Δεν τρωει ξηρα τροφη..

Constantina_93

Well-Known Member
11 Μαϊου 2013
68
0
Καλησπερα και απο εμας! Εχω ενα πεκινουα 7 μηνων το οποιο εχει καποιο προβλημα με την τροφη του... Απο την πρωτη στιγμη που το πηρα του δινω royal canin και δεν ειχαμε κανενα προβλημα.. Εδω και δυο βδομαδες περιπου γινεται ολο και πιο δυσκολο το να φαει.. Εχω δοκιμασει τα παντα.. Στην αρχη του εριχνα λιγη κονσερβα ή νερο και ετρωγε, μετα για να φαει λιγο επρεπε να του βαλω μια κροκετα στο στομα αλλα ετρωγε ελαχιστα και τις τελευταιες μερες ουτε αυτο πιανει... Του εχω αλλαξει τροφη παλι τιποτα.. Για οτιδηποτε αλλο εκτος απο κροκετες κανει σαν τρελος.. Σταματησαμε να του δινουμε ενδιαμεσα λιχουδιες αλλα παλι τιποτα.. Εμεινε νηστικο για μια μερα παλι δεν εφαγε.. Δεν εχει καποιο προβλημα υγειας γιατι το πηγαμε στο γιατρο.. Ουτε προβλημα με τα δοντακια του φαινεται να εχει γιατι καθε βραδυ παιζει με ενα κοκκαλο που του εχουμε και το δαγκαει με μανια... Εχετε καμια ιδεα τι αλλο να κανω??

Liana01

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2012
297
0
Πειραιάς
Πάρε ένα kong και βάζε του την ξηρά τροφή μέσα σ' αυτό. Θα το βλέπει σαν παιχνίδι και θα τις τρώει γιατί τώρα απλά τις έχει βαρεθεί. Εμένα μ' έχει σώσει το kong.

Constantina_93

Well-Known Member
11 Μαϊου 2013
68
0
Πάρε ένα kong και βάζε του την ξηρά τροφή μέσα σ' αυτό. Θα το βλέπει σαν παιχνίδι και θα τις τρώει γιατί τώρα απλά τις έχει βαρεθεί. Εμένα μ' έχει σώσει το kong.
Συγγνωμη κιολας αλλα ειμαι λιγο ασχετη.. Τι ειναι το kong?

Elenaaa

Well-Known Member
15 Απριλίου 2013
102
0
Ειναι ενα μπαλακι με μια τρυπα στη μεση οπου μπορεις να το γεμιζεις με οτι τροφη θελεις ..το σκυλακι σουθα προσπαθει να ξετρυπωσει το φαγητο αποκει...ειναι διασκεδαστικο...ο δικος μου εχει ξετρελαθει...

ElpidaLucy

Well-Known Member
22 Απριλίου 2013
49
0
33
Ειναι ενα μπαλακι με μια τρυπα στη μεση οπου μπορεις να το γεμιζεις με οτι τροφη θελεις ..το σκυλακι σουθα προσπαθει να ξετρυπωσει το φαγητο αποκει...ειναι διασκεδαστικο...ο δικος μου εχει ξετρελαθει...
κ εμεις το ιδιο προβλημα ειχαμε καποια στιγμη.οταν την ταιζα με το χερι ετρωγε αλλιως καθοταν νηστικη.το kong το βαρεθηκε σε 2 μερες...αναγκαστικα της κρυβω το μπωλ της πισω απο καναπε ή καρεκλα κ αφου ψαξει ολο το σπιτι παει και το τρωει ολο!!

ElpidaLucy

Well-Known Member
22 Απριλίου 2013
49
0
33
Χαχαχα καλη ιδεα..
χαχαχα!!!ειχα αγανακτησει....καθοταν νηστικη για 2 μερες....οταν το βαρεθει κι αυτο θα ανακαλυψω κι αλλο κολπο!!!!!

Elenaaa

Well-Known Member
15 Απριλίου 2013
102
0
Εγω το εχω εδω και 3 μερες το kong γιατι ειχα το ιδιο προβλημα..μετα θα ακολουθησω τη μεθοδο σου αν το βαρεθει...;)

Liana01

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2012
297
0
Πειραιάς
Και μένα στην πορεία άρχισε να βαριέται και το kong. Σιγά σιγά θα βρεις κι άλλους τρόπους για να τρώει το ζωάκι σου.

ollandos13

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2012
417
1
Αφησε το να πεινασει! Χαζο δεν ειναι να μη φαει! θα πεινασει μια μερα δυο κ μετα θα φαει! Το μπωλ με το φαγητο το εχεις προσβασιμο 24 ωρες το 24ωρο? Αν ναι κοψτο επιτοπου! 15-30 λεπτα το πολυ κ μετα παλι το ιδιο στο επομενο γευμα! Τα ιδια εκανε κ ο δικος μου αλλα μολις σταματησα κ εγω τα χατιρια κ να του δινω αλλες λιχουδιες κτλ τρωει μεσα σε 3 λεπτα!

Constantina_93

Well-Known Member
11 Μαϊου 2013
68
0
Καλησπερα και ευχαριστω για τις απαντησεις σας!
Σημερα ολη μερα δεν εφαγε τιποτα ουτε με το ζορι.. Του την ειχαμε παρει τη τροφη δεν την αφησαμε ολη μερα και ερχομαστε σπιτι και του την βγαζω παλι να δω τι θα κανει.. Εντωμεταξυ του εχω ριξει στην τροφουλα του και μιση κουταλια λαδι σολωμου.. Τον αφηνω λιγη ωρα παλι δεν τρωει, μου ηρθε φλασια και πηρα τρεις κροκετουλες απο την τροφη για τις γατες με το που τις μυριζει τις τρωει με την μια και μετα εφαγε και ολο του το φαγητο! Τι να πω.. Θα δουμε πως θα παει και αυριο... Θα υπαρχει προβλημα αμα του ανακατευουμε στην τροφη του και λιγο γατισια???

ollandos13

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2012
417
1
Ναι δεν κανει να τρωει τροφη για γατες! Απο τη στιγμη που τρωει τα παντα εκτοςς απο την τροφη του κ εχεις αποκλεισει παθολογικα αιτια αφησε το να πεινασει!

Nikolojohn

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
153
3
Χαϊδάρι
Άστο κανα δυο μέρες να πεινάσει και βλέπεις. Λογικά θα φάει μετά. Αν όχι ανακάτεψε την τροφή του με κάτι, πχ με λίγο ζωμό ή πουρέ λαχανικών (που θα έχεις φτιάξει εσύ), μήπως και την έχει βαρεθεί!