Δεν τρώει τίποτα! Βοήθεια please...

fotovasil

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2009
57
0
Aθήνα
Εχω μεγαλο προβλημα με τον μικρο.
Ο μικρος πριν καμια 10αρια μερες ξεκινησε να κανει συχνους εμετους, μετα αποτρεις μερες τον πηγα στον γιατρο για εξετασεις. Πριν μια εβδομαδα συγκεκριμενα την την Παρασκευη 10/9 διαγνωστικε οτι εχει ερλιχιωση και οτι του εχει δημιουργηθει και γαστριτιδα.
Ξεκινησε αμεσως θεραπεια με Vibramicin και προσπαθησαμε να του δωσουμε Maalox για το στομαχι του. το οποιο δεν το δεχοταν με τιποτα.
Το βασικο μου προβλημα ειναι οτι ο σκυλος απο το προηγουμενο Σαββατο δεν εχει φαει τιποτα και συνεχιζει τους εμετους βεβαια οχι οπως την αρχη αλλα θα κανει εναν καθε δευτερη μερα. Χθες το απογευμα εφαγε μια χουφτα αρνι που του ειχα βρασει και σημερα το μεσημερι εκανε παλι εμετο. Ειναι υπερβολικα αδυναμος δεν περπαταει σχεδον καθολου και εχει σχεδον σκελετωθει.
Οποιος μπορει να βοηθησει με καποια ιδεα για να φαει η οποιαδηποτε αλλα βοηθεια απο παρομοια εμπειρια ευπροσδεκτη.

Please Help... γιατι εχω τρελαθει......

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Τι να σου πουμε φίλε fotovasil? Μακάρι μέσω οθόνης να βοηθούσαμε αλλα ξέρεις ότι δεν γίνεται. Η επιλογή ενός καλού κτηνιάτρου θα ήταν το καλύτερο. Έχεις ενημερώσει τον ιατρό για την ανορεξία, τι σου έχει πει?
Μήπως τα φάρμακα τον πειράζουν?
Δέκα μέρες είναι πολλές, μακάρι να γίνει καλά...

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Ο κτινιατρος σου τι λεει για ολα αυτα?????????????

Δεν σου εχει προτινει καμια "δυναμοτικη τροφη"?? Κατι σαν Calopet, Nutrical?
Επισης υπαρχουν ενεσεις, που δυναμονουν τον οργανισμο και την ορεξη.

fotovasil

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2009
57
0
Aθήνα
Ναι με τον γιατρο ειμαστε σε επικοινωνια. το vibramicin το εχει ξαναπαρει. το maalox το αλαξαμε με simeco αλλα δεν υποχωρουσε η γαστριτιδα. Του τα κοψαμε και τα δυο και του δινουμε primperan για τους εμετους. Αυριο το πρωι ξαναπαμε στο γιατρο και να δουμε τι αλλο μπορουμε να κανουμε.
Δεν μπορω να τον βλεπω ετσι γι'αυτο ζηταω καμια ιδεα πως μπορω να τον κανω να φαει κατι.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Γαλακτοκομικά κάνει να φάει;; Σου είπε ο κτηνίατρος;
Άσχετο αλλά όταν μου είχαν δηλητηριάσει το σκύλο και έκανε εμετούς συνέχεια, του δίναμε γιαούρτι και ήταν το μόνο που άντεχε το στομάχι του να φάει..

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Και βέβαια ξέρουμε ότι δεν μπορείς να τον βλέπεις έτσι, αλίμονο. Εδώ μια-δυο μέρες βλέπουμε το σκύλο στα down του και αγχωνόμαστε, σκέψου να ήταν 10μέρες!

