Δαγκωμα

dimus13

Active Member
23 Νοεμβρίου 2013
33
2
Καλησπερα σε ολους..την φαγαμε καλα χθες.Ενα ψυχαναγκαστικο ροτβαιλερ ενιωσε απειλη οταν η μικρη πλησιασε το μπαλακι της και εγιναν κουβαρι.Αποτελεσμα μια τρυπα απο κυνοδοντα πανω απο το δεξι ποδι.Δν κουτσενουμε δν ποναμε αλλα ειναι λες και εφαγε σφαιρα.Τωρα η κτηνιατρος εγραψε Augmentin 1000mg Μισο πρωι βραδυ και πλυσεις με φυσικο ορο...Υπαρχει κατι σαν επουλωτικο ή καμια αλλη ιδεα?Μου φαινεται λιγο κουλο να περιμενουμε να κλεισει μια τρυπα ποσο καιρο..Ανοιξη και ανοιχτη πληγη...

dimus13

Active Member
23 Νοεμβρίου 2013
33
2
Ελευθερα ηταν και τα δυο τα κοριτσια..εχουν ξαναβρεθει και χωρις μπαλακι ολα οκ..τωρα ειχαμε μαλλιοτραβηγματα..

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Αν έχει μόνο μια τρύπα από έναν κυνόδοντα, το πιθανότερο είναι ότι μόνο καλά δεν την φάγατε. Δεν δάγκωσε καν δηλαδή, αλλά μόνο την απώθησε ή/και "κατσάδιασε".

Προσωπικά δεν μου φαίνονται περίεργες οι οδηγίες του γιατρού. Τις φορές που προέκυψαν τρύπες από κυνόδοντα/ες (σε σκύλο αλλά και σε εμένα), δεν έκανα κάτι παραπάνω από αυτά που σου είπε ο γιατρός. Αντιβίωση και απλό καθάρισμα. Κλείνουν πολύ πιο γρήγορα από ότι υποθέτω ότι φαντάζεσαι. Εφόσον μιλάμε βέβαια για "απλή" τρύπα, όχι να έχει φύγει κομμάτι.

Αν και είμαι off αφού είμαστε στην υγεία, βρίσκω κι εγώ υπερβολικό τον χαρακτηρισμό ψυχαναγκαστικό για έναν σκύλο που υπερασπίστηκε το μπαλάκι του. Αν θέλεις οπωσδήποτε να ρίξεις σε κάποιον την ευθύνη θα έλεγα ότι την έχετε και οι δύο, ο ιδιοκτήτης του άλλου σκύλου κι εσύ αν καταλαβαίνω καλά και ήταν και τα 2 ελεύθερα.

dimus13

Active Member
23 Νοεμβρίου 2013
33
2
Η δικια μου δν παιζει με μπαλακια...απλα το αλλο φαντασιωθηκε οτι θα της το παρει...και δν ειναι η πρωτη φορα..εχει ξαναδειξει τετοιο χαρακτηρα και σε αλλο θυληκο.Δν ειμαι τωρα σπιτι..σε καμια ωρα θα ανεβασω Photo

druna

Well-Known Member
19 Νοεμβρίου 2015
125
107
48
Το σκυλάκι δεν φαντασιώθηκε τίποτα. Υπερασπίστηκε το μπαλάκι του και αυτό είναι πολύ φυσιολογικό για ένα σκύλο. Δεν μπορεί να ξέρει οτι η δική σου δεν ενδιαφερόταν για το μπαλάκι.... Και το δικό μου αγιοσκυλο είναι, αλλά άμα τρώει και πλησιάσει άλλο βγάζει δόντια (αυτό μάλλον από εμένα το πήρε!)

dimus13

Active Member
23 Νοεμβρίου 2013
33
2
Δηλαδη το θεωρεις πολυ λογικο να φερεις ενα ροτ 40+ κιλα που εχει κολλημα με το μπαλακι του σε μια αλανα με αλλα 10 σκυλια και να του το πετας .Ο ιδιοκτητης του παντως ειπε οτι εκανε μλκια αφου ξερει το κολλημα της.Τεσπα εμενα η απορια μου ηταν για την ανοιχτη πληγη..Τσιμπουρια,μαμουνια χορτα κτλ..η θαλασσα κανει?Δλδ λειτουργει επουλωτικα οπως σε εμας ή χειροτερο ειναι?Δεν ξερω αν εχετε ιδεα για κυνοδοντα 3χρονου ροτ αλλα μιλαμε για τρυπα οχι αστεια.Απλα οπως ειπε η γιατρος οσο μεγαλυτερη τοσο καλυτερα απο την αποψη πως μειωνονται οι πιθανοτητες για φλεγμονη/αποστημα

