Δαγκωμα

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Εχεις δει πολλα δεμενα σκυλια σε dog park?..

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφερον σας στο να μεινει το ζωο μου ζωντανο αλλα μαλλον νοιαζομαι περισσοτερο.
Αμα νοιαζόσουν ή έβαζες το νιονιό σου να δουλέψει στοιχειωδώς, δεν θα στο 'χαν δαγκώσει από μπαλακι...

Τον εγκέφαλό σου προσπαθήσαμε να ενεργοποιήσουμε, για να μην την ξαναπάθει το σκυλί, αλλά δυστυχώς παραμένει τριπλοκλειδωμένος!

• Like
Reactions: Orilis

dimus13

Active Member
23 Νοεμβρίου 2013
33
2
Αμα νοιαζόσουν ή έβαζες το νιονιό σου να δουλέψει στοιχειωδώς, δεν θα στο 'χαν δαγκώσει από μπαλακι...

Τον εγκέφαλό σου προσπαθήσαμε να ενεργοποιήσουμε, για να μην την ξαναπάθει το σκυλί, αλλά δυστυχώς παραμένει τριπλοκλειδωμένος!
Ο ιδιοκτητης δλδ του σκυλιου λεει φταιω συγγνωμη και εσεις τον χαβα σας.Οχι φταις εσυ.Πλακα εχετε.Θα τον φερω να τα διαβασει ολα αυτα μην νιωθει και τυψεις το παιδι.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Ε, εφ όσον παραδέχονται ότι φταίνε, παρέμεινε δικαιωμένος και θα υπάρξουν δυστυχώς και πολλές ακόμα...

• Like

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.256
Αθήνα
Δεν είπε κανείς ότι ο ιδιοκτήτης του ροτ είχε δίκιο. Αυτό που λέμε όλοι είναι ότι ο δικός σου στόχος είναι να προστατέψεις το σκυλί σου απ' τον όποιο άλλο έχει άδικο. Και να μη θεωρείς ασφαλές ένα τέτοιο μέρος γιατί πολύ απλά δεν είναι. Κι όσο το θεωρείς ασφαλές, τόσο θα εφησυχάζεις και τόσο ο σκύλος σου θα την πληρώνει, αυτό είναι όλο.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Αν δεν με απατά η μνήμη μου δεν σου είπε κανένας φταις μόνο εσύ. Απλά εσύ είσαι εδώ, σε εσένα απευθύνονται. Είμαι σίγουρη ότι αν τον έφερνες τα ίδια θα έλεγαν όλοι και σε αυτόν.

Προσωπικά αυτό που με ενόχλησε είναι η ιδέα ότι φταίει ο σκύλος. Μπορεί να έχουν περισσότερα πόδια, αλλά τις ευθύνες εμείς (πρέπει να) τις κουβαλάμε πάντα.

Τελικά πώς σκεφτόσουν ότι μπορεί να συνδέεται η επούλωση με την άνοιξη;
Από τη φωτό φαίνεται να είναι όντως μια απλή τρύπα (γίνονται συνήθως από χτύπημα με δόντι, όχι κανονικό δάγκωμα), που θα κλείσει σε λίγες μέρες και θα πάψει σύντομα να σε απασχολεί.

Περαστικά.

dimus13

Active Member
23 Νοεμβρίου 2013
33
2
Ναι πολύ ωραία όλα αυτά αλλά δεν σας ρωτησα ρε παιδί μου.Ανεβασα μερικές photos με μία τρύπα μου μπαίνει δάχτυλο μέσα και αντί να μείνουμε εκεί 3 σελίδες κάνουμε μάθημα.Καλώς η κακώς έχω έναν λύκο 30 κιλά που πρέπει να τρέξει να παίξει να να να.Ουτε αγκαλιά μπορώ να το πάρω αν έρθει ο μπαμπούλας ούτε θα τον έχω δεμένο η θα τον πάρω σπίτι επειδή ένα σκυλί έμαθε στραβά.Έτυχε.Πάμε παρακάτω

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Ο ιδιοκτητης δλδ του σκυλιου λεει φταιω συγγνωμη και εσεις τον χαβα σας.Οχι φταις εσυ.Πλακα εχετε.Θα τον φερω να τα διαβασει ολα αυτα μην νιωθει και τυψεις το παιδι.
Φταιει κι αυτος (το παραδεχτηκε τουλαχιστον) αλλα φταις κι εσυ. Συγγνωμη για το offtopic

• Like

dimus13

Active Member
23 Νοεμβρίου 2013
33
2
Αν δεν με απατά η μνήμη μου δεν σου είπε κανένας φταις μόνο εσύ. Απλά εσύ είσαι εδώ, σε εσένα απευθύνονται. Είμαι σίγουρη ότι αν τον έφερνες τα ίδια θα έλεγαν όλοι και σε αυτόν.

