Δεν πίνει καθόλου νερό.

Ειρήνη/Άριελ

Well-Known Member
27 Μαϊου 2015
77
75
41
Πάτρα
Του είπα πως πριν 2 μήνες χτύπησε το πόδι της στο τζάμι όταν είδε μια γάτα στην βεράντα -τρελάθηκε- (μάτωσε λίγο το νύχι της, δεν περίμενα πως ήταν κάτι πιο σοβαρό) και πως από τότε όποτε το θυμόταν πήγαινε κουτσό. Και του φάνηκε περίεργο και έψαξε τα πόδια της...και φαινόταν κιόλας, εκείνος τις έβαζε με το χέρι και αυτές έβγαιναν.

D

Deleted member 14614

Guest
Επειδή μιλάμε για χειρουργεία (και δη 2), δεν παίρνεις και καμιά δεύτερη γνώμη? Πχ από εξειδικευμένο κτηνίατρο σε ορθοπεδικά.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Του είπα πως πριν 2 μήνες χτύπησε το πόδι της στο τζάμι όταν είδε μια γάτα στην βεράντα -τρελάθηκε- (μάτωσε λίγο το νύχι της, δεν περίμενα πως ήταν κάτι πιο σοβαρό) και πως από τότε όποτε το θυμόταν πήγαινε κουτσό. Και του φάνηκε περίεργο και έψαξε τα πόδια της...και φαινόταν κιόλας, εκείνος τις έβαζε με το χέρι και αυτές έβγαιναν.
Κοιτα να δεις τι γινεται. Ναι μπορεί να εχει χαλαρες επιγονατίδες και να υπάρχει κινδυνος. Αλλά άλλο πράγμα εξαρθρώνονται μόνες τους και ξαναμπαίνουν, άλλο τις μετακινούσε με το χέρι ο γιατρος, άλλο πονάει όταν περπατάει επειδη εξαρθρώνονται. Στην ουσία λοιπόν, πρέπει να δεις με εξετάσεις τι βαθμού εξάρθρωση έχει, ΄γιατί δεν είναι όλοι οι βαθμοί για χειρουργείο. Οπότε μην αγχώνεσαι προκαταβολικά, δες το με ηρεμία και με δευτερο/τριτες γνώμες. Στο μεταξύ φαντάζομαι σου είπε, όχι αλματα, κατσικιάσματα και γλύστρες σε πλακάκια κλπ

Ειρήνη/Άριελ

Well-Known Member
27 Μαϊου 2015
77
75
41
Πάτρα
Αυτός τις έβαζε και εξαρθρώνονταν μόνες τους. Πάντως όταν περπατάει δεν δείχνει να πονάει, βασικά καμία σχέση, της αρέσει να τρέχει, με προκαλεί να την κυνηγάω ή να της ρίχνω το μπαλάκι. Και όσο περίεργο κι αν φανεί, όχι δεν μου είπε να προσέχω τα παραπάνω (ξέρω, κουλό), είπε μόνο πως αν δεν γίνουν τα χειρουργεία κάποια στιγμή θα πάθει δισκοκήλη.

Θα πάρω σίγουρα και 2η γνώμη.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Αυτός τις έβαζε και εξαρθρώνονταν μόνες τους. Πάντως όταν περπατάει δεν δείχνει να πονάει, βασικά καμία σχέση, της αρέσει να τρέχει, με προκαλεί να την κυνηγάω ή να της ρίχνω το μπαλάκι. Και όσο περίεργο κι αν φανεί, όχι δεν μου είπε να προσέχω τα παραπάνω (ξέρω, κουλό), είπε μόνο πως αν δεν γίνουν τα χειρουργεία κάποια στιγμή θα πάθει δισκοκήλη.

Θα πάρω σίγουρα και 2η γνώμη.
Εννοείται και δεύτερη και τρίτη. Το να προτείνει χειρουργείο με απλη "τυχαια" ψηλάφηση το θεωρώ παρακινδυνευμένο. Για δισκοκηλη πρώτη φορά ακου, για οστεοφυτα ναι... αλλά όταν ειναι σε 3 ή 4ο βαθμό η εξάρθρωση.

