Δαγκωμα σκυλου

Lis77

Member
3 Απριλίου 2016
6
0
Καλησπερα!
Θα ηθελα τη γνωμη σας για κατι που μας συνεβη προχθες.
Βγαζω το σκυλο μου βολτα, αρσενικο λαμπραντορ, σε ενα δασακι που εχουμε στη γειτονια μας. Σε καποιο σημειο υπαρχει ενα ξεφωτο και συνηθως μαζευομαστε διαφοροι ιδιοκτητες και αφηνουμε τα σκυλια μας ελευθερα χωρις λουρι για να παιξουν. Προχθες λοιπον ο σκυλος μου δεχθηκε επιθεση απο ενα αλλο αρσενικο γερμανικο ποιμενικο με αποτελεσμα να του κοψει ενα κομματι απ'το αυτι του, να του ματωσει αρκετα το αλλο και να του κανει δυο τρυπες, μια σε καθε μαγουλο. 11 ραμματα στο συνολο.
Καταλαβαινω οτι επειδη ηταν και τα δυο σκυλια λυτα και οι δυο εχουμε ευθυνη, ως προς το κομματι του νομου που λεει οτι τα σκυλια πρεπει να ειναι δεμενα. ΟΚ. Παρακατω ο νομος λεει οτι ο ιδιοκτητης ειναι υπευθυνος για ο,τι βλαβες προκαλεσει ο σκυλος του, σωστα? Δεν θα πρεπει να μου πληρωσει τα νοσηλεια???
Καποιες λεπτομερειες για να καταλαβεται λιγο καλυτερα την κατασταση. Ο δικος μου οταν ενθουσιαζεται και βλεπει αλλα σκυλια να τρεχουν τρεχει κι αυτος και γαυγιζει. Συνηθως τον καλω πισω για να μην γινεται ενοχλητικος προς τα αλλα σκυλια. Ο αλλος σκυλος, ειναι φιξαρισμενος με τα κουκουναρια. Οταν λεω φιξαρισμενος, εννοω σοβαρα φιξαρισμενος. Δεν ειναι ενα απλο παιχνιδι φετς. Ο ιδιοκτητης του μαζευει μια σακουλα κουκουναρια και ερχεται εκει που μαζευομαστε και του τα πεταει για να παει να τα φερει. Μαλιστα εχει παραδεχθει οτι αν δεν το κανει αυτο θα επιτηθεται σε αλλα σκυλια, το οποιο και εχει κανει στο παρελθον οταν καποιο σκυλι προσπαθησε να τρεξει κι αυτο. Ετσι εγινε και προχθες. Πηγε για το κουκουναρη αυτος ετρεξε και ο δικος μου, γυρναει ο αλλος και αρχισε να τον δαγκωνει. Ο δικος μου ξαπλωθηκε για να αμυνθει και ο αλλος ηταν απο πανω του και προσπαθουσε να του κανει κι αλλη ζημια. Μαλιστα απο αλλους ιδιοκτητες εμαθα εκ των υστερων οτι εχει τσακωθει σχεδον με ολα τα σκυλια και αυτο που τους λεει ειναι οτι τα αλλα τον προκαλουν. Ο δικος μου ηταν ο "τυχερος" απ'οτι φαινεται που χρειαστηκε και ραμματα. Και ρωταω, δεν θα πρεπει να παρει την ευθυνη του η το οτι δεν ημασταν δεμενοι με λουρι τα αναιρει ολα?

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Κ τα δυο σκυλια ηταν λυτα,οποτε κ οι 2 εχετε ευθυνη για το τελικο αποτελεσμα...
Ο ιδιοκτητης του Γ.Π. σαφεστατα παραπανω γιατι ξερει το "σκαλωμα" του σκυλου του κ επιμενει να τον πηγαινει σε πολυσυχναστα σημεια κ να τον αφηνει ελευθερο

αφου ετσι κ αλλιως δεν τον ενδιαφερει τον Γ.Π. να συναναστραφει με αλλα σκυλια παρα να κυνηγησει κουκουναρια,ποιο το σκεπτικο?
κ τον δικο σου δεν τον αφηνεις να τρεξει με τα αλλα οποτε παλι,κ σεις γιατι πατε?

Τεσπα...
Οσον αφορα τα νοσηλεια,κανονικα θα πρεπε να τα αναλαβει αυτος,αλλα ετσι οπως γιναν τα πραγματα,ειναι στην διακριτικη του ευχερεια υποθετω...ακρη δλδ δε θα βγαλεις

Στην ολη φαση εσεις πως αντιδρασατε?

mixalis1990

Well-Known Member
1 Απριλίου 2016
54
92
35
περάστηκα του σκυλακου καταρχήν..δεν νομίζω να βρεις άκρια γιατί και εσύ είχες λυτό το σκύλο σου..μπορεί να ισχυριστεί το οτι δυποτε..ασ πούμε ότι ο δικός σου άρχισε τον καυγά..

Lis77

Member
3 Απριλίου 2016
6
0
Διευκρινηση: τον αφηνω να τρεχει με τα αλλα σκυλια αλλα μοο οταν αρχιζει να γαβγιζει πολυ εντονα τοτε ειναι που τον καλω.