Να συμπληρώσω σε ότι είπε ο/η Sofouli ότι και η κολοκύθα κάνει καλό στο στομάχι.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
H γαστριτιδα δεν καταλαβαινω τι σχεση μπορει να εχει με την ερλιχια.. αν βλεπεις τοσο χαλια το σκυλο σου συμβουλευσου αμεσα ενα δευτερο κτηνιατρο. Ακτινογραφιες κανατε μηπως εχει κατι στο στομαχι του??

fotovasil

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2009
57
0
Aθήνα
Ο γιατρος ειπε να το ταισω με το ζορι να του κανω κοτουλο με ρυζι. Ο σκυλος βεβαια εχει γινει πολυ ιδιοτροπος λογω της αρρωστιας, τον ταισα κανα δυο φορες το οποιο μετα απο καποιες ωρες το εβγαλε, αλλα δεν μπορω να τον ταισω ξανα ετσι γιατι αγριευει ασχημα οταν του βαζω φαι μεσα στο στομα. με τα χαπια δεν εχει προβλημα του τα δινω κανονικα.
Ο γιατρος μου απαγορευσε γαλακτοκομικα μου ειπε να του δωσω να φαει οτι μπορει να το δελεασει εκτος απο γαλακτοκομικα.
Πριν λιγο που μιλησα στο τηλ με το γιατρο μου ειπε αυριο θα του κανει καποιες αντιεμετικες ενεσεις και καποια ενεση για την ορεξη. Την προηγουμενη φορα προσπαθησαμε να τις αποφυγουμε αλλα τελικα ειναι δυσκολα τα πραγματα.

fotovasil

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2009
57
0
Aθήνα
Πριν λιγο εκανε ευκοιλια για πρωτη φορα αλλα μιλαμε για ποσοτητα:eek::eek::eek: επαθα πλακα.
Νερο πινει αν και μου ειπε ο γιατρος να μην τον αφηνω να πινει πολυ.
Αυριο το πρωι θα παω στο γιατρο θα ζητησω να γινουν κ αλλες εξετασεις ν γινει ακτινογραφια και να του βαλουμε ορο.
θελω να ελπιζω οτι θα πανε ολα καλα. Αν και δεν σας κρυβω οτι φοβαμαι και λιγο...

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Γιατι να αποφύγετε τις αντιεμετικες ενεσεις;

Ειναι σχετικά συνηθισμένες ειδικα αν ο σκυλος κανει πολλους εμετους.

Όταν λές ότι έχει δεκα μέρες να φάει, εννοείς ότι δεκα μέρες δεν έχει φαει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα ή τρώει έστω και μια μπουκια καθε μερα;

Οπωσδήποτε δευτερη γνωμη.
Αυριο κιολας μιας που θα τον πας για την αντιεμετικη, κανε μια βόλτα κι απο δευτερο γιατρο.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
γενικά δεν μου αρέσει να το παίζω ιατρός -ενω δεν είμαι και ούτε να προτείνω φάρμακα ιντερνετικά, όμως για γαστρίτιδα φαντάζομαι ότι θα έπρεπε να σου δώσει κάτι πιο αποτελεσματικό , όπως Tagamet ή Zantac.

teo old english mastiff

Well-Known Member
22 Μαρτίου 2010
84
106
xios
κοιταξε μιπως ο σκυλος εχει ηλεο ή εγκολεασμο.....στο χαλανδρι υπαρχει γαστρεντερολογος ο οποιος ειναι ειδικος.
το ονομα του ειναι ΛΙΑΠΗΣ

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
file μου αν παιρνει φαρμακα για ερλιχίωση... πρέπει να τρωει... για να ανταπεξελθει στην αρρωστεια...
εστίασε σε αυτό... γιατί αλλοιως δεν αντιμετωπίζεται...
μακαρι να μπορουσα να βοηθησω...

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Αν και δεν σας κρυβω οτι φοβαμαι και λιγο...
Και πρεπει να φοβασαι- και ουτε λιγο, αλλα πολυ!!

Πηγαινει παιδακι μου τον σκυλο σου και σε αλλον κτνηνιατρο!!
Δεν ειναι λιγοι, που δεν σκαπμαζουν και κανουν πειραματα εις βαρος των ζωων μας, πολλες φορες με ασχημα αποτελεσματα! Μονο μην παραδεχτουν, οτι δεν ξερουν τι να κανουν- αλλα και τοσο εγωιστες, που δεν σε στελνουν αλλου!

ΤΡΕΧΑ!!!