Προσωπικά αυτό που με ενόχλησε είναι η ιδέα ότι φταίει ο σκύλος. Μπορεί να έχουν περισσότερα πόδια, αλλά τις ευθύνες εμείς (πρέπει να) τις κουβαλάμε πάντα.

Τελικά πώς σκεφτόσουν ότι μπορεί να συνδέεται η επούλωση με την άνοιξη;
Από τη φωτό φαίνεται να είναι όντως μια απλή τρύπα (γίνονται συνήθως από χτύπημα με δόντι, όχι κανονικό δάγκωμα), που θα κλείσει σε λίγες μέρες και θα πάψει σύντομα να σε απασχολεί.

Περαστικά.
Αναφερθηκα στην Ανοιξη γιατι μεσα στα χορτα απο εδω απο κει ειναι φουλ μαμουνια τσιμπουρια αγκαθια κτλ.Δεν μου φαινεται και οτι καλυτερο να κυκλοφορει ενας σκυλος με μια τρυπα στα πλευρα..μακαρι να κλεισει συντομα.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Αμα δεν μπορεις να καταλάβεις ότι αμα βγει φαι, παιχνιδι ή αρχισουν το πιο ζορικο παιχνιδι, η στιγμη του τσακωμου ειναι πολύ κοντα και πρεπει τάχιστα να το μαζεψεις για να μην γίνει το κακό τι αλλο να σου πούμε;
Εσενα σε νοιαζει μια μικρη τρυπα! Το να μην γινουν αλλη φορα άλλες μεγαλύτερες, δεν σου περνά απ τον εγκέφαλο ότι και να σου λεμε...

Elrandir

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2013
468
1.340
Έχω κάψει εγκέφαλο τις τελευταίες μέρες με όλα αυτά στο φόρουμ.. :cautious: Για να το πάρουμε από την αρχή @dimus13.

Αρχικά αναφέρθηκες σε αλάνα, έπειτα σε dog park. Εν τέλει, τι ήταν; Από τις περιγραφές σου ψιλοκαταλαβαίνω ότι ο χώρος είναι μάλλον απερίφρακτος και είναι απλά ένα ανοιχτό μέρος, όπου θεωρείτε ότι μπορείτε να αφήνετε τα σκυλιά σας λυτά. Ισχύει αυτό ή έχω καταλάβει λάθος; Αν ισχύει, έχετε όλοι (το τονίζω, μην πεις πάλι ότι τη λέμε σε σένα μόνο) ένα μεγάλο ομαδικό φάουλ. Βάση νόμου, τα σκυλιά απαγορεύεται να είναι λυτά σε δημόσιο χώρο.

Σε δεύτερη φάση τώρα. Υπάρχει η συνήθεια να ερμηνεύουμε τις αντιδράσεις των σκύλων με τα δικά μας δεδομένα. Μέγα λάθος. Τα σκυλιά έχουν δικούς τους κώδικες επικοινωνίας, πολλές φορές δύσκολα κατανοητούς στο μέσο ιδιοκτήτη. Ναι, πολλά σκυλιά θα προστατέψουν το μπαλάκι, το φαγητό, την περιοχή τους κτλ. Δεν μπορούμε να "απαιτούμε" από ένα σκύλο να μοιράζεται το μπαλάκι ή το φαγητό του με άλλο σκύλο. Ιδίως όταν ο άλλος σκύλος είναι "εκτός αγέλης". Κάποια στιγμή θα γίνει η στραβή. Στην προκειμένη φάση ήσουν τυχερός/η και εσύ και ο σκύλος σου, καθότι έφαγε απλά μια γερή διόρθωση από το άλλο σκυλί. Αν ο άλλος σκύλος ήθελε να τον κάνει παϊδάκια τον δικό σου, αυτή τη στιγμή πιθανόν να ήσουν κτηνίατρο με το σκύλο να χαροπαλεύει. Δεν ήταν λοιπόν, ψυχάκι το σκυλί. Έκανε αυτό ακριβώς που θα έκαναν κι άλλα σκυλιά στη θέση του. Προστάτεψε αυτό που ήθελε να προστατέψει.