Ειπα στον αλλο ιδιοκτητη να ερθει να παρει το σκυλο του γιατι αυτος ηταν απο πανω και φανταστηκα οτι αν εβαζα εγω το χερι μου επανω του μπορει να ετρωγα και γω καμια ξωφαλξη. Με αγνοησε επιδικτικα. Αρχισα να φωναζω οτι τελος τωρα και στα δυο και αφου καταλαγιασαν λιγο τα πραγματα ηρθε και τον πηρε τον δικο του. Το γιατι ερχεται...εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι ερχεται για το μουχαμπετι. Του ειπα σημερα που τον ξαναειδα γιατι δεν παει σε αλλο μερος που δεν υπαρχουν αλλα σκυλια και να του πεταει οσα κουκουναρια θελει, δεν ειχε καμια απαντηση. Δεν νομιζω οτι καταλαβαινει ομως και το ποσο κακο κανει στο σκυλο του με το να επιτρεπει αυτο το φιξαρισμα. Θεμα χρονου ειναι μεχρι να ξαναπιαστει με καποιον αλλο.Και φυσικα η απαντηση του θα ειναι παλι οτι τα αλλα τον προκαλουν. Τι να πει κανεις.
Οσο για τα νοσηλεια, μου ειπε οτι ο δικος του ηταν σε αυτοαμυνα(?!), πραγμα που δεν ισχυει, και οτι δεν ευθυνεται... Ο κτηνιατρος μου λεει οτι καλα θα κανει να πληρωσει γιατι αν το παω νομικα θα πληρωσει απο 5 ως 10 χιλιαρικα. Αλλα στο Ελλαδισταν μενουμε...τετοια πραγματα τα ακουω και γελαω. Και μαλλον σ'αυτο βασιζεται κι αυτος και δεν θελει να πληρωσει τιποτα.
Ευχαριστω mixalis1990. Καλα ειναι ο δικος μου τωρα, με αντιβιωση βεβαια και αλοιφες για τις πληγες.

mixalis1990

Well-Known Member
1 Απριλίου 2016
54
92
35
δεν θα βρεις ακρια νομικά..φταίει οκκ εγώ εσύ το δεχομασται....μα δεν πρέπει να ξεχνάς ότι και α 2 σκυλιά ήταν λιτά..εσύ δεν περίμενες να ισχυριστεί αυτοάμυνα??

Lis77

Member
3 Απριλίου 2016
6
0
120 ευρω ηταν και αλλα 15 για αντιβιωσεις κτλ, αλλα ειναι πιο πολυ το γαμωτο! Ουτε ενα συγνωμη δεν εχει πει!
Ναι, επειδη τον εχω καταλαβει τι ανθρωπος ειναι, αυτο πιστευα οτι θα πει... αρα τιποτα παραπερα δε γινεται και να το ξεχασω το ολο ζητημα. Το καλο στην ολη υποθεση ειναι οτι ο σκυλος μου ειναι καλα και αυτο ειναι που μετραει πανω απ'ολα. Τετοιοι ιδιοκτητες θα υπαρχουν παντα.

Μπλου

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
120
50
Το κακο θα ειναι μηπως τελικα ο σκυλος σου εχει ασχημη εμπειρια απο ολο αυτο και τον δεις να αλλαξει δραματικα η συμπεριφορα του.Οι πληγες θα γιατρευτουν,το θεμα ομως ειναι να μην εχει παθει καποιο ψυχολογικο σοκ.

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.022
SALONIKI
Εγω λεω μιας και μαζεύεστε πολλοί και τα έχετε αμόλα κάντε ενα
κοινό ταμείο και μέρα παρά μέρα οποίος σκυλος δαγκώνετε να
τα βάζετε ρεφενέ. Μεχρι και κτηνίατρο επιφυλακής μπορείτε να
κρατάτε.

Lis77

Member
3 Απριλίου 2016
6
0
Αχαχαχα θα τους το πω αυριο αυτο! Κριμα γιατι ολοι οι υπολοιποι τα βρισκουμε και μετα υπαρχει κι αυτος....

Καλα φαινεται και απο ψυχολογικης πλευρας. Τον πηγα σημερα σε ενα αλλο μερος που ξερω οτι και εκει μαζευονται πολλα σκυλια και ηταν ο ιδιος. Βεβαια ημουν σε επιφυλακη μην αντιδρασει περιεργα οταν τον πλησιασανε ολα, αλλα ολα καλα. Τον Γ.Π. δεν τον εχει δει ακομα γιατι αποφευγω να πηγαινω πλεον τις ωρες που παει αυτος. Ειναι νωρις ακομα, ειναι σαν να γυρευω τον μπελα μου αν τον συναντησει τωρα νομιζω.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.985
20.420
Αχαχαχα θα τους το πω αυριο αυτο! Κριμα γιατι ολοι οι υπολοιποι τα βρισκουμε και μετα υπαρχει κι αυτος....
Δεν έπρεπε να το εκλάβεις ως αστείο, το παραπάνω σχόλιο.
Αντιθέτως!
Πες μας αν θέλεις στο περίπου, που μαζεύεστε όλοι αυτοί με τα λυτά ανυπάκουα σκυλιά σας, να ξέρουμε τουλάχιστον, να μην περνάμε ούτε απ'έξω. Και στον γιατρό σου, να πεις, να μην ξεσηκώνει τον κόσμο, με ανυπόστατα σχόλια.

