Δεμοδήκωση και milbemax!

nikospap

Well-Known Member
2 Μαϊου 2011
62
0
Kαλημέρα ...
Η ρούμπια είχε βγάλει ένα σημάδι ακριβώς δίπλα στην μύτη της και εχθές πήγαμε στον κτηνίατρο ο οποίος διέγνωσε δεμοδήκωση...και μου είπε ότι η εμφανισή του έχει να κάνει με το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε οίστρο!
Στην αρχή μου είπε ότι δε χρειάζεται να της δώσω κτ αλλά αφου ξαναρώτησα για κάποια αλοιφή έστω .. μου έδωσε 3 χάπια milbemax ένα την εβδομάδα για 3 εβδομάδες αντίστοιχα......
Διαβάζοντας τα αντίστοιχα θέματα εδώ δεν είδα πουθενά τέτοια θεραπεία!!!!
και πόσο μου χρέωσε τα 3 χαπάκια και τα 5 λεπτά που μας κράτησε?????

€30!!!!!!!

Χωρίς απόδειξη...
τα λεφτά ήταν μια πρώτη κρυάδα αλλά η μεγαλύτερη κρυάδα προέρχεται από το γεγονός ότι ουσιαστικά δεν κάνω την σωστή θεράπεια για την κούκλα μου!

nikospap

Well-Known Member
2 Μαϊου 2011
62
0
Ηθελες να στα χαρίσει προφανώς ε;
Εχεις πρόβλημα κατανόησης η γενικότερο προβλημα ??????
Αυτός είναι ο προβληματισμός μου?
Η αναφορά στα λεφτά έχει να κάνει με το ότι βρίσκω τα χαπάκια στο ιντερνετ κάτω απο €10 την πεντάδα ..

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω ξανακουσει θεραπεια demodex με milbemax....
Mηπως να πας σε ενα δευτερο γιατρο?

nikospap

Well-Known Member
2 Μαϊου 2011
62
0
Και έγω αύτο διαπιστώνω δυστυχώς ... δεν βρίσκω πουθενά καμία αντιστοίχηση !
Η αρχική του γνωμάτευση ήταν να μην κάνω τίποτα και ότι ΟΚ θα φύγει με το που φύγει ο οίστρος!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
...και πόσο μου χρέωσε τα 3 χαπάκια και τα 5 λεπτά που μας κράτησε?????

€30!!!!!!!

Χωρίς απόδειξη...
τα λεφτά ήταν μια πρώτη κρυάδα ...
Δεν έχω κανένα πρόβλημα ούτε γενικώς, ούτε κατανόησης, οπότε πρόσεχε λίγο τις εκφράσεις σου.
Εσένα, ένα από τα προβλήματά σου ήταν το οικονομικό και διάλεξα να σταθώ και να σχολιάσω αυτό, διότι με ενοχλεί πάρα πολύ, η νοοτροπία του Ελληνα, να θέλει να του παρέχουν όλοι τις υπηρεσίες τους, δωρεάν. Μην πω και επιδοτούμενες. Γιατροί, εκτροφείς, εκπαιδευτές, γκρούμερ. Πρέπει να μας πληρώνουν, που τους κάνουμε την χάρη, να περνάμε το κατώφλι τους...

nikospap

Well-Known Member
2 Μαϊου 2011
62
0
Θα πάω σήμερα το απόγευμα και σε έναν άλλον να την δεί ...
Ελπίζω να μην υπάρξει ολική ανατροπή και να πάρω μια απάντηση που θα με καθυσηχάσει γτ με όλα αυτά αμφισβητώ και την γνωμάτευση του...

