Δεν τρώει ξηρά τροφή το Ακίτα

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΣ! Δεν έχω ξαναδει τέτοιο χρώμα ακίτα.Νόμιζα τα ίνου βγαίνουν μόνο σε απρο-μπεζ. Είναι καθαρόαιμο?
και το άλλο σκυλάκι πολύ όμορφο!

Εμένα δε μου φαίνεται καθόλου αδύντος πάντως!

flikainu1982

Active Member
24 Μαϊου 2010
30
0
τα ακιτα βγαινουνε σε 4-5 χρωματα το ασπρο με μπεζ ειναι το κλασσικο ακιτα .ωρα υπαρχουν και τα αμερικανικα ακιτα.καθαροαιμος ειναι.το αλλο σκυλακι δυστυχως μας αφησε ητανε 15 χρονων και δεν αντεξε η καρδια του.ητανε η φλικα που την ειχαμε απο 2 βδομαδων...μπορεις να μπεις στο Youtube Και να ψαξεις το 101 dogs απο to national geographic Που εχει για τα ακιτα ( http://www.youtube.com/watch?v=KuHZbzvnX7g)

flikainu1982

Active Member
24 Μαϊου 2010
30
0
Παντως για να επανελθω στο θεμα δεν το περιμενα τετοιο εγωισμο....εχει συμπληρωσει 2.5 μερες χωρις τροφη και δεν θελει...αρνειται....εχουμε αφησει και 2-3 κροκετες στο πατωμα απο την ξερα τροφη μηπως παει και φαει αλλα δεν πλησιαζει....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.953
20.377
Αν του δώσεις ένα κομματάκι τυράκι ή αλλαντικό ή κάτι τέτοιο θα το φάει φαντάζομαι ε;
Αν ναι...άστον για λίγο ακόμη.

flikainu1982

Active Member
24 Μαϊου 2010
30
0
θα το φαει εννοειται αφου πειναει και φαινεται απο το οτι καθε φορα που παμε κουζινα ερχεται απο πισω και κοιταει ενω παντα ητανε αραχτος και μας κοιταζε απλως.ξερεις το θεμα ειναι οτι εδω που φτασαμε 2.5 μερες τωρα ειναι κριμα να χαλασω την προσπαθεια...αμα την χαλασω την κατσαμε κανονικα μετα....θα μας κανει οτι θελει και θα ξερει οτι παντα θα ενδιδουμε

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.953
20.377
Δεν σου λέω να χαλάσεις την προσπάθεια. Απλώς να είμαστε σίγουροι, ότι το κάνει καθαρά γιατί δεν του αρέσει και όχι γιατί έχει κάποιο πρόβλημα.
Εσύ το φαγητό του θα του το βάζεις κανονικά στην ώρα του. Δεκαπέντε-είκοσι λεπτά. Αν φάει, έφαγε. Αλλιώς του το παίρνεις και την άλλη φορά πάλι.

Last edited:

flikainu1982

Active Member
24 Μαϊου 2010
30
0
Καταλαβα μην ανησυχεις ....αυτο κανω αλλα οσο περνανε οι ωρες τοσο μου ειναι και πιο δυσκολο....δεν με βοηθαει και ο σκυλος μου καθολου..αγυριστο κεφαλι ο ατιμος

flikainu1982

Active Member
24 Μαϊου 2010
30
0
ρε παιδια μου εχει σπασει τα νευρα ρε γαμωτο....καλα δεν πειναει?πλακα μας κανει?δεν εχει βαλει μπουκια στο στομα 2.5 μερες...τι στο καλο..τροφη του βαζουμε κατω δεν του βαζουμε τσιμεντολιθο...πολυ θα ηθελα να ημουνα μεσα στο μυαλο του να δω πως σκεφτεται.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.953
20.377
Μην κάθεσαι συνεχώς από πάνω του, να τον παρατηρείς και να μετράς τις μπουκιές που θα μπορούσε να έχει φάει.
Δεν έφαγε, ok, το μαζεύεις και πάλι την επόμενη φορά. Μην το κάνεις θέμα. Σαν να μην τρέχει τίποτα.

