Έχω κάψει εγκέφαλο τις τελευταίες μέρες με όλα αυτά στο φόρουμ..

Για να το πάρουμε από την αρχή
@dimus13.
Αρχικά αναφέρθηκες σε αλάνα, έπειτα σε dog park. Εν τέλει, τι ήταν; Από τις περιγραφές σου ψιλοκαταλαβαίνω ότι ο χώρος είναι μάλλον απερίφρακτος και είναι απλά ένα ανοιχτό μέρος, όπου θεωρείτε ότι μπορείτε να αφήνετε τα σκυλιά σας λυτά. Ισχύει αυτό ή έχω καταλάβει λάθος; Αν ισχύει, έχετε
όλοι (το τονίζω, μην πεις πάλι ότι τη λέμε σε σένα μόνο) ένα μεγάλο
ομαδικό φάουλ. Βάση νόμου, τα σκυλιά
απαγορεύεται να είναι λυτά σε δημόσιο χώρο.
Σε δεύτερη φάση τώρα. Υπάρχει η συνήθεια να ερμηνεύουμε τις αντιδράσεις των σκύλων με τα δικά μας δεδομένα.
Μέγα λάθος. Τα σκυλιά έχουν δικούς τους κώδικες επικοινωνίας, πολλές φορές δύσκολα κατανοητούς στο μέσο ιδιοκτήτη. Ναι, πολλά σκυλιά θα προστατέψουν το μπαλάκι, το φαγητό, την περιοχή τους κτλ. Δεν μπορούμε να "απαιτούμε" από ένα σκύλο να μοιράζεται το μπαλάκι ή το φαγητό του με άλλο σκύλο. Ιδίως όταν ο άλλος σκύλος είναι "εκτός αγέλης". Κάποια στιγμή θα γίνει η στραβή. Στην προκειμένη φάση ήσουν τυχερός/η και εσύ και ο σκύλος σου, καθότι έφαγε απλά μια γερή διόρθωση από το άλλο σκυλί. Αν ο άλλος σκύλος ήθελε να τον κάνει παϊδάκια τον δικό σου, αυτή τη στιγμή πιθανόν να ήσουν κτηνίατρο με το σκύλο να χαροπαλεύει. Δεν ήταν λοιπόν, ψυχάκι το σκυλί. Έκανε αυτό ακριβώς που θα έκαναν κι άλλα σκυλιά στη θέση του. Προστάτεψε αυτό που ήθελε να προστατέψει.
Ανέφερες ότι έχεις ένα λύκο 30 κιλών και πρέπει να τρέξει, να παίξει να να να. Τέλεια! Κι εγώ λυκοειδές έχω, ανάλογων κιλών. Περιττό να πω, βέβαια, ότι δεν αφήνεται ποτέ off-leash εκτός κι αν η μόνη περίπτωση να βρεθεί άλλο ον κοντά της, είναι να έρθει -κυριολεκτικά- ουρανοκατέβατο. Λες να μην έχει ανάγκη να τρέξει και να παίξει; Τρέχουμε και παίζουμε μαζί!

Πίστεψε με το απολαμβάνει πολύ περισσότερο..
Όσον αφορά το θέμα της πληγής. Τις οδηγίες του κτηνιάτρου τις βρίσκω πολύ σωστές. Οπότε ακολούθησε τες και κάνε υπομονή! Η πληγή θα κλείσει..

Δεν είναι κάτι σοβαρό εξάλλου. Όπως σου είπα θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα.
Για το όφελος του σκύλου σου κυρίως, αλλά και το δικό σου, ενημερώσου για την προστασία του και άσε τις ξεροκεφαλιές κατά μέρους. Κανείς εδώ δεν έχει κάτι να χάσει αν εσύ δεν προστατέψεις τον σκύλο
ΣΟΥ. Αντιθέτως, εσύ θα χάσεις και πιθανόν να την πληρώσει το σκυλί σου, που δεν θα φταίει σε τίποτα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξαμολάς το σκύλο στο πάρκο. Περάστε χρόνο μαζί! Παίξτε, τρέξτε και θα το απολαύσετε και οι δυο παραπάνω!
Περαστικά εύχομαι!