Ανέφερες ότι έχεις ένα λύκο 30 κιλών και πρέπει να τρέξει, να παίξει να να να. Τέλεια! Κι εγώ λυκοειδές έχω, ανάλογων κιλών. Περιττό να πω, βέβαια, ότι δεν αφήνεται ποτέ off-leash εκτός κι αν η μόνη περίπτωση να βρεθεί άλλο ον κοντά της, είναι να έρθει -κυριολεκτικά- ουρανοκατέβατο. Λες να μην έχει ανάγκη να τρέξει και να παίξει; Τρέχουμε και παίζουμε μαζί! (y) Πίστεψε με το απολαμβάνει πολύ περισσότερο..

Όσον αφορά το θέμα της πληγής. Τις οδηγίες του κτηνιάτρου τις βρίσκω πολύ σωστές. Οπότε ακολούθησε τες και κάνε υπομονή! Η πληγή θα κλείσει.. ;) Δεν είναι κάτι σοβαρό εξάλλου. Όπως σου είπα θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα.

Για το όφελος του σκύλου σου κυρίως, αλλά και το δικό σου, ενημερώσου για την προστασία του και άσε τις ξεροκεφαλιές κατά μέρους. Κανείς εδώ δεν έχει κάτι να χάσει αν εσύ δεν προστατέψεις τον σκύλο ΣΟΥ. Αντιθέτως, εσύ θα χάσεις και πιθανόν να την πληρώσει το σκυλί σου, που δεν θα φταίει σε τίποτα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξαμολάς το σκύλο στο πάρκο. Περάστε χρόνο μαζί! Παίξτε, τρέξτε και θα το απολαύσετε και οι δυο παραπάνω!

Περαστικά εύχομαι! :)

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Αυτό που σκυλάδες άνθρωποι χαρακτήριζουμε "ψυχάκια" άλλα σκυλιά (όχι τα δικά μας) για φυσιολογικές συμπεριφορές με ξεπερνάει!!

Και η δικιά μου δεν έχει ίχνος κτητικότητας, ίσως λόγω χαρακτήρα ίσως λόγω μεγάλωματος.... προσωπικά δεν με αφορά γιατί συμβαίνει άλλωστε δεν το θεωρώ επιτυχία,χαρακτήριστικο είναι...

Αλλά να λέμε τα λογικά παράλογα, επειδή εμάς μας έκατσε αλλιώς, ειλικρινά το βρίσκω τελείως φάουλ.. ειδικά από άτομα με σκύλο που ψάχνονται και ασχολούνται και γνωρίζουν κάποια βασικά πραγματάκια...

Παρ'όλα ταύτα, ειλικρινά Περαστικά και το νου σας!!!

• Like
Reactions: yasemin and Orilis

dimus13

Active Member
23 Νοεμβρίου 2013
33
2
Το περιστατικο εγινε στην ταφρο της Ροδου..μεσα σε αυτη την τεραστια εκταση υπαρχει ενας χωρος που μαζευομαστε ολοι με τα σκυλια μας πινουμε τον καφε μας και αυτα τρεχουν/παιζουν κτλ.Μιλαμε για 10+ σκυλια ολα μαζι.Αν εσεις βαφτιζετε φυσιολογικο ενα σκυλι που επιτιθετε σε ενα αλλο επειδη μπηκε στην ακτινα του παιχνιδιου του να το κοιταξετε.Αν ολα τα σκυλια ηταν ετσι,φυσιολογικα κατ εσας,θα ειχαμε θρηνησει θυματα.Αλλα δν ειναι.

Attachments

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Σημερα το πρωϊ καθώς ερχόμουν στη δουλειά, άκουσα φασαρία.
Καποιος προσπαθησε να κλεψει ενα πορτοφόλι από έναν κύριο, τον έπιασε και έτρωγε τις φάπες του απ το θύμα.
Ακους εκει να του ριχνει φάπες ό...ψυχάκιας, σκέφτηκα...

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Ενα ψυχαναγκαστικο ροτβαιλερ
o_O
καπως ετσι σου βγαζουν το ονομα...κλασσικα...
o ψυχαναγκασμος ειναι παθηση κ χρειαζεται ιατρικη γνωματευση για να "επικυρωθει" η "διαταραχη"...