nikospap

Well-Known Member
2 Μαϊου 2011
62
0
Δεν έχω κανένα πρόβλημα ούτε γενικώς, ούτε κατανόησης, οπότε πρόσεχε λίγο τις εκφράσεις σου.
Εσένα, ένα από τα προβλήματά σου ήταν το οικονομικό και διάλεξα να σταθώ και να σχολιάσω αυτό, διότι με ενοχλεί πάρα πολύ, η νοοτροπία του Ελληνα, να θέλει να του παρέχουν όλοι τις υπηρεσίες τους, δωρεάν. Μην πω και επιδοτούμενες. Γιατροί, εκτροφείς, εκπαιδευτές, γκρούμερ. Πρέπει να μας πληρώνουν, που τους κάνουμε την χάρη, να περνάμε το κατώφλι τους...
Χαίρομαι που στάθηκες εκεί λοιπόν και έδειξες και ανέδειξες την δική σου νοοτροπία τόσο αντίθετη και ανώτερη του μέσου κακόμοιρου έλληνα....
Και επείδη σε αύτη την χώρα του μέσου έλληνα με την προβληματική νοοτροπία γίνεται κατάχριση της δημοκρατίας έτσι λοιπόν την καταχράζομαι κ εγώ κ δεν δέχομαι υποδείξεις για το πως θα εκφράζομαι...
Καλη σου μέρα εν γένει! (τέλος).

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Ριξε μια ματια σε αυτο αν ξερεις αγγλικα.

Management
Localized demodecosis: the localized form is characterized
by a maximum of 5 lesions in one body area. This form
usually affects young dogs (less than 1 year of age); 90%
of this cases heal spontaneously within 6 to 8 weeks but
10% will become generalized. For this form, we
recommend no treatment or a topical treatment using
amitraz solution (0,05-0,025 % per week). Generalized
demodecosis: more than 1 body area or more than 1 foot.
Even if 30 to 50% of these cases (in juvenile form) can
recover spontaneously without any treatment, we
recommend a systemic treatment with macroclyclic
lactones. Because of a secondary bacterial infection is
often observed, a treatment with antibiotics (at least
effective against staphylococcus) must be prescribed.
Bathes with benzoyl peroxyde shampoo are helpful to
flush the hair follicles and to reduce the bacterial
overgrowth. Do not use corticosteroids (systemic or
topical) even if pruritus is important!
πηγη: http://www.ivis.org/proceedings/voorjaarsdagen/2008/dermatology/91.pdf

Στις μακροκυκλικες λακτονες που αναφερει για θεραπεια ειναι και η Ιβερμεκτινη που ειναι η συνηθεστερη ενεσιμη θεραπεια. Τι σκυλι ειναι η Ρουμπια?

nikospap

Well-Known Member
2 Μαϊου 2011
62
0
Ριξε μια ματια σε αυτο αν ξερεις αγγλικα.

πηγη: http://www.ivis.org/proceedings/voorjaarsdagen/2008/dermatology/91.pdf

Στις μακροκυκλικες λακτονες που αναφερει για θεραπεια ειναι και η Ιβερμεκτινη που ειναι η συνηθεστερη ενεσιμη θεραπεια. Τι σκυλι ειναι η Ρουμπια?
Ένα ημίαιμο γύρω στα 15 κιλά ....
Η Ιβερμεκτινη είναι συστατικό του milbemax?

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Απ'οσο ξερω και λιγο κοιταξα κι εδω οχι. Κοιτα κι εσυ να δεις οτι δεν αναφερει πουθενα οτι καταπολεμα το παρασιτο Demodex Canis. Ειναι στην ιδια ομαδα ενωσεων με την Ιβερμεκτινη αλλα αυτο που ξερω ειναι οτι αυτα τα δινουν για γαστροεντερικα παρασιτα. Αbamectin νομιζω ειναι το φαρμακο με Ιβερμεκτινη που εχω χρησιμοποιησει.

Παρε και δευτερη γνωμη απο αλλον κτηνιατρο αμεσα κατα τη γνωμη μου. Επειδη εχω δει πολυ ασχημες περιπτωσεις με ψωρα δεν ειναι κατι που χωραει αναβολες. Ειναι 100% ιασιμη ασθενεια αρκει να κινηθεις γρηγορα.

