Δεν πίνει καθόλου νερό.

Ειρήνη/Άριελ

Well-Known Member
27 Μαϊου 2015
77
75
41
Πάτρα
Γεια σας παιδιά. Εδώ και 3 μέρες δεν πίνει καθόλου νερό. Την 1η μέρα έτυχε να της βάλω πάνα γιατί ετοιμαζόμαστε για ταξιδάκι με το λεωφορείο και θέλω σιγά σιγά να την συνηθίζει μην έχουμε κάποιο θέμα την ώρα του ταξιδιού. Όσο είχε την πάνα δεν έτρωγε και δεν έπινε νερό και ήταν μελαγχολική, της την έβγαλα και άλλαξε αμέσως, άρχισε τις χαρές και πήγε να φάει, υπέθεσα πως ήπιε και νερό αλλά την επόμενη που πήγα να της το αλλάξω είδα πως δεν είχε πιει καθόλου, λέω θα έτυχε. Την 2η μέρα λοιπόν είχα το νου μου και πάλι δεν έπινε και της έδωσα εγώ μισή σύριγγα με τα βασάνων. Την 3η πάλι τπτ και της έδωσα μια σύριγγα. Σήμερα λοιπόν δεν έχει πιει ακόμα, πήρα τον κτηνίατρο της και μου είπε να την πάω γιατί είναι πολλές οι μέρες που δεν πίνει.

Από θέμα φαγητού, παιχνιδιού, διάθεσης είναι όλα καλά, δεν έχει αλλάξει τπτ, είναι μια χαρά. Ακόμα και τσισάκια κάνει κανονικά, τι βγάζει δεν ξέρω βέβαια. Έχω άγχος μέχρι το απόγευμα που θα την πάω γι'αυτό γράφω μήπως έχει ζήσει κάποιος κάτι ανάλογο.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Εδώ είχε ξανασυζητηθεί http://www.dogforum.gr/community/threads/Ο-σκύλος-μου-δεν-πίνει-νερό.28566/ αλλά δεν καταλήξανε κάπου.
Απ'οσο γνωρίζω η πολυδιψία είναι ανησυχητικό, το ανάποδο όχι. Είσαι 100% σίγουρη ότι δεν πίνει καθόλου? Έχει ψυχράνει κάπως ο καιρός αυτές τις μέρες κι ίσως μείωσε πολύ το νερό που πίνει. Υποθέτω ο κτηνίατρος θα της κάνει έναν πλήρη αιματολογικό έλεγχο πράγμα χρήσιμο αν δεν έχετε κάνει πρόσφατα, είστε στην κατάλληλη ηλικία.

• Like
Reactions: stamatia

Ειρήνη/Άριελ

Well-Known Member
27 Μαϊου 2015
77
75
41
Πάτρα
Ναι το διάβασα αλλά η διαφορά είναι πως εμένα δεν πίνει καθόλου, ούτε σταγόνα μόνη της, είτε την πάω στο νερό, είτε της φέρνω το νερό τπτ. Ακόμα και εμφιαλωμένο της έβαλα. Και η διάθεσή της είναι ίδια, όπως και η όρεξή της για φαΐ. Κτηνίατρο θα την πήγαινα μέσα στον Ιούνιο έτσι κι αλλιώς για τον έλεγχό της όπως είπες, απλά τώρα θα το επισπεύσουμε.

Edit: Δεν ξέρω αλλά μήπως πλησιάζει ο 1ος της οίστρος και παίζει ρόλο αυτό?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Οταν λες "ταξιδάκι με το λεωφορείο", όλα αυτά τα απαγορευτικά, περί χώρου αποσκευών, τα γνωρίζεις έτσι;
Πόσες ώρες θα είναι το ταξίδι και πιστεύεις ότι δεν θ'αντέξει ακατούρητη;
Εννοείται βέβαια, πως εκτονώνεις όσο περισσότερο γίνεται, δεν ταίζεις και δεν δίνεις νερό, αρκετές ώρες πριν. Τα απολύτως και ελαχίστως απαραίτητα.

