Δεν κάνει τουαλέτα όταν είμαι μπροστά...

milo

Member
10 Φεβρουαρίου 2012
13
0
Athens
Από την αρχή που πήραμε το milo βάλαμε πάνα και έμαθε σχεδόν αμέσως να πηγαίνει εκεί για τσ και κκ, με την ανάλογη επιβράβευση (μπράβο το αγόρι μου + λιχουδιά). Κάποια στιγμή που τον "συνέλαβα " σε στάση να τα κάνει του φώναξα , τον σήκωσα και τον πήγα στην πάνα του ,δείχνοντάς του ότι εκεί έπρεπε να τα κάνει. Ολα αυτά πριν συμπληρώσει τα εμβόλια .
Μόλις συμπλήρωσε τα εμβόλια εδώ και 40 μέρες , ξεκινήσαμε βόλτες (πρωί-μεσημ-βράδυ ) για να μάθει να τα κάνει έξω. Κάποια στιγμή παρατήρησα ότι δεν έβρισκα κκ στην πάνα ή στο δωμάτιο που τον αφήνω όταν λείπω (για 5ώρες το πρωί).Τελικά τον τσάκωσα να "
τα τρώει" για να τα εξαφανίσει προφανώς επειδή τον είχα μαλώσει ?Αυτό το ρύθμισα , τον μάλωσα , επειδή τον τσάκωσα και σταμάτησε να το κάνει.Τσίσα σχεδόν πάντα στην πάνα. Εδώ και 40 μέρες δεν έχει κάνει τίποτα έξω. Τι πήρα κκ του σε σακουλάκι και τα τοποθέτησα στο χώμα χωρίς να με δει , τι τον πηγαίνω 1 ώρα βόλτα (το βράδυ) μπας και δεν κρατηθεί και κάνει την αρχή ! Τίποτα.! Το πρωί στις 7 που κατέβαινα να τον βρω , ήδη είχε κάνει κκ και τσ. Ετσι δοκίμασα να σηκώνομαι στις 6.30 και να τον βγάζω βόλτα για να τον προλάβω. Τίποτα! Το βράδυ μετά τη βόλτα (γύρω στις 10) , αποκοιμιέται στην αγκαλιά μου. Τον πηγαίνω στο κρεβάτι του και μετά από 4-5 λεπτά τα κάνει στην πάνα του ...Τον παραμόνεψα και μόλις τον άφησα στο κρεβάτι του ,πέρασαν 4-5 λεπτά , μπήκα μέσα τον πήρα για βόλτα και τίποτα ! Τον παραμόνεψα για να τον επιπλήξω και να τον πάρω να βγούμε έξω και τίποτα ! Μοιάζει σαν να περιμένει πότε δεν θα τον παρακολουθώ και να τα κάνει!!!
Πώς μπορώ να τον επιβραβεύσω άμα δεν τα κάνει έξω? Πώς μπορώ να τον επιπλήξω αν δεν τον πιάνω επ'αυτοφόρω? Σημειωτέον ότι τρώει σταθερά 2 φορές την ημέρα 8 πμ και 8μμ και ότι κρατιέται για ώρες ... (Π.χ. όλη τη νύχτα ή όλες τις ώρες που λείπω 9-15).
Δεν έχω καταλάβει τι κάνω λάθος ? Το οικόπεδο που τον βγάζω βόλτα βρίθει σκυλιών και "προιόντων" σκυλιών τα οποία μυρίζει , αλλά τίποτα.
Εχω ήδη διαβάσει ό,τι έχει γραφτεί , το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει είναι να τον κλείσω στο πάρκο του τη νύχτα και να τον βγάλω τρέχοντας το πρωί μόλις ξυπνήσουμε .

Μη μου πείτε να τον βγάζω ανά 1 ώρα ! Δεν ξέρω πώς το κάνει αυτό κάποιος που εργάζεται !!!
Πώς μπορείς να είσαι έξω με το σκύλο ανά 1 ώρα + δουλειά+σπίτι+2παιδιά κλπ.... + τον κακό καιρό των τελευτάιων εβδομάδων ?

Σύγνώμη για το μεγάααλο μήνυμα , αλλά χρειάζομαι βοήθεια.

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.857
8.060
Το κακό ξεκίνησε που αρχικά του φώναξες όταν πήγε να τα κάνει όπου να 'ναι . Μάλλον είναι ευαίσθητος και θεώρησε ότι είναι κακό αυτό. Μια φορά όταν ο Έλβις ήταν 4-5 μηνών έκανε κακά μέσα, του φώναξε ο άντρας μου και από τότε όταν έβγαινε βόλτα με εκείνον δεν έκανε ποτέ κακά. Μέχρι που μια μέρα έκανε και του είπε χίλια μπράβο και λύθηκε το θέμα.
Αυτό λοιπόν έκανες λάθος, πιστεύει πως είναι λάθος όχι να τα κάνει οπου θέλει αλλά να τα κάνει γενικότερα. Κι έτσι προσπαθεί να μην τον βλέπεις. Κατ'αρχάς κόψε τις επιπλήξεις. Κατά δεύτερον μάθε του εντολή "πιπί" , μόλις τον βλέπεις να τα κάνει λέγε πιπί και δίνε λιχουδιά. (δεν μπορεί θα τα κάνει και κάπου σωστά πότε πότε) . Μετά όταν θα είσαι βόλτα θα τους λες πιπί και σιγά σιγά θα τα κάνει έξω. Θέλει υπομονή γιατί παγιώθηκε κάτι λάθος και θέλει χρόνο τώρα να διορθωθεί.