Droulas13

New Member
28 Μαρτίου 2011
3
0
Αυτό που σου λέει ο mareco κάνε. Βάλε του την τροφή και φύγε από μπροστά του, μετά γύρνα σε 20 λέπτα και πάρτου το, ό,τι και αν έχει φάει. Μην κάθεσαι από πάνω να τον κοιτάς γιατί μπορεί να μην τρώει επίτηδες για να σε κάνει να τον λυπηθείς. (είναι μεγάλα λαμόγια!!)

flikainu1982

Active Member
24 Μαϊου 2010
30
0
να χαρω εγω τον ευατο μου αρχηγο...γελανε και τα τσιμεντα μαζι μου.....το εκανα αυτο που μου συνεστησε ο mareco και κανενα αποτελεσμα...ουτε στις 10 το πρωι το ακουμπησε ουτε στις 3 τωρα το μεσημερι...3 μερες χωρις ιχνος τροφης στο στομα του...ουφ δεν αντεχω αλλο εχει γινει μιση μεριδα και ειναι αναισθητος...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.953
20.377
Την επόμενη φορά που θα τον ταίσεις, βάλτου μια πολύ μικρή ποσότητα, μισό ποτήρι ας πούμε, ψεκασμένο με ζεστό νεράκι ή πολύ καλά ανακατεμένο με ελάχιστο γιαούρτι, κονσέρβα, λαδάκι...ότι θέλεις. Αναλογικά η ξηρά να είναι περισσότερη. Απλώς να πάρει μυρωδιά. Να παρακολουθείς και την γενικότερη συμπεριφορά του. Αν είναι ευδιάθετος, πίνει νερό, έχει κέφι για βόλτες και παιχνίδια αλλά είναι τόσο επίμονος και δεν ανοίγει το στόμα του, θα σου έλεγα να επιμείνεις κι εσύ. Αν δεν έχει άλλο πρόβλημα υγείας, δεν θα κάτσει να πεθάνει από ασιτία. Εχεις τσεκάρει ότι δεν τον "λυπάται" κανένας άλλος στο σπίτι, τις ώρες που εσύ λείπεις έτσι;

flikainu1982

Active Member
24 Μαϊου 2010
30
0
Λοιπον του εβαλα με γιαουρτι 2 κουταλιες σουπας και το ξεσκισε.....εφαγε 2 κυπελλα ξηρα τροφη σχεδον μια που αφησε καμια δεκαρια μπιλακια στο τελος......παιδια δεν γινοταν χωρις γιαουρτι...με λαδι ειχα δοκιμασει οπως και με ζεστο νερο και δεν ειχε γινει τιποτα....ορεξη για παιχνιδια ειχε και επισης επινε πολυ νερο....ανιασθητος εννοουσα οτι συμπεριφεροταν λες και ητανε χορτατος και δεν ετρεχε τιποτα.ειχα μεινει 3.5 μερες χωρις τροφη και πριν του βαλω με γιαουρτι του ειχα κατεβασει το μπολ σκετο με ξηρα και παλι ειχε παει ειχε μυρισει και ειχε φυγει......τι να πω ασ ειναι τουλαχιστον με λιγο γιαουρτι να την τρωει την ριμαδα την ξηρα τροφη του

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.953
20.377
Ετσι μπράβο. Μια σταλιά γιαουρτάκι. Ισα να τον ξεγελάς. Και αν θέλει ας φάει.

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Λοιπον του εβαλα με γιαουρτι 2 κουταλιες σουπας και το ξεσκισε.....εφαγε 2 κυπελλα ξηρα τροφη σχεδον μια που αφησε καμια δεκαρια μπιλακια στο τελος......παιδια δεν γινοταν χωρις γιαουρτι...με λαδι ειχα δοκιμασει οπως και με ζεστο νερο και δεν ειχε γινει τιποτα....ορεξη για παιχνιδια ειχε και επισης επινε πολυ νερο....ανιασθητος εννοουσα οτι συμπεριφεροταν λες και ητανε χορτατος και δεν ετρεχε τιποτα.ειχα μεινει 3.5 μερες χωρις τροφη και πριν του βαλω με γιαουρτι του ειχα κατεβασει το μπολ σκετο με ξηρα και παλι ειχε παει ειχε μυρισει και ειχε φυγει......τι να πω ασ ειναι τουλαχιστον με λιγο γιαουρτι να την τρωει την ριμαδα την ξηρα τροφη του
Τελικά ....ο επιμένων νικά...!!!!!
Καλή του χώνεψη του ...ομορφονιού....

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Εμμμ τελικά δεν αποφασίζει ούτε το Ακίτα ούτε o flikainou... Το αφεντικό λέγεται----> μύτη!!! Αυτή κάνει κουμάντο και τους δυό σας μου φαίνεται! Άντε βρε, καλή χώνεψη!

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Όχι που δεν πείναγε.....;)
Συμπεριφερόταν ως χορτάτος........αχαχαχα τον ηθοποιό:p
Άντε όλα καλά ..όχι τίποτα άλλο αλλά όταν περιμένω να φάνε...με πιάνει και εμένα πείνα:D