• Like
Reactions: Valedina

Christos

Active Member
27 Αυγούστου 2010
36
0
Κρυονέρι-Αττική
Σου εύχομαι κι εγω περαστικά.Ελπίζω αυτή την ώρα να είσαι σε κάποιον κτηνίατρο ο οποίος θα μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και όλα να έχουν τακτοποιηθεί.
Θα ήθελα να σου πω κάποια πράγματα. Για γαστρίτιδα του έδωσε simeco kai maalox! Η κατηγορία αυτή φαρμάκων είναι πολύ ήπια και δεν ξέρω αν πιάνουν την γαστρίτιδα στα σκυλιά.Σίγουρα θέλει tagamet (λέγεται οτι έχει καλύτερη δράση στα σκυλιά) και ακόμα καλύτερα για μια τέτοια περίπτωση όπως η δική σου , ενέσιμο zantac. Επίσης δεν κόβουμε ένα φάρμακο για γαστρίτιδα η οποία δεν έχει αντιμετωπισθεί και το αντικαθιστούμε με κάποιο καθαρά αντιεμετικό όπως είναι το primperan!! :confused: Χρειάζονται απο την αρχή και τα δύο.
Η εμπειρία μου με την Ιόλη η οποία είχε πάθει σε ηλικία 5 μηνών μια οξύτατη δηλητηρίαση με απιστευτες διάρροιες και εμέτους λέει πως ενας καλός και υπεύθυνος κτηνίατρος μπορεί να το αντιμετωπίσει επιθετικά με πιο άμεσης δράσης θεραπευτικά μέσα. Δεν αφήνει το σκυλί τόσες ημέρες με ημίμετρα!!
Και πάλι σου εύχομαι να πάν ολα καλά.:)

fotovasil

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2009
57
0
Aθήνα
Μολις γυρισαμε απο τους γιατρους πηγαμε σε αλλους 2. Βγηκε η ιδια διαγνωση απο ολους.
Ο σκυλακος μετα απο ακτινογραφιες βρεθηκε οτι εχει καποιο ογκο στον σπληνα. ο οποιος ειναι μικρος και δεν ψηλαφιζοταν ευκολα παρα μονο τωρα που εχει χασει καποια κιλα.
Εκλεισα για το απογευμα ραντεβου για υπερηχο σε καποια κλινικη κοντα στο ΚΑΤ.

ΥΓ. Ο σκυλος την προηγουμενη βδομαδα που του εγιναν οι εξετασεις δεν ηταν ετσι ειχε καποια αδιαθεσια αλλα οχι τιποτα το ιδιαιτερο. Οπως επισης ετρωγε λιγο κοτοπουλο που του εδινα στο στομα μεχρι την παρασκευη που σταματησε να δεχεται το οτιδηποτε. Και οι αλλοι δυο γιατροι μου ειπαν οτι λογο της ερλιχιας μπορει να προκαλεσει γαστριτιδα στο σκυλο. Οπως επισης οτι το ενα με το αλλο δεν εχει καμια σχεση και οτι ο ογκος προυπηρχε αλλα δεν μπορουσε να βρεθει παρα μονο με ακτινες...
Τι να πω ειμαι αστα να πανε........:(

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Να μην είσαι "άστα να πάνε"...
Να σκέφτεσαι ότι όλα θα αντιμετωπιστούν. Εχω ακούσει πολύ καλά λόγια γι' αυτόν τον γιατρό. Δεν θυμάμαι το όνομά του αλλά θεωρείται μάστορας στους υπέρηχους. Φραγκάκια να 'χεις πάνω σου ε;
Εχεις όλων μας την θετική σκέψη και περιμένουμε νέα :)

Christos

Active Member
27 Αυγούστου 2010
36
0
Κρυονέρι-Αττική
Η ακτινογραφία δεν είναι και η πλέον αξιόπιστη μέθοδος για να διαγνωσθεί ένας όγκος. Μπορεί να είναι ψευδές εύρημα. Πολύ καλά κάνεις και πας σε υπερηχολόγο ο οποίος θα το δεί και θα σου πεί τι είναι.
Για την ερλιχίαση και τα συμπτώματα τι σου έδωσαν τελικά?