Ηθελα καιρό να γράψω για ένα περιστατικό που συνέβη πριν 1 μήνα περίπου αλλά δεν βρήκα χρόνο.Αφήναμε τα σκυλάκια μας καθημερινά να παίζουν σε έναν ελεγχόμενο χώρο(όχι ακριβώς πάρκο) με αρκετό πράσινο.Κάποια στιγμή στο ένα πρήστηκε το μάτι,μπορούσε ίσα ίσα να το ανοίξει και ο κτηνίατρος είπε πως είναι επιπεφυκίτιδα και του χορήγησε κάτι σταγόνες.Δύο μέρες μετά σε ένα άλλο σκυλάκι πρήστηκε η γλώσσα τόσο πολύ που έβγαινε έξω από το στόμα του με αποτέλεσμα να μην μπορεί ούτε να φάει ούτε να πιει νερό.Την επόμενη ημέρα η γλώσσα του σκυλιού είχε ξεπρηστεί και είχε μαυρίσει σε ένα σημείο στην άκρη.Ο κτηνίατρος είπε ότι το σημείο είχε νεκρωθεί κι ότι τέτοια ζημιά έχει δημιουργηθεί από τσίμπημα φιδιού ή σκορπιού.Το σημείο αυτό της γλώσσας έπεσε τις επόμενες μέρες.Την ίδια βδομάδα πρήστηκε το μάγουλο του δικού μου αλλά μετά από λίγες ώρες ξεπρήστηκε τελείως.Δεν ξέρω αν τα 3 περιστατικά είναι άσχετα μεταξύ τους ούτε είμαι σίγουρη για την αιτία που προκλήθηκαν.Επειδή ανησυχήσαμε πολύ ενημερώσαμε την φιλοζωική,μήπως μπορέσουν να ψεκάσουν με κάποιο σκεύασμα τον χώρο προληπτικά.Ενημερώσαμε και όσους πηγαίναν εκεί τα σκυλάκια τους.Άκρη πάντως δεν έχω βγάλει,κι απλά το καταθέτω μήπως κάποιο μέλλος είχε παρόμοια εμπειρία ή βρίσκεται στην περιοχή.Να συμπληρώσω ότι στον χώρο είχαν αρχίσει να εμφανίζονται κάμπιες,για τις οποίες έχω ακούσει ότι μπορεί να προκαλέσουν αλεργίες σε κάποια σκυλάκια.Αυτά!
Βρισκόμαστε στον Πύργο Ηλείας και μιλάω για την περιοχή του επαρχίου.
Βρισκόμαστε στον Πύργο Ηλείας και μιλάω για την περιοχή του επαρχίου.