Δείτε τι έπαθα από μια αγγελία...


spanielboy

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2007
79
0
Μακεδονία
suspektir.blogspot.com
Ρε παιδιά μερικές φορές λέω αν είναι δυνατόν, σε τι κόσμο ζούμε. Υπάρχουν και χειρότερα φυσικά. Μπαίνω λοιπόν στο www.zoofilia.gr και βρίσκω μια αγγελία ότι χαρίζουν ένα κόκερ σπάνιελ και ψάχνουν κάποιο πολύ φιλόζωο για να κρατήσουν και επικοινωνία μαζί του, να μαθαίνουν όπως έλεγαν τα νέα του σκύλου τους. Παίρνω εγώ τηλέφωνο τρελαμένος -γιατί δεν βρίσκω πουθενά καθαρόαιμο κόκερ σπάνιελ- του λέω του τύπου ότι λατρεύω τα σκυλιά, ότι θα κρατήσουμε επικοινωνία κτλ. Ήταν Παρασκευή νομίζω. Μου λέει είσαι ο μόνος μέχρι στιγμής που έδειξες τέτοιο ενδιαφέρον κτλ, μου ζήτησε και φωτογραφίες από το οικόπεδο του σπιτιού και του έστειλα. Μου είπε σε 1 εβδομάδα θα ξέρω την απάντηση. Εγώ να παίρνω τηλέφωνα, να στέλνα μηνύματα από κινητά και Διαδίκτυο και να μην λαμβάνω απάντηση. Ώσπου μετά από 3 -ναι 3, καλά ακούτε- εβδομάδες τον παίρνω τηλέφωνο, το Σηκώνει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και ΤΙ μου λέει;;;;


Τον έδωσα μου λέει τον σκύλο σ'ένα φίλο μου για να τον έχω και κοντά μου. Άκουσον άκουσον δηλαδή. Και καλά ρε φίλε, αφού βάζεις αγγελία σημαίνει ότι δεν έχεις κάπου να τον δώσεις και μου λες ότι τον έδωσες σ'ένα φίλο σου;;; Και δεν πήρε ούτε 1 τηλέφωνο, να πει τον έδωσα.

Τί να πω... Ωραίοι ζωόφιλοι και με πολύ Υπευθυνότητα.

Γι'αυτό παιδιά προσέξτε γιατί μπορεί να την πατήσετε. Εσείς πως βρίσκετε τη στάση του;; Ειλικρινά όμως.

spanielboy
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
spanielboy, σου ξεκαθαρίζω εξ’ αρχής πως δεν είμαι ούτε 17, ούτε διαθέσιμη. :wink:
Οπότε υποθέτω δεν σου «κάνω»… :D
Παρόλα αυτά θα σου πω την γνώμη μου. (ειλικρινά όμως!)
Δεν φταίει ο κυριούλης που δημοσίευσε την αγγελία στο συγκεκριμένο site.
Ούτε αυτός, ούτε και οι υπόλοιποι που δημοσιεύουν τις απίστευτου κάλλους (ή πολλές φορές, κάλους) αγγελίες τους. Μην έχεις αυταπάτες ότι θα βρεθεί κάποιος που θα σου χαρίσει το κουτάβι των ονείρων σου!
Νομίζω πως φταις εσύ που ασχολήθηκες…
Αν θες καθαρόαιμο σκύλο θα πρέπει να το «ψάξεις» αλλιώς και να διαθέσεις χρήμα.
 


spanielboy

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2007
79
0
Μακεδονία
suspektir.blogspot.com
Συγγνώμη, για ποιό πράγμα να είσαι "διαθέσιμη"??? Εγώ απλώς ρώτησα αν υπάρχει κάποιος στην ηλικία μου, έτσι για να έχω κάποιον πιο οικείο ίσως. Κάποιος δημιούργησε αυτή την παρεξήγηση. Δεν ήρθα εδώ για να βρω κοπέλα. Ζωόφιλος είμαι και θέλω να ανταλλάξω τις απόψεις μου.
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
spanielboy said:
Συγγνώμη, για ποιό πράγμα να είσαι "διαθέσιμη"???
Για οικεία κουβέντα βεβαίως! Για τι άλλο! :wink:
Δεν πιστευω να με παρεξήγησες! Βρε spanielboy, πλάκα σου κάνω!
Ok, σου ζητώ συγνώμη αν για οποιοδήποτε λόγω θεωρείς ότι σε έθιξα… :oops:
Πάντως, έχουμε κάνει μια συζήτηση παλιότερα σχετικά με τις αγγελίες αυτού του τύπου.
Ρίξε μια ματιά…
http://www.dogforum.gr/forum/viewtopic.php?t=371

