Δαγκωμα σκορπιού

Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
33
Athens
www.facebook.com
Ηθελα καιρό να γράψω για ένα περιστατικό που συνέβη πριν 1 μήνα περίπου αλλά δεν βρήκα χρόνο.Αφήναμε τα σκυλάκια μας καθημερινά να παίζουν σε έναν ελεγχόμενο χώρο(όχι ακριβώς πάρκο) με αρκετό πράσινο.Κάποια στιγμή στο ένα πρήστηκε το μάτι,μπορούσε ίσα ίσα να το ανοίξει και ο κτηνίατρος είπε πως είναι επιπεφυκίτιδα και του χορήγησε κάτι σταγόνες.Δύο μέρες μετά σε ένα άλλο σκυλάκι πρήστηκε η γλώσσα τόσο πολύ που έβγαινε έξω από το στόμα του με αποτέλεσμα να μην μπορεί ούτε να φάει ούτε να πιει νερό.Την επόμενη ημέρα η γλώσσα του σκυλιού είχε ξεπρηστεί και είχε μαυρίσει σε ένα σημείο στην άκρη.Ο κτηνίατρος είπε ότι το σημείο είχε νεκρωθεί κι ότι τέτοια ζημιά έχει δημιουργηθεί από τσίμπημα φιδιού ή σκορπιού.Το σημείο αυτό της γλώσσας έπεσε τις επόμενες μέρες.Την ίδια βδομάδα πρήστηκε το μάγουλο του δικού μου αλλά μετά από λίγες ώρες ξεπρήστηκε τελείως.Δεν ξέρω αν τα 3 περιστατικά είναι άσχετα μεταξύ τους ούτε είμαι σίγουρη για την αιτία που προκλήθηκαν.Επειδή ανησυχήσαμε πολύ ενημερώσαμε την φιλοζωική,μήπως μπορέσουν να ψεκάσουν με κάποιο σκεύασμα τον χώρο προληπτικά.Ενημερώσαμε και όσους πηγαίναν εκεί τα σκυλάκια τους.Άκρη πάντως δεν έχω βγάλει,κι απλά το καταθέτω μήπως κάποιο μέλλος είχε παρόμοια εμπειρία ή βρίσκεται στην περιοχή.Να συμπληρώσω ότι στον χώρο είχαν αρχίσει να εμφανίζονται κάμπιες,για τις οποίες έχω ακούσει ότι μπορεί να προκαλέσουν αλεργίες σε κάποια σκυλάκια.Αυτά!
Βρισκόμαστε στον Πύργο Ηλείας και μιλάω για την περιοχή του επαρχίου.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Αν ήταν τσίμπημα φιδιού ή σκορπιού δεν θα είχαν μόνο τοπικά συμπτώματα, θα είχαν εμφανή συμπτώματα αντίδρασης συνολικά σαν οργανισμός και πολλές φορές το τσίμπημα του σκορπιού είναι θανατηφόρο. Όλα τα σκυλιά είχαν θέμα στην περιοχή του προσώπου από ότι διαβάζω οπότε θα προσανατολιζόμουν μάλλον σε κάτι ίσως στα χόρτα ή σε θάμνους που βάζουν μουσούδες.
http://www.dogforum.gr/v3/υγεία.ασθένειες-17/αγωνία.σήμερα.–.τελικά.όλα.καλά-14984/

Last edited:

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Το περιστατικό με την γλώσσα είναι σιγουρα από την κάμπια , την πατήσαμε και εμείς πριν 10 ημερες,
του καναμε ενεση κορτιζόνης και το σημείο που είχε νεκρωθεί στη γλώσσα επεσε μετα απο λίγες μερες.
Απλώς εμενα ο γιατρος μου ηξερε που μενω και μόλις τον πηραμε τηλεφωνο αμέσως καταλαβε τι συμβαίνει .

