Παναγιώτη,
Θα προσπεράσω τις εκφράσεις λύπης (γιατί ξέρεις ότι έτσι νιώθω), όπως και θα προσπεράσω τις επικλήσεις στη θρησκεία (γιατί ξέρεις ότι, σήμερα πλέον, δεν γίνονται θαύματα)... Τέλος, δεν θα σου πω να είσαι "δυνατός", γιατί έχω καταλάβει ότι πρέπει να είσαι...
Και μόνο που έγραψες αυτό το post, με τον τρόπο που το έγραψες, δείχνει μεγάλη ψυχική δύναμη και αυτοεκτίμηση...
Θα σου πω μόνο, ότι συμπάσχω απόλυτα και, αν σε παρηγορεί λιγάκι αυτό, θα σου πω ότι πέρασα τα αντίστοιχα τα Χριστούγεννα του 2009, "εμείς" από νεφρική ανεπάρκεια... Παρότι, όπως ξέρεις, είμαι "πολυλογάς" στο γράψιμο, μου πήρε ένα χρόνο σχεδόν, για να μπορέσω να αντιμετωπίσω την ψυχή μου και να γράψω "εδώ μέσα" γι' αυτό...
Θα σου πω, επίσης, ότι σε θεωρώ ένα πολύ τυχερό άνθρωπο, που η Κίρκη έχει ζήσει μαζί σου, σε χαρές και λύπες, επί 12 χρόνια, όταν η δική μου Μόκα (ακόμα κουτάβι 18 μηνών) έχει προσδόκιμο ζωής 8-10 χρόνια, αν όλα πάνε καλά...
Πρέπει, λοιπόν, για όσο ζει, είτε αυτό θα είναι μερικές ώρες, είτε μερικές μέρες, εβδομάδες, ή μήνες (γιατί ...ποτέ δεν ξέρεις) να ξυπνάς και να κοιμάσαι με τη σκέψη αυτή, του τυχερού ανθρώπου, του ανθρώπου που έχει πάρει χαρά... Και ένας άνθρωπος που αισθάνεται έτσι, τι κάνει? Εχει ένα πλατύ χαμόγελο!!!
Η Κίρκη "σε έχει γεννήσει" και, ανεξάρτητα από αυτό, τα σκυλιά διαισθάνονται καλύτερα απ' όλους τι συμβαίνει στον άνθρωπό τους... Γι' αυτό σου ζητάω, εκ μέρους της, το χαμόγελο αυτό...
Ναι κι εμείς είχαμε δώσει τα πάντα, κοψίδια, γλυκό, πάνω απ' όλα τον καπνιστό σολωμό που την τρέλλαινε, αλλά μόνο για μια μέρα, μιάς και δεν είχε πια νεφρά και το τέλος της θα ήταν πολύ οδυνηρό αν το κάναμε για περισσότερο χρόνο... Ναι, εκείνη την τελευταία μέρα, έζησε σα βασίλισσα, κουρασμένη βασίλισσα...
Η Κίρκη, πιθανόν να έχει αυτές τις μέρες μπροστά της, ας είναι οι πιο "κακομαθημένες" μέρες της ζωής της, ας ζήσει με τρελή χαρά μη ξέροντας τι θαύμα είναι αυτό που της συμβαίνει... Και, κυρίως, ας ζήσει μέσα στην αγκαλιά σας, στα χάδια και, πάνω απ' όλα, στο χαμόγελό σας...
Υ.Γ.1. Αυτό που αναβλήθηκε σήμερα, κάποια στιγμή θα πρέπει, δυστυχώς, να το περάσεις... Οσο προετοιμάζεσαι και "παίζεις το έργο" στο μυαλό σου, να λείπεις από το σπίτι, να είσαι μόνος... Μετά, να κλείνεις διακόπτη (platz!) και να "φοράς" το χαμόγελο...
Υ.Γ.2. Τυχαία, σήμερα έχω κανονίσει να περάσω από το γιατρό μου. Θα τον ρωτήσω κι αυτόν...
Υ.Γ.3. Η βόλτα της αρέσει ακόμα, ή δεν γουστάρει πια? Εμένα, το ορόσημο της απόφασής μου ήταν αυτό: Τη μέρα που δεν θέλησε πια να βγει βόλτα, που περπατήσαμε 30 μέτρα και γύρισε κοιτάζοντας προς το σπίτι "της", πήρα την απόφαση και κανόνισα να έρθει ο γιατρός στο σπίτι της, την επόμενη...