Δεν μπορουμε να βρουμε τι εχει!!!!

Βικυ6

Member
21 Μαρτίου 2018
16
1
35
Καλησπερα σε ολους, ειχα ξαναγραψει μεσα στην εβδομαδα στην ιδια στηλη με τιτλο "περιεργα συμπτωματα"(παρουσιασε ατονια και δεν μπορουσε να μασησει-κατα τη γνωμη μου-). Η κτηνιατρος απεκλεισε τον ενδεχομενο χαλασμενου δοντιου, γιατι τα δοντια της λεει ειναι σε αριστη κατασταση, της καναμε γενικες ειχε ανεβασμενα λιγο τα λευκα κατα τα αλλα ολα φυσιολογικα).της χορηγησε για κανα δυο μερες και παυσιπονη,και εκανε και δυο αντιβιωσεις. εκει την ειδαμε να βελτιωνεται και να θυμιζει το σκυλι που ξεραμε. Σημερα το πρωι ξυπναει και ειναι ξανα το ιδιο: δεν σηκωνεται καν απο το κρεβατι και τρεμοπαιζει και τα ματια! Δεν εχει πυρετο τη μετρησα..γραφω εδω γιατι μπορει καποιος απο σας να ξερει κατι παραπανω να μου πει, ειμαι να σκασω πραγματικα, πηραα την κτηνιατρο μου προτεινε να της δωσω ντεπον και αυριο θα επαναλαβουμε τις εξετασεις. Πρωτη φορα καθυστερει τοσο να γινει καλα, παω να τρελλαθω...και αυτο με τα ματια τωρα τι να ειναι;

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.669
11.091
Athens
ΟΧΙ ΝΤΕΠΟΝ - ειναι επικίνδυνο για το σκυλο! Καταστρέφει το συκώτι!
Αλλαξε κτηνίατρο άμεσα είναι ανίκανη αν δίνει ντεπόν!
Εξατάσεις εξονηχυιστικές για όλες τις πιθανές ασθένεις, από καλαζάρ, ερλίχεια, τοξόπλασμα, μπαμπέσια κλπ για να αρχίσεις να αποκλείεις πράγματα.

Βικυ6

Member
21 Μαρτίου 2018
16
1
35
Τον ιανουαριο καναμε τα παντα απο εξετασεις και ηταν ολα καλα, μπορει να προεκυψε κατι σε τοσο συντομο χρονικο διαστημα; μου ειπε ντεπον γιατι πιστευει οτι ισως να ποναει, δεν της εδωσα τιποτα ομως..τωρα που την παρακολουθω καλυτερα το κατω βλεφαρο ειναι ελαφρως πρησμενο..

Konmac

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2017
150
150
59
Κάτι προέκυψε ενδιάμεσα . Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος .
Το ντεπον παρακεταμολη ενδείκνυται για την συμπτωματική ανακούφιση του πόνου και του πυρετού.
Δεν έχει καμιά θεραπευτική δράση. :αντιμετωπίζει τα συμπτώματα και όχι την αιτία .
Στα σκυλιά θέλει ακριβή εξατομίκευση από τον κτηνίατρο .

Βικυ6

Member
21 Μαρτίου 2018
16
1
35
Ναι αυτο ακριβως...οπως και να χει αυριο θα κανει ολες τις εξετασεις οποτε θα ξερουμε...να ρωτησω κατι ακομα; μπορει να ειναι κατι ασχετο με ολα τα προηγουμενα που εχει παθει, πχ καποια μολυνση του ματιου; η το γεγονος οτι εχει παρει αντιβιωση δεν δικαιολογει κατι τετοιο..ευχαριστω πολυ και για τον χρονο σας..

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
μπορεί να είναι νευρολογικό. μπορεί να είναι μυϊκό όπως αυτό, όταν μια μυϊκή φλεγμονή προκαλεί ενόχληση στα σαγόνια και στο μάτι

μπορεί να είναι χίλια δυο.
πάντως η κτηνίατρός σου δεν είναι ικανή να το αντιμετωπίσει.

ΥΓ
τα ανεβασμένα λευκά δεν σημαίνουν σώνει και καλά μόλυνση. μια οποιασδήποτε αιτιολογίας φλεγμονή τα ανεβάζει, π.χ. σε άνθρωπο ή σκύλο με γαστρίτιδα θα βρείς τα λευκά ανεβασμένα. γι'αυτό όπως σου είπε κι η @vrmode χρειάζονται όχι μόνο γενικές αλλά και ειδικές εξετάσεις.