Ειρήνη/Άριελ

Well-Known Member
27 Μαϊου 2015
77
75
41
Πάτρα
@mareco Εννοείται πως τα γνωρίζω, στην αγκαλιά μου θα την έχω. Δεν είναι μεγάλο ταξίδι, 2.5 ώρες απλά την πάνα θα την βάλω για παν ενδεχόμενο.

@ghelly 2 μέρες τώρα μου τελείωσε η ξηρά και της δίνω κονσέρβα με μοσχάρι και λαχανικά που της αρέσει, πέρα από τα μπισκοτάκια της.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Η κονσέρβα είναι κατά βάση νερό, 70% νομίζω υγρασία. Με αλλαγή από ξηρά σε κονσέρβα κιόλας μπορεί να είναι μόνο αυτό, να μη νιώθει ότι χρειάζεται άλλο νερό. Βέβαια καλά θα κάνεις να πας κτηνίατρο σε κάθε περίπτωση να σιγουρευτείς.

Ειρήνη/Άριελ

Well-Known Member
27 Μαϊου 2015
77
75
41
Πάτρα
@Estranged Μακάρι να είναι μόνο αυτό αν και άλλες φορές που τύχαινε να της δώσω κονσέρβα έπινε κανονικά νερό. Μακάρι να μην είναι τπτ άλλο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Καλό είναι, να της αποφεύγεις τις κονσέρβες.
Και αν ξεμείνεις από τροφή, καλύτερα να νεροβράσεις ρυζάκι με κοτοπουλάκι, για 1-2 γεύματα.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Καλό είναι, να της αποφεύγεις τις κονσέρβες.
Γουάι μάι ντίαρ; Με ανησυχείς, πες τι ξέρεις. (Γιατί δίνω κονσέρβα ως συμπλήρωμα διατροφής καθημερινά πλην ημερών που τον βλέπω να ψιλοέχει καμιά στομαχική διαταραχή - κυρίως γεύμα πάντα το μαγειρευτό).

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλέ μην ταλαιπωρείς το σκυλί με πάνες για 2,5 ώρες ταξίδι, νόμιζα θα κάνατε κανά 10ωρο μέσα στο λεωφορείο!

Πες μας τι σας είπε ο κτηνίατρος :)

• Like
Reactions: mareco

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
@Estranged Κονσέρβα μόνο πολύ καλής ποιότητας, που συνήθως κάνουν 2-3 ευρώ τα 250 γραμμαρια. Οι υπόλοιπες που πουλάνε στα σουπερμάρκετ κλπ παραείναι σκουπίδι.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.970
20.401
Γουάι μάι ντίαρ; Με ανησυχείς, πες τι ξέρεις. (Γιατί δίνω κονσέρβα ως συμπλήρωμα διατροφής καθημερινά πλην ημερών που τον βλέπω να ψιλοέχει καμιά στομαχική διαταραχή - κυρίως γεύμα πάντα το μαγειρευτό).
Δεν είναι και η καλύτερη διατροφή οι κονσέρβες γενικώς. Είναι ένα, μη σου πω και πέντε τακ, χειρότερες από την ξηρά. Ειδικά αν είναι η αποκλειστική τροφή τους. Μια στις τόσες ή μια κουταλίτσα, έτσι για το καλό, δεν πειράζει. Σε μόνιμη βάση, ούτε καν θέλω να σκέφτομαι, σε τι μορφή αποβάλλονται :p

Της ψήνω και λουκάνικα γαλοπούλας+κοτόπουλου. Και τρελαίνεται για κεμπάπ επίσης.
Αν συνεχίσεις έτσι, σε λίγο καιρό, θα ανεβάσεις θέμα: "Δεν τρώει την ξηρά της-Βοήθειααααααααααα" :rolleyes:

• Like
Reactions: Lavernne

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Ναι @Lara_kouklara , του σουπερμαρκετ δεν του δινω ποτέ των ποτών (το στομάχι του τις απορρίπτει πλήρως έτσι κι αλλιώς, το καλό του να'ναι ευαισθητος). Δοκίμασα μερικές από το πετσοπ και του κατσαν καλά κάποιες γεύσεις από τη Landfleisch (όχι όλες). Την είχαμε συζητήσει παλιά τη συγκεκριμένη αλλά δεν καταλήξαμε να έχει κάποιος εμπειρία να πει αν είναι σκουπίδι ή όχι.