takos03

Well-Known Member
23 Ιουνίου 2011
176
2
41
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Να τον βάζετε στο crate και μετα κατευθείαν έξω να κάνει την αναγκη του. Άμα δεν κάνει τπτ έξω τον ξανά βάζετε στο crate και τον βγάζετε μετα απο μισή με μια ώρα.. Άν δεν κάνει τπτ πάλι στο crate κ.ο.κ. Αυτό εφαρμόσετε το όταν είστε σπίτι, και όταν με το καλό τα κανει γιατί δεν θα μπορεί να κρατηθεί άλλο τον επιβραβευετε και μετα τον αφήνετε ελεύθερο στο σπιτι και παίζετε μαζί του. Όταν έρθει πάλι στο περίπου η επίμαχη ώρα, τονξαναβαζετε στο crate, και επαναλαμβάνεται την διαδικασία ..:)

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Με μπράβο λυνεται. Πολυ μπραβο. Και η δικη μου δεν τα κανε στην αρχη οταν ημουν μπροστα. Επρεπε να την αφηνω μονη της στο μπαλκονι για να τ' αφησει.

milo

Member
10 Φεβρουαρίου 2012
13
0
Athens
Αγόρασα προχθές ένα flexi ακριβώς γι'αυτό το λόγο. Για να απομακρύνεται αρκετά ,να "μην τον βλέπω" ,μήπως και κάνει την ανάγκη του.
Αντε και να δούμε ! Θα δω προκοπή ???
Στο μεταξύ του έχω ήδη αγοράσει ένα πάρκο (δηλ.αρκετά μεγαλύτερο από crate) και δε λογαριάζω τώρα να επενδύσω σε crate.Ψάχνω να βρω άλλο τρόπο να το εκπαιδεύσω.Εκτός αυτού , ο άτιμος κρατιέται όλη τη νύχτα και όλο το πρωινό ,αν τύχει να λείπουμε.Αρα μάλλον δεν θα δουλέψει το κλείσιμο σε crate.
Μάλλον θα πάω στη λύση βόλτα 2 ωρών έως να μην κρατιέται άλλο , να τα κάνει μπροστά μου και να τον επιβραβεύσω.
Θα σας ενημερώσω ....

veloutela

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2011
209
4
Μόνο εγώ χαίρομαι τα κακά του σκυλιού μου? Παίρνει και εκείνο το ύφος της ανακούφισης μετά, τρίβει και τον ποπό της στο πάτωμα να καθαρίσει με εκείνο τον γελοίο τρόπο που έχουν τα άτιμα.. Η μπαλκονόπορτα είναι πάντα ανοιχτή, άλλες φορές τα κάνει στην βόλτα άλλες στο μπαλκόνι. Ξεχνιόμαστε καμιά φορά και αφήνουμε τίποτα στο δωμάτιο που έχουν αφήσει την μυρωδιά τους τα προηγούμενα σκυλιά , δε βαριέσαι θα μεγαλώσει και αυτή....

milo

Member
10 Φεβρουαρίου 2012
13
0
Athens
Λοιπόν έχω νέα.
Αντι-προχθές αφού δεν είχε κάνει τσίσα από το μεσημέρι και ήταν 9μμ , επέμεινα , τον κράτησα στην πάνα λέγοντάς του "τσίσα" και τελικά τα έκανε μπροστά μου , πάνω στην πάνα και επιβραβεύτηκε .Ετσι προχθές πάλι δεν είχε κάνει τπτ από το μεσημέρι και το βράδυ που τον έβγαλα βόλτα , αφού τον ξεθέωσα στο τρέξιμο , έκανε 1η φορά τσίσα έξω. Του επαναλάμβανα πάλι τη λέξη "τσίσα" και τον αντάμειψα με φοβερή λιχουδιά και χάδια.
Από τότε τίποτα ξανά έξω !!! Τι βόλτες , τι τρεξίματα, τι 1ώρα στη γύρα μπας και ... αλλά τίποτα. Μάλιστα χθες το βράδυ , αφού του άλλαξα το πάρκο σε crate , άρχισα να τον βγάζω ανα 10λεπτά έξω. Δηλ.10λ.μέσα στο crate, 10λεπτά έξω (ευτυχώς έχω οικόπεδο-πάρκο απέναντι από το σπίτι μου).Από τις 8.30 -9.30 βόλτα μεγάλη και μετά έως τις 11.30 ,μέσα-έξω. Τίποτα !!! Οταν ετοιμάστηκα να πάω για ύπνο μπαίνω στην κουζίνα (που τον είχα αφήσει ελεύθερο) και είχε κάνει κκ στην πάνα και τσίσα στο πάτωμα!!!! Τι γίνεται ?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.330
Μέλη
20.101
Νεότερο μέλος
nikolapetr