Last edited:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.669
11.091
Athens
Κάτι προέκυψε ενδιάμεσα . Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος .
Το ντεπον παρακεταμολη ενδείκνυται για την συμπτωματική ανακούφιση του πόνου και του πυρετού.
Για τον άνθρωπο, όχι για τον σκύλο: https://www.diagnovet.gr/index.php/...pina-farmaka-epikindyna-gia-ta-katoikidia-zwa
Yπάρχουν σκύλοι που έφυγαν από depon.

@Βικυ6 ναι, μπορεί ενδιάμεσα το ανοσοποιητικό να έπεσε πολύ και να άρχισαν να χτυπάνε πράγματα και ασθένειες που ήταν σε ύφεση, υπήρχν αλλά δεν εκδηλώνονταμ. Εμείς π.χ. το μήνα Μάιο είχαμε καλαζάρ μηδέν (με επιφύλαξη διότι το τεστ έβγαζε 1/100 αν και η εξέταση PCR έβγαζε αρνητικό) και τον Οκτώβριο έφτασε μεγαλύτερο 1/1600, μετά από τοξόπλασμα που προφανώς τσάκισε το ανοσοποιητικό γενικώς. Χρειάζεσαι εξονυχιστικές εξετάσεις για να αρχίσεις να αποκλείεις τις ασθένειες, αλλά ξαναλέω σε κανονικό και ικανό κτηνίατρο - αυτή που πας τώρα θα σε πάρει στο λαιμό της αν κρίνουμε από τα depon.

Βικυ6

Member
21 Μαρτίου 2018
16
1
35
Μάλιστα..εκτός από τις βιοχημικες εννοείτε και άλλες εξετάσεις για να ξέρω να τις ζητησω. αύριο το πρωί είναι να τις επαναλάβουμε ξανά οπότε σε δύο μέρες το πολύ θα έχουμε μια εικόνα... Όσον αφορά το ντεπον, μου είπε ένα τέταρτο μόνο.. Γενικά είναι πολύ καλή γιατρός ή πλειοψηφία της πόλης την προτιμάει και εμένα μου τη σύστησαν άλλοι, 3 χρόνια που συνεργαζόμαστε δεν μου έδωσε την εντύπωση να μην ξέρει τι κάνει.. Σίγουρα αν δεν βγει και τίποτα από τις εξετάσεις θα κοιτάξω για κάτι πιο εξειδικευμένο,γι αυτό και έγραψα και δω, ο, τι έχετε να μου προτείνετε, δεκτό.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Έχεις παρατηρήσει αλλαγή στην ποσότητα νερού που πίνει ή στην ούρηση? Είναι στειρωμένη?

Βικυ6

Member
21 Μαρτίου 2018
16
1
35
Όχι όλα φυσιολογικά..πινει το ίδιο με πριν και στην ούρηση δεν παρατήρησα κάτι διαφορετικό... Δεν είναι στειρωμενη μάλιστα έχει 2 βδομάδες που είχε την τελευταία περίοδο.. Έχει γίνει και υπέρηχος στη μήτρα και ήταν καθαρή..

• Like
Reactions: Nizinny

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Μετά ακριβώς απο περίοδο πώς είναι σίγουρη ότι όλα φαίνονταν φυσιολογικά? Εγώ σκέφτηκα το ενδεχόμενο για καμιά κλειστή πυομήτρα αν έχει ανεβασμένα λευκά. Εξ'ου και η αντιβίωση φάνηκε να βοηθάει.

Βικυ6

Member
21 Μαρτίου 2018
16
1
35
Δεν θα φαινοταν στον υπερηχο σαυτη την περιπτωση; και η γενικη που καναμε προχθες δεν εδειξε χαμηλο αιματοκριτη ( μας ειπε σε περιπτωση πυομητρας πεφτει). Αυτο που παρατηρησα ειναι οτι η διαθεση της βελτιωνοταν μετα την παυσιπονη και οχι τοσο μετα την αντιβιωση..ισα ισα οταν τη φεραμε σπιτι αφου της ειχε χορηγηθει η αντιβιωση καθοταν κουβαρακι και ανασαινε γρηγορα, αλλα ισως να ηταν και απο στρες... πραγματικα δεν ξερω τιποτα πια, δεν εχει αλλα συμπτωματα, ουτε εμετους, ουτε διαρροιες, η κοιλια της ειναι φυσιολογικη, δεν ξερω τι να υποθεσω...