1)Δηλαδη το θεωρεις πολυ λογικο να φερεις ενα ροτ 40+ κιλα που εχει κολλημα με το μπαλακι του σε μια αλανα με αλλα 10 σκυλια
2)Δεν ξερω αν εχετε ιδεα για κυνοδοντα 3χρονου ροτ αλλα μιλαμε για τρυπα οχι αστεια
1)Οσο λογικο ειναι κ να πηγαινεις τον σκυλο σου να τον αμολας εκει που ξερεις οτι πανε αλλα 10 χωρις να χεις ιδεα επι της ουσιας για το "ποιον" του καθενος...
2)Εχουμε,εχουμε...

Τωρα αν αυτο το ζωο το εχουν μαθει ετσι ή ετσι βαραει φρικες το μυαλο του ε συγγνωμη αλλα δν το αφηνεις εσυ λυτο.
Αιντε να δουμε ποσες φορες θα χαρακτηρισεις...
ενστικτο λεγεται,κανεις δεν της το μαθε,δεν μπορει να της μαθει κανεις τετοιο πραγμα
ουτε "βαραει φρικες" γιατι με το ιδιο σκεπτικο το δικο σου να δεις τι "φρικη βαρεσε" που πηγε κ προσπαθησε να κλεψει μπαλα απο ενα ροτ...

Οποιος εχει ανισορροπα σκυλια απλα δεν τα βγαζει λυτα παρεα με αλλα..
Εαν δεν τα βγαλεις τοτε ειναι που δημιουργεις ανισορροπα σκυλια...

Εαν δεν ηταν ροτ κ ηταν κανα γκολντεν κανα λαμπ τα ιδια θα λεγες?

Στην περιπτωση σου θα χρηιμοποιουσα μελι (αγνο,οχι της αγορας) αλοη κ βαλσαμο
κ αφηνε την "τρυπα" να κλεινει σιγα σιγα κ απο μεσα προς τα εξω (εαν ειναι πια τοσο βαθια)

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
και έλεγα ποτε θα σκάσει ο καφές στο χέρι...

Λοιπόν, δεν ειναι λάθος των σκύλων. Το να προστατευε το μπαλάκι του είναι φυσιολογικο! Το οτι τα δικα μας δεν το κανουν δεν σημαινει τιποτα. το πολύ πολύ πες οτι εισαι τυχερος σε αυτο... Μεχρι εκεί... Θεμα χαρακτήρα είναι τιποτα παραπανω...

Απο εκεί και πέρα ειναι υπευθυνοι οι ιδιοκτήτες. Ο ένας που ηξερε και εβγαλε μπαλάκι και ο αλλος που ήξερε και δεν πρόλαβε το κακο.

Με λόγια που θα σου αρέσουν... " Ερχεται κακο σκυλάκι, φευγει καλό σκυλάκι"... όσο παρανοικό και αν ακουγεται αυτό (γιατι ειναι), ακολούθησε το...