Για τα υπόλοιπα, ισχύουν αυτά που σου έγραψα. Άλλωστε γιατί κάποιος να μπει στη διαδφικασία χαρίσει ένα καθαρόαιμο σκύλο? Και μόνο η πρόθεση, εμένα προσωπικά, θα με έβαζε σε υποψίες… :roll:
 


boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
υποθετοντας οτι ειχε καποιο ΣΟΒΑΡΟ λογο(εσενα σου ειπε το λογο?) που θελησε να δωσει το σκυλο, πιστευω οτι ειναι αξιολογο και το οτι εψανχε φιλοζωο και ανθρωπο που θα εκδηλωσει εντονο ενδιαφερον, αλλα κυριως οτι θελει να κρατησει επαφη με το σκυλο. ενδεχομενως να μην ηξερε οτι τελικα καποιος φιλος του θα μπορουσε να παρει το σκυλο.

εν πασει περιπτωσει, ο τυπος ηταν σιγουρα λαθος απεναντι σου επειδη εξαφανιστηκε και δε σε ειδοποιησε για τους λογους του...

μπραβο σου παντως που θα ειχες τη διαθεση να παρεις ενα σκυλο που ψαχνει σπιτι και δεν ειναι κουταβακι "του κουτιου" κλπ κλπ.... (υποθετω οτι δεν ηταν κουταβι, ετσι?)
 


nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
φιλε spanileboy ειχες πριν σκυλο?
...εχε στο μυαλο σου οτι εαν θες κατι πολυ θα το βρεις...αρκει να ψαξεις στο σωστο μερος...να ξερεις οτι δεν χρειαζονται βιασυνες και ενθουσιασμος...
εαν σου αρεσουν τα σκυλια θα παρεις σκυλο...και μπορει να μην ειναι και σπανιελ....και τι εγινε...??οπως ειπε και η rottie....θα ειμασταν αφελεις εαν περιμεναμε να βρουμε καθαροαιμο σκυλο απο την χρυση ευκαιρεια....και τωρα που το συζηταμε...αυτην την στιγμη η ΧΕ εχει 26 αγγελιες...για κοκερακια......ΟΤΙ ΘΕΣ ...ΟΠΩς ΤΟ ΘΕΣ......με εγγυησεις,μικροτσιπ,χαμηλωμενα,φτιαγμενα,κομενες ουριτσες ,χονδρικη -λιανικη,πλουσιες χαιτες,γιαγαντωσωμα μακρυτριχα.......ωπαααα εφτασα στα κολευ.................δυστηχως ομως, ειναι ισως το χειροτερο μερος να βρεις εαν σκυλο...μιας και καταχωρουν αγγελιες πολλα πετσοπ αλλα και ιδιωτες, η backyard breeders οπως λεγονται ,για να πουλησουν τα σκυλια τους....

κανε ενα κοπο και ριξε μια ματια στο φορουμ ,θα βρεις αρκετα ενδιαφεροντα θεματα και πιστευω να σε βοηθησουν,οσο για το αλλο που λεγατε πριν..ναι οντως και γω καπου το διαβασα....οτι ηρθες για αλλα κολπα στο φορουμ....ειναι αληθεια?
 


boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
zoofilia δεν ειπε βρε oscar? οχι XE

Σκεφτόμαστε να χαρίσουμε το κοκεράκι μας, αρσενικού γένους, 12 μηνών σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ζωόφιλο ή ζωόφιλη οικογένεια με την οποία θα θέλαμε να αναπτύξουμε φιλική σχέση έτσι ώστε να μαθαίνουμε νέα του μικρού μας φίλου...Είναι πολύ δύσκολο για μας να τον αποχωριστούμε αλλά επειδή δεν γίνεται διαφορετικά, ψάχνουμε ότι καλύτερο για τον σκυλάκο μας..
 


nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
ναι οντως τι μ΄επιασε? δηλαδη απο εκει αγοραζουμε ?μην απαντησεις παλι..chat to καναμε :D ......(βασικα εχει περισσοτερους εκτροφεις...και καποιες αναγγελιες ζευγαρωματος η γεννας...
 


Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
Φίλε spanielboy αν είναι να δώσεις λεφτά σε κάποιον για να πάρεις σκύλο, να τα δώσεις σε κάποιον που τα αξίζει. Δηλαδή σε εκτροφέα που κάνει ότι μπορεί ώστε να εκτρέφει σκυλιά υγιή και με καλό χαρακτήρα, που ελέγχει διεξοδικά σε ποιούς τα δίνει, που θα είναι διαθέσιμος αν χρειαστείς βοήθεια και που με γραπτή εγγύηση θα σου επιστρέψει τα λεφτά που πλήρωσες αν ο σκύλος παρουσιάσει κάποια σοβαρή γενετική ασθένεια καθώς και θα τον πάρει πίσω αν για οποιονδήποτε λόγο δε μπορείς πια να τον κρατήσεις.

Για μένα αν ένας εκτροφέας δεν καλύπτει τουλάχιστον τις παραπάνω προυποθέσεις δεν αξίζει να του δώσεις τα χρήματα σου.
 


nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
και συ πιστευεις οτι εαν μου τυχει κατι τετοιο...θα τον δωσω πισω?? δυστηχως δεν αγοραζουμε lcd για να διαβασουμε τι pixel policy εχει η καθε εταιρεια. σ ολα τα αλλα ομως συμφωνω ,απλα αυτο με την εγγυηση ,ακουγεται καπως, και οχι μονο, οταν το λενε οι πετσοπαδες....
 


Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
Με αυτή την εγγύηση ο εκτροφέας εξασφαλίζει ότι ο σκύλος που έφερε στον κόσμο δεν θα βρεθεί κάποια στιγμή στο δρόμο και ότι δε θα τον πασάρουν σε ακατάλληλα χέρια. Αν δεν έχει αυτή την υπευθυνότητα, δεν το θεωρώ καλό να στηρίζουμε χρηματικά τη δραστηριότητα του.

Ξέχασα να πω ότι θα πρέπει να υπάρχουν και κάποιοι περιορισμοί όσον αφορά τη μελοντική αναπαραγωγή του κουταβιού.
 


boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
oscar said:
ναι οντως τι μ΄επιασε? δηλαδη απο εκει αγοραζουμε ?μην απαντησεις παλι..chat to καναμε :D ......(βασικα εχει περισσοτερους εκτροφεις...και καποιες αναγγελιες ζευγαρωματος η γεννας...
ειδα το παραληρημα περι ΧΕ και ειπα μηπως δεν ειδες καλα... :p
οσο για το "δλδ απο κει αγοραζουμε?"...
ποιος μιλησε για αγορα σε αυτο το ποστ??(το οριτζιναλ εννοω) :wink:


Υ.Γ.Α! και ναι ναι συμφωνω! μην απαντησεις!!!! :D
 


spanielboy

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2007
79
0
Μακεδονία
suspektir.blogspot.com
Ok "ROTTIE" με συγχωρείς απλά επειδή είδα κι άλλες αντιδράσεις όταν ρώτησα για κάπιον στην ηλικία μου, πίστεψα ότι το πήρες και συ σοβαρά. Με συγχωρείς.
Τώρα, "boxer", όχι, το σκυλί δεν ήταν του κουτιού, δεν ήταν κουτάβι. Αλλά δεν μου άρεσε που έψαξες και βρήκες την αγγελία. Γιατί το έκανες;; Δεν ήθελα να δημοσιοποιήσω τα στοιχεία της αγγελίας. Δεν είμαι από αυτούς που θα βγουν και θα κάνουν ρεζίλι τον άλλον.