Να ξερεις οτι απαγορευεται η χρηση αυτων των φαρμακων σε κολεϋ και παλαιους αγγλικους ποιμενικους και σε ολες τις συγγενικες φυλες τους οπως και στα ημιαιμα τους. Συμβουλεψου παντα τον κτηνιατρο, ετσι κι αλλιως δεν ειναι φαρμακα που μπορεις να βρεις αν δεν στα δωσει ο ιδιος.

nikospap

Well-Known Member
2 Μαϊου 2011
62
0
Μακαρι να πανε ολα καλα με την σκυλιτσα σου!!!Υπομονη κ καλο κτηνιατρο χρειαζεται!!!:)
Αν υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει κάποιον στο Μενίδι η υποδειξή του είναι σεβαστή και επιθυμητή!!!

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Αν οντως ειναι Δεμοδηκωση, θα μπορουσες να κανεις και πλυσεις τοπικα με διαλυμα Αμιτράζης που ειναι παρα πολυ φτηνο.

nikospap

Well-Known Member
2 Μαϊου 2011
62
0
Αν οντως ειναι Δεμοδηκωση, θα μπορουσες να κανεις και πλυσεις τοπικα με διαλυμα Αμιτράζης που ειναι παρα πολυ φτηνο.
Αυτό το βρίσκω σε φαρμακείο κανονικό?
Ξέρεις δεν θέλω να πάω στον ίδιο κτηνίατρο κ να του ρε μεγάλε διάβασα στο νετ ή μου είπαν ότι η θεραπεία για αυτό που μου είπες είναι αυτή............

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Αυτό το βρίσκω σε φαρμακείο κανονικό?
Ξέρεις δεν θέλω να πάω στον ίδιο κτηνίατρο κ να του ρε μεγάλε διάβασα στο νετ ή μου είπαν ότι η θεραπεία για αυτό που μου είπες είναι αυτή............
Αν δεν θελεις να πας στον ιδιο, πας σε εναν αλλον και τον ρωτας αν εχει Αμιτράζη. Αν εχει, δινεις 4-5 ευρω και σου δινει μια ποσοτητα που θα κανεις διαλυμα με νερο και θα το περνας τοπικα οσες φορες σου πει. Μαλλον 2 φορες τη μερα για 2 βδομαδες αναλογα παντα την βαρυτητα της προσβολης. Το ''βαρυ'' και αποτελεσματικο φαρμακο ειναι η Ιβερμεκτινη, αλλα δημιουργει προβλημα στα κοκκαλα. Οταν μπορει να αποφευγεται καλο ειναι να αποφευγεται.

nikospap

Well-Known Member
2 Μαϊου 2011
62
0
Αν δεν θελεις να πας στον ιδιο, πας σε εναν αλλον και τον ρωτας αν εχει Αμιτράζη. Αν εχει, δινεις 4-5 ευρω και σου δινει μια ποσοτητα που θα κανεις διαλυμα με νερο και θα το περνας τοπικα οσες φορες σου πει. Μαλλον 2 φορες τη μερα για 2 βδομαδες αναλογα παντα την βαρυτητα της προσβολης. Το ''βαρυ'' και αποτελεσματικο φαρμακο ειναι η Ιβερμεκτινη, αλλα δημιουργει προβλημα στα κοκκαλα. Οταν μπορει να αποφευγεται καλο ειναι να αποφευγεται.
Σίγουρα θα πάω σε άλλον κτηνίατρο γτ πλέον ανησυχώ και για την εγκυρότητα της διάγνωσης!!

nikospap

Well-Known Member
2 Μαϊου 2011
62
0
Σίγουρα θα πάω σε άλλον κτηνίατρο γτ πλέον ανησυχώ και για την εγκυρότητα της διάγνωσης!!
Αλλά αν πάρω διαφορετική διάγνωση δεν θα πρέπει να κάνω κτ με τον προηγούμενο κτηνίατρο απλά για να μην νομίζουν ότι ζουν στο 1950 που ότι έλεγε ο γιατρος ήταν νόμος και σε κάθε λάθος διάγνωση θτηνούσανε θύματα αδίκως!!!?