Δεν τρώει ξηρά τροφή


StarGazeR

Member
5 Οκτωβρίου 2015
8
17
44
Χανιά
Βρήκα αναρτήσεις επι του θέματος αλλά είναι αρκετά παλιές, ακολούθησα όμως τις συμβουλές χωρίς αποτέλεσμα και έτσι είπα να δημιουργήσω νέο θέμα.

Αρχικά ξεκινήσαμε με Royal Cannin, μετά απο 2-3 φορές δεν την έτρωγε και έτσι γυρίσαμε (όσο σταδιακά γινόταν σε equilibrio) την οποία έφαγε επίσης λίγες φορές. Μετά ξεκινήσαμε αναμίξεις με κοτόπουλο και ζωμό κοτόπουλου, έτσι έτρωγε (μετα βίας). Δοκιμάσαμε κάποιες φορές να την σκληραγωγήσουμε αφαιρόντας της την τροφή μετά απο λίγη ώρα (~20 λεπτά) και βάζοντας την παλι σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.

Το αποτέλεσμα όμως πάντα είναι απογοητευτικό. Δοκιμάσαμε διάφορα ναζάκια τα οποία σπάνια πιάνουν πια.
Αλλάζουμε τώρα και την equilibrio με Orijen, για την οποία έδειξε συμπάθεια τις πρώτες 5-10 φορές αλλά πάλι τώρα τίποτα!
Το μόνο που λειτούργει ακόμα είναι στο σπίτι της κοπέλας μου οπου όταν πάνε να της την φάνε κάτι γατάκια αυτή μουλαρώνει και τότε μόνο την τρώει!
Όταν την αφήνουμε νηστική για το επόμενο γεύμα πολλές φορές κάνει κατι εμετούς με υγρά....είναι ανησυχητικό αυτό; Επίσης πολύ συχνά έχει λόξυγγα!

Είναι Κοκόνι/κοκονοειδές 7 μηνών.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
 




Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Υπάρχουν σκύλοι που ζουν για να τρώνε και σκύλοι που τρώνε απλά για να ζουν.

Τα υγρά που αναφέρατε είναι γαστρικα υγρά και προέρχονται από άδειο στομάχι.
Συμβαίνει ακόμα και σε φαγανα σκυλιά αν καθυστερήσει λίγο το γεύμα τους.

Στην ηλικία που είναι και επειδή αναπτύσσεται, εγώ προσωπικά θα έκανα τα πάντα προκειμένου να φάει.
Αν δεν συντρέχει κάποιος ιατρικός λόγος, θα δοκίμαζα να κάνω πιο θελκτική την τροφή, να αλλάξω τροφή ή εν ανάγκη να το γυρίσω σε μαγειρευτό.
Την περιβόητη μέθοδο της πείνας σε τέτοια ηλικία δεν θα την δοκίμαζα.
Καλή χρονιά και χρόνια πολλά!
 
  • Like
Reactions: Aslan and LaCat


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Την είπες και μόνος σου την λύση.... Πάρε ένα γατάκι να της τρώει την τροφή!

Στα σοβαρά τώρα, πέρα από αυτό που σου είπε ο @Yorkaddict ότι υπάρχουν σκυλιά που ζουν για να τρώνε και άλλα που ίσα που τρώνε για να ζουν, μόνο μέσα από πειράματα θα βρεις τι είναι αυτό που της αρεσει. Πχ στη δικιά μου επίσης βλαμμενη με το φαΐ ανακάλυψα ξηρά που την τρώει ανεκτά... στην πορεία όμως είδα ότι συνδυάζοντας την ξηρά με μια κουταλιά συγκεκριμένης κονσέρβας έκανε πάρτυ (προτίμησε το μπωλ της, από σουβλάκι που την δελέαζαν).