Ειρήνη/Άριελ

Well-Known Member
27 Μαϊου 2015
77
75
41
Πάτρα
Δεν έχω ιδέα, είμαι εντελώς άσχετη. Με την σκυλίτσα που μεγάλωσα 2 φορές χρειάστηκε γιατρό και στο τέλος έφυγε στα 15 της χρόνια από γηρατειά.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Δεν έχω ιδέα, είμαι εντελώς άσχετη. Με την σκυλίτσα που μεγάλωσα 2 φορές χρειάστηκε γιατρό και στο τέλος έφυγε στα 15 της χρόνια από γηρατειά.
Στα λέω γιατι πριν 3 χρονια με είχε φρικάρει και εμενα ενας κτηνιατρος έτσι... και τελικά δεν είχε τίποτα η μικρή. Τότε -ουτε που θέλω να θυμάμαι πως ήμουν από στενοχώρια- είχα ψαχτεί και με αλλους 2 κτηνιατρους που μου εξηγούσαν λεπτομερως και μου εδειχναν "μα να είναι εντάξει, ηρεμησε"

Ειρήνη/Άριελ

Well-Known Member
27 Μαϊου 2015
77
75
41
Πάτρα
Κατάλαβα, πρέπει να έχω το νου μου και στους κτηνιάτρους όπως σε όλους τους γιατρούς. Επειδή βλέπω πως είσαι κι εσύ από Πάτρα μήπως ξέρεις κάποιον καλό κτηνίατρο στα ορθοπεδικά?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Αχ καλε, Πατρα είσαι? Τώρα το είδα!
Σε ποιον πήγες? Εγώ πλέον κινουμαι Βανταράκη-Μπουρδάκου

Ειρήνη/Άριελ

Well-Known Member
27 Μαϊου 2015
77
75
41
Πάτρα
Μένω λίγο πιο έξω και πήγα σε έναν στο Ρίο, στον Γαλάνη. Είναι καλή στα ορθοπεδικά η Μπουρδάκου? Εννοώ δοκιμασμένη? Βανταράκη έχω ακουστά μόνο.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Μένω λίγο πιο έξω και πήγα σε έναν στο Ρίο, στον Γαλάνη. Είναι καλή στα ορθοπεδικά η Μπουρδάκου? Εννοώ δοκιμασμένη? Βανταράκη έχω ακουστά μόνο.
Ε μα... είχα deja vu. Και εγώ Γαλάνη πηγαινα. Η Μπουρδάκου έχει μεγαλη εμπειρία (ασχολείται και με τα αδεσποτα), μπορεί να σε διαφωτισει για πολλά, και έχει γνώσεις που διαρκώς εμπλουτίζει (βασικό να μην μένουν στα παραδοσιακά μαθημένα της σχολης). Ο Βανταράκης επισης έχει πολλές γνώσεις και μπορείς να συζητησεις μαζί του.

Ειρήνη/Άριελ

Well-Known Member
27 Μαϊου 2015
77
75
41
Πάτρα
Με λίγα λόγια δεν έμεινες ικανοποιημένη από Γαλάνη. Θα την πάω με την 1η ευκαιρία για να πάρω τις γνώμες τους γιατί ομολογώ πως το μυαλό μου έχει κολλήσει στα 3 συνολικά χειρουργεία και στα 1000 ευρώ σχεδόν αν γίνουν όλα όσα μου είπε.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Με λίγα λόγια δεν έμεινες ικανοποιημένη από Γαλάνη. Θα την πάω με την 1η ευκαιρία για να πάρω τις γνώμες τους γιατί ομολογώ πως το μυαλό μου έχει κολλήσει στα 3 συνολικά χειρουργεία και στα 1000 ευρώ σχεδόν αν γίνουν όλα όσα μου είπε.
Δεν είναι θεμα αν ημουν ικανοποιημένη. Μου ανέλυε τα πάντα πληρως και με κατατόπιζε, δεν ειχαμε ως τότε κιόλας τιποτα πιο απαιτητικό, απλά τσίνησα όταν με απλη ψηλάφιση μου ειπε "εξάρθρωση και μελλοντικά χειρουργείο ανα ένα μήνα σε κάθε πόδι". Ουτε ξέρω πως γύρισα σπιτι, οδηγούσα και εκλαιγα. Μετά που αρχισα να ψάχνομαι, τα βρήκα αλλιώς. Οπότε όχι, δεν θα πω ότι δεν ημουν ικανοποιημένη. Απλά δεν μπόρεσα να σηκώσω την "ευκολία" με την οποία πρότεινε χειρουργείο χωρίς εξετάσεις.