Να @mareco αυτό είναι το θέμα που τη συνεχίζω. Φαίνεται από την.. αποβολή ότι του κάθεται καλά η συγκεκριμένη κονσέρβα - που είχαμε πάντα πρόβλημα.. ρευστότητας με τις αποβολές. Άσε που με το συνδυασμό που κάνω είχε κανά χρόνο να πάθει κολίτιδα που τις έχει καραμέλα (μέχρι προχθές). Αλλά πάλι, το ψειρίζω πολύ το θέμα, οπότε αν έχετε άλλη άποψη να το κοιτάξω πάλι.

Σόρρυ Ειρήνη/Άριελ, πολύ κατάχρηση του θρεντ σου έκανα. Ενημέρωσέ μας μετά τον κτηνίατρο ε!

Ειρήνη/Άριελ

Well-Known Member
27 Μαϊου 2015
77
75
41
Πάτρα
@mareco Πολύ αμφιβάλλω. Να σου πω πως τρώει ακόμα και ψωμί αλλά και πατάτες? (δοκιμή έκανα, δεν το ταΐζω ψωμί και πατάτες). Επίσης τρώει μαλλιά, κλωστές, μην σου πω πως έκοψε και έφαγε ένα πλαστικό κομματάκι από ένα κόκκαλο που της έχω να παίζει. Το πλαστικό μπαλάκι την έχει γλυτώσει για την ώρα, γιατί το μπαλάκι του τένις εκτός ότι του έφαγε τις "τρίχες", το έσκασε κιόλας.

@Estranged Δεν πειράζει, σχετικά είναι κι αυτά, αν φταίει η κονσέρβα που δεν πίνει νερό.

Λοιπόν σας αφήνω για την ώρα, να ετοιμαστούμε για τον κτηνίατρο και μόλις επιστρέψουμε θα σας ενημερώσω τι είπε.

Ειρήνη/Άριελ

Well-Known Member
27 Μαϊου 2015
77
75
41
Πάτρα
Λοιπόν έχω καλά και κακά νέα...Τα καλά είναι πως οι κονσέρβες είναι ο λόγος που δεν πίνει νερό, όπως σωστά είπες @Estranged.

Κάναμε και το τεστ για Καλαζάρ, βγήκε αρνητικό :giggle: κάναμε και το 1ο σχετικό εμβόλιο.

Δυστυχώς η μικρή μου έχει εξαρθρωμένες επιγονατίδες από κληρονομικότητα και πρέπει να κάνουμε 2 χειρουργεία, 1 στο κάθε πόδι.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Λοιπόν έχω καλά και κακά νέα...Τα καλά είναι πως οι κονσέρβες είναι ο λόγος που δεν πίνει νερό, όπως σωστά είπες @Estranged.

Κάναμε και το τεστ για Καλαζάρ, βγήκε αρνητικό :giggle: κάναμε και το 1ο σχετικό εμβόλιο.

Δυστυχώς η μικρή μου έχει εξαρθρωμένες επιγονατίδες από κληρονομικότητα και πρέπει να κάνουμε 2 χειρουργεία, 1 στο κάθε πόδι.
Πώς τις εντόπισε τις εξαρθρώσεις, σε τι βαθμό είναι?

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Καλά, τι κουλό είναι αυτό... σήμερα την πήγες εκτάκτως στον γιατρό, έκανε το τεστ, το εμβόλιο και βρήκε εξαρθρωμένες επιγονατίδες;(n):rolleyes:

'Ημαρτον που λέει και ο Γεωργίου :p