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.331
674
Νεα σμυρνη
Το περιστατικο εγινε στην ταφρο της Ροδου..μεσα σε αυτη την τεραστια εκταση υπαρχει ενας χωρος που μαζευομαστε ολοι με τα σκυλια μας πινουμε τον καφε μας και αυτα τρεχουν/παιζουν κτλ.Μιλαμε για 10+ σκυλια ολα μαζι.Αν εσεις βαφτιζετε φυσιολογικο ενα σκυλι που επιτιθετε σε ενα αλλο επειδη μπηκε στην ακτινα του παιχνιδιου του να το κοιταξετε.Αν ολα τα σκυλια ηταν ετσι,φυσιολογικα κατ εσας,θα ειχαμε θρηνησει θυματα.Αλλα δν ειναι.
Το οτι αμολατε τα σκυλια σας και εσεις καθεστε και πεινετε φραπεδουμπα δεν ειναι οτι καλυτερο :whistle: . Ολα αυτα τα σκυλοπαρκα ειναι τις περισσοτερες φορες εστιες κινδυνου για τα σκυλια γιατι με το παραμικρο μπορουν να αρπαχτουν την ωρα που συνηθως οι ασχετοι ιδιοκτητες τους καθονται και μιλανε εχοντας στο μυαλο τους οτι ΑΧΧ ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΜΟΥ ΠΑΙΖΕΙ !. Καλυτερα να πας καπου μονος σου με το σκυλο και να παιξετε μαζι παρα αυτο το τουρλουμπουκι μπας και χτισετε και καλυτερη σχεση μεταξυ σας .Αμα θες σωνει και καλα αλλα σκυλακια βρες 1-2 ηρεμα σκυλια που να τα ξερεις και να ξερεις οτι και οι ιδιοκτητες δεν ειναι μπαγλαμαδες και παλι με την προυποθεση οτι ολοι οι ιδιοκτητες ΝΑ ΚΟΙΤΑΝΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ και ΝΑ ΜΗΝ πινουν ανεμελοι καφεδες και να κανουν κους κους .
Το οτι ο τυπος με το ροττ εκανε λαλακια με το μπαλακι, την εκανε , αλλα την εκανες και εσυ γιατι αφησες το σκυλι σου να το πλησιασει . Ενα κυριαρχικο σκυλι δεν ειναι για γουτσου γουτσοθ με τον καθενα και οταν νιωσει οτι κατι δικο του θα κινδυνευσει θα το προστατεψει ,ειτε ειναι μπαλακι ειτε φαγητο ειτε ο χωρος του στο σπιτι. Δεν ειναι ολα τα σκυλια ιδια οποτε αν ενα σκυλι αντιδρα διαφορετικα απο το δικο σου δεν ειναι το ειναι ανωμαλο , μια χαρα φυσιολογικα αντεδρασε το ροττ εριξε διορθωση στο δικο σου σκυλι για να εχει να θυμαται οτι δεν ξαναπλησιαζεις το μπαλακι μου . Αλλα αυτα πρεπει να μαθουν να τα διαβαζουν οι ιδιοκτητες για να μην γινονται .
Ο πιο ευκολος τροπος να κανεις δυο σκυλια αγνωστα μεταξυ τους να μαλωσουν ειναι να τους πεταξεις ειτε κανα μπαλακι , ειτε κανα κεφτεδακι , κατι το οποιο ολοι οι ιδιοκτητες θα πρεπει να το ξερουν
Οσο για την τρυπα ο πλεον αρμοδιος ειναι ο γιατρος σου , και αν δεν τον εμπιστευεσαι τοτε ρωτας εναν αλλο γιατρο , δεν ρωτας το φορουμ και ενα καρο ασχετους σα του λογου μας

Elrandir

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2013
468
1.340
Ξανά πάλι.

1ο λάθος: Αφήνετε τα σκυλιά σας ελεύθερα σε έναν, καταπώς κρίνω, υπαίθριο δημόσιο χώρο. Μιας και δεν λέτε να καταλάβετε την επικινδυνότητα του να "παίζουν" ένα κάρο σκυλιά μαζί, μπορείτε ενδεχομένως να καταλάβετε το παράνομο της υπόθεσης.

2ο λάθος: Ναι, είναι απόλυτα φυσιολογικό για ένα σκυλί να προστατέψει κάτι που θεωρεί δικό του. Είναι αστείο έως τραγελαφικό που, όταν μας συμφέρει (βλ. φύλαξη), αφήνουμε με κάθε τρόπο (όχι πάντα σωστό και ενδεδειγμένο) το σκύλο να προστατεύει ότι θέλουμε (εμάς, το χώρο του, το σπίτι του, το αμάξι μας κλπ) αλλά, όταν το σκυλί προστατεύει το μπαλάκι του ή το φαγητό του, είναι κακό, διεστραμμένο, ψυχάκιας κλπ.

Μιας και δεν θες να καταλάβεις τους σκυλίσιους κώδικες επικοινωνίας, να σου μιλήσω με βάση ανθρώπινες αντιδράσεις. Αν έρθεις να μου πάρεις το κινητό, ενώ κάνω κάποια δουλειά και είσαι μέλος του στενού μου κύκλου, θα φας κατσάδα. Και γερή μάλιστα. Αν δεν ανήκεις στους δικούς μου ανθρώπους κι απλά ψιλογνωριζόμαστε, δεν υπάρχει περίπτωση να σου ξαναμιλήσω και πιθανόν να φας και φάπα. Αν εσύ κάτι τέτοιο το θεωρείς παράλογο, let me know όταν θα θέλω να σπάσω κάποιου τα νεύρα να έρθω σε σένα. :D

Για όνομα δηλαδή.. Τα σκυλιά δεν είναι άνθρωποι. Τα θαυμάζουμε πολλές φορές για αυτό ακριβώς το λόγο. Ας σεβαστούμε και τις προσωπικότητες/ιδιαιτερότητες τους. Δεν νομίζω ότι είναι κάτι τόσο δύσκολο..