Περαστικά στον σκύλο σου. Γενικώς!

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.256
Αθήνα
Περαστικά στον σκύλο σου, σωματικά και ψυχολογικά. Δε νομίζω ότι μπορείς να απαιτήσεις οτιδήποτε νομικά, κι αυτό όχι λόγω... Ελλαδιστάν, αλλά επειδή είστε και οι δύο ιδιοκτήτες φάουλ.
Απλά έχε υπόψη σου ότι κάποιο παρόμοιο σκηνικό μπορεί να επαναληφθεί, ακόμα και με σκυλιά που τα πηγαίνουν μέχρι τώρα καλά μεταξύ τους. Μπορεί να γίνουν κουβάρια σε κλάσματα δευτερολέπτου, και συχνά δεν παίρνουμε καν χαμπάρι ποια ήταν η σπίθα. Κι αν η "σύρραξη" γενικευθεί με περισσότερους από δύο τρεις συμμετέχοντες, όσες καλές προθέσεις και να έχετε όλοι οι κηδεμόνες, δε θα μπορέσετε εύκολα να περιορίσετε τις ζημιές. Μη θεωρήσεις ότι απομακρύνοντας τον εν λόγω σκύλο/ιδιοκτήτη λύθηκε το πρόβλημα. Καταλαβαίνω τη χαρά να βλέπουμε τα σκυλιά μας να παίζουν, αλλά κρύβει πάντα ένα κίνδυνο, και συχνά λιγότερο υπολογισμένο απ' ό,τι θα θέλαμε να πιστεύουμε.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.684
11.124
Athens
Νομικά είσαστε και οι δύο φάουλ.
Αν ο δικός σου ήταν δεμένος και ο "φιξαρισμένος" λυτός και επιτίθετο, τότε ναι, τον πήγαινες gam1ont@$.

Lis77

Member
3 Απριλίου 2016
6
0
χμμμ το οτι γελασα με ενα ειρωνικο σχολιο μαλλον επεσε στο κενο...

Το εχω ηδη ξεχασει το θεμα αλλα ενημερωτικα σας γραφω τι μου ειπε μια φιλη μου δικηγορος. Ο δικαστης θα δει τι παραβασεις υπαρχουν στο νομο παραγραφο-παραγραφο. Ναι ειμαστε και οι δυο φαουλ ως προς την παραγραφο του νομου που λεει οτι επρεπε τα σκυλια να εχουν λουρι. Αρα και οι δυο πληρωνουμε απο 300. Αλλη παραγραφος, ο ιδιοκτητης ειναι υπευθυνος για βλαβες ή ζημιες που προκαλεσε το σκυλι του, αρα πληρωνει αυτος, το ποσο θα το καθορισει ο δικαστης συμφωνα και με το τι προβλεπει ο νομος για κυρωσεις. Η ιδια μου ειπε ομως, που εχει καθε μερα δικαστηριο, οτι ειναι τοσο πνηγμενο το συστημα που θα παρει χρονια, συν τα εξοδα μου βεβαια για δικηγορους κτλ. Αυτα. Αν εχεις χρονο και κυριως χρημα ολα γινονται. Φαινεται οτι ο κτηνιατρος μου κατι ηξερε τελικα.

Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις.

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.022
SALONIKI
Αν έχεις χρόνο και Αν έχεις χρήμα και Αν ο αντιδικος
Δεν έχει περισσότερο χρήμα από εσένα έχεις πιθανότητες

• Like
Reactions: johnk and sis

mixalis1990

Well-Known Member
1 Απριλίου 2016
54
92
35
ρε lis77..στο λένε τα παιδιά από εξω έξω...δεν μπορείς να τον κάνεις τπτ.....θα ισχυριστεί αυτοάμυνα..δικός σου είναι το φταίξιμο γιατί αλός είναι τρελός,είναι του γιατρού βρε αδερφέ...ΕΣΎ σαν σωστός και σώφρον ανθρώπος γιατί το είχες λιτό??τώρα ασ πούμε το δικό σου κυνήγησε το άλλο για μια κουκουνάρα..αν εγώ είχα το παιδί μου και κυνηγούσε το παιδι μου με μια μπάλα...οχι σων και καλα να του κανει ζιμια αλλα γιανα παιξει ο σκυλος..και επεφτε πανω στο πιτσιρικα και του γρατσουνουσε το προσοπω..τι θα γυνοταν..

• Like
Reactions: Brave

Lis77

Member
3 Απριλίου 2016
6
0
Ας μη το κουραζουμε αλλο...epial ουτε αυτη η πορτα θ'ανοιξει. Καλυτερα να το συνεχισετε στο αλλο "δαγκωμα".

Ευχαριστω και παλι.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.344
Μέλη
20.112
Νεότερο μέλος
Anastasia skia