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.681
11.119
Athens
Το περιστατικό με την γλώσσα είναι σιγουρα από την κάμπια , την πατήσαμε και εμείς πριν 10 ημερες,
του καναμε ενεση κορτιζόνης και το σημείο που είχε νεκρωθεί στη γλώσσα επεσε μετα απο λίγες μερες.
Απλώς εμενα ο γιατρος μου ηξερε που μενω και μόλις τον πηραμε τηλεφωνο αμέσως καταλαβε τι συμβαίνει .
Όταν λέτε "έπεσε", νεκρώθηκε κομμάτι από τη γλώσσα και έπεσε - λείπει κομμάτι δηλαδή?

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
και η δικιά μας η δεξιά πλευρά της ειναι κυμματιστή και λίγο πιο μέσα έχει ενα μικρό βαθούλωμα, και για πολλες μερες ηταν μπλέ. Σήμερα που είχε έρθει ο γιατρός μου στο σπίτι μου είπε ότι έίναι οκ, η γλώσσα του θα μείνει ετσι και μου ειπε για ένα περιστατικό που του είχε πρηστει τόσο η γλώσσα που δεν μπορούσε να πάρει ανάσα και παραλίγο να τον χάσουν. Εγω για καλο και για κακό έβαλα δύο ενέσεις στο ψυγειο μου να υπάρχουν.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Προφανώς το σημείο που νεκρώθηκε είναι το σημείο όπου έπεσε το τσίμπημα. Πάντως φίδι ή σκορπιός κάνουν γενικευμένα συμπτώματα δεν κάνουν τοπικά.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Δυσκολα θα βρεις σκορπιο μεσα σε πρασινο χορτο, αυτοι ζουν σε πετρωδη μερη οπου κρυβονται και κυνηγουν αλλα εντομα. Επισης φιδι ξυπνιο τετοιον καιρο ειναι απιθανο θα ελεγα.

Αυτο με τις καμπιες ακουγεται πιο πραγματικο αλλα δεν το ειχα ξανακουσει! :confused:

υ.γ. οι φιλοζωικες δεν ψεκαζουν παρκα. Και δεν ειναι καθολου καλη ιδεα κατα τη γνωμη μου.

Last edited:

ollandos13

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2012
417
1
Καλησπερα! Σιγουρα θεωρω πως δεν υπηρχε λογος να δημιουργησω καινουργιο θεμα αλλα πρεπει επισης σιγουρα να ενημερωσω τους Θεσσαλονικεις! Σημερα λοιπον σοκαριστηκα οταν στον περιπατο μας πριν καμια ωρα κ στην οδο Ολυμπιαδος (απεναντι απο τα lidl ακριβως) αντικρισα αυτο: DSC_0272.jpg

ollandos13

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2012
417
1
Θα με τρελάνεις!
Κ δεν τον σκοτωσα κιολας.. Μασησα να τον πατησω γιατι φορουσα καλοκαιρινο παπουτσι.

Αυτός είναι τεράστιος! Αν κρίνω από το πλακάκι δηλαδή...
Οχι ενταξει μη φανταζεσαι κ κανα θηριο.. γυρω στα 4-5 εκ. μηκος ειχε! Η τοποθεσια ειναι το ακυρο της υποθεσης!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.681
11.119
Athens
εγώ θα το έσπρωχνα σε πετ σοπ στα καπάκια!
κρίση έχουμε...
Kι εγώ το σκέφτηκα μήπως ήταν pet και το σκασε! Πάντως μου μοιάζει για ξανθός - διάβασα ότι οι ξανθοί συχνάζουν σε λίμνες και ποτάμια.

ollandos13

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2012
417
1
Kι εγώ το σκέφτηκα μήπως ήταν pet και το σκασε! Πάντως μου μοιάζει για ξανθός - διάβασα ότι οι ξανθοί συχνάζουν σε λίμνες και ποτάμια.
Ξανθος ηταν! Εχουμε μπολικους απο αυτους στο Αρχαιο λιμανι της Κορινθου κ τους γνωριζω! bouboul αν εισαι Αθηνα 45 λεπτα δρομος ειναι! Μια χαρα μεροκαματο θα βγαζεις!!! :D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.338
Μέλη
20.109
Νεότερο μέλος
DarthVader3