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Δεν θα φαινοταν στον υπερηχο σαυτη την περιπτωση; και η γενικη που καναμε προχθες δεν εδειξε χαμηλο αιματοκριτη ( μας ειπε σε περιπτωση πυομητρας πεφτει). Αυτο που παρατηρησα ειναι οτι η διαθεση της βελτιωνοταν μετα την παυσιπονη και οχι τοσο μετα την αντιβιωση..ισα ισα οταν τη φεραμε σπιτι αφου της ειχε χορηγηθει η αντιβιωση καθοταν κουβαρακι και ανασαινε γρηγορα, αλλα ισως να ηταν και απο στρες... πραγματικα δεν ξερω τιποτα πια, δεν εχει αλλα συμπτωματα, ουτε εμετους, ουτε διαρροιες, η κοιλια της ειναι φυσιολογικη, δεν ξερω τι να υποθεσω...
Σε ποια πόλη είσαι?

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Από τη στιγμή που όλα ξεκίνησαν με τα στοματικά που έλεγες στο προηγούμενο ποστ και επεκτάθηκαν όπως λες στο μάτι, εκει εστιάσου και μην σκέφτεσαι πυομήτρες κλπ. αυτά να πεις αναλυτικότητα στον κτηνίατρο μπας και βγάλει ακρη.
φλεγμονές σε νεύρα, μύες, δόντια (που ΔΕΝ φαίνονται ότι κι αν σου λεει) προκαλούν πόνο και τέτοια συμπτώματα. και βέβαια δεν μπορείς να αποκλείσεις και γενικευμένη πάθηση όπως το καλαζαρ κλπ.
Μπορείς να έρθεις Θεσ/νίκη μήπως; Εδώ έχουμε αρκετούς εξαιρετικούς κτηνίατρους.

• Like
Reactions: Βικυ6

Konmac

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2017
150
150
59
Για τον άνθρωπο, όχι για τον σκύλο: https://www.diagnovet.gr/index.php/...pina-farmaka-epikindyna-gia-ta-katoikidia-zwa
Yπάρχουν σκύλοι που έφυγαν από depon.

@Βικυ6
κανονικό και ικανό κτηνίατρο - αυτή που πας τώρα θα σε πάρει στο λαιμό της αν κρίνουμε από τα depon.
Σε μεγάλες δόσεις, οι σκύλοι μπορούν να πάθουν το ίδιο καθώς και ηπατική ανεπάρκεια.
Καλά φαίνεται να της τα λέει η κτηνιατρος της.
Όλα τα φάρμακα σε με μεγαλες δόσεις βλάπτουν.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.669
11.091
Athens
Σε μεγάλες δόσεις, οι σκύλοι μπορούν να πάθουν το ίδιο καθώς και ηπατική ανεπάρκεια.
Καλά φαίνεται να της τα λέει η κτηνιατρος της.
Όλα τα φάρμακα σε με μεγαλες δόσεις βλάπτουν.
Έχεις ένα σκύλο σε κακά χάλια. Και αντί να του δώσεις ένα κτηνιατρικό φάρμακο που είναι φτιαγμένο για τον σκυλίσιο οργανισμό, του δίνεις ένα ανθρώπινο φάρμακο με ρίσκο. Έστω και μικρή δόση τοξικού σε οργανισμό ταλαιπωρημένο έτσι κι αλλιώς μπορεί να το στείλει αδιάβαστο.

Τους μισούς κτηνίατρους της αττικής έχω γυρίσει και για θέματα πόνου - ντεπόν δεν μου είπε ποτέ κανείς.

• Like
Reactions: Nizinny

Konmac

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2017
150
150
59
Πιθανόν οι σκύλοι σου να είχαν κάτι διαφορετικό.
Τα περισσότερα κτηνιατρικά φάρμακα είναι ίδια ή παραλλαγή των ανθρωπίνων (κοινή βάση) για λόγους που δεν φαντάζεσαι.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.669
11.091
Athens
Πιθανόν οι σκύλοι σου να είχαν κάτι διαφορετικό.
Τα περισσότερα κτηνιατρικά φάρμακα είναι ίδια ή παραλλαγή των ανθρωπίνων (κοινή βάση) για λόγους που δεν φαντάζεσαι.
Τους ξέρω καλά τους λόγους και έχω χρησιμοποιήσει ανθρώπινα σκευάσματα όπως πχ cilroton αντί για leishguard ή ανθρώπινα συμπληρώματα κλπ. Όμως η παρακεταμόλη (δλδ ντεπον, panadol κλπ) δεν χρησιμοποιείται στο σκύλο γιατί έχει ρίσκο. Δεν υπάρχει σε κανένα σκυλοφάρμακο.

Κι εγώ παυσίπονες ενέσεις έκανα στα δικά μου - θα μπορούσα να τα χαπακώνω μ' ένα ντεπόν αν ήταν επιτρεπτό για να μην τρέχω κάθε πρωί για την παυσίπονη.

• Like
Reactions: Nizinny and Eroe