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Δηλαδη το θεωρεις πολυ λογικο να φερεις ενα ροτ 40+ κιλα που εχει κολλημα με το μπαλακι του σε μια αλανα με αλλα 10 σκυλια και να του το πετας .
Λογικό δεν είναι, αλλά εξισου παράλογο βρίσκω να το ξερεις (αφου ειπες ότι χει ξανακάνει τσαμπουκάδες γι αυτό) και να αφήσεις λυτό το σκυλί σου εκεί!

dimus13

Active Member
23 Νοεμβρίου 2013
33
2
Το αφηνω λυτο διοτι ξερω οτι δν προκαλει ποτε φασαριες και παιζει με ολα.Για να τελιωνουμε παρατηρηση του εγινε απο ολους αλλα και ο ιδιος το καταλαβε απο μονος του.Τωρα πως σε εσας φαινονται ολα τοσο λογικα ειναι αλλο θεμα.Ξαναλεω το ολο θεμα το ανοιξα περι επουλωσης και οχι για ψυχολογια σκυλων/αφεντικων.

dimus13

Active Member
23 Νοεμβρίου 2013
33
2
Οχι η μοδα τωρα τελευταια ειναι οι εχοντες πολλα ποστ να θεωρουνται παλαιουρες και να γραφουν ασχετες εξυπναδες.

• Like
Reactions: Agnes2016

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Aσχετες εξυπνάδες μεν, χωρις δαγκωμένα σκυλιά από βλακώδη εφησυχασμό δε!(όταν όλα τα δεδομένα φωνάζουν «αφού το έχεις λυτό, δέστο γρήγορα γιατι βγήκε μπαλάκι, κουκουνάρι, ξύλο, μπουκάλι»)

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Οι έχοντες πολλά ποστ συνήθως είναι και έμπειροι και από αυτούς θα ήθελες μια γνώμη για το τι θα κάνεις με την πληγή του σκύλου σου. Το λάθος ήταν και δικό σου, για μένα κιόλας περισσότερο, αφού ήξερες ότι το σκυλί έχει κόλλημα με το μπαλάκι του και άφησες το δικό σου έλεύθερο στον ίδιο χωρό εφόσον υπήρχε μπαλάκι. Όταν γράφεις κάπου την γνώμη σου και την βλέπουν τόσα άτομα πρέπει να είσαι έτοιμος να δεχτείς κριτική. Μην εθελοτυφλείς σε λάθη σου. Όλοι κάνουμε φυσικά. Περαστικά στο κορίτσι σου! :) Με όλη την καλή διάθεση τα παραπάνω. :)

SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Πως είναι άσχετη εξυπνάδα η συμβουλή τύπου "Δένε ρε φίλε το σκύλο σου και μη το αμολάς αέρα πατέρα δίπλα σε ροτ 40+ κιλών", όταν εσύ λες πως "δαγκώθηκε και πονάει σα σφαίρα", δεν το καταλαβαίνω.

• Like
Reactions: vek and Orilis

dimus13

Active Member
23 Νοεμβρίου 2013
33
2
Μαλιστα..παμε παλι..εχω εναν σκυλο που δεν προστατευει μπαλακια,δν κοβει χερια οταν πλησιαζεις το φαγητο του,δεν τραμπουκιζει αλλα σκυλια.Και φυσικα οποτε μπορω το αφηνω σε ασφαλες περιβαλλον να εκτονωθει..και ερχετε ενα ροτ το οποιο ετσι εμαθε ετσι ειναι στο dna του δεν με νοιαζει και ενω παιζουν ολα ησυχα και ωραια κανει τα δικα του..και ξερετε αφου εχετε χιλιαδες posts και ειστε ειδικοι πως χρειαστηκαν 5 secs για να γινουν κουβαρι..τι να δεσω ακριβως..?Παμε παρακατω..και ερχομαι εδω να ρωτησω αν υπαρχει αλλος τροπος να επουλωθει πιο γρηγορα το τραυμα(θαλασαα,σπρευ κτλ) γιατι φοβαμαι που κυκλοφορει ανοιξιατικα με μια ανοιχτη πληγη και μου αρχιζετε μαθηματα πιος φταιει μπλα μπλα.ασχετα ολα.Πειτε αν θελετε να κανουμε chat και να το ψαξω στο google απλα

SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Μαλιστα..παμε παλι..εχω εναν σκυλο που δεν προστατευει μπαλακια,δν κοβει χερια οταν πλησιαζεις το φαγητο του,δεν τραμπουκιζει αλλα σκυλια.Και φυσικα οποτε μπορω το αφηνω σε ασφαλες περιβαλλον να εκτονωθει..και ερχετε ενα ροτ το οποιο ετσι εμαθε ετσι ειναι στο dna του δεν με νοιαζει και ενω παιζουν ολα ησυχα και ωραια κανει τα δικα του..και ξερετε αφου εχετε χιλιαδες posts και ειστε ειδικοι πως χρειαστηκαν 5 secs για να γινουν κουβαρι..τι να δεσω ακριβως..?Παμε παρακατω..και ερχομαι εδω να ρωτησω αν υπαρχει αλλος τροπος να επουλωθει πιο γρηγορα το τραυμα(θαλασαα,σπρευ κτλ) γιατι φοβαμαι που κυκλοφορει ανοιξιατικα με μια ανοιχτη πληγη και μου αρχιζετε μαθηματα πιος φταιει μπλα μπλα.ασχετα ολα.Πειτε αν θελετε να κανουμε chat και να το ψαξω στο google απλα
Η μόνη διαφωνία δικιά μου, και πολλών άλλων μελών είναι πως μια αλάνα με 10+ σκυλιά δεν θα έπρεπε να θεωρείται ασφαλές περιβάλλον και σωστή εκτόνωση.
Για το ιατρικό του θέματος δεν έχω κάτι, συγνώμη, ό,τι πληγή έχει κάνει η δικιά μου, με ένα απλό αντισηπτικό έχει κλείσει σχετικά γρήγορα. Απλά προσεχέ το, μη μολυνθεί και πρηστεί. Και ξεκίνα ατζίλιτι. :ROFLMAO:

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Και φυσικα οποτε μπορω το αφηνω σε ασφαλες περιβαλλον να εκτονωθει..
Σε ποσο «ασφαλές περιβαλον» το άφησες, φάνηκε εκ του αποτελέσματος!

Καλά σου λεει ο γιατρός! Η πληγή κυρίως από δάγκωμα, πρέπει να μείνει ανοικτή μεχρι να κλείσει μόνη της!

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Το περιβάλλον που το αφήνεις ελέυθερο δεν φάνηκε και πολύ ασφαλές όμως.:whistle:Το σκυλί, κατά την γνώμη μου, έπρεπε να είναι δεμένο πολύ πριν γίνει η φασαρία. Εγώ η ίδια πήγαινα την δικιά μου σε σκυλοπάρκο με πολλά ελεύθερα σκυλιά, για να παίξει και να εκτονωθεί όπως λες και μετέπειτα κατάλαβα την βλακεία που έκανα. Μπορείς να την εκτονώνεις κάπου που θα είστε οι δυο σας ή να πηγαίνεις στο πάρκο ώρες που δε θα είναι κανείς άλλος. Τώρα σχετικά με την πληγή δεν ξέρω, αφού υπάρχουν αμφιβολίες κάνε ένα τηλεφώνημα στον γιατρό σας καλύτερα :)

dimus13

Active Member
23 Νοεμβρίου 2013
33
2
Με την λογικη σου epial να την εχω αγκαλια,στο λουρι,σε γυαλα ή να αγορασω κανενα χωραφι να ειμαι σιγουρος..ασφαλη θεωρω εναν χωρο οταν δν εχει προσβαση σε δρομο,σε αυτοκινητα,σε παιδακια κτλ.Δν μπορω να θεωρησω κινδυνο ενα οικοσιτο ζωο 3 χρονων.Τωρα αν αυτο το ζωο το εχουν μαθει ετσι ή ετσι βαραει φρικες το μυαλο του ε συγγνωμη αλλα δν το αφηνεις εσυ λυτο.

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Γιατι αν το ειχε δεμενο κι πηγαινε η δικια σου οντως λυτη τοτε τι θα ελεγες; Απλα κοιτα να τη προστατευεις οσο γινεται (δε το λεω με κακια) και περαστικα στη μικρη σου.