πολλοι την ευκολη λυση, αλλα στξν πραγματικοτητα ειναι πολυ πιο απαιτητικο το σκυλοπαρκο απο το να κανεις μια βολτα με το σκυλο.

rastakan

Member
22 Ιανουαρίου 2016
22
18
43
Δεν διαβασα ολο το θρεντ να πω την αληθεια....να ρωτησω κ γω κατι σα φρεσκια που ειμαι,
κ το κουταβι μου που ειναι 5κιλο τρομαρα του τσαμπουκαλευεται με αλλα σκυλια...
μου ειπαν οτι τα δεσποζομενα ειναι πιο επιθετικα και επινδυνα...ενω τα αδεσποτα οχι,ειναι στην ουσια πιο φοβιτσιαρικα...

να προχτες πχ...μας πηρε απο κοντα ενα λυκοσκυλο ημιαιμο...αδεσποτακι μαλλον...απλα τη μυρισε κ διακριτικα την τραβηξα και φυγαμε....γενικως δε με εχει πειραξει ποτε σκυλι κ γομαρια που εχω συνατησει μια χαρα τα παω...αλλα δε ξερω τωρα με τη μικρη ....φοβαμαι...ε αυτο το θεμα δε μου ειχε περασει ποτε απο το μυαλο....κ τελευταια βγαινω με φοβο εξω...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.310
Μέλη
20.071
Νεότερο μέλος
Λάμπρος Φαλάρης