Ειρήνη/Άριελ

Well-Known Member
27 Μαϊου 2015
77
75
41
Πάτρα
Τι να σου πω? Πως την ίδια ακριβώς πρόταση είπε και σε μένα? Εγώ ένα περίεργο είχα "δει" με τον γιατρό στην σκυλίτσα που ανέφερα πριν...Πήγε να κάνει ένα χειρουργείο και έπαθε πνευμονικό οίδημα με αποτέλεσμα να μην γίνει το χειρουργείο και μας είπε πως πρέπει να γίνει ευθανασία. Αφού χτυπήθηκα κάτω από το κλάμα, πάω εκεί για να την αποχαιρετήσω και μόλις την είδα κάτι ξύπνησε μέσα μου και τον ρώτησα αν πονάει, μου είπε όχι και τότε του είπα πως δεν θα γίνει καμία ευθανασία...Το αποτέλεσμα ήταν να ζήσει άλλα 2 χρόνια. Και αναρωτιέμαι και λέω γιατί το πρότεινε αφού δεν πόναγε?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Δεν έχω ακούσει από κανέναν αρνητική γνώμη για το συγκεκριμένο κτηνιατρείο. Καθαρά δική μου "ανασφάλεια" ηταν και έφυγα γιατι κλονίστηκε η εμπιστοσύνη μου. Και ακόμα περισσότερο όταν και αλλοι κτηνιατροι μόλις με ακουγαν να ρωτώ για χειρουργείο γουρλωναν τα μάτια.
Πάρε και αλλες γνώμες! Κράτα την καλού κακού σε έλεγχο χωρίς να λυσσάει σε μαρμαρα, αλλά δες και αλλου. Όλο αυτό το να φυλάει το ποδαράκι της μπορεί να ειναι μόνο από το χτύπημα που ειπες ότι ειχε.

Ειρήνη/Άριελ

Well-Known Member
27 Μαϊου 2015
77
75
41
Πάτρα
Αυτό θα κάνω γιατί μπορεί να μην έχουμε ακούσει κάτι αρνητικό αλλά απ'όλη την Πάτρα να πέσω σε σένα που σου έχει πει ακριβώς τα ίδια κάπως μου φαίνεται. Θα το ψάξω και αλλού και βλέπουμε. Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο? Όπου έχω κοιτάξει λένε για στείρωση μετά τον 1ο οίστρο αλλά σήμερα μου είπε πως πρέπει να γίνει πριν...Εσένα τι σου έχουν πει?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Αυτό θα κάνω γιατί μπορεί να μην έχουμε ακούσει κάτι αρνητικό αλλά απ'όλη την Πάτρα να πέσω σε σένα που σου έχει πει ακριβώς τα ίδια κάπως μου φαίνεται. Θα το ψάξω και αλλού και βλέπουμε. Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο? Όπου έχω κοιτάξει λένε για στείρωση μετά τον 1ο οίστρο αλλά σήμερα μου είπε πως πρέπει να γίνει πριν...Εσένα τι σου έχουν πει?
Εμένα μου λένε μετά από οιστρο για να έχει "ολοκληρωθεί" ορμονικά η σκύλα (εντελώς απλοϊκά το λέω) και έχει τύχει κτηνιατρος να μου πει μετά από 2 ή και 3 οίστρο.

• Like
Reactions: Lavernne

Ειρήνη/Άριελ

Well-Known Member
27 Μαϊου 2015
77
75
41
Πάτρα
Και εγώ αυτά ξέρω αλλά άλλα άκουσα σήμερα...Θα το ψάξω κι αυτό μαζί με το θέμα των ποδιών. Σ'ευχαριστώ πάντως για τις πληροφορίες και την βοήθεια γιατί κόντευα να τρελαθώ, να 'σαι καλά.

• Like
Reactions: ghelly

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Και εγώ αυτά ξέρω αλλά άλλα άκουσα σήμερα...Θα το ψάξω κι αυτό μαζί με το θέμα των ποδιών. Σ'ευχαριστώ πάντως για τις πληροφορίες και την βοήθεια γιατί κόντευα να τρελαθώ, να 'σαι καλά.
Κανένας κτηνιατρος δεν εχει το αλάθητο, ούτε είναι Θεος! Μην αγχώνεσαι και ψάξε, παρε και αλλες γνώμες, με ηρεμία και ψυχραιμία!:)