Δαγκωμα σκυλου σε σκυλο

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Γεια σου φιλε και περαστικα στο φιλαρακι σου.Εχω φροντισει αρκετες φορες δαγκωματα στα σκυλια μου δυστυχως..Πληγες απο κυνοδοντες μπορουν να μολυνθουν και γιαυτο και βγαζουν τοσο πυον, το προβλημα ειναι εσωτερικα ασχετα αν απ εξω φαινεται λιγο.Αντιβιωση οπωσδηποτε για αυτα, ο κτηνιατρος θα σου πει τι και δοσολογιες.Στους δυο κτηνιατρους που εχω παει τα σκυλια ποτε δε θυμαμαι να ξαναανοιξαν πληγη ,μονο καλο εξωτερικο καθαρισμο, δεν ειμαι γιατρος αλλα προσωπικα μου φαινεται λαθος

george_gt

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2016
188
429
Φίλε μου εμένα που είχε ένα δάγκωμα στο πόδι (στην πατούσα από κάτω) του έκανα πλύσεις με οξυζενέ και μετά του έβαζα ένα sprey επουλωτικό με αντιβίωση Terramycin λέγετε. Αλλά παρ΄όλο που εμένα η πληγή του ήταν στην πατούσα και κάθε μέρα το πάταγε το πόδι σε 5 μέρες η πληγή έκλεισε....

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Εγώ τον σκύλο τον έχω 27 ώρες περίπου, αλλά ακούντας την ιστόρια σου και αν ήμουν εγώ στην θέση σου (με τις βασικότατες γνώσεις που έχω στην ιατρική, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου που έκλειναν οι βαθίες πληγές η δικές μου, όχι του σκύλου) θα είχα πάει σε άλλο κτηνίατρο χθες.

thanos-ektoras

Active Member
17 Αυγούστου 2017
34
67
Να σας ευχαριστησω καταρχας για ολα τα μηνύματα.Τελικα μιλησα και με την γιατρο μου απο κορινθο.Αποτελεσμα?Ουτε την αντιβίωση να αλλάξω οπως μου ειπε ο εδω γιατρος ουτε ψαλιδακια να βαζω μεσα στην πληγη. Συνεχιζω την ιδια αντιβίωση που του εδινα και πλύσεις με ορό οπως κανω εδω και ηδη 2 μερες και πλεον ουτε πριξημο εχει ουτε τιποτα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Μπράβο χαίρομαι που φαίνεται να λύθηκε, μου έκανε μεγάλη εντυπωση που άνοιγε την πληγή η οποία πήγαινε καλά και μετά ήταν τούμπανο...Καταλαβαίνω ότι φοβόταν μην μολυνθεί και δουλέψει υπογείως το τραύμα αλλά μια πληγούλα που φαίνεται ότι πάει καλά να την ανοίγεις με ψαλίδια και μετά να γίνεται τούμπανο σημαίνει με το χωρίς ιατρικές γνώσεις μυαλό μου ότι εσύ το επιμολύνεις ( ο κτηνίατρος εννοώ) . Δυστυχώς η επιλογή γιατρού και κτηνιάτρου είναι πολύ ρίσκο τελικά...

• Like
Reactions: thanos-ektoras

thanos-ektoras

Active Member
17 Αυγούστου 2017
34
67
Μπράβο χαίρομαι που φαίνεται να λύθηκε, μου έκανε μεγάλη εντυπωση που άνοιγε την πληγή η οποία πήγαινε καλά και μετά ήταν τούμπανο...Καταλαβαίνω ότι φοβόταν μην μολυνθεί και δουλέψει υπογείως το τραύμα αλλά μια πληγούλα που φαίνεται ότι πάει καλά να την ανοίγεις με ψαλίδια και μετά να γίνεται τούμπανο σημαίνει με το χωρίς ιατρικές γνώσεις μυαλό μου ότι εσύ το επιμολύνεις ( ο κτηνίατρος εννοώ) . Δυστυχώς η επιλογή γιατρού και κτηνιάτρου είναι πολύ ρίσκο τελικά...
Σε ευχαριστω πολυ. Αυτο ηταν που με εβαλε και εμενα σε σκεψεις. Οσο και αν δεν γνωριζω απο ιατρικη ε καποια πραγματα τα ψιλιαζεσε. Ειναι δυσκολο πολυ να βρεις γιατρο που να εχει διαλεξει να κανει το επαγγελμα ως λειτουργημα παρα ως κονομα.

Giota83

Member
7 Σεπτεμβρίου 2019
13
2
41
Καλησπέρα σε όλους. Σήμερα πέρασα απίστευτη στενοχώρια. Ενα σκυλί ενος γείτονα μας στο χωριό επιτέθηκε στο σκύλο μας . Τον ειχε βγάλει βόλτα χωρίς λουρί, αν και του έχουμε πει να μην το κανει γιατι ειναι επιθετικός σε ξένους. Και δεν έφτασε αυτο μας την είπε και απο πάνω οτι, δεν είναι τίποτα μονο δυο ράμματα θελει. Τα ανήψια μου και εκλαιγαν για πόση ωρα. Η μεγαλύτερη τρομαρα ηταν τι θα γινόταν αν ηταν εκεινη τη στιγμή και τα παιδια μαζι του γιατι τον κανουν βολτα συχνα. Πήγαμε στον κτηνίατρο και του εκανε ραμματα και έδωσε αντιβιοτικά δίνοντας του μια ευκαιρία να αναρρώσει , αλλα του εκανε ζημιά στο ενα πισω ποδι. Έκλαιγα ολη την ωρα μεχρι να μαθω οτι θα είναι προσωρινά καλα. απο εκεί που ειχα ηρεμησει και ειχα ξεχασει το θέμα της ευθανασίας που μου ειχε αναφέρει ο κτηνίατρος του , μετα από ολα αυτα αν υποφέρει και δεν μπορει να περπατησει καλα θα ειναι η μονη εσχατη λυση για να μη ταλαιπωρείται.
Δυστυχώς για τον σκυλακο μου τον εχει δαγκωσει σε πολλα μερη και ο καημένος ζοριζεται ακομα και με παυσίπονα που του έδωσε . Ο κτηνίατρος του ηταν κλειστος και πηγαμε σε ενα γνωστό μας . Ελπίζω τη Δευτέρα που θα παμε στον δικό του να μας πει ευχαριστα λόγια.