Και γενικά λέω πως ψάχνω γενικά πολύ και δεν επαναπύομαι ότι από μια αγγελία θα βρω τον σκύλο των ονείρων μου, και πόσο μάλλον καθαρόαιμο. Και ξέρω ότι θα πληρώσω. Όσα χρειαστεί. Αλλά είπα να δοκιμάσω από αγγελία, άλλωστε γιατί τις βάζουν τις αγγελίες;

Και είμαι κάθετος "oscar" στο θέμα της ράτσας. Στο σπίτι μου είχαμε και έχουμε σκυλί από άλλες ράτσες. Όμως εγώ θέλω spaniel γιατί μ'αρέσουν πολύ κι όχι μόνο για να το επιδεικνύω όπως πολλοί έχουν στο μυαλό τους τα spaniel ανά τον κόσμο. Διαβάζω βιβλία γι'αυτά (γενικά έχω μανία με τα κυνηγόσκυλα) και γενικά "ψάχνομαι".

Αυτά. Περιμένω απορίες, αν υπάρχουν.
 


nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
εχω μια αποροια,ποσα σπανιελ υπαρχουν...και ποιο σου αρεσει περισσοτερο...
 


spanielboy

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2007
79
0
Μακεδονία
suspektir.blogspot.com
Κοίτα "oscar", τα spaniel είναι μια ράτσα πανάρχαιη που κατά πολλούς προήλθαν από την Ισπανία και κατά άλλους από τη Γαλλία. Υπάρχουν πολλές οικογένειες των spaniel: springer, sussex, koker, tibet(θιβετιανό) και κάποια άλλα που με τα χρόνια εξελίχθηκαν, όπως american koker spaniel και αγγλικό κοκερ σπάνιελ. Τώρα, το δικό μου αγαπημένο είναι (αν και μ'αρέσουν όλα) το koker και το sussex spaniel. Δεν μπορώ να πω από τα δυο πιο μ'αρέσει πιο πολύ. Αλλά θα έδινα πολλά για ένα καθαρόαιμο sussex spaniel.


(Είπες κάπου πιο πάνω ότι άκουσες και συ πως ήρθα για "άλλα" πράγματα εδώ πέρα. Έλεος ρε παιδιά. Δεν θα το ξαναπώ. Είμαι ένας νεαρός ζωόφιλος που ήρθα να πω 2 κουβέντες με άλλα άτομα κοινών ενδιαφερόντων εδώ μέσα κι όχι για "άλλα" πράγματα. Ας τελειώνει αυτή η παραξήγηση).
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
(Είπες κάπου πιο πάνω ότι άκουσες και συ πως ήρθα για "άλλα" πράγματα εδώ πέρα. Έλεος ρε παιδιά. Δεν θα το ξαναπώ. Είμαι ένας νεαρός ζωόφιλος που ήρθα να πω 2 κουβέντες με άλλα άτομα κοινών ενδιαφερόντων εδώ μέσα κι όχι για "άλλα" πράγματα. Ας τελειώνει αυτή η παραξήγηση).
:lol: :lol: :lol:

Ελα ρε- μην μασσας!!!
 


nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
η ονομασια τους προερχεται οπως πολυ σωστα ειπες απο το spanish/espagnol .....εαν μετρησα καλα 26 ειναι οι φυλες των spaniels....τι λες spanielboy παμε να τις βαλουμε στην ομαδα 8 της FCI και του φορουμ...?
οσο για το θεμα ..που εχει προκυψει θα ζητησω απο τον admin να επιπληξει το ατομο που ξεκινησε το "σουσουρο"...γιατι απο οτι καταλαβα για σουσουρο προκειται..η κανω λαθος?
 


spanielboy

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2007
79
0
Μακεδονία
suspektir.blogspot.com
Δεν χρειάζεται επίπληξη, όπως λες, σε κανέναν. Αυτός που το άρχισε από μόνος του θα το καταλάβει. Ας σταματήσει εδώ αυτή η παραξήγηση.


Είμαι στη διάθεσή σου να βάλουμε όλες τις οικογένειες των spaniel στο συγκεκριμένο σημείο του forum που αναφέρεις. Πραγματικά όμως δεν γνώριζα ότι έχουν 26 "οικογένειες". Εγώ ανέφερα τις πιο γνωστές. Λοιπόν θα ανοίξω βιβλία, θα ψάξω παντού και